آموزش تهیه نان خرمایی کرمانشاهی بدون فر
نان خرمایی کرمانشاهی یکی از پرطرفدارترین نان های خانگی در ایران است که برای صبحانه و ناهار بسیار مناسب است. با اینکه برای تهیه آن از فر استفاده می شود، اما می توان آن را بدون استفاده از فر در منزل تهیه کرد. در این روش تهیه نان خرمایی کرمانشاهی که در ادامه تعریف خواهیم کرد، از تخمیر دوگانه استفاده می شود که باعث می شود نان به طور دقیق در محیط معمولی تخمیر یابد.
- مواد لازم:
به یک سهم آرد سفید، دو سهم آرد گندم کامل، نصف سهم نی شکر، نصف سهم روغن ، یک چهارم سهم شیر، یک قاشق سوپخوری خمیر مایه، نصف قاشق چایخوری خمیر سفیده کابری ، چند دانه مغز خرد شده و زعفران به دلخواه.
- طریقه تهیه:
اولین مرحله تهیه نان خرمایی کرمانشاهی، تهیه مایه نان می باشد. برای این کار به آرد های سفید و گندم کامل بلافاصله نیمی از سطح یک کاسه استفاده می کنیم. سپس نیم قاشق چایخوری نمک و یک قاشق سوپخوری خمیر مایه را به آن می افزاییم و همه را با هم مخلوط می کنیم. سپس آب داغ روی آرد ها ریخته و کم کم با استفاده از ملاقه به خمیر آرد اضافه می کنیم تا به وسعت مورد نیاز برای تهیه مایه نان برسیم.
برای تهیه نان خرمایی کرمانشاهی بدون استفاده از فر، در یک تابه معمولی به مقدار اندکی روغن، مایه نان را ریخته و برای تخمیر گذاشته و مخلوط می کنیم. سطح خمیر را صاف می کنیم و سپس برای تخمیر در ظرفی سرایت شده درجه حرارتی بالا ریخته و برای حدود یک ساعت در آن قرار می دهیم.
سپس خمیر را برای حدود نیم ساعت در یخچال قرار می دهیم تا کمی استراحت دهد. پس از استراحت دادن مایه، آن را به دو بخش تقسیم کرده و به شکل نان خرمایی قسمت هایی از آن را پهن کرده و برای حدود یک ساعت دیگر در محیطی گرم قرار می دهیم تا ظرفیت لازم برای تخمیر را داشته باشد. سپس نان را در تابه گرم گذاشته و برای حدود ۵ دقیقه به طور نیمه نیمه سرخ کنید.
با رعایت این مراحل، می توانید نان خرمایی کرمانشاهی بدون استفاده از فر را تهیه کنید. توصیه می شود برای سرو نان، از چند دانه مغز خرد شده و زعفران به دلخواه استفاده کنید.
طرز تهیه نان خرمایی کرمانشاهی در خانه
نان خرمایی کرمانشاهی یکی از خوراکی هایی است که در ایران بسیار محبوب و پرطرفدار است و در تقریباً همه مناطق کشور تهیه میشود. این نان در منطقه کرمانشاه هم با پخت آن در قابلمه های طفلی با استفاده از آرد، شیر، خامه، یک پینه، نمک و خرما درست میشود و در سرویس به همراه ماست و شربت خرما قرار میگیرد.
برای شروع به تهیه نان خرمایی کرمانشاهی در خانه، ابتدا باید نیمی از خرما را رنده کرده و نیمی دیگر را در قالبی حداقل ۱۵ دقیقه خیس کرده تا لطافت خرما افزایش پیدا کند. سپس آرد را درون کاسه ای بریزید و شیر و نمک را به آن اضافه کنید و با دست یا میکسر آن را باز میکنید. حالا خرمای رنده شده را به این ترکیب اضافه کنید و تمامی مواد را با دست یا میکسر به هم بزنید تا ترکیب شوند.
در این مرحله از مواد، یک پینه را روی شعله متوسط گرم کرده و قابلمه ۳۰ سانتی را بر روی آن قرار دهید تا گرم شود. سپس مواد آماده شده را درون قابلمه وارد کنید و آن را بسته کنید. توجه داشته باشید که در این مرحله نباید آن را حرکت دهید و برای پخت به همین حالت و بر روی شعله متوسط بگذارید.
