طرز تهیه ی نان تست سوخاری در منزل
نان تست سوخاری، یکی از پختهترین و خوشمزهترین نانهایی است که میتوانید در منزل خود تهیه کنید. این نان با استفاده از مواد اولیه ساده و در دسترس، با طعم فوقالعاده ای تولید میشود. در این مقاله، به شما نحوه تهیه نان تست سوخاری در منزل را آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه نان تست سوخاری عبارتند از آرد، شیر، خمیر خمیر، شکر، نمک و خمیر مرغ. در ابتدا، شیر، خمیر خمیر و شکر را با هم ترکیب می کنیم و در یک ظرف مخلوط می کنیم. سپس، نمک و آرد را به تدریج به این مخلوط اضافه کرده و خمیر را به خوبی مخلوط می کنیم تا به طرزی یکنواخت برسد.
بعد از این کار، خمیر را روی صفحه پخت بچینید و به اندازه دلخواه خود آن را به شکل روغنی یا گرد بچینید و با استفاده از یک موکت روی آن فشار دهید تا به اجزای آن نفوذ کنید. در نهایت، خمیر را در فر به مدت حدود 20 دقیقه در دمای 200 درجه سانتیگراد پخته و سرو کنید.
در اینجا نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، این است که برای تولید بهترین نان تست سوخاری خمیر باید به طور کامل با هم مخلوط شده و همچنین حرارت فر نیز باید برای مدت زمان کافی قرار داده شود تا نان درونی و دلچسبی به خود بگیرد.
با تهیه نان تست سوخاری در منزل، به آسانی میتوانید از طعم خوشمزه و پختهی این نان لذت ببرید و از این نوع نان به عنوان محصولات خانگی کاربرد کنید.
مواد لازم برای تهیه ی نان تست سوخاری
نان تست یکی از نوعی نانهای سنتی ایرانی است که بهصورت داغ و شیرین معروف است. برای تهیه این نان، ابتدا باید مواد لازم را تهیه کنید. برای ساخت نان تست نیاز به آرد، شیر، زردچوبه، بیکاربنات سدیم، روغن، شکر و نمک هست.
برای شروع، باید یک کاسه بزرگ برداشته و به آن آرد اضافه کرد. سپس به آرد زردچوبه، بیکاربنات سدیم و نمک را هم اضافه میکنیم و مواد را با هم مخلوط میکنیم. در مرحله بعد، شیر و روغن را به مواد خشک اضافه میکنیم و تمامی مواد را با هم مخلوط میکنیم تا ترکیبی آرمانی ایجاد شود.
در مرحله بعد، مخلوط را به شکل گردیهای کوچک کرده و به شکل بیضی به ضخامت حدود یک سانتیمتر صاف کرده و در طبقه پایین فر قرار دهیم. فر را در دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد قرار داده و به مدت بیست دقیقه نان را در فر باقی بگذارید. بعد از اتمام زمان، نان تست آمادهی خوردن و سرو کردن است. این نان برای صبحانه و شام طولانی مدت میتواند خورده شود.
روش تهیه ی خمیر نان تست سوخاری
تهیه خمیر نان تست سوخاری یکی از محبوبترین روشها برای تهیه نان در خانه میباشد. این نوع نان بسیار عامالمنفعه و مناسب برای هر وعده از روز میباشد. برای شروع، بهتر است ابتدا تمامی لوازم وابسته را آماده کنید. شما به یک کاسه بزرگ، آرد را اضافه کرده و درون آن تخم مرغ، ماست، شیر، روغن و شکر را همراه کنید. بعد از آن، تمامی مواد را با هم ترکیب کنید.
بعد از ترکیب همه مواد، باید خمیر را برای چند دقیقه با استفاده از دستهای خودتان ماساژ دهید. ذرت، پودر کره، پودر سودا و نمک را به خمیرتان اضافه کنید و دوباره خمیر را برای چند دقیقه کاملاً محکم کنید. بهتر است خمیر را درون یک کاسه بزرگ قرار دهید و آن را با یک پارچه رطوبتدار بپوشانید تا پخته نشده حفظ شود.
برای پخت خمیر، ابتدا فر را در دمای 180 درجه سانتیگراد گرم میکنیم. حالا شما میتوانید خمیر را با دستهای خودتان به شکل تستهای سوخاری دلخواه شما تبدیل کنید. شما میتوانید خمیر را به شکل مدور و یا به صورت یک مخروط کوچک درآورده و بر روی سینی فر قرار داده و آن را به مدت 15-20 دقیقه پخته کنید.
بعد از پخت، تستهای سوخاری را آماده برای سرویسدهی و خوردن خود دارید. بهتر است نانهای گرم را با کره و خامه و یا مربای تازه تزئین کنید. این روش ساخت خمیر نان تست سوخاری بسیار آسان و سریع است و به راحتی میتوانید در خانهتان تهیه کنید. منتظر چی هستید؟ امتحان کنید و لذت ببرید!
نکات مهم در تهیه ی نان تست سوخاری
تهیه نان تست سوخاری یکی از پرطرفدارترین ترکیبات نان در بین خانوادههای ایرانی است. همچنین، این نوع نان که برای برگردها و فستفودها خیلی مورد استفاده قرار میگیرد، در طعم و شکلی غذای بسیار لذیذی تشکیل میدهد.
