آموزش تهیه ی میگو پلوی جنوبی در خانه
میگو پلوی جنوبی یکی از غذاهای پرطرفدار در کشورمان است و تهیه آن در خانه بسیار ساده میباشد. این غذا در مصادفت با مراسمهای خاصی همچون مراسم عروسی و شب یلدا سرو میشود. در ادامه کمی با روش تهیه این غذا در خانه آشنا خواهیم شد.
مواد لازم برای تهیه میگو پلوی جنوبی شامل برنج، میگو، پیاز، روغن، زعفران، فلفل سیاه، زرد چوبه و نمک هستند. در ابتدا برنج را باید با کمی نمک در آب جوش برای مدت ۱۰ دقیقه پخت داد تا کاملاً نرم شود. سپس باید پیاز را خلالی کرده و در روغن چرب کرده تا کمی سرخ شود. در این مرحله میتوانید میگوها را هم با پوست و صدف در آب جوش برای ۵ دقیقه پخت کنید.
بعد از آن، لازم است که زرد چوبه، فلفل سیاه و زعفران را در یک ظرف مخلوط کرده و به پیاز اضافه کنید. سپس باید میگوهای پخته شده را به مواد پیازی اضافه کرده و تا ۵ دقیقه دیگر همه را با هم مخلوط کنید. در نهایت باید برنج پخته شده را با مخلوط میگو پیاز و ادویه همگی به همراه با یک قاشق روغن خوب مخلوط کرده و برای ۱۰ دقیقه روی حرارت پایین قرار دهید تا مزه شیرین و غنی خودش را به خودش بگیرد.
در نهایت، میگو پلوی فوق العاده خوشمزه شما آماده است. شما میتوانید آن را با تخم مرغ سرخ شده و همراه با سالاد سرو کنید. این غذا باعث ایجاد خاطرات بینظیر و تجربه های لذت بخشی برای شما و خانوادهتان خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه ی میگو پلوی جنوبی
میگو پلو یک غذای سنتی و خوشمزه در جنوب ایران است. برای تهیه این غذا به مواد زیر نیاز دارید:
- میگو: برای تهیه میگو پلو باید از میگوی تازه استفاده کنید، در صورتی که از میگوی تازه استفاده نشود، ممکن است غذای شما بوی نامطبوعی داشته باشد. بهتر است میگوهای زبده را انتخاب کنید.
- برنج: برای تهیه میگو پلو بهترین نوع برنج سوخته است، این نوع برنج باعث می شود که میگو پلو شما طعم خوشمزه ای به خود بگیرد.
- پیاز: برای تهیه میگو پلو نیاز به پیاز دارید، که بهتر است آن را ریز کرده و تفت دهید تا از طعم تند و فراسوده پیاز جلوگیری شود.
- روغن: نوعی روغن جاودان همراه با تهیه میگو پلو خوشمزه می شود، ممکن است انتخاب هایی همچون زیتونی یا کلزا باشد.
- گلاب: لازم نیست در مصرف میگو پلو از گلاب استفاده کنید ولی اگر خواستید طعم و مزه ی غذا را بیشتر کنید می توانید از آن استفاده کنید.
- زعفران: برای دادن رنگ زیبایی به میگو پلو نیاز به زعفران دارید، این زعفران خوراکی است و بهترین نوع آن زعفران سرخ کرمان می باشد.
- ادویه جات: برای تهیه میگو پلو نیاز به ادویه همچون فلفل، زردچوبه، آویشن، ریحان، دارچین دارید.
- خلال نارنج و آلبالو: گاهی اوقات در تهیه میگو پلو همچون تجهیزات نامبرده از موادی همچون خلال نارنج و آلبالو استفاده می شود.
همانطور که مشاهده کردید، تهیه میگو پلو جنوبی بسیار ساده است و با داشتن مواد لازم می توانید این غذا را به راحتی تهیه کرده و از طعم خوشمزه آن لذت ببرید.
طرز تهیه ی مرغ با میگو برای پلو
برای تهیه ی پلوی مرغ با میگو ابتدا باید مرغ را شسته و بعد از آن از همه ی اجزای غیرقابل مصرف آن را تمیز کنید و برش های کوچکی از آن را بردارید. سپس میگو را شسته و پوست و پاهای آن را تمیز کنید و در صورت نیاز به خلال کردن آماده کنید.
سپس تابه ای را روی حرارت متوسط قرار دهید و دو قاشق غذایی از روغن زیتون اضافه کنید. بعد از آن، نصف قاشق چایخوری از پودر دارچین به روغن اضافه کنید و همه ی اجزای آن را با هم قاطی کنید.
حالا مرغ ها را به تابه اضافه کنید و آنها را تفت دهید تا طلایی شوند. سپس میگو را به مرغ ها اضافه کنید و با هم تفت دهید تا میگو ها طلایی شوند.
بعد از اینکه مرغ و میگو آماده شدند، آنها را از تابه خارج کنید و کمی روغن زیتون جدید به تابه اضافه کنید. بعد از آن، دو پیاز را خرد کرده و به روغن اضافه کرده و تفت دهید تا طلایی شوند.