پس از حدود ۲۰ دقیقه، وقت آن است تا نان را برگردانید. برای این کار با استفاده از دستگاهی که دست خودتان را نمیخورد، قابلمه را در دست بگیرید و باعث شوید که نان برای این که هنوز آماده پخت نیست و نیم پخته است، به جای خرمایی که تویش هست، بچرخد و بعد از ۱۵ دقیقه دیگر آن را به عقب برگردانید تا از طرف دیگر نیز پخته شود.
پس از پخت، نان را از قابلمه خارج کنید و آن را خنک کنید. به راحتی میتوانید با این نان معجون، از شکلات، از مربای خرما و یا با ماست سرو کرده و لذت بخشی کامل از آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
نحوه پخت نان خرمایی کرمانشاهی بدون فر
نان خرمایی کرمانشاهی یکی از غذاهای محبوب و مورد علاقهی اهالی این شهر میباشد. این نان در انواع گوناگونی تهیه میشود، اما در هر حالت پخت نیاز به فر دارد. اما در این مقاله قصد داریم روشی که میتوانید بدون فر و با استفاده از روشی سنتی، نان خرمایی کرمانشاهی خود را در خانه پخت کنید، را توضیح دهیم.
مواد لازم برای پخت نان خرمایی کرمانشاهی بدون فر شامل آرد، خرما، شکر، روغن و آب میباشد. در ابتدا خرمای را خرد کرده و به لطف فر و تخته بازی نان خرمایی سنتی، آن را نرم و ریز میکنیم. در مرحله بعدی، آرد را با شکر، روغن و آب مخلوط کرده و خمیری نرم تهیه میکنیم. سپس خرمای خرد شده را با خمیر آماده شده مخلوط کرده و به خوبی با هم ترکیب میکنیم.
پس از مخلوط کردن خرما و خمیر، به دست میآوریم و با استفاده از انگشتانمان روی تخته بازی نان خرمایی سنتی، آن را به شکل پایه مسطح و دایرهای شکل میدهیم. در این مرحله، بهتر است از گوشهی تخته بازی و شیبهای مختلفی که دارد، استفاده کنیم.
سپس با یک چاقوی تیز نان را در وسط آن خم میکنیم تا نان به دو بخش تقسیم شود، اما به فرق شکل و تراکم خم نان خرمایی کرمانشاهی توسط دست فرد پخته کننده به نام "چهیر" نزدیکی ندارد. بعد از خم کردن، نان را برای مدتی در دمای ملایم خوراکی و غلیظ با طعم خرما به سر میبریم و دستمال مرطوب روی آن میگذاریم، تا نان خرمایی آماده شود.
در نهایت، نان خرمایی را میتوان با ترکیبی از مسکن، عسل، پنیر، سنجد، مغزهای خشک، ماست و دیگر مواد تزئینی و فراوانی از ترشی ها و خورش های کرمانشاهی، سرو کرد. با این روش میتوانید به راحتی و بدون نیاز به فر، نان خرمایی کرمانشاهی خود را در خانه پخت کنید و از غذایی خوشمزه و سنتی لذت ببرید.
راهنمای تهیه بهترین نان خرمایی کرمانشاهی بدون فر
نان خرمایی کرمانشاهی یکی از محصولات معروف و محبوب این شهر و استان است که به دلیل طعم و مزه شیرین خود، بسیاری از افراد را به خود جذب میکند. در این مقاله قصد داریم به شما نحوه تهیه بهترین نان خرمایی کرمانشاهی بدون استفاده از فر را ارائه دهیم.
ابتدا برای تهیه نان خرمایی، بهتر است خرماهایی با کیفیت و تازه را انتخاب کنید. سپس پس از شستشو و خشک کردن آنها، باید آنها را خوب خرد کرده و به همراه آرد، ادویهها و نمک در میکسر قرار دهید تا خمیر سفتی به دست آید.
حالا باید خمیر را به شکل گرد در هم فشرده و به صورت تکههایی برید. سپس به هر تکه از خمیر، یک مقدار از خرمای خرد شده را روی آن قرار دهید و آن را روی روغن یا سطح تخته چوبی نهاده و سپس درون قابلمه یا تابهای با درپوش سنگین قرار دهید.
