۱. روش تهیه مربای آلبالو با مواد طبیعی
مربای آلبالو یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین مرباهایی است که میتوانید با استفاده از مواد طبیعی تهیه کنید. برای تهیه مربا، ابتدا آلبالو ها را بشویید و کاملاً خشک کنید. سپس آلبالو ها را به دو قسمت تقسیم کرده و هسته های آنها را با استفاده از یک قاشق کوچک بیرون بیاورید.
پس از این کار، آلبالو های خالی شده را با یک کوزه آب و شکر به میزان دلخواه بپزید. بهتر است شکر را به تدریج به آب دم کنید و با هم مخلوط کنید تا کاملاً حل شود. اکیداً توصیه میشود که مقدار شکر بیش از حد نگذارید، بنابراین یک پیشنهاد این است که روی هر کیلو آلبالو ۷۰۰ تا ۸۰۰ گرم شکر قرار دهید.
بعد از رسیدن آلبالو ها به حالت یکدست، مربای شما آماده است. برای حفظ طعم و عصاره آلبالو، میتوانید در دمای بسیار پایین آن را نگهداری کنید. همچنین، در صورتی که میخواهید با طعم و مزه غنی تری مربای آلبالوی خود را تهیه کنید، میتوانید از موادی مانند لیموترش و کره بادام زمینی استفاده کنید. خلاط کره بادامی را با یک قاشق چهارم قاشق کوچک کره بادامی، یک قاشق کوچک عصاره لیموترش و دو قاشق کوچک آب اضافه کنید. حتماً به یاد داشته باشید که مربای شما در دمای خنک نگهداری شود تا کیفیت آن حفظ شود.
۲. نحوه ی تهیه مربای آلبالو با استفاده از شیرین کننده های صنعتی
تهیه مربای آلبالو با استفاده از شیرین کننده های صنعتی، یکی از روش های تازه و جذاب برای تهیه این محصول خانگی است. اگر از شیرین کننده های صنعتی استفاده کنید، مربای شما بهصورت سریع تر آماده خواهد شد و شیرینی خواص بیشتری نیز خواهد داشت.
ابتدا شما باید آلبالوهای خود را با آب بخار بپزید تا روی آن ها کاملا خشک شود. سپس آن ها را به صورت همراه با مقداری شکر همراه با یک لیوان آب در ده دقیقه داخل قابلمهای بریزید. پس از آن، شیرین کننده صنعتی را به مواد اضافه کنید و بعد از طبخ دوباره در سطح متوسط حرارت قرار دهید.
پس از آن، شکر را به مربا اضافه کنید و به معمولاتی که همیشه این کار را می کنید، پسته و زردآلو را برای تزیین بر کار کنید. بهترین برجسته کردن تزیینات استفاده از پنیر قرمز و کره و مرغ همگی است. پس از آن که مربای شما سفت شد، به دلخواه خود شیرینی آن را تنظیم کنید و در سردخانه نگهداری کنید.
در نتیجه، علاوه بر آن که مربای آلبالو با استفاده از شیرین کننده های صنعتی خوشمزه و شیرین خواهد بود، آن را با تزئینات مختلف مانند پسته و زردآلو برای سرو در میانستان و خانواده و دوستان خود قابل ارائه کرده و از لذت خوردن آن لذت ببرید.
۳. روش تهیه مربای آلبالو با استفاده از قند خانگی
تهیه مربای آلبالو با استفاده از قند خانگی، کاری بسیار ساده است که همه میتوانند به راحتی انجام دهند. در ابتدا باید آلبالوها را شسته و کاشته و هستههای آن را با دقت جدا کنید. سپس آلبالوها را درون قابلمهای ریخته و به همراه قند خانگی به آنها اضافه کنید.
برای تهیه قند خانگی، باید یک لیوان قند را با یک لیوان آب مخلوط و روی حرارت قرار دهید و به آرامی آن را به جا بگذارید. قند خانگی باعث میشود مربای شما خالصتر و تازهتر باشد و بدون اضافه کردن هیچگونه مواد شیمیایی یا نگهداریکنندهای، به راحتی قابل خوردن است.
حالا، قابلمه را روی حرارت نرمال قرار دهید و آلبالوها را برای حدود ۲۰-۲۵ دقیقه به همراه قند در حال پخت بگذارید. اگر قابلیت اضافه کردن بهارنگ دارید، میتوانید آن را هم به مربا اضافه کنید و طعم آن را تقویت کنید.
وقتی آلبالوها کاملا پخته شدند و مربا به حالتی قابل خوردن تبدیل شد، میتوانید آن را به یک بشقاب جدا کنید و بعد از خنک شدن به دلخواه روی نان و یا تهیه دسرهای مختلف آن را مصرف کنید. مربای آلبالو با قند خانگی دارای طعمی تازه و فوقالعاده میباشد که میتوانید با استفاده از این روش، به سادگی آن را در خانه تهیه کنید.
۴. نکات مهم در تهیه مربای آلبالو
تهیه مربای آلبالو یکی از روشهای ساده و خوشمزه برای مصرف این میوه است. اما برای داشتن یک مربای آلبالو خوشمزه و خوب، باید برخی نکات و توصیهها را رعایت کرد.
