طرز تهیه شیرینی برنجی بدون فر
برای تهیه شیرینی برنجی بدون استفاده از فر، ابتدا باید برنج را چند ساعت قبل از آماده سازی خیس کنید تا نرم شود. سپس آن را به همراه آب و نمک به صورت پخته درآورید. سپس کره یا روغن را در تابهای کوچک داغ کنید و پیاز را تفت دهید تا برنج حاصل از قدم قبل را به آن اضافه کنید. بعد از تفت داده شدن پیاز، برگههای گیاهی از نوع تره و جعفری را همراه با زعفران و برخی از مواد خشک مانند ادویههای گیاهی به مواد تفت داده شده بیفزایید تا به مدت چند دقیقه همراه با برنج سرخ شوند.
لطفاً توجه داشته باشید که برای ایجاد خوش طعم شیرینی برنجی بدون فر، یکی از مواد مهم آن شیر طبیعی و شکر است. پس بعد از اضافه کردن یک سروین کره (حدود یک پیمانه) یا روغن، یک پیمانه شیر را به همراه سه چهار قاشق کف شکر اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید.
هنگامی که مواد بر روی حرارت هستند، محتمل است که در صورت عدم توجه بیش از حد سوخته شوند. برای جلوگیری از چسبیدن مواد به تابه، بهتر است از کاغذ روغنی استفاده کنید. پس از این که مواد به خوبی با هم مخلوط شدند، آنها را در ظرفی دایرهای قرار داده و به مدت 30 تا 45 دقیقه برای درجه حرارت کم (۱۷۵ درجه) پخته شوید.
هنگام پخت شیرینی برنجی بدون فر، می توانید با استفاده از شاخههایی از گیاهان همچون مرزنجوش یا آویشن به مواد خود عطر و طعم دلخواه ببخشید. بعد از پخت، شیرینی برنجی بدون فر را از ظرف خارج کرده و به راحتی از روی کاغذ روغنی بردارید. با این روش آسان، میتوانید شیرینی برنجی بدون نیاز به فر، با طعمی خوشمزه تهیه کنید.
راهنمای تهیه شیرینی برنجی بدون استفاده از فر
شیرینی برنجی یکی از شیرینیهای محبوب در کشور ماست که در تعطیلات و جشنها مورد استفاده قرار میگیرد. اما برای تهیه شیرینی برنجی باید از فر استفاده کرد که برای بعضی از افراد دشوار است. در اینجا به نحوه تهیه شیرینی برنجی بدون استفاده از فر پرداخته خواهیم شد.
مواد لازم:
ـ برنج شیرینی ـ شکر ـ پودر کره ـ پودر پسته
روش تهیه شیرینی برنجی:
1- ابتدا برنج شیرینی را داخل قابلمه بریزید و با آب سرد به تعداد سه برابر حجم برنج، درست کرده و بگذارید تا آب تا مرز برنج برسد.
2- سپس این قابلمه را روی حرارت بیاورید و در حین آگاهی و توجه به آن بگذارید تا برنج خود را بپزد.
3- بعد از پخت شدن، برنج را از روی حرارت بردارید و آن را با پودرکره و شکر به میزان دلخواه خود هم میزنید.
4- پس از یکدقیقه هم زدن، پوست پسته را خرد کرده و به مواد اضافه کنید. سپس همیشه هم میزنید و مواد را به خوبی با هم مخلوط میکنید.
5- سپس میتوانید مواد را در ظرفهای مخصوص شیرینی برنجی قرار دهید و به مدت یک الی دو روز در خانه خود جهت سرد شدن مواد باقی بگذارید.
با اینکه تهیه شیرینی برنجی بدون استفاده از فر دشوارتر است، با این روش میتوانید به سادگی آن را در خانه خود تهیه کنید و از شیرینی برنجی خوشمزه و خانگی خود لذت ببرید.
طرز ساخت شیرینی برنجی بدون فر
شیرینی برنجی بدون فر یکی از خوشمزهترین شیرینیهاست که در کنار همه انواع برنج، در ایام شاد و شیرین زیادی، پخته و سرو میشود. در این باستانی، از برنجهای خوبشوی شده و آبکشی شده استفاده میشود و پس از همراهی با اجزای معجون شیرین، در یک ماهیتابه جمع میشوند. شیرینی، یک منبع اصلی فیبر، پروتئین و کربوهیدرات برای بدن است و در هنگام خوردن، باعث حس سیری و رضایت شما از خوراکی میشود. در اینجا، نحوه طرز ساخت شیرینی برنجی بدون فر، به شما توضیح داده میشود.
نحوه تهیه شیرینی برنجی بدون فر به صورت زیر است. ابتدا، برنجها را به همراه آب به جوش آورید. سپس، به مقدار به دلخواه، شیر، شکر، کره، مغز پسته، کشمش و همچنین وانیل، با آنرا ترکیب میکنید. بعد از آمیختن مواد، آنرا در یک کاسه جمع کنید.
بعد از آمادهسازی معجون شیرینی، با استفاده از ماهیتابه، که در مقدار مناسب روغن داشته باشد، آنرا بر روی حرارت بالا قرار دهید. سپس، پس از گرم شدن ماهیتابه، معجون را به همراه آب، مواد شیرین، نمک، و در صورت تمایل، گلاب، به آنها اضافه کنید و خوب آنها را مخلوط کنید.