نکات مهم در تهیه ی نان تست سوخاری شامل مواردی همچون استفاده از آرد سفید (برجسته)، خمیره را به مدت کافی در صورت امکان دو ساعت به طول بیندازید تا بتواند اکسیژن بگیرد و حجم آن افزایش یابد. همچنین در زمان نخوردن خمیر حتما به دلیل افزایش پودر شدن نان، باید حتما خمیر را با کاغذ روغنی یا دستمال خشک پوشانده تا هوا به پوسته خمیر نفوذ نکند.
وقت برش خمیر نیز باید بعد از آماده شدن پوسته خمیر باشد. در واقع، پوسته خمیر باید به اندازه کافی استحکام مرغوبتری پیدا کند تا با قیچی برش داده شود و در عین حال توسط حرارت بخار یکجا نمی شود. در نهایت، برای به دست آوردن همان سایزی که میخواهیم، بهتر است از قالب یا قیفی استفاده کنیم تا این که دست کیفی امری دلخواه خود را پیدا کند. پخت نان نیز میتواند به روش سنتی در فر زغالی یا درون ظرف یا کدوی اندازهگیری درست شده است.
همچنین می توانید پودر کره روی پوسته خمیر بمالید تا در هنگام پخت نان تست سوخاری، کرمی و شیرینتر شود. بعد از پخت، نان تست را بر روی روکش غذایی برای خنک شدن قرار دهید. با اینکه بیشتر کارهای تولید نان تست سوخاری یکم صعبالعبارت است، به صرفه ست، زیرا نان نه تنها خوشمزه است، بلکه همچنین نان با کیفیت، با هزینه زیاد میتواند به دست آورد.
چگونگی فرآوری و ریختن خمیر نان تست در قالب های مختلف
ریختن خمیر نان تست در قالب های مختلف از اصولیترین مراحل تولید نان به شمار میرود که هر گاری به دلیل اثرات مختلفی بر روی نهایت کیفیت نان و همچنین نحوه استفاده از نان، در روشهای مختلفی انجام میشود. در این شرح، به بررسی چگونگی فرآوری و ریختن خمیر نان تست در قالب های مختلف پرداخته خواهد شد.
طریقه تهیه خمیر نان تست موجب شکلگیری انواع قالبهای نان متنوع میشود که هر کدام از آنها نوعی خاصیت و استفادهی متفاوتی دارند. روشهای مختلفی برای تهیه این خمیر وجود دارد، اما در عملگرایی نان تست، ترجیح میدهند از روش دستگاهی استفاده نماید. در این روش، تمام مراحل از ترکیب مواد اولیه تا مرحله پخت در دستگاههای صنعتی بهصورت خودکار و با دقت زیاد انجام میشود.
برای ریختن خمیر نان تست در قالب مناسب میتوان از قالبهای استانداردی مانند قالبهای کوزهای، گرد، کوچک و بزرگ و یا دیگر قالبهای نان تستی مانند قالبهای ساندویچی و غیره استفاده کرد. در هر صورت، باید پس از خمیرکردن و ریختن خمیر نان تست در قالبها، قبل از پخت به مدت حداقل یک ساعت و حداکثر 24 ساعت در فریزر قرار بگیرد. این کار باعث خواهد شد که نان تست بیشتر رویهی خوبی داشته باشد و به بهترین نحو در فر پخته شود.
استفاده از روشهای مختلف برای ریختن خمیر نان تست در قالبهای مختلف، باعث تولید نانهای با شکل و استفادهی مختلف میشود. برای مثال، نان تست در قالب آجیلی به عنوان یک میان وعدهی پربازدید استفاده میشود. از سوی دیگر، قالبهای کوچک و ساندویچی برای مناسبسازی نان تست به عنوان یک منوی خوشمزه در رستورانها و کافهها به کار میروند. در کل، با انجام این مراحل، میتوان به بهترین شکل ممکن از خمیر نان تست استفاده کرد و به نحوی بهینه نانهای با کیفیت و با طعمی فوقالعاده تولید نمود.
تکنیک ها و روش های پخت نان تست سوخاری
روش های پخت نان متنوع هستند اما تکنیک سوخاری یکی از روش های قدیمی و معمول در پخت نان است. در این روش، نان در دمای بالا وتر و به مدت کوتاهی پخته می شود تا درون آن رطوبت حفظ شود و با ایجاد قشارهایی بر روی سطح نان، این تکنیک به نان ظاهر زیبا و جذابی می دهد.
برای پخت نان با تکنیک سوخاری باید ابتدا نان را در آب سرد بمکشانیم تا پوست آن نرم شود. سپس بهتر است نان را با بهره گیری از مواد نانوایی مخصوصی مانند خمیر نان و بذرهای کتان وسیه نیاز، آماده کنیم.
سپس نان را در فر در دمای بالا و با مدت زمان کوتاهی مانند 20 تا 30 دقیقه پخته، اما در صورتی که فر دارای ترموستات قابل تنظیم باشد، نیازی به رعایت زمان نداریم و باید تا زمانی که نان به رنگ طلایی پخته شود، در فر بگذاریم. در بعضی از موارد، برای افزایش گلهای نان، باید نان را در میان پختش، به آب بیشتری بپاشیم.
نان سوخاری شده باید درونش رطوبت کافی و با وضوحی ظاهر شود. از آنجایی که در تکنیک سوخاری، نان در دمای بالا با پخته شدن سریع آن، خشکی نکند، پس باید در هنگام خمیر کردن نان، توجه داشته باشیم که مقدار آب مورد نیاز نان، بر حسب نوع نانی که می خواهیم بپزیم، درست تنظیم شود. با این روش، می توانیم نانی سنتی و خوشمزه با قشارهای زیبا و ظاهر جذاب تهیه کنیم.
