طرز تهیه ی مرغ شکم پر بدون استفاده از فر
برای تهیه ی مرغ شکم پر بدون استفاده از فر، ابتدا باید مرغ را به شکلی کامل پاک کنید و پوست آن را بردارید. بعدها با نوک چاقو، داخل شکم مرغ را با دقت برید و از داخل آن را خالی کنید. پس از این کار، دستگاه گوارش و داخلی را هم خارج کنید و مرغ آماده ی کار شده را برای مدتی در آبی سرد قرار دهید تا کمی نرم شود.
حال باید به صورت دقیق با چاقو، برای مرغ طرحی خاص درست کنید. سپس از روی آن نمک، فلفل سیاه، زعفران، بادام زمینی و بذر خیارشتر یا خردل را ریخته و سپس به شکلی تا حدود یکساعت برای خنک شدن درون یخچال قرار دهید.
در آخر نیز، باید مرغ را برای یک ساعت در یک ظرف مناسب با حداقل عمق ۲۵ سانتیمتر، کناری طرح شده بگذارید و آن را با یک قاشق بزرگ از یک سمبوسه، کف داخل ظرف را پوشانده و سپس ظرف را با یک روکش فلزی محکم بپوشانید.
بعد از این مرحله، باید مرغ را روی حرارت آهنربایی قرار داده و برای یک ساعت و نیم آن را بپزید. بهتر است هر ۱۵ دقیقه یک بار از آن برای برعکس کردن استفاده کنید. نهایتاً، ظرف را از آهنربایی برداشته و اجازه دهید که مرغ برای ۱۰ دقیقه بیشتر جا بیافتد تا بتواند خنک شود. سپس مرغ شکم پر آماده است و میتوانید آن را برای سرو در میز عشایر یا مناسبت های خانوادگی آماده کنید.
راهکارهای ساده و کاربردی در تهیه مرغ شکم پر بدون فر
مرغ شکم پر، یک غذای خوشمزه و محبوبی است که با تمامی سلیقههای ذائقهها سازگاری دارد. در حالی که برخی از آدمها برای تهیه آن از فر استفاده میکنند، اما راهکارهای ساده و کاربردی دیگری نیز برای تهیه مرغ شکم پر بدون فر وجود دارند که به تعداد که میخواهید میتوانید از آنها استفاده کنید. در اینجا به برخی از این راهکارها میپردازیم.
اولی اینکه برای تهیه مرغ شکم پر بدون فر، شما میتوانید مرغ را در فریزر قرار بدهید و یخزدگی را برطرف کنید. سپس آن را از فریزر خارج کرده و داخل کاسهای بگذارید که در آن روغن گیاهی و ادویهای مورد علاقهتان را قرار دادهاید. پس از این کار، مرغ را به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا روغن و ادویهها درون گوشت جذب شود.
دیگر یکی از روشهایی که میتوانید برای تهیه مرغ شکم پر بدون فر از آن استفاده کنید، استفاده از ماهیتابه است. برای این منظور، زیر گوشت مرغ، تختهای از سبزیجات مثل پیاز و نعناع قرار داده و آن را به همراه ادویههای مورد علاقهتان، داخل ماهیتابه قرار دهید. سپس ماهیتابه را به مدت ۶۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا گوشت مرغ درست بشود.
همچنین میتوانید از روش سرخ کردن مرغ با روغن در تابه استفاده کنید. شما بهتر است ابتدا مرغ را با همان روش قرار داده و بعد آن را سرخ کنید. برای سرخ کردن مرغ، تابه را با روغن گرم کرده و گوشت مرغ را در آن قرار دهید. با توجه به ضخامت گوشت مرغ، باید آن را برای ۶ تا ۸ دقیقه برروی حرارت بگذارید. پس از آن، گوشت مرغ را برعکس کرده و دوباره به مدت ۶ تا ۸ دقیقه روی حرارت قرار دهید تا کاملاً پخته شود.
در نهایت، برای تهیه مرغ شکم پر بدون فر، شما همچنین میتوانید گوشت مرغ را در نمک و فلفل سیاه به مدت حداقل ۶ ساعت، داخل یخچال جهت مرینیت کردن بگذارید. سپس مرغ را در تابه با روغن گرم سرخ کنید و آن را به همراه سبزیجات سرو کنید.
