طریقه آماده کردن مرغ شکم پر در قابلمه
طریقه آماده کردن مرغ با شکم پر در قابلمه، یکی از غذاهایی است که باعث شادابی و سلامتی بدن میشود. این غذا با طعم و عطر خاص خود، برای همه دستههای سنی و در همه ماههای سال مناسب است. در این روش آشپزی، مرغ با شکم پر در قابلمه با ترکیبی از سبزیجات و ادویههای مختلف، به صورت بهداشتی تهیه میشود. برای آماده کردن این غذا، بهتر است از مرغهای مرغداری استفاده کنید تا طعم و عطر بهتری داشته باشد.
برای شروع طریقه آماده کردن این غذا، مرغ را به دو نیمکره تقسیم کنید و شکم پر آن را با یک دسته سبزیجات شامل پیاز، سیر و گل سرخ بپوشانید. برای بهبود طعم غذا، میتوان از ادویههای مانند فلفل سیاه، زردچوبه، شمر و ... استفاده کرد. سپس، مرغ را در ظرف قابلمه قرار دهید و روی آن سبزیجات خوب پخته چیده و در نهایت ادویههای قابل استفاده را به غذا اضافه کنید.
مرغ با شکم پر را میتوان در آب یا شیر نیز پخت، اما استفاده از شیر باعث میشود تا غذا در هنگام پختن، سریعتر و با طعم بهتری، پخته شود. برای سرو غذای مشابه میتوانید از کنار مرغ، سس پیاز، سبزیجات و میوههای فصلی هم استفاده کنید که بهترین ترکیب غذایی برای شماست. در نهایت برای سرو این غذا میتوانید از یک دست با سبزیجات تازه، نان یا برنج سفید تازه پخته همراه با یک لیوان شربت یونانی استفاده کنید تا تجربهی غذای خوشمزه و سالم را داشته باشید.
آشنایی با مواد لازم برای تهیه مرغ شکم پر در قابلمه
تهیه مرغ شکم پر در قابلمه یکی از غذاهای خوشمزه و تغذیهای است که میتوان از آن در سفرههای خانوادگی و بزرگترین محافل استفاده کرد. برای پخت این غذا، ابتدا باید مرغ را خریداری کرد. برای این کار باید به فروشگاه رفته و مرغ سلامی فراوری نشده را تهیه کرد. همچنین میتوان از قطعات مرغ مثل شکم پر، اردک و گردن استفاده کرد.
سپس باید مواد دیگری مانند پیاز، سیر، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، آبلیمو، روغن و ادویههای خود مورد علاقه را آماده کرد. حال برای شروع پخت به تمیز کردن قطعات مرغ و خرد کردن پیاز و سیر میپردازیم. در قابلمه مورد نظر روغن را گرم کرده و پیاز و سیر را نمک و فلفل چند دقیقه سرخ میکنیم.
سپس قطعات مرغ را به قابلمه اضافه و برای حدود ۱۰-۱۵ دقیقه روی حرارت بالا سرخ میکنیم. هنگامی که قطعات مرغ به رنگ زردی تغییر میکنند، زردچوبه را به آنها اضافه کرده و بهمدت ۱-۲ دقیقه دیگر روی حرارت بالا قرار میدهیم.
سپس به این مواد آبلیمو را اضافه کرده و برای چند دقیقه روی حرارت ملایم بگذاریم تا طعم خاصی پیدا کند. در آخر نیز ادویههای دلخواه خود را به آن اضافه میکنیم و به مدت چند دقیقه آن را روی حرارت کم تهیه و سرو میکنیم. بهتر است در هنگام سرو ازردههای تازه و یا دمنوش در کنار آن تهیه کرده و سرو کنید.
مراحل پخت مرغ شکم پر در قابلمه
پخت مرغ شکم پر در قابلمه یکی از مناسبترین روشهای پخت مرغ میباشد که از روشهای مختلف آمادهسازی مرغ برای پخت در قابلمه محسوب میشود. در این روش از مرغی با شکم پر استفاده میشود که باعث میشود گوشت مرغ در حین پخت نرم و لذیذ باقی بماند.
مرغ شکم پر را باید به دقت بشویید و پس از از بین بردن امکان پریدن شکم پر در حین پخت، آن را برش داده و با سس یا ادویههای مورد نظر خود مزهدار کرده و حتی گاهی نوعی سس قارچی نیز برای آن پیشنهاد میشود.
بهتر است در ابتدا قابلمه را با یک مقدار روغن داغ کرده و سپس مرغ را در آن قرار دهید. سپس ادویهها را نیز به آن اضافه کرده و برای مدتی فرآیند پخت ادامه دهید تا مرغ کاملا نرم شود و آماده برای مصرف شود.
بهتر است در این روش از حرارت ملایم استفاده شود تا مرغ نرم شود و در عین حال حداکثر طعم و مزه را حفظ کند. پخت مرغ شکم پر در قابلمه یکی از سادهترین روشهای پخت مرغ میباشد و باعث میشود که مرغ طعم لذیذ و خوشمزهای داشته باشد.
