مواد لازم برای تهیه نان اردک
برای تهیه نان اردک، مواد لازم عبارتند از: آرد، شیر، زردآلو خشک شده، عسل، نمک، یک تخم مرغ، خمیر مخصوص نان و روغن.
اولین مرحله در تهیه نان اردک آمادهسازی مواد است. برای آمادهسازی خمیر، آرد، نمک و تخم مرغ را با شیر مخلوط کرده و به دقت باهم مخلوط میکنیم تا به صورت خمیری در بیاید. سپس کمی روغن در یک پیازچه به مدت چند دقیقه داغ کرده و مقداری از خمیر را روی پیازچه ریخته و به ظرف داخل فر منتقل میکنیم.
در مرحله بعدی، با استفاده از دستان خود، خمیر را روی پیازچه صاف میکنیم و مواد دیگر نان را بر روی آن قرار میدهیم. برای این کار، زردآلو خشک شده را به صورت همراه با عسل روی خمیر قرار میدهیم و سپس به مدت 25 تا 30 دقیقه در دمای 200 درجه سانتیگراد در فر پخته میکنیم.
نان اردک به عنوان یک خوراک خوشمزه و سنتی، میتواند به عنوان صبحانه یا تنقلات بین وعدهها مصرف شود. علاوه بر این، طرز تهیه آن بسیار آسان است و در محیطهای مختلفی می توان آن را تهیه کرد.
مراحل تهیه نان اردک
پخت نان اردک یک روش پرطرفدار در فرآیند خوراکی سازی در سراسر جهان است و به دلیل طعم و مزه خوشمزه آن در بین خانواده های مختلف محبوب است. برای تهیه نان اردک، نیازمند چند مرحله اصلی هستیم که در ادامه به آن ها می پردازیم:
مرحله اول: تهیه تخم اردک
تهیه تخم اردک یا برای استفاده در داخل نان، یا برای تزئین و نمایش بیشتر، بسیار مهم است. برای تهیه تخم اردک، اردک های سالم و تربیت شده در دامپروری ها انتخاب می شوند و پس از استخراج تخم ها، آن ها را برای استفاده در فرآیند بعدی نگهداری می کنیم.
مرحله دوم: تهیه تست
تست یکی از عناصر اصلی در تهیه نان اردک است. این تست می تواند به دو صورت خشک و تر تهیه شود. برای تهیه تست خشک، باید آرد، شکر، خمیر نان و آب را به همراه یک سرشیر از آردک ترکیب کنید و به صورت یک تست خشک بدون غلتک کردن تهیه کنید. در صورتی که می خواهید تست تر تهیه کنید، باید به همین مواد یک بشکه از آردک افزود و ترکیب را با یک مورد آب مخلوط کنید.
مرحله سوم: تهیه نان اردک
برای تهیه نان اردک، بعد از آماده سازی تست و تخم اردک، باید تست را در قالبی به شکل دایره ای برش دهید. در این مورد همیشه بهتر است قالب دایره ای را بر روی یک بشقاب یا یک سینی قرار دهید تا نان در حین پخت به داخل سینی نچسبد. فرم دادن به قالب تست یکی از مراحل مهم در تهیه نان اردک است که به طور کلی باید آن را به شکل یک قرص تخت و با ضخامت حدوداً ۱۰ میلی متر به لبه روی قالب تست برش داد. پس از آماده سازی قالب تست، تخم اردک را به داخل قالب بگذارید و آن را همراه با تخم اردک تاریخه را به فر روشن در دمای ۲۵۰ درجه فارنهایت قرار دهید. حدود ۵ دقیقه بعد، نان اردک شما آماده است!
راهکارهایی برای تهیه بهتر نان اردک
برای تهیه بهترین نان اردک بهتر است از جنس آرد گندم استفاده شود، زیرا به دلیل داشتن سطحی ناهموار و سفت باعث میشود تا خمیر بهتری کار کند و نان قرمز و فلفلی با طعم عالی بسازد.
علاوه بر این، برای افزایش کیفیت نان اردک مخلوطکردن آرد گندم با آرد سفید به نسبت ۳ به ۱ نیز میتواند موثر باشد. با این کار، مقدار گلوتن آرد گندم کافی خواهد بود تا نان صاف و لاکتوز شده بسازد و طعم و بوی مطلوبی را به نان اضافه کند.
در نهایت، وقتی که خمیر ساخته شده است، آن را به مدت ۳۰ دقیقه با استفاده از گرمای هوا یا یخچال بگذارید تا بیشتر بندش شود. سپس نان را به شکل دلخواه شکل دهید و درون فر برای ۲۰-۱۵ دقیقه قرار دهید. در نهایت، با جعفری تازه سرو کنید.
به همین دلیل، برای داشتن نان اردک با کیفیت، توصیه میشود از آرد گندم استفاده کنید، آن را با یک مقدار کافی از آرد سفید مخلوط کنید و خمیر را به مدت کافی بهبود دهید. با این روش، نانی با طعم و بوی خوب به دست خواهید آورد.