همانطور که دیدید، راهکارهای ساده و کاربردی برای تهیه مرغ شکم پر بدون فر وجود دارند که با استفاده از آنها میتوانید یک غذای خوشمزه و سالم تهیه کنید. فقط به گوشت مرغ انتخاب شده توجه کنید و از بهترین ادویههای موجود برای عطر و طعم مناسب استفاده کنید.
نکات مهم در تهیه مرغ شکم پر بدون نیاز به فر
تهیه مرغ شکم پر بدون نیاز به فر، یکی از راحتترین و سریعترین روشها برای پختن مرغ به شمار میرود. این روش باعث میشود که مرغ پخته شده درون شکمش مرطوب و نرم باشد و همچنین پوست آن روباه حاصل کمتری داشته باشد. در ادامه به بیان نکات مهم در تهیه مرغ شکم پر بدون نیاز به فر پرداختهایم.
1. خرید مرغ مناسب:
برای تهیه مرغ شکم پر بدون نیاز به فر، باید یک مرغ تازه با متوسط وزن حدود ۱۲۰۰ گرم انتخاب کرد. همچنین بهتر است از نژاد مرغهایی مثل جوجه کشکی، بیستکی و یا خرماکی استفاده کنید.
2. پاکسازی مرغ:
قبل از شروع به پختن، باید مرغ را کاملا پاکسازی کنید و احساس مطمئنی از خوشابهای درونی آن داشته باشید. برای پاکسازی مرغ، بهتر است با آب جاری بپاشید و سپس با استفاده از کاغذ دست خشک کنید.
3. طریقه پخت مرغ:
برای پختن مرغ شکم پر بدون نیاز به فر، ابتدا باید مرغ را کاملروی نار بگذارید. پس از آن باید آن را در ظرف آهنی برداشته و روی موقد قرار دهید. سپس با استفاده از یک فلاسک از آن آب تخلیه کنید. پس از آن، ظرف آهنی را با پوشش مهرهدار بسیار کند برپوشانید. باید مرغ را در حرارت پایینتری نسبت به مرغهای دیگر پختید تا داخل شکم آن نرم و مرطوب شود.
4. مناسب سرویس دادن مرغ:
در نهایت، باید مرغ را به صورت گرم سرو کنید. میتوانید آن را با برنج، سیبزمینی و یا سبزیجات تزیین کنید. همچنین با استفاده از کمی نمک، پیاز و دارچین میتوانید طعم فوقالعادهای به آن ببخشید.
طرز تهیه ی سریع و آسان مرغ شکم پر بدون استفاده از فر
برای تهیه مرغ شکم پر به روش سریع و آسان، از جمله مواد لازم میتوان به مرغ، نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و روغن اشاره کرد. در ابتدا باید مرغ را تمیز کرده و به دو قسمت شکم و سینه تقسیم کنید. سپس شکم مرغ را با چاقو در دو طرف بریده و با انگشتان خود فرم دهید. در ادامه نمک، فلفل سیاه و پودر سیر را بر روی دو طرف شکم مرغ بپاشید و آنها را حتی با دست ترب کنید تا مواد به خوبی بر روی شکم مرغ وارد شود.
برای آماده کردن مرغ شکم پر، بهتر است از ماهیتابهی غیر چسبنده استفاده کنید. روغن را در ماهیتابه بریزید و بر روی حرارت متوسط بگذارید تا داغ شود. سپس شکم مرغ را به داخل ماهیتابه بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه از یک طرف سرخ کنید. سپس شکم مرغ را برگردانید و برای ۱۰ دقیقه دیگر از طرف دیگر هم سرخ کنید. پس از پخت مرغ، آن را روی کاغذ جدا کنید تا روغن اضافی آن خارج شود.
مرغ شکم پر، غذایی سریع، لذیذ و آسان است که بدون استفاده از فر در کمتر از نیم ساعت آماده میشود. این غذا در میان وعدهها و برای سرو کنار انواع سالاد وجبات دیگری مانند سیب زمینی سرخ شده و روی آن ترشیجات سنتی سرو میشود.