سپس یک فنجان برنج را در آب بجوشانید و سپس بعد از پخت آن را به تابه اضافه کنید. بعد از آن، یک قاشق غذایی از پودر زعفران را در یک لیوان آب گرم حل کرده و به برنج اضافه کنید. در نهایت، مرغ و میگو را به تابه با برنج اضافه کنید و همگی را با هم تفت دهید تا طعم های دلچسب و شیرین مرغ و میگو به برنج برسند. پلوی مرغ با میگو آماده است و میتوانید آن را با سبزیجات تزیین کنید.
راهنمای نحوه ی تهیه ی مرغ با میگو برای پلو
جهت تهیه ی مرغ با میگو برای پلو، ابتدا باید مرغ را خرد کرده و درون ماهیتابه با روغن یا کره تفت داده و به مدت چند دقیقه تفت داده شود. سپس میگوها نیز به ماهیتابه افزوده و به همراه مرغ تفت داده شوند.
بعد از اینکه مرغ و میگو به خوبی تفت خورده اند، باید به آنها ادویه هایی مانند زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و ادویه های دلخواه دیگر اضافه کرد تا طعم خوبی به آن داده شود. پس از اینکه ادویه ها به خوبی در مرغ و میگو حل شده، آنها را از ماهیتابه تفت داده و در کناری نگه دارید.
حال باید برای پلو، برنج را شسته و درون قابلمه پخت دهید. در حین پخت برنج، می توانید ادویه های دلخواه خود مانند زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید. بعد از پخت برنج، می توانید مرغ و میگو تفت داده شده را به آن اضافه کنید و به خوبی هم مخلوط کنید.
با توجه به اینکه میگو و مرغ به عنوان مهمان افتخاری پلوی شما هستند، بهتر است در صحنه ی پلو تزئینی شکلاتی هم از تره بار ( سبزی خشک ) و لیمو ترش در کنار آن قرار دهید. این دستور پلو با مرغ و میگو بسیار خوشمزه و همه ی افراد را به خود می کشاند.
روش آماده کردن میگو برای پلو
برای آماده کردن میگو برای پلو، ابتدا باید میگوها را تمیز کنید. برای این کار، میگوها را نیم ساعت در آب نمکی خیس کنید تا آلودگیها و شن و ماسههای ممکن در آنها حذف شوند. سپس، با دستهای خود میگوهای پاک کرده را شکسته و پوست و شلپ تاریخه آنها را از بین ببرید.
در مرحله بعد، باید میگوها را پخت کرد. برای این کار، دو روش وجود دارد: پخت در دیگ و پخت در ماهیتابه. در روش اول، میگوها و به ترتیب با آب، نمک و زعفران به دیگ اضافه میشوند و روی حرارت ملایمی قرار میگیرند تا طعم میگوها به پلو منتقل شود. در روش دوم، میگوها به همراه نمک و زعفران درون ماهیتابه قرار میگیرند و روی حرارت ملایمی شل داده شده و به پلو اضافه میشوند.
لازم به ذکر است که میگوهای پخته نباید به مدت طولانی در حرارت باقی بمانند تا از دست دادن مزهی آن جلوگیری شود. در صورتی که میگوهای پخته خود را برای مدت طولانی در حرارت نگه دارید، مزهی آن به شدت از دست خواهد رفت و ممکن است به جای یک غذای خوشمزه، یک غذای خستهکننده در نظر گرفته شود.
طرز تهیه ی سس میگو برای پلو
تهیه سس میگو برای پلو همیشه یکی از مورد علاقه های طعم و خوشمزه برای افراد است. این سس با استفاده از میگو و خامه به دست می آید و طعمی خوشمزه و شیرین دارد که همه را به نوع خود جذب می کند.
برای تهیه سس میگو، ابتدا باید میگو را از پوست خارج کرد و آن ها را برش داد. سپس میگو را در یک قابلمه با پیاز و سیر سرخ می کنیم. به محضی که میگو ها سرخ شدند، ترکیب آن ها را با خامه آمیزش دهید تا یک سس خوشمزه و قلمبه شده به دست آید. در قسمت های مختلف پخت پلو، می توانید از این سس استفاده کنید که طعم پلو را به شدت بهبود ببخشد.
با توجه به این که سس میگو برای پلو یک سس سنگین است، بهتر است از آن به میزان کمتری استفاده کنید تا به طعم پلو ضرر نرسانید. همچنین شما می توانید به سس خود عناصر اضافی مانند فلفل سیاه و روغن زیتون اضافه کنید تا طعم این سس تازگی و روشنایی بیشتری بگیرد.
بدون شک، سس میگو یکی از نکات اصلی و شیرین پخت پلو می باشد. با پیروی از راهنمای ذکر شده می توانید به راحتی این سس را تهیه کرده و در کنار پلو خود سرو کنید. برای نگهداری سس میگو هم می توانید بسته بندی شده و درون یخچال نگه داشته شود تا تازه و جذاب بماند.