طرز تهیه شربت آلبالو بدون هسته
شربت آلبالو بدون هسته یکی از خوشمزهترین شربتها به شمار میآید که میتوانید با استفاده از چند مواد ابتدایی و ساده آن را تهیه نمایید. این شربت به عنوان یک نوشیدنی خنککننده در فصل بهار و تابستان بسیار محبوب است.
جهت تهیه شربت آلبالو بدون هسته باید آلبالوهای تازه را شسته و به دو نیم کنید. پس از شستشو، آن را خشک کرده و هستههای آن را با یک ابزار خاص حذف کنید. سپس، آلبالو را در قالبهایی که آن را به صورت کوچکتری خرد نمودهاند ریخته و در قاب عمیق خود شیره آلبالو، آب، نعناع و قند را اضافه کنید.
سپس، تمام مواد درون قاب را به زیر شعله متوسط قرار داده و دائماً آن را هم بزنید تا سبک شود. با توجه به میل خود میتوانید شیره شربت را به صورت خنک یا گرم مصرف نمایید.
لازم به ذکر است که شربت آلبالو بدون هسته با استفاده از نعناع، طعم و بوی خنکی را به خود میگیرد که در فصل گرما صحید مصرف آن را افزایش میدهد. این شربت کاملاً سالم و خوشمزه است که میتوانید در هر فصل از سال به عنوان مشروب یا خود شربت در جمع خانوادگی و دوستان خود مصرف نمایید.
شرحی از مراحل تهیه شربت آلبالو
تهیه شربت آلبالو یکی از شیرینیهای خوشمزه و صحیح خانگی است که انواعی از ملاتها و سوپهای شیرین را جایگزین می کند. برای تهیه شربت آلبالو، لازم است تا مراحل زیر را دنبال کنید:
1- ابتدا آلبالوها را با آب بشویید و هسته آنها را با چاقو یا سایر وسایل خشک خارج کنید.
2- سپس آلبالوها را در یک قابلمه قرار دهید و آبی که آنها را شسته اید یا آب دیگری اضافه کنید.
3- به مقدار آب اضافه شده به هر کیلو آلبالو، یک کیلو قند به این مایع بیفزایید. سپس درجه حرارت قابلمه را برای ملایمتر شدن آلبالوها خیلی کم کنید. حتی می توانید از روی دوختن قابلمه فقط با حرارت زیرین آن را بجوشانید.
4- سپس حرارت را بیشتر کرده و با مداومت در نوسان آغاز به جوشاندن مایع کنید. شما باید به طور مداوم که مایع را هم میخورد، آن را هم بغل کنید.
5- بعد از حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه هنگامی که مایع آلبالو شروع به غلظت یابی کرده، یک مقدار برای خمیر تهیه شده از ذرت بریزید. برای این کار به هر کیلو آلبالو سه قاشق غذاخوری خمیر ذرت بریزید. ذرت انگلیسی یا ذرت شیرین را نیز می توانید به جای ذرت معمولی استفاده نمایید.
6- حرارت را بیشتر کرده و با مداومت در نوسان، شربت را به مدت حدود ۴۵ تا ۵۰ دقیقه به شدت بپزید. همچنین می توانید با استفاده از خامه مخصوص و یا برخی اسانسها و به وسیله آن، شیرین شدن آن را بیشتر کنید.
7- بعد از رسیدن به غلظت دلخواه، شربت را از روی حرارت بردارید و به عنوان یک شیرینی کامل و خوشمزه سرو کنید. همچنین می توانید به هنگام سرو با برگ سرو، انجیر، گردو و... تزیین نمایید.
طریقه جداسازی هسته از آلبالو
جداسازی هسته از آلبالو یکی از مهمترین مراحل در استفاده از این میوه محبوب است. در این روش، میتوان از هسته آلبالو استفاده کرد و همچنین پوست آن را نیز برای مصارف مختلفی مانند تهیه رنگدانه و یا اسانس استفاده کرد. در زیر به صورت کامل به روش جداسازی هسته از آلبالو پرداخته خواهیم شد.
اولین گام در جداسازی هسته از آلبالو، شستشوی دقیق میوه است. برای این کار، آلبالوها را با آب تمیز شستشو داده و سپس آنها را خشک کنید. پس از خشک شدن، آلبالوها را با یک چاقو تیز و مناسب بریده و به دو نیم تقسیم کنید. سپس هسته آلبالو را با استفاده از یک قاشق کوچک و تیز از گوشت آلبالو خارج کنید. برای این کار، قاشق را به طور بیشتر از منطقه گردنه هسته قرار داده و با دو دست بر روی قاشق فشار بگذارید تا هسته بیرون آید. پس از جداسازی هستههای تمام نیمههای آلبالو، آنها را در محیطی خشک و خنک نگهداری کنید.
هسته آلبالو، یک منبع عالی از فیبر، ویتامین E و پتاسیم است. این هستهها میتوانند در حالت خام یا خشک شده برای تهیه منوی مختلف مانند طعم دهنده در انواع کیک، نان و پنکیک و یا شیرینیهای دیگر به کار رود. به طور خلاصه، جداسازی هسته آلبالو عملی سادهای است که باعث میشود بتوانید از این میوه با ارزش بهترین استفاده را داشته باشید.
افزودن مواد لازم به آلبالو
آلبالو یکی از میوه های خوشمزه و پرمزهای است که در فصل تابستان برای بسیاری از افراد علاقه مند به مصرف میوه ها بسیار مهم است. اما یکی از مشکلاتی که ممکن است برای تعدادی از افراد پیش بیاید، عدم تمایل به خوردن آن به دلیل تلخی و فاسد شدن آن است. به همین خاطر در اینجا به گفتن در مورد پارامترهای برای اضافه کردن مواد لازم به آلبالو به منظور ارتقا یا کاهش تلخی آن می پردازیم.
