طرز تهیه ی مرغ بریان بدون فر
تهیه مرغ بریان یکی از اصلیترین غذاهای ایرانی است که به صورت شایع در سفرههای ایرانیان قرار میگیرد. این غذا در حالت کلی از آرد، سیب زمینی، پیاز و مرغ تشکیل شده و برای پختن آن از فر نیز استفاده میشود. اما در اینجا طرز تهیهی مرغ بریان بدون اینکه به فر نیاز داشته باشید، توضیح داده میشود.
مواد لازم برای تهیه مرغ بریان بدون فر: ۵ قطعه مرغ، ۲ عدد پیاز، ۲ عدد سیر، ۳ عدد روغن مایع، ۱ عدد نمک، ۱/۲ قاشق چایخوری زردچوبه، ۲ قاشق غذاخوری ادویه شمال، ۱ قاشق دوغ فارسی و ۴ عدد سیب زمینی متوسط.
طرز تهیه: ابتدا مرغ را شسته و اجزای آن را جدا کنید؛ بعد پیاز را به شکل تکه تکه خرد کنید و سیر را نیز خرد کرده و پیاز در روغن سرخ کنید. سپس مرغ را به پیاز اضافه کرده و به چندین قسمت تقسیم کنید. بعد ادویه شمال و نمک و زردچوبه را به مرغ اضافه کرده و به هم بزنید.
در مرحله بعد، یک سینی فلزی را با روغن تهیه کنید و سیب زمینیها را به قطعات مربعی خرد کنید و آنها را به سینی ریخته، سپس مرغ را به روی سیب زمینیها که هم پخت میشوند، قرار دهید. در این مرحله باید دوغ فارسی را با ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع مخلوط کرده و به موادی که در سینی قرار گرفتهاند، اضافه کنید. پس از اینکه مواد به طور کامل با هم مخلوط شدند، سینی را به صورت یک دبه در قابلمه قرار داده و ۱/۲ فنجان آب به آن اضافه کنید.
زمانی که آب جوشید، قابلمه را با دربش بپوشانید و شعله را به حداقل برای ۴۵ دقیقه بگذارید تا مواد کاملا پخته شوند. سپس باز کنید و بررسی کنید که مرغ کاملا پخته شده است؛ اگر پخته نیست، محتویات را به مدت ۱۰ دقیقه دیگر در آن باقی بگذارید. بعد از آماده شدن غذا، آن را با چاشنی پیاز ترش و نان توپ در سفره قرار دهید و لذت ببرید.
گام به گام تهیه ی مرغ بریان بدون فر
تهیه مرغ بریان یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار در کشور ماست که در بسیاری از آشپزخانه ها به عنوان یک غذای شام عیدی تهیه میشود. در این روش، مرغی که به طور کامل پخت نشده است را با ترکیبی از ادویههای خوشمزه و سبزیهای ترشی باقالا و لیمو ترش سرخ میکنیم. در ادامه به مراحل تهیه آسان مرغ بریان بدون نیاز به فر پرداخته میشود.
مرحله اول: برای شروع، یک مرغ متوسط را خالی کنید و قطعاتی پایین مدهید تا بتوانید بهتر در حین نرم شدن مرغ استفاده کنید. سپس قرمه و روغن را در قابلمه ای در حرارت متوسط گرم کنید تا بتوانید مرغ را در آن تفت دهید.
مرحله دوم: حالا ادویههای به کار رفته در تهیه مرغ بریان را آماده کنید. ترکیب ادویههای سبزیجات ترشی به شامل پیاز، سیر، زنجبیل، فلفل قرمز و پودر مرغ دارای طعم مطبوع و خوشمزه است. آنها را تمیز کرده و آماده کنید.
مرحله سوم: زمان این است که مرغ را به پخت داده شود. برای این کار، قطعات مرغ را به قابلمه اضافه کنید و به صورت مداوم بافت آنها را بررسی و کنترل کنید تا خوب نرم شوند و همچنین خواص ادویهها و سبزیجات به آنها بچشانید.
