طرز تهیه ی مرغ مجلسی زرشک پلو

تعبیر خواب

تعبیر خواب با هوش مصنوعی (آنلاین)

خوابتو دقیق بگو تعبیرشو دقیق دریافت کن.

برای استفاده  وارد سایت تعبیردون بشید. 

ورود به سایت تعبیر دون (کلیک کنید)

طرز تهیه ی مرغ مجلسی زرشک پلو

مرغ مجلسی با زرشک پلو یکی از معروف‌ترین غذاهای سنتی ایران است که با ترکیب رنگ‌های طبیعی و طعم خوب، همچنان جزو غذاهای مورد علاقه میلیون‌ها ایرانی محسوب می‌شود. در این غذا، مرغ برشته شده یا قطعات مرغ به همراه زرشک پلو و فرشته‌کوبی به تفنگ افراخته می‌شود تا طعم غذا به دست بیاید.

در قسمت اول تهیه این غذا باید زرشک پلو را تهیه کنید. برای این کار از برنج یا سیب زمینی و همچنین زرشک به مقدار لازم استفاده می‌شود. این قسمت از طبخ زرشک پلو علاوه بر نحوه پخت برنج، حضور زرشک در آن از اهمیت بالایی برخوردار است. بخش دوم این غذا به تهیه مرغ مجلسی می‌پردازد. ابتدا مرغ برشته شده با نمک و فلفل طعم دهی شده و سپس در قابلمه با آب و پیاز به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پخته می‌شود. سپس به آن زرد چوبه، زعفران، نمک و فلفل اضافه کرده و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی حرارت با مصرف نسبی آب پخته می‌گردد.

بعد از آماده‌شدن هر دو بخش از این غذا، باید آن‌ها را با هم ترکیب کرد. برای این کار، ابتدا برنج را در دیگی بزرگ پخته و توسط مخلوط کن به صورت فرشته کوبی به تفنگ افراخته می‌شود، سپس مرغ مجلسی روی برنج قرار داده و زیر و روی آن را سرخ کرده و در آخر روی برنج کامل ریخته می‌شود. این غذا که با کله پاچه و شربت به تزیین می‌شود، حتما می‌تواند جزو بهترین غذاهای ایرانی محسوب گردد.



نحوه تهیه مرغ مجلسی

سفره‌ها و جشن های مجلل همواره غذاهای خاص و با کیفیتی را در منوی خود دارند. یکی از این غذاها، مرغ مجلسی است که درست کردن آن نیاز به تکنیک و روش‌های خاص دارد.

ابتدا باید در یک ظرف مناسب مرغ را با موادی مانند فلفل سیاه، زردچوبه، فلفل پاپریکا و ادویه جات دیگر به مدت ۲ ساعت مرقوم کرد تا این مرغ از قبل تر کمی مزه کیفیت صاف پیدا کند. بعد از آن، مرغ را در یک ماهیتابه بزرگ با روغن داغ سرخ می‌کنیم تا سطح روی آن طلایی شود و دچار حرارت خوب شود. پس از سرخ کردن مرغ، آن را از ماهیتابه خارج و در ظرف شیشه‌ای مناسب قرار دهید.

حال، دوش کنید از توت فرنگی و هویج درون یک ظرف بریزید و به همراه ملح، قند، و همچنین سرکه خلال تهیه شود. پیاز همراه با پودر مارگارین را به صورت کنار تهیه کردن می‌پزیم و در پایین ظرف قرار می دهیم و سپس مرغ سرخ شده را هم درون شیشه بریزید. حال غذای خود را با سس تهیه شده از توت فرنگی، سرکه، و همچنین آب لیمو تزئین کنید.

نکته‌ای که باید به آن توجه داشت، این است که حرارت نباید بیشتر از ابعاد مرغ باشد تا این بدان هنگام که مرغ درون ظرف دیگری قرار دارد حجم گرفته و قابل بالا بردن باشد. علاوه بر این، سس شیرین تر از حد بکار رفته، مرغ را کاملا جذب خواهد کرد و خوش عطری و نرمی غذا را کم خواهد کرد.



