نحوه تهیه نان خرمایی بدون فر
تهیه نان خرمایی بدون فر، یکی از روشهای ساده و خوشمزه برای پخت خوراک بوده که میتوان به سرعت و بدون استفاده از وسایل پخت خانگی زیادی آن را تهیه نمود. برای تهیه نان خرمایی بدون فر، نیاز به تنها چند مواد اولیه ساده است که همگی با سهولت در دسترس هستند.
ابتدا بهتر است خرمایی در دسترس را برای استفاده در نان خرمایی انتخاب نمایید. سپس نخود تازه را در آب جوش قرار دهید و آن را برای چند دقیقه بجوشانید تا کاملا نرم شود. بعد از جدا کردن آن از آب، آن را به همراه خرما در مخلوطکن قرار داده و تا زمانی که تمام مواد به صورت یکجایی هم رفته و عجیب به نظر نیایند، مخلوط کنید. سپس به مواد ارزان قیمتی مانند دانههای مختلفی مانند کنجد، آفتابگردان و پسته در این مخلوط اضافه کنید.
حال برای پخت نان، مخلوط را به شکل یک دیستخت در ظرف مناسبی قرار میدهیم و با یک قاشق سطح آن را هموار میکنیم. در نهایت، ظرف را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک شود و مواد به مدت کافی کاملا با هم قاطی شوند. بعد از خنک شدن خوب، میتوان نان خرمایی بدون فر تهیه شده را به تختههایی با ضخامت و اندازه موردنظر برید و آن را سرو کنید. این نان خرمایی بسیار خوشمزه و سرشار از انواع مواد نیوتریسیونداری مانند پروتئین، فیبر و ویتامین E است.
چگونگی ساخت نان خرمایی بدون استفاده از فر
برای ساخت نان خرمایی بدون استفاده از فر، اولین گام انتخاب خرماهایی با بافت نرم و سفت است. خرماهایی با قابلیت پخت بهتر مانند خرمای مضافتی یا خرمایی که در جای خشک تری قرار داشته، برای تهیه نان خرمایی بدون استفاده از فر مناسب هستند.
برای شروع، خرماها باید خرد شده و به همراه آب در ماهیتابه ای با دمای بسیار پایین قرار گیرند. سپس به مدت بیشتری به آنها زمان داده می شود تا خرماها در آب جذب شوند و آب آنها برای تغذیه خمیر استفاده شود. در این مرحله از جوانه های داخل خرما استفاده نمی شود چراکه آنها ممکن است تهیه نان را سخت کنند.
سپس، نان خمیری با توجه به سلیقه شخص تهیه می شود. این مراحل شامل شکل دادن خمیر به شکل نان خرمایی، برش زدن آن با چاقو و پخت آن در ماهیتابه یا تابه سطحی می باشد. برای پخت نان، همراه با خمیر نوارهای از برگه گردو یا بامیه را استفاده کنید و آن را روی نان قرار داده و نواقص بین نان و برگه را برطرف کنید. سپس، ابتدا از یک طرف نان و سپس از طرف دیگر آن را به مدت 10 تا 15 دقیقه پخت کنید. این مراحل را تا زمانی که نان خرمایی به رنگ زردی شلخته دمید شود، تکرار کنید.
نان خرمایی بدون استفاده از فر آماده است. می توانید آن را با مربای خودتان، کشمش یا پنیر سفید سرو کنید. نان خرمایی دارای ارزش غذایی بالا، فیبر، آهن و پتاسیم بوده و به عنوان یک منبع انرژی طبیعی مناسب است.
دستور العمل ساخت نان خرمایی بدون نیاز به فر
برای ساخت نان خرمایی بدون نیاز به فر، ابتدا باید مواد لازم را آماده کنید. این مواد شامل یک لیوان آب داغ، یک لیوان نارگیل خشک شده، دو لیوان آرد، نیم لیوان شکر، نیم پیمانه روغن گیاهی، یک قاشق چایخوری پودر کره، یک قاشق چایخوری پودر سنجد، یک قاشق چایخوری پودر دارچین و نصف قاشق چایخوری پودر هل می باشد.
پس از آماده سازی مواد، ابتدا نارگیل خشک شده را با آب داغ مخلوط کنید و بگذارید به مدت 20 دقیقه هیدراته شود. سپس آرد، شکر، پودر کره، پودر سنجد، پودر دارچین و پودر هل را در کاسهای مخلوط کرده و به آنها مخلوط نارگیل شده و روغن گیاهی را اضافه کنید.
حالا با استفاده از دستانتان آن را نخست مخلوط کنید و سپس عجیب کنید تا مواد به طور کامل ترکیب شوند. باید توجه داشت که این مایه نباید خیلی مرطوب باشد و در صورت لزوم میتوانید یک قاشق چایخوری آب به آن افزوده کنید.
حال که مایه را آماده کردید به چند قسمت تقسیم کنید و هر کدام را فشار دهید و به شکل دایرهای با ضخامتی حدود یک سانتیمتر شکل دهید. حال آماده شده نان خرمای خود را درون قابلمه ای که روی حرارت مستقیم قرار گرفته باشد، قرار دهید.
روی هر نان، با چاقو، درزهایی ایجاد کنید تا بخار به راحتی بتواند از آن خارج شود. پس از 10 دقیقه، نان را برگردانید و سپس برای طی چند دقیقه دیگر در قابلمه بگذارید تا برای خوردن آماده شود. با این دستور، نان خرمای شما بدون نیاز به استفاده از فر و به راحتی در خانه تهیه می شود.