مرحله چهارم: زمان اضافه کردن سبزیجات ترشی است. لیمو ترش، باقالا و هویج را برش داده و به قابلمه اضافه کنید و همراه مرغ را هم بخوبی با هم تفت دهید.
مرحله پایانی: حالا برای تکمیل تهیه مرغ بریان، مرغ را به مدت بیست دقیقه دیگر در حرارت کم میگذاریم تا همه ادویهها و سبزیجات به خوبی به آن نفوذ کنند. در نهایت، غذای خوشمزه مرغ بریان را در سرویس دهید و از آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه ی مرغ بریان بدون فر
تهیه مرغ بریان یک غذای سنتی و خوشمزه است که در بسیاری از مناطق کشورمان مورد علاقه سراسری قرار دارد. برای تهیه این غذا به علاوه مرغ، چند ماده اولیه دیگر نیز به میزان مناسب نیاز است.
ماده اولیه اصلی تهیه مرغ بریان مرغ می باشد. مرغ پاک شده و خرد شده برای این غذا استفاده می شود. بهتر است مرغ را پیش از استفاده کاملاً تمیز و پاک کرده و بعد از خرد کردن با آن سریعاً برای پخت آغاز کنید.
یکی از مواد لازم دیگر برای تهیه مرغ بریان روغن مواد خوراکی است. روغن تخصصی برای پخت این غذا نیست و هر نوع روغنی که شما برای پخت غذاهای دیگر استفاده می کنید می تواند به عنوان جایگزینی مناسب برای روغن مواد خوراکی استفاده شود.
آرد نیز یکی از مواد لازم برای تهیه مرغ بریان است. آرد کامل بافت تر و مناسب تری برای تهیه این غذا است ولی با توجه به سلیقه شما، می توانید از هر نوع آردی استفاده کنید که دوست دارید.
سبزیجات و ادویه ها از دیگر مواد لازم برای تهیه مرغ بریان می باشند. برای دادن طعم و بوی خوشمزه به غذا، می توانید از ادویه هایی مانند زعفران، زرد چوبه، فلفل سیاه و دارچین استفاده کنید. سبزیجاتی که به طور معمول در این غذا استفاده می شوند شامل پیاز، نعناع، ریحان و جعفری هستند.
نکته مهمی که در تهیه مرغ بریان باید به آن توجه کنید، زمان پخت آن است. معمولاً برای پخته شدن کامل مرغ بریان حدود یک ساعت زمان نیاز است و باید توجه داشته باشید که در حین پخت، مرغ را به طور مداوم هم بزنید تا غذا برای شما از همه جوانب خوش طعم شود.
نکات مهم در تهیه ی مرغ بریان بدون فر
مرغ بریان یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که به راحتی در خانه قابل تهیه است. در این غذا، مرغ با مجموعهای از ادویهها، سبزیجات و روشهای پخت متفاوت، عطر و طعم خاصی به خود میبخشد.
برای آماده کردن مرغ بریان بدون فر، نخستین گام، آمادهسازی مواد اولیه است. سر و پاي مرغ را بريزيد و با آب و گلاب بشویید. پس از آن، مرغ را با دو ساعت خروجی فله به همراه چند لیوان آب پیاز شده به مدت یکًساعت نیم روی شعله ملایم پخت دهید تا مرغ کامل پخته شود.
سپس ، یک قاشق غذاخوری روغن را در قابلمه ریخته و پس از داغ کردن آن، یک قاشق غذاخوری پیاز را به آن اضافه کنید تا رنگی زرد بگیرد. سپس نمک، فلفل، زردچوبه، زنجبیل و گیاهان دلخواه را به قابلمه اضافه کنید و به مدت پنج دقیقه تفت دهید.