در ادامه باید قابلمه را بر روی شعله کم حرارت قرار داده و مدتی صبر کنید تا نان خرمایی کرمانشاهی شما به درستی پخته شود. پس از پخته شدن، می توانید آن را از قابلمه خارج کرده و مزه شیرین و ویژه آن را با لواشک و یا تهیه چای از پونه، شناسایی کنید.
در نتیجه، با رعایت نکات فوق، میتوانید نان خرمایی کرمانشاهی بسیار خوشمزه و بدون استفاده از فر تهیه کنید. با همین ترفندها می توانید در هر زمان خود، به راحتی نان خرمایی کرمانشاهی خوشمزه و سنتی را به خانه خود تقدیم کنید.
طریقه روشن و کرسپ نان خرمایی کرمانشاهی بدون فر
در اینجا به روشن کردن و کرسپ کردن نان خرمایی کرمانشاهی بدون استفاده از فر می پردازیم. برای اجرای این دستور، باید به دقت عمل کرد تا نان خرمایی کرمانشاهی شما همیشه بهترین شکل ممکن دارد. ابتدا برای روشن کردن نان، قطعات کوچک خرما را درون مایکروویو قرار دهید و آن را به مدت چند دقیقه گرم کنید. با انجام این کار، نان خرمایی شما روشن تر و عطرمندتر شده و از حالت خامی خارج خواهد شد.
بعد از روشن کردن نان، برای کرسپ شدن آن، گریس پختنی را درون ماهیتابه قرار دهید و آن را به داغ شدن برسانید. در حالی که گریس داغ است، نان خرمایی را به صورت تیزهوشانی بر روی سطح گریس قرار دهید تا به خوبی بپزد. با انجام این کار، نان خرمایی شما به شکلی کرسپ و خوش عطر و طعمه خواهد بود که همه دوستش دارند.
همچنین، می توانید انواع مختلفی از اسپری های طبیعی مانند جویشه آب لیمو و حتی مخلوط اسانس های گیاهی دیگر را بر روی نان خرمایی خود پاشید تا طعم عالی تری بدست آورید. هرچند که این فرآیند کاملاً اختیاری است، اما اضافه کردن برخی از اسانس های خوشبو کننده می تواند باعث شود که نان خرمایی شما محبوب تر و خوشمزه تر شود. در نهایت، نان خرمایی کرمانشاهی شما آماده سرو و لذت بردن خواهد بود. این دستور بسیار ساده است و می تواند به عنوان یک انتخاب عالی برای خوردنی های سریع و خوشمزه در هر زمان باشد.
نکاتی برای تهیه بهترین نان خرمایی کرمانشاهی بدون فر
نان خرمایی کرمانشاهی یکی از خوراکیهایی است که طعم و مزهی خوبی دارد و به عنوان یکی از محصولات برتر استان کرمانشاه، در سراسر کشور شناخته شده است. این نان خرمایی در اصل به دلیل اینکه درست کردن آن نیاز به آزمایش و تجربه دارد، بسیار با ارزش است.
برای تهیه بهترین نان خرمایی کرمانشاهی بدون استفاده از فر، بهتر است از نانوایان معتبر و با تجربه تهیه آن استفاده کنید یا در ایندهارهای سرد سعی کنید خودتان آن را درست کنید. با این حال، اگر قصد دارید خودتان نان خرمایی کرمانشاهی را درست کنید، باید از نوع خرمایی که برای تهیه این نان استفاده میشود، باخبر باشید.
نوع خرمایی که میتواند برای تهیه نان خرمایی کرمانشاهی استفاده شود، خرمایی سفت و با برگهای ریز و کوچک است. باید در نظر داشت که استفاده از خرمای آبدار و طرفدار ندارد و قبل از استفاده باید خرما را خیلی خوب شستشو داده و خشک کرد.
اگر قصد دارید سفارش نان خرمایی کرمانشاهی بدهید، بهتر است به نانوایان معتبر و با تجربه مراجعه کنید. در صورتی که خودتان نان خرمایی کرمانشاهی بخواهید تهیه کنید، میتوانید از دستورالعملهای مربوط به تهیه این نوع نان استفاده کنید که در سایتهای مختلف وجود دارد. تهیه چنین نانی همیشه به دلیل دمای ایدهآل محیط و صبر در مدت زمان مشخص، رویایی برای هر کسی نیست اما با تمرین و تجربه، بهترین نان خرمایی کرمانشاهی را میتوانید درست کنید.