طرز تهیه نان خرمایی بدون استفاده از دستگاه فر
برای تهیه نان خرمایی بدون استفاده از دستگاه فر، باید از موادی مانند آرد، خمیر خرما، روغن، آب، نمک و خمیر سودا استفاده کرد. این نوع نان خرمایی یکی از خوراک های پرطرفدار و ساده است که برای تقویت سلامت از طرف مردم استفاده میشود.
ابتدا باید با استفاده از آرد، خمیر خرما، روغن، آب، نمک و خمیر سودا، یک خمیر متناسب با شکل مورد نظر تهیه کنید. بعد از آن، خمیر را به اشکال مختلفی شامل دایره ها و مستطیل ها شکل دهید.
حالا باید نان خرمایی را در دمای حرارتی با بالاترین درجه حرارت ممکن مانند 350-400 درجه فارنهایت، میپزید. زمان پخت نان، باید به دقت پیگیری شود تا نان خرمایی به شکل مناسبی پخته شود.
حتما باید در دنبال رعایت دقیق تر باشید تا نان خرمایی شما به درستی پخته شده و طعم بسیار خوبی داشته باشد. برای سرو کردن نان، میتوانید از روغن زیتون، سس، مربای خرما، خامه و سایر مواد خوراکی استفاده کنید.
نحوه ی ساخت نان خرمایی بدون استفاده از فر و تخته آهنی
ساخت نان خرمایی بدون استفاده از فر و تخته آهنی، یکی از روش های سنتی و محلی ساخت نان در مناطق خاصی است که به دلیل عدم دسترسی به فر یا نیاز به ساخت نان به صورت سنتی برای مصارف شخصی و یا غذاهای محلی استفاده می شود. در ادامه به روش ساخت نان خرمایی بدون استفاده از فر و تخته آهنی پرداخته می شود.
مواد لازم برای ساخت نان خرمایی بدون استفاده از فر و تخته آهنی عبارتند از: نان خرمایی یا خمیر خرمایی، یک دستگاه موکت پشمی پهن و بلند از جنس پنبه، دستمال کاغذی و آب.
ابتدا دستگاه پشمی را بر روی سطح صافی قرار داده و خرمای را با دستمال کاغذی پهن کرده و روی سطح پشمی گذاشته می شود. سپس خمیر را به اندازه دهنه یا اندازه دلخواه، بر روی نان خرمایی پهن شده قرار داده و با دقت خمیر را نرم مالیده و به شکل دايره ای پهن کرده و چند دقیقه صبر کرده تا خمیر استحکام پیدا کند.
سپس نان خرمایی را همراه با پارچه پشمی کنار گذاشته و روی پشمی دیگر پهن شده قرار داده می شود. پس از این کار، دو پشمی را همراه با نان خرمایی روی هم قرار داده و آن را با یک پارچه پشمی بسته و بر روی سطحی تخت قرار داده می شود.
در این مرحله، یک ماهیتابه را روی حرارت متوسط گذاشته و آن را گرم کرده و نان خرمایی را داخل ماهیتابه قرار داده و برای حدود ٢۰ دقیقه به آرامی پخته می شود. پس از گذشت این مدت، نان خرمایی از ماهیتابه خارج شده و قطعاتی کوچک شده و با انجام مراحل مشابه برای قطعات دیگر، نان خرمایی بدون استفاده از فر و تخته آهنی به راحتی ساخته می شود.
راهنمای تهیه نان خرمایی بدون نیاز به آجر آجری و فر
برای تهیه نان خرمایی بدون نیاز به آجر آجری و فر، نیاز به چند مواد به شمار میآید که از آن میتوان به آرد، شیر، خرما و روغن اشاره کرد. ابتدا باید خرماهای خود را درون یک قابلمه به همراه آب برای مدت ۱۰ دقیقه جوش بدهید تا نرم شوند. سپس خرماها را از آب در بیاورید و با یک جاری آب خیسانید تا پوست آنها کاملاً از گوشت آنها جدا شود. پوست خرما را به همراه یک لیوان شیر و یک قاشق روغن در یک بلندر قرار دهید و همه را ترکیب کنید.
حالا درون یک ظرف مخصوص تهیه نانخورمایی، آرد را با شیر و چند قاشق روغن ترکیب کنید و آنرا به شکل یک تبریز کشیده توسط ابزارهایی همچون ساندویچساز، خمیر بازی یا دستگاهی که دارید شکلبندی کنید.
در ادامه، مخلوط خرمایی را (peanut butter) روی نان خرمایی بپاشید و سپس نان خرمایی را درون قابلمهای به همراه استفاده از آجرهای سنگین تر برای فشردن نان، برای مدت ۲۰ دقیقه پخته کنید.
در پایان، نان خرمایی را از قابلمه دربیاورید و با استفاده از یک خراطی (chopper) یا یک تیغه تیز با شکل دلخواه خود لبه نان را برید تا به شکل فروشندگان خرمای نیشابور شده و مزین به انجماد خرمایی شوند.
در نتیجه با این روش ساده و آسان بدون نیاز به آجر آجری و فر، شما میتوانید به راحتی نان خرمایی خالی از دست خود تهیه کنید.