نکته اول در مورد افزودن مواد لازم به آلبالو، استفاده از شکر یا پنیر حیوانی به منظور تفکیک تلخی آلبالو است. با اضافه کردن کمی شکر به آلبالو می توانید تلخی این میوه را کاهش دهید. اما باید توجه داشت که اضافه کردن شکر زیاد ممکن است باعث از بین رفتن مزه نکاتی که آلبالو دارد، شود. بهتر است بجای آن از پنیر حیوانی استفاده کنید چرا که به سادگی تلخی آلبالو را تفکیک می کند.
نکته دوم در مورد افزودن مواد لازم به آلبالو، استفاده از نمک رایج است. هنگامی که سطح آلبالو را با نمک مالید می توانید تلخی آن را کاهش دهید. برای اینکار، آلبالو را شستشو داده و به خوبی خشک کنید، سپس با یک دستمال و یا پارچه قابل شستشو به آن نمک بزنید. پس از چند دقیقه، آب را از آلبالو خارج کنید و آن را مصرف کنید.
نکته سوم و آخر در مورد افزودن مواد لازم به آلبالو، برشته کردن آن است. با برش کاملا آلبالو به نحوی که داخل آن خالی مانده باشد و سپس پر کردن آن با شکر و نمک باید منتظر شده تا آب تلخی آلبالو خارج شود. سپس می توانید آلبالو را برای مصرف آماده کنید.
در کل، جهت کاهش تلخی آلبالو نیاز به افزودن مواد لازم به آن دارید. مواد لازم در این مورد به نوع آلبالویی که در اختیار دارید بستگی دارد و پس از اضافه کردن مواد لازم به آلبالو مطمئن شوید که به مدت کافی قرار داده شده تا تلخی آن کاهش یابد.
مراحل هم زدن مواد
هم زدن مواد یکی از مهمترین مراحل در تهیه غذا و پخت و پز است. این روش به معنای مخلوط کردن دو یا چند مواد با هدف به دست آوردن یک مشتق همتراز است. هم زدن مواد میتواند به صورت دستی یا با استفاده از دستگاه مخصوص صورت گیرد. در ادامه چند مرحله اصلی هم زدن مواد را بررسی می کنیم:
مرحله اول: بهتر است از وسایل مناسبی برای هم زدن استفاده کنید. برای هم زدن می توانید از مخلوط کن، هاند میکسر یا ویسک استفاده کنید. در انتخاب وسیله هم زدن شاید صرفه جویی در هزینه باشد اما حتما باید تناسب مناسبی بین حجم مواد مخلوط و سایز و نوع وسیله استفاده شده وجود داشته باشد تا مواد بهینه و با کیفیت به دست آید.
مرحله دوم: هم زدن مواد با استفاده از ویسکها و مخلوط کنها شاید آسان باشد اما هم زدن دستی هم بسیار محبوب است. برای هم زدن تخم مرغ ابتدا باید با استفاده از یک وسیله برای شکستن پوست تخم مرغ، آن را به آهستگی شکسته و در یک کاسه بریزید. سپس با استفاده از یک سینی، ماستیک، قاشق یا همان دست، تخم مرغ را همزدن کنید تا کاملا پف شود. حرکتهای دورانی پیوسته باعث پف شدن کیک، کرم، شکلات و … میشود.
مرحله سوم: پس از هم زدن طبق نوع مواد مختلف ممکن است برای خمیر یا خوراک خود به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا از پف خارج نشود. در مراحل بعدی ممکن است به خوراک خود یا حتی به قالب پخت و پز نیز اضافه کنید.
در نهایت، هم زدن مواد برای پخت و پز یک دستور پایه و اساسی است. با توجه به نوع غذا و مواد درون آن، کاربردهای گوناگونی دارد. از طریق همین روش میتوان از كيك، كلوچه، سس، انواع خمیرهای کیک و بیسکوئیت، انواع نان و قرصهای سیبزمینی و … آماده کرد.
گرفتن مخلوط و ریختن آن در ظرف
برای گرفتن مخلوط و ریختن آن در ظرف باید مواردی را مد نظر داشت. ابتدای کار باید مطمئن شوید که ظرفی که قرار است برای ریختن مخلوط استفاده شود، تمیز و خشک باشد. همچنین باید به انتخاب مخلوط مناسب دقت کنید.
اگر مخلوط دارای مایع باشد، باید به این نکته توجه کنید که مقدار مخلوط در ظرف، حتما کمتر از ظرف باشد تا از مرزهای ظرف بیرون نرود و باعث چسبیدن و کثیف شدن سطح ظرف نشود. در مواردی که مخلوط خمیری یا دارای غلات است، باید مطمئن شد که همه مواد در هم مخلوط شدهاند و هیچ گلویی در میان مواد باقی نمانده است.
د قسمت مهم دیگر، محاسبه نسبت مواد است. برای تهیه یک مخلوط مناسب باید نسبت مواد به دقت محاسبه شود. اگر نسبت ترکیب مواد صحیح نباشد، باعث بازگشت محصول برای تصحیح می شود. برای یافتن نسبت مواد، میتوانید از ابزارهای شیمیایی استفاده کنید یا با پیش آزمایش برای محصول خود تجربه کسب کنید.
در نهایت، برای ریختن مخلوط در ظرف باید فریمان بالایی آن را بر روی حاشیه مخلوط قرار داده و آن را به اندازه مورد نیاز در ظرف ریخت. در پایان، برای بالا بردن تنوع و جذابیت محصول، میتوانید آن را به صورت لایه ای تزئینی کنید و نوشیدنی خود را لذت بخش تر کنید.