طرز تزئین نان اردک
نان اردک یکی از پرطرفدارترین نوع نانهای پخته شده در جشنها و مناسبتهای مختلف در ایران است. این نان تزئینی که شکل اردک دارد، معمولاً با استفاده از خمیر نان، به شکل دلخواه تزئین میشود. در ادامه به برخی از روشهای تزئین نان اردک پرداخته خواهد شد.
روش اول: تزئین با استفاده از کنجالههای خرمایی
در این روش برای تزئین نان اردک از کنجاله خرمایی استفاده میشود. در ابتدا نان به شکل اردک شکلدهی میشود و سپس با کنجالههای خرمایی تزئین میشود. در واقع، با وارد کردن کنجالهها به داخل نان، از روی آن یک پوستهی خرمایی کوچک شکل میگیرد که بر روی نان تزئینی بسیار زیبا و دلفریبی را به وجود میآورد.
روش دوم: تزئین با استفاده از کنجالههای کلم
در این روش برای تزئین نان از کنجالههای کلم استفاده میشود. برای این منظور، پس از شکلدهی نان به شکل اردک، کلمهای ریز خرد شده روی سر و پاهای نان قرار میگیرد و در نهایت با اضافه کردن چشمها و سر به نان، اردکی زیبا و شاداب به وجود میآید.
روش سوم: تزئین با استفاده ازاشکار و بادام
در این روش برای تزئین نان از اشکار و بادام استفاده میشود. پس از شکل دادن نان به شکل اردک، با استفاده از بادام و اشکار روی بخشهای مختلف نان قرار میگیرد و در نهایت با اضافه کردن چشمها، منقار و سر، شکل اردکی زیبا و جذاب به وجود میآید.
با استفاده از این روشها میتوانید نان اردکهای بسیار زیبا و شادابی برای مهمانیها و جشنهای مختلف تزئین کنید و حس بینظیری را برای مهمانان به ارمغان آورید.
نکاتی در مورد نان اردک مشهور زنجان
نان اردک مشهور زنجان یکی از شاخصترین غذاهای محلی این شهر است که هم مورد پسند مردم و هم گردشگران قرار دارد. این نوع نان از بافتی خمیری، نرم و فوقالعاده بزرگ بوده که با استفاده از ظرفیت اردکهای پرورشی داخل نانها تهیه میشود. این استفاده ویژه از اردک برای تهیه نان، این غذای سفری را به یکی از معروف ترین غذاهای منطقه تبدیل کرده است.
همانطور که قبلا گفته شد، نان اردک مشهور زنجان از بافتی خمیری تهیه میشود که داخل آن اردک نیز استفاده شده است. برای تهیه این نان، اردک روی یک نوع قرص ردیف شده و درون خمیر نان قرار میگیرد. در مرحله بعد، ناهارخوریها و چاپقیها با استفاده از دستگاه همتراز کاری بر روی نان دو قسمت آن را به هم متصل میکنند و سپس برای شکل دهی به نان، آن را چندزاویهای خم میکنند و در نهایت به قالبی از نرده حمایتی گره میزنند و به فریزر منتقل میکنند تا پخت شوند.
بلکه در مرحله پخت، نان اردک به صورتی بسیار خوشمزه بو و طعم درامدی که هیچ نان دیگری این خصوصیت را ندارد، در میآید. به همین دلیل، گردشگران بسیاری علاوه بر اینکه به ویژگیهای سنتی این نان علاقهمندند، به دلیل طعم فوق العاده آن هم به آن مشتاق هستند. در کنار برخی رستورانها و فروشگاههایی که این نوع نان تهیه و فروش میکنند، همچنین در بعضی از دورههای سال بازارچههای منطقه نان اردک مشهور زنجان را به عنوان یکی از شاخصترین کالاهای خود دارند.
نکاتی در مورد نحوه سرو با نان اردک
سرو با نان اردک، یکی از غذاهای محبوب و معروف در فرهنگ و آشپزی ایرانی است. این غذا در بسیاری از مناطق کشورمان به عنوان یک غذای سنتی سرو میشود و دارای طعمی بسیار خوشمزه و منحصر به فرد میباشد.
برای سرو با نان اردک، ابتدا نان را به صورت تازه تر شکسته و روی یک بشقاب بریزید. سپس با استفاده از دستان خود، به آرامی و با اندازهی مناسب، از نان روی قطعاتی از گوشت اردک سرو کنید. برای سرو بازی بیشتر، میتوانید برگر، خیار شور، لیمو، سس یا پیاز را به عنوان تزئینات اضافه کنید.
در صورتی که از نان سنتی برای سرو با نان اردک استفاده میکنید، بهتر است به صورت چند لایه، نان را روی هم قرار دهید. این عمل باعث خواهد شد که نان بهبود یابد و در عین حال طعم و کیفیت غذا نیز بهتر خواهد شد. در انتها، میتوانید با لمس یک کم سکنجبین و سیر، طعم لذیذی به غذایخود ببخشید. در نتیجه، سرو با نان اردک، بهترین گزینه برای لذت بردن از غذای سنتی ایرانی میباشد.