1- استفاده از آلبالو تازه و بهترین زمان جمع آوری آن: بهتر است از آلبالوهایی که تازهتر هستند، استفاده کرد. همچنین بهتر است آلبالوها را در زمان خودشان جمع آوری کرد و آنها را خیلی زود بعد از جمعآوری، برای تهیه مربا به کار برد.
2- استفاده از شکر طبیعی: از آنجایی که مواد نگهدارنده و شیمیایی مضر در مرباهای آماده خرید بسیار زیاد است، پیشنهاد میشود برای تهیه مربای آلبالو از شکر خام یا شکر طبیعی استفاده کنید.
3- زمان پخت: برای تهیه مربای آلبالو، نباید آن را زیادی پخت داد، چون آلبالوها بعد از مدت کوتاهی پخت، رنگ و طعم خود را از دست میدهند و مربا بدون رنگ و طعم خوبی خواهد بود.
4- استفاده از ادویههای متنوع: برای افزودن رنگ و طعم خوب به مربای آلبالو، میتوانید از ادویههای مختلفی مانند کندو و عرقیات مختلف استفاده کنید. البته نباید از ادویهها و افزودنیها بیش از حد استفاده کنید تا طعم و رنگ مربای آلبالو دلپذیر باقی بماند.
به همین دلیل، در تهیه مربای آلبالو به دقت نیاز است تا در انتخاب مواد اولیه، زمان پخت، استفاده از ادویههای متنوع و به میزان مناسب و ... رعایت و توجه کامل داشته باشید.
۵. روش تهیه مربای آلبالو با استفاده از عسل طبیعی
تهیه مربای آلبالو با استفاده از عسل طبیعی یکی از خوشمزهترین و مفیدترین روشهای نگه داری آلبالو است. برای تهیه این محصول خوشمزه، ابتدا باید آلبالوها را به دقت شستشو داده و مغز گردو را هم خرد کنید. در ادامه، آلبالوهارا به همراه مغز گردو درون یک قابلمهی متوسط قرار داده و به صورت کاملاً ریز شده مخلوط کنید.
سپس، به این مخلوط چند قاشق عسل طبیعی اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید تا همگی به خوبی با هم ترکیب شوند. در این مرحله، میتوانید طعم ترجیحی خودتان را از مربای آلبالو با عسل تهیه شده، تنظیم کنید.
بعد از مخلوط کردن تمام مواد، قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و مربای آلبالو با عسل را برای حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید. بهتر است این مربا را به صورت مداوم هم بزنید تا ترکیب بهتری به دست بیاید.
پس از پخته شدن، مربای آلبالو با عسل را از روی حرارت بردارید و به خوبی خنک کنید. بهتر است در محفظه یخچال نگهداری شود تا هم بهتر نگهداری شود و هم از خنکی بیشتر برخوردار باشد.
نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که طعم این مربا با توجه به میزان و نوع عسلی که استفاده میکنید تغییر میکند، بنابراین با انتخاب عسل مورد نظر خود میتوانید طبق سلیقهی خودتان مربای آلبالو را تنظیم کنید.
۶. مربای آلبالوی روغنی با مغز بادام
مربای آلبالوی روغنی با مغز بادام یکی از حبوباتی است که در فصل تابستان پر استفاده است و بسیاری از خانواده ها از آن برای تهیه انواع دسرها، کیک ها، کلوچه ها و ... استفاده می کنند.
برای تهیه این مربا ابتدا باید آلبالو ها را به صورت دونه دارتر و کوچک تر در آورده و آن ها را تازه و خرد شده با یک قاشق چوبی مخلوط کرده و با اضافه کردن شکر، آب لیمو و نمک، به مدت ده دقیقه روی حرارت ملایم بپزید. سپس مغز بادام را در یک تابه به صورت کم رنگ سرخ کنید و به این مربا مخلوط کنید تا مربایی با طعم و عطر متفاوتی داشته باشید.
علاوه بر طعم لذیذ و عطر دلنشین، مربای آلبالوی روغنی با مغز بادام دارای خصوصیات بسیار مفید برای سلامتی بدن است. آلبالو می تواند به عنوان یک منبع غنی از فیبر، ویتامین A و C، پتاسیم و آهن شناخته شود. برای سلامت بدن، آلبالو می تواند بهترین گزینه باشد، زیرا می تواند در کاهش فشار خون، محافظت از قلب، جلوگیری از بیماری های روده، محافظت از بینایی و افزایش ایمنی بدن به کار گرفته شود.
همچنین، مغز بادام دارای مواد مغذی مانند ویتامین E، پروتئین، فیبر، چربی نا اشباع و مواد معدنی مانند منگنز، مس و آهن است. این مواد مغذی می توانند در حفظ سلامتی قلب، افزایش ضمنی و افزایش تولید ویتامین E کارآمد باشند.
در کل می توان گفت که مربای آلبالوی روغنی با مغز بادام علاوه بر طعم خوب، دارای خواص سلامتی قابل توجهی است که می توان به درمان بیماری ها، افزایش ایمنی بدن، حفظ سلامتی قلب و کاهش فشار خون کمک می کند.