حالا مرغ پخته شده را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا بهطور کامل با ادویهها و سبزیجات مخلوط شود. سپس برای نصف ساعت فرا میرود تا مواد و ادویهها با مرغ مخلوط شوند. سپس عسل و لیمو ترش را به قابلمه اضافه کنید و به صورت ملایم هم بزنید.
در نهایت، برای تزئین، برگ جعفری، یک دسته شیرینیزاغی، یک عدد لیمو ترش و برگ گریپ فروت را به مرغ بریان بدون فر اضافه کنید. این غذا را با نان یا برنج چپتی سرو کنید و میتوانید کمی زعفران رنگین کمان بر روی آن بریزید.
طرز تزئین و سرو کردن مرغ بریان بدون فر
برای تزئین و سرو کردن مرغ بریان بدون فر باید ابتدا به مواد لازم برای پخت مرغ بریان دست پیدا کنید. برای پخت این غذا میتوانید از پیاز، گوشت مرغ، سبزیجات مختلف، روغن، زعفران، ادویهها و نمک استفاده کنید.
ابتدا پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید. سپس مرغ را به همراه گوجه فرنگی خرد شده و سبزیجات مختلف به آن اضافه کنید و همه را تفت دهید. بعد از آن ادویههای لازم از جمله زعفران، پیازچه و نمک را به غذا اضافه کرده و با حرارت کم ۴۰ تا ۵۰ دقیقه بپزید.
برای سرو کردن غذا میتوانید آن را به همراه برنج سفید سرو کنید و نان تازه روی آن قرار دهید. با تزئین با تره، ربگوجهفرنگی و تخممرغ سرخ شده، ظاهری خوشآیندی به غذا ببخشید و علاوه بر ظاهر خوشطعمی هم به غذا اضافه کنید.
بهتر است قبل از سرو کردن غذا روی آن سیر داغ شده و فلفل اضافه کنید تا به طعم آن تنوع ببخشید. همچنین میتوانید از ذرت، پیاز سرخ شده و خیار شور نیز به عنوان تزئینگر غذا بهره بگیرید.
نقد و بررسی تهیه ی مرغ بریان بدون فر
تهیهی غذاهای سنتی از جمله مرغ بریان، یکی از عادات خانوادگی و محبوب در ایران میباشد. اما یکی از مشکلات این غذا به مصرف زیاد روغن پزی و دستگاههای فری مربوط میشود. برای رفع این مشکل و پخت این غذا به صورت سنتی و بدون استفاده از فر، تهیهی مرغ بریان بدون فر را میتوان بهعنوان راهحلی برای تهیهی این غذا مطرح نمود.
برای تهیهی مرغ بریان بدون فر، نیاز به انواع مواد غذایی مختلف دارید که برخی از آنها شامل مرغ، پیاز، روغن، زردچوبه، فلفل سیاه، گشنیز و زعفران میباشد. با توجه به این که از فر برای پخت این غذا استفاده نمیشود، باید از هرکدام از مواد غذایی مذکور با دقت و سیاست استفاده کرده و آنها را در قدمهای مختلف طبخکردن مرغ بریان بیفر استفاده کنید.
از مهمترین نکات که در تهیهی مرغ بریان بدون فر باید رعایت گردد، کافی بودن زمان پخت مرغ است. به همین جهت، پیشنهاد میشود در صورتی که با تهیهی این غذا آشنایی کافی ندارید، از دستورالعملهای مربوط به تهیهی آن در سایتها و یا از طریق دورههای آموزشی استفاده کنید.
درکل، مرغ بریان بدون فر یکی از غذاهای سنتی و لذیذ ایرانی است که با اندکی تمرین و دقت میتوان آنرا بهراحتی در خانه تهیه کنید. با استفاده از مواد غذایی باکیفیت، رعایت اصول تهیه و با کنترل زمان پخت، میتوانید به سرعت یک ماهیت بومی و سنتی دارای طعم و مزهی پخت در خانه تهیه کنید.