مواد لازم برای تهیه لواشک گوجه فرنگی
لواشک گوجه فرنگی یکی از تنقلات خوشمزه و محبوب در فصل تابستان است که میتوانید به راحتی در خانه تهیه کنید. در این مطلب، به مرور مواد لازم برای تهیه لواشک گوجه فرنگی خواهیم پرداخت.
مواد لازم برای تهیه لواشک گوجه فرنگی عبارتند از گوجه فرنگی، شکر، نمک، آبلیمو و پودر فلفل قرمز. برای تهیه لواشک ممکن است از گوجه فرنگی ترش یا شیرین استفاده کنید. همچنین میتوانید از گوجه فرنگی فصلی استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
برای شروع، ابتدا گوجه فرنگی را به صورت ریز خرد کنید و در قابلمه بهمراه شکر قرار دهید و به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید. در طول این مدت باید مخلوط را بهطور مرتب و مداوم هم بزنید تا از سوختگی جلوگیری شود.
پس از رسیدن مخلوط به شکل یک پوره ، آن را از روی حرارت بردارید و به آن پودر فلفل قرمز، نمک و آبلیمو را اضافه کنید. سپس بهخوبی مخلوط کنید تا تمام مواد هم خوب با هم مخلوط شوند.
حالا مخلوط را روی یک سطح صاف، مثلاً روی برشته یا پارچه قرار دهید و با یک لیوان برای دقایقی به جای آن فشار بیاورید تا بیشترین میزان آب را از آن جذب کند. سپس مخلوط را در یک سینی تخت بریزید تا به خوبی خشک شود. هنگامی که مخلوط کاملاً خشک شد، به قطعات کوچک تقسیم کنید و در یک ظرف پلاستیکی قرار دهید.
با همین روش، میتوانید لواشک گوجه فرنگی خانگی خود را تهیه کنید که نهتنها بسیار خوشمزه است، بلکه همچنین نسبت به نوع داراییهایی که در بازار عرضه میشود، برتری دارد.
آماده سازی گوجه فرنگی لازم برای تهیه لواشک
آماده سازی گوجه فرنگی برای تهیه لواشک، یکی از مهمترین مراحل در تهیه این تنقلات خوشمزه و محبوب است. گوجه فرنگی باعث افزایش میزان رطوبت لواشک شده و از ترش شدن آن جلوگیری میکند. در اولین مرحله برای آماده سازی گوجه فرنگی، باید آنها را به دو نیم کرد و بذارید تا همه دانه هایشان خارج شود.
در مرحله بعد، باید گوجه فرنگی را با یک قاشق کوچک بگیرید و در یک ظرف عمیق بریزید. سپس، به ازای هر 12 لیتر گوجه فرنگی، 2 کیلوگرم شکر را به آنها اضافه کنید. اگر میخواهید لواشک خود را خیلی شیرین تهیه کنید، میتوانید تعداد بیشتری شکر در آن بریزید. سپس، ظرف را بر روی حرارت کم قرار دهید و بگذارید تا شکر به آرامی حل شود.
در مرحله بعد، باید ظرف را از حرارت بردارید و گوجه فرنگی ها را به صورت یک چرخه کامل برای دو ساعت در ظرف بمانید. آن را با یک ظرف پلاستیکی پوشیده و در یخچال به مدت 24 ساعت قرار دهید. پس از این مدت، گوجه فرنگی ها آماده استفاده برای تهیه لواشک خود هستند. بعد از استفاده، لواشک ها را در یخچال نگهداری کنید تا برای مدت زمان بیشتری تازه بمانند.
روش تهیه لواشک گوجه فرنگی با استفاده از فر
تهیه لواشک گوجه فرنگی با استفاده از فر یکی از روشهای ساده و سریع برای تهیه این خوراکی خوشمزه و سالم است. این روش به صورت کاملاً طبیعی، خالی از افزودنیها و شیمیاییهاست و میتواند برای کودکان و بزرگسالان مفید باشد.
برای شروع، گوجه فرنگیهای تازه و بهترین کیفیت را انتخاب کنید. آنها را خیلی نرم نکنید و به صورت برش خورده در سینی فر قرار دهید. سپس، سینی فر را در گرما کم، همراه با یک شیشه برای تهویه، درجه حرارتی حدود ۷۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.
لواشک باید به مدت حداقل ۸ تا ۱۰ ساعت در فر باقی بماند و هر چند ساعت یک بار باز شده و هوا برای تهویه عوض شود. در پایان، لواشک به طور کامل خشک و نچسب شده و رنگی قرمز تیره پیدا میکند.
در نهایت، لواشک را از فر خارج کرده و در ظروف مناسب برای نگهداری قرار دهید. میتوانید این لواشک را به عنوان یک خوراکی سالم و خوشمزه به دوستانتان و خانوادهتان تعریف کنید.
روش تهیه لواشک گوجه فرنگی با استفاده از آشپزخانه گازی
روش تهیه لواشک گوجه فرنگی با استفاده از آشپزخانه گازی یکی از روشهای ساده و لذیذ برای تهیه این دسر است. در این روش برای تهیه لواشک از گوجه فرنگی پخته شده و ترش کرده شده استفاده میشود. به این صورت که گوجه فرنگی را به صورت تکه تکه خرد میکنیم و پس از خرد کردن آن، آن را در قابلمهای ریخته و روی حرارت قرار میدهیم. باید مراقب باشیم که حرارت قابلمه بسیار کم باشد و محتویات قابلمه برای حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه روی حرارت باقی بماند.
پس از گذشت این مدت، گوجههای ما را خارج از قابلمه قرار دهید و آنها را با یک چاقوی برشی خرد کنید، سپس درون آن مقداری نمک و فلفل بریزید و مواد را با هم مخلوط کنید. در مرحله بعدی، یک قاشق غذاخوری سرکه اضافه کنید تا دارای ترشی لازم برای لواشک شود. یک عدد پیاز را نیز خرد کرده و به مواد اضافه کنید. حال میتوانیم مواد را به صورت یکنواخت در هم مخلوط کنیم.
باید مواد را در داخل قصابی بگذارید و سپس آن را برای دو روز در بالا ترین قسمت یخچال قرار دهید. بعد از مدت ۴۸ ساعت، لواشک شما آماده است. برای افزایش مدت شفت و نگه داری، میتوانید لواشک را درون قطعات کوچک بستهبندی کرده و درون یخچال نگهداری کنید. این روش تهیه لواشک گوجه فرنگی با استفاده از آشپزخانه گازی بسیار ساده و کارآمد است و باعث میشود که شما بتوانید به آسانی این دسر خوشمزه را در خانه خود تهیه کنید.
راهکارهایی برای جلوگیری از بهم ریختن لواشک
لواشک یکی از محصولات خوشمزه و محبوبی است که افراد بسیاری از آنها لذت میبرند. اما گاهی اوقات در زمان نگهداری و حمل و نقل، لواشک بهم میریزد و برای ماجرایی شدن آن باعث میشود.
راههایی که میتوان به کار