سپس، آتش را کمتر کنید و همه آنهایی را که برای شیرینی برنجی بدون فر استفاده کردید، به آن اضافه کنید. سپس، شیرینی را روی حرارت کم بگذارید و به نرمی پخته شود. پس از پخت شدن، به وسیله قیفی، و یا با استفاده از دیگ برشخورده، شیرینی را به قطعات مختلف تقسیم کرده و به همراه تزیینات خود، سرو کنید.
آموزش تهیه شیرینی برنجی بدون استفاده از دستگاه فر
شیرینی برنجی یکی از شیرینیهای سنتی ایران است که با استفاده از برنج و قند تهیه میشود. این شیرینی دارای طعم خوشایند و بوی خوشی است و میتوان آن را به عنوان دسری خوشمزه برای مهمانیها و جشنها آماده کرد.
برای تهیه این شیرینی نیاز به تهیه مواد اولیه مانند برنج، قند، روغن، زردچوبه، دارچین، کره و کره بادامی میباشد. در ابتدا برنج را با آب یک ساعت قبل از آمادهسازی خیس میکنیم تا رطوبت زیادی به آن داده شود. سپس برنج را با آب جوش تهیه کرده و نصف روغن، کره و دارچین را به آن اضافه کرده و با حرارت ملایم برای ۴۵ دقیقه تهیه میکنیم.
سپس قند و زردچوبه را با یکدیگر مخلوط کرده و به خلیط برنجی اضافه میکنیم. بعد از اضافه کردن قند، با حرارت ملایم برای ۲۰ دقیقه تهیهی شیرینی را ادامه میدهیم. سپس با خنک کردن شیرینی، کره بادامی را باقیمانده از روغن روی شیرینی میریزیم و آن را برای چند ساعت در یخچال قرار میدهیم. پس از این مرحله، شیرینی برنجی آماده برای سرو میباشد.
در نتیجه، با انجام مراحل فوق، میتوان شیرینی برنجی خوشمزه و سنتی ایران را بدون نیاز به دستگاه فر، در خانه تهیه کرد.
نحوه درست کردن شیرینی برنجی بدون استفاده از فر
برای درست کردن شیرینی برنجی بدون استفاده از فر موادی همچون برنج، آرد، شکر، روغن، نمک و کره مورد نیاز می باشند. ابتدا برنج را در آب سرد به مدت دو ساعت خیس کرده و پس از آن آن را بریزید و تا خشک شدن صبر کنید. سپس برنج را در یک قابلمه به همراه آرد، شکر و نمک قرار دهید و با یک قاشق غذاخوری هم بخورید.
سپس مقداری روغن و کره را در قابلمه داغ کنید و داخل آن شیرینی های برنجی را بطور تدریجی اضافه کنید. در صورتی که می خواهید شیرینی های برنجی شما همگی به صورت یکنواخت خوب بپزند، آنها را به صورت دوری هم نگه دارید تا کاملا بپزند.
در نهایت بهتر است برای پوشاندن شیرینی های برنجی از شیر طبیعی یا شیر خشک استفاده کنید و آنها را در یک ظرف مناسب قرار دهید. اگر می خواهید به شیرینی های برنجی خود بوی خوب بدهید، می توانید اسفند یا دارچین در هنگام درست کردن آنها اضافه کنید. با دنبال کردن این روش، شیرینی های برنجی بدون استفاده از فر روشی ساده، آسان و خوشمزه برای تهیه در منزل شما خواهند بود.
شیرینی برنجی بدون نیاز به دستگاه فر به روش ساده
شیرینی برنجی یکی از شیرینیهای محبوب در ایران است که در بسیاری از مناطق کشور قابل دسترسی است. یکی از مزایای این شیرینی این است که برای تهیه آن نیاز به دستگاه فر نیست و میتوان به سادگی و با استفاده از وسایل ساده، آن را در خانه تهیه کرد.
برای تهیه شیرینی برنجی، لازم است ابتدا برنج را برای حدود ۳ تا ۴ ساعت خیس کنید تا به طور کامل نرم شود. سپس برنج را با آب در قدری مناسب بر روی حرارت قرار دهید و تا زمانی که آب به طور کامل جذب شود و برنج نرم شود، آن را پخته کنید. در این مرحله بهتر است برنج را در حین پخت به صورت مرتب هم بزنید.
پس از پخت برنج، باید آن را با شیر، زعفران، شکر و روغن برای حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه روی حرارت بگذارید تا تشکیل یک خمیر نرم و مرغوب بگیرد. سپس خمیر را روی سطحی تمیز و کاملا صاف بریزید و آن را به صورت صاف و استوار بکنید. در این مرحله میتوانید به طور دلخواه تزئیناتی مانند خرما، پسته، بادام و... بر روی شیرینی برنجی قرار دهید.
در نهایت، شیرینی برنجی را برای حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا خنک شود و مزه و طعم شیرینی به طور کامل در آن جذب شود. حال شیرینی برنجی شما آماده سرو و لذت بردن است.