طرز تهیه ی مرغ شکم پر با استفاده از تابه و بدون فر
برای تهیه مرغ شکم پر با استفاده از تابه بهتر است به مراحل زیر توجه کنید:
مواد مورد نیاز:
- مرغ شکم پر: یک عدد
- تخم مرغ: دو عدد
- روغن: دو قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
مرحله اول:
- مرغ شکم پر را با دقت شستشو داده و در دستگاه خشک کن قرار دهید تا آب اضافی آن خشک شود.
- در ظرفی تخم مرغ را با یک سوم قاشق غذاخوری نمک و فلفل مخلوط کرده و مرغ را در آن کامل غوطهور کنید.
مرحله دوم:
- تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید و روغن را به آن اضافه کنید.
- هنگامی که روغن داغ شد، مرغ را از تخم مرغ خارج کرده و به داخل تابه بریزید.
- پس از سرخ شدن یک طرف آن، مرغ را با استفاده از لوازم آشپزخانه معمولی برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.
مرحله سوم:
- پس از طول کشیدن مرغ در تابه به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه، آن را از روی حرارت بردارید.
- میتوانید سبزیجاتی نظیر فلفل دلمهای، پیاز و گوجه فرنگی را در کنار مرغ در تابه روغن سوخته کنید تا طعم تازهای به آن ببخشید.
با توجه به مراحل بالا، مرغ شکم پر با استفاده از تابه و بدون نیاز به فر سریعا آماده خوردن خواهد شد.
نکات مهم در تهیه ی مرغ شکم پر بدون استفاده از فر
تهیه مرغ شکم پر بدون استفاده از فر بسیار ساده ولی لازم است به نکاتی خاص توجه شود. نخستین نکته ای که باید در نظر داشته باشیم انتخاب مرغ مناسب است. برای تهیه مرغ شکم پر، مرغی با وزن حداقل سه کیلوگرم مناسب است. همچنین، طبیعی است که مرغ تازه کشته شده بهترین گزینه است، اما میتوان به آنهایی که در یخچال نگهداری شدهاند، نیز از نظر کیفیت اعتماد کرد.
پس از انتخاب مرغ، باید آن را به صورت کامل پاک کرد. برای پاک کردن مرغ، باید قسمت سر و پاهای آن را بریده و از درون آبکشی کاملی را انجام دهید. در این مرحله، چند برش رنده بر روی پوست مرغ زده تا خیس شود و گرد و خاکی که روی پوست قرار دارد با آبکشی رفع شود.
در مرحله بعد، مرغ را با نمک پاک کرده و بر روی صفحه پخت قرار دهید. قبل از قرار دادن مرغ بر روی صفحه، باید صفحه را با روغن یا کره پوشانده و آن را تغلیظ کرده تا مرغ روی آن چسبیده باشد. سپس مواد دلخواه مانند سیب زمینی، پیاز و فلفل را به همراه مرغ بر روی صفحه قرار دهید و آن را درون قابلمه ریخته و روی حرارت متوسط به مدت یک ساعت پخت کنید. در صورتی که مایلید مرغ شکم پر شما خارج از قابلمه نیز رنگ مناسب را بگیرد، میتوانید با پسته و بادام زمینی قهوهای رنگش کنید.
از مهمترین نکات در تهیه مرغ شکم پر بدون فر برنامهریزی مناسب زمانی است که باید از حرارت برداشته شود. پس از پخت مرغ به مدت یک ساعت، حتما باید زمان برای خام شدن مرغ را در نظر بگیرید. در صورتی که مرغ خیلی قابل چندیدن باشد، زمان را کوتاه کنید و در صورتی که غیرقابل چندیدن باشد، باید زمان حرارت را افزایش دهید تا قطعههای داخل آن مه را بگیرند. در انتها، میتوانید مرغ شکم پر خشک کرده و در برابر هوا دم کرده و سپس آن را با مواد خوشمزه مانند رب یا زعفران چندıداده، سرو کنید.