تهیه زرشک برای پلو

تهیه زرشک برای پلو از یکی از سنت‌های مرسوم در فرهنگ غذایی ایران است. این امر به دلیل خواص تغذیه‌ای و طعم خوبی که زرشک به پلو می‌بخشد، پیشنهاد شده است. برای تهیه این ماده خوراکی، بهتر است از زرشک تازه استفاده کنید که در فصل بهار به‌روزرسانی شده است. با توجه به اینکه زرشک از نظر مذاقی تند است، برای استفاده در پلو، باید از روش‌های خاص پخت و به کارگیری آن استفاده کرد.

برای تهیه زرشک برای پلو، بهتر است زرشک را با آب شستشو داده و سپس با یک دستگاه خشک کن، آن‌را خشک کنید. اگر شما از زرشک تازه استفاده می‌کنید، نیازی به خشک کردن آن نیست و می‌توانید به‌طور مستقیم آن را برای پلو به‌کار برید. سپس زرشک خشک‌شده را با کمی نمک و زعفران در مقداری روغن تفت دهید تا موقع استفاده برای پلو آماده شود. برای ایجاد طعم مناسب، می‌توانید همزمان با تفت زرشک، نمک و زعفران را به آن اضافه کنید.

پس از آماده‌سازی زرشک برای پلو، می‌توانید پلو را به طور معمول با روش پخت مورد علاقه‌تان، پخت کنید. بعد از پخت، زرشک را به پلو اضافه کنید و مواد را به طور کامل با هم مخلوط کنید. با این‌کار، به طعم خوبی در پلو دست خواهید یافت که علاوه بر افزایش خواص تغذیه‌ای، برای چشم‌انداز پلو هم به شدت کمک‌کننده خواهد بود. گاهی اوقات، برخی از کاربران ممکن است زرشک را در جریان پخت پلو به سبب حضور طولانی مدت در داخل ظرف، سرخ و تند بشود. برای جلوگیری از این اتفاق می‌توانید زرشک را در آخر پخت پلو، به آن اضافه کنید.



اجزای لازم برای تهیه مرغ مجلسی زرشک پلو

برای تهیه مرغ مجلسی زرشک پلو، نیاز به چندین مواد غذایی مختلف هست. این وعده شامل مرغ، بلغور برنج، زرشک، پیاز، روغن، ادویه‌ها و نمک است.

ابتدا برای تهیه مرغ، مرغ را به قطعات کوچک تقسیم کرده و سپس با چندین ادویه، مثل زرد چوبه، فلفل سیاه، زنجبیل و نمک، مصرف می‌کنیم. مرغ را درون دیگی قرار داده و برای مدتی در حالت آرام سرخ کنید.

برای تهیه بلغور برنج نیز به بلغور، روغن، پیاز و نمک نیاز داریم. ابتدا پیازها را به همراه یک قاشق روغن به روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا طلایی شوند. سپس بلغور برنج را به صورت متوالی با آب سرد شسته و به شعله ملایم روی پیازها قرار می‌دهیم. برای پختن بلغور برنج نیاز است تا حدود 25 تا 30 دقیقه صبر کنید.

نکته بعدی در تهیه مرغ مجلسی زرشک پلو، زرشک است. برای تهیه زرشک پلو، نیاز داریم تا ضمن شستن زرشک، آن را با نمک بپزیم تا اسیدی شود. سپس زرشک را برای مدتی در روغن تفت می‌دهیم تا کمی شیرین و طلایی شود.

در نهایت، باید همه‌ی اجزای غذایی، یعنی مرغ، برنج و زرشک را با هم ترکیب کنیم و یک پلوی باطعم خوش درست کنیم. می‌توانید جهت زیبایی و ارتقای طعم این پلو، روی آن سبزیجاتی چون ریحان و کلم پیچیده شده را نیز اضافه کنید.



خطوط راهنما در تهیه مرغ مجلسی زرشک پلو

تهیه مرغ مجلسی زرشک پلو یکی از غذاهای محبوب مردم ایران است که در مناسبت‌های خاص و مهم مانند عروسی‌ها، تولد و جشن‌های مذهبی سرو می‌شود. در این غذا، مرغ با طعمی شیرین و تلخ ترشی زرشک و برنجی متمایل به زعفرانی ترکیب می‌شود که خوشمزه و شادابی خاصی به آن می‌بخشد.

برای تهیه این غذا، نیاز است از مرغ ماهیچه‌ای استفاده شود که تمام عناصر آن مناسب برای پختن کوکتلی متنوع از طعم‌ها و اسانس‌های مختلف است. برای پرورش آن، جوجه‌ها در معرض تغذیه مرغوب قرار می‌گیرند و در دوره رشد خود همیشه دمای محیط باید در حد گرمای صحیح نگه داشته شود.

دهنه‌های مرغ با فلفل سیاه، زردچوبه و نمک فراوان ابتدا در مرغابی چند ساعتی خیسانده شده و سپس با تابه‌ای که در آن روغن گرم شده باشد، سرخ شده و به‌عنوان پخته‌ای کنار گرنیش برای مدتی قرار داده می‌شود. بعد از این کار، طعم‌دهی اصلی با تلخ ترشی زرشک آغاز می‌شود که قبل از تغییر رنگ، با شکر برای طعم شیرین و برخورد خوب با گرنیش مخلوط می‌شود.

به دوشاب برنج، طعم‌دهی شده با سیمی ترش‌های خورشت لوبیا و برگ دونه واگر، برای آماده کردن مرغ مجلسی و پاهایش افزوده شده و در مدتی آرام و همراه با بخار، مرغ و برنج و تلخی زرشک به‌هم می‌ریزند و با اسفناج، روغن نباتی و دوغ تزئین می‌شود که به دلیل غنا و طعم صاف و تر و تمیزِ آن، توجه و لذت بسیاری از میهمانان را به خود جلب می‌کند.



مرحله اول: تهیه زرشک جهت پلو

تهیه زرشک به عنوان یکی از مهمترین مراحل در پخت پلو است. زرشک یکی از مواد پرطرفدار در پلوهای ایرانی است و باعث مزه شیرین، تلخ و ترش و خوشمزه شدن این غذا می‌شود. برای تهیه زرشک بهتر است از انواعی استفاده کرد که لاکتوز داشته نباشند تا برای افرادی که دچار حساسیت معده هستند، مشکل ایجاد نشود.

برای تهیه زرشک باید ابتدا داخل آبکش زرشک را خالی کرده و سپس آن را با آب معدنی بشویید. سپس فرشته کوچولو را برای ۲۰ دقیقه در آب گرم قرار دهید تا بتوانید روی آن را با خیال راحت به دست آورید. پس از آن زرشک را با آبکش به داخل ظرف سرخ کن بریزید و بمدت ۵ دقیقه سرخ کنید. حتماً به اطراف سرخ کن توجه کنید و باید بیشتر از یک بار آن را هم برگردانید تا برنگ طلایی و زردی خود را بگیرد.

بعد از سرخ کردن، زرشک را روی پارچه‌ای تمیز ریخته و از هندوانه پوست کرده شده یا سایر مواد ناخالص آن پاکسازی کنید. بهتر است که زرشک را در جای خشک و تیره نگهداری کنید و از نگذاشتن آن در محیط رطوبتی خودداری کنید. با انجام این مراحل، زرشک آماده استفاده در پخت پلوی سبزی یا پلوی ترش خواهد بود.



مرحله دوم: تهیه مرغ مجلسی

برای تهیه مرغ مجلسی شما ابتدا نیاز به یک مرغ تازه و تمیز دارید. مرغ را لباس‌پوشیده کرده و از داخل بشکنید. سپس با آب شستشویی بشویید و آب آن را خالی کنید.

مرغ را برای سرخ کردن در دو یا سه قسمت تقسیم کرده و با سرکه، فلفل، زرد چوبه و فلفل سیاه به مدت یک ساعت خیس کنید. سپس روی شعله ملایم کمی روغن گیاهی در برداشته و مرغ را با کمی شور و نمک سرخ کنید. هنگامی که بخار مرغ خارج شود و رنگ آن طلایی شود، آن را برداشته و روی پلاک سرو کنید.

در این مرحله، برای تهیه سس مجلسی از دو یا سه قاشق غذایی روغن گیاهی، دو قاشق غذایی پودر شیرین‌تر و چند قطره آب لیموی تازه استفاده کنید. روکش مرغ را برداشته و سس مجلسی را روی آن بریزید و پخت کنید.

برای ظاهر زیباتر، می‌توانید مرغ را با سبزیجات تزئین کنید و در سینی‌های زیبای سرو کنید. این غذا را با نان کامل و سالاد مخلوط تزئین کنید. دمت گرم!