نکات مهم در طبخ مرغ شکم پر در قابلمه
در طبخ مرغ شکم پر در قابلمه باید به نکات مهمی توجه کرد تا طعم و کیفیت غذا بهینه شود. برای آغاز، قابلمه باید مناسب با اندازه مرغ شکم پر باشد. برای پختن مرغ شکم پر در قابلمه، ابتدا باید مرغ را با آب و فلفل و کمی نمک کامل ، کوچکی برش دهید. سپس، مرغ را در قابلمه قرار داده، آب را اضافه کنید، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و پوشش قابلمه را بگذارید.
نحوه پختن مرغ شکم پر می تواند به دو روش انجام شود: پخت آهسته و پخت سریع. اگر قصد دارید غذایی با پخت آهسته تهیه کنید، قابلمه را بر روی حرارت پایین قرار داده و برای حدود یک تا دو ساعت پخت کنید. اگر هم به پخت سریع علاقه دارید، حرارت قابلمه را بالا ببرید و ظرف را با پوششی محکم بپوشانید. مرغ در حالت سریع تر در حدود 30 تا 50 دقیقه آماده می شود.
پخت مرغ شکم پر در قابلمه باید با فراوانی شمع و سبزیجات و ادویه ها همراه باشد تا طعم مطلوبی به غذا ببخشد. بعد از آماده شدن مرغ شکم پر، آن را با سس یا سبزیجات تزیین کرده و سرو کنید. با رعایت این نکات، مرغ شکم پر در قابلمه آماده تهیه و خوردن خواهد بود و لذت بخش تر خواهد بود.
نوع مناسبی از قابلمه برای پخت مرغ شکم پر
راهی برای پخت مرغ شکم پر که هم خوشمزه باشد و هم با کمترین مقدار چربی بپزد، استفاده از قابلمهی ضخیم و روکش شده با ضد چسب میباشد. قابلمههای ضد چسب اگر به درستی استفاده شوند که مشابه توصیههای سازندگان، به دمای متوسط و همراه با روغن یا چربی حساب شده، خیلی خوب در عمل سریع و آسان برای پخت مرغ شکم پر و تهیه غذای خوشمزه هستند.
در صورت استفاده از قابلمههای ضخیم و روکش شده با ضد چسب، پخت مرغ شکم پر در دمای متوسط برای مدت زمانی مناسب است، که مرغ به ضمانت کامل به داخل پخته شده باشد اما در همان زمان جوش نکردن چربی و سرخ شدن این قسمت بیش از حد.
در ضمن، قابلمههای چدنی نیز برای پخت مرغ شکم پر مناسب هستند ولی نیاز به روغن بیشتری میکنند تا قابلمههای ضد چسب. در مقابل قابلمههای چدنی تمام چربیها را برای مرغ به باز باطری داده و این امر باعث میشود که مرغ نه تنها خوب درست شود، بلکه طعم بهتر و خوشمزهای که دارد نیز بهتر به تجربه برسد.
بنابراین، درنهایت به نظر میرسد استفاده از قابلمههای ضد چسب و قابلمههای چدنی برای پخت مرغ شکم پر برابر بوده و با توجه به نیاز شما میتوانید قابلمهی مناسب خود را برای پخت مرغ انتخاب کنید.
تزئین و سرو مرغ شکم پر در قابلمه
تزئین و سرو مرغ شکم پر در قابلمه
طرز تهیه مرغ شکم پر در قابلمه یک غذای سنتی و پرطرفدار در بسیاری از فرهنگها است. برای تهیه این غذا، پس از برش دادن مرغ به قسمتهای مختلف، از بخش شکم پر استفاده میشود. سپس، داخل قابلمه آرایش میشود و با افزودن انواع ادویه و سبزیجات، چهارچوبی گوارای طعم و مزه برای سرو کردن فراهم میکند.
برای تزئین این غذا میتوان از دو روش استفاده کرد. نخست، با تزئین سطح بالای قابلمه با سبزیجات و مرغ تزئینی در بالای غذا، بیننده را شگفتزده و خوشحال میکند. از جمله برخی از سبزیجاتی که برای تزئین مورد استفادهای قرار میگیرد میتوان به ریحان خشک، شوید، تره، آویشن و غیره اشاره کرد.
روش دوم که در سرو غذای مرغ شکم پر در قابلمه قابل اجرا است، استفاده از سرویس خاص و تزئینی است. سرویس فانتزی و تزئینی باعث جذب دید بیننده و اضافه کردن به زیبایی ظاهر غذا میشود. از جمله سرویسهایی که میتوان برای سرو این غذا استفاده کرد، قوری سنگی، ظروف شیشهای و خاصیت دار و چوبی هستند.
در نهایت، هنگام سرو غذای مرغ شکم پر در قابلمه، میتوان به زدن ادویه و فلفل تازه بر روی دسته سرویس نیز توجه کرد. این امر در فرآیند جذب دید بیننده و ایجاد تجربه بیشتر در مصرف کنندهها میتواند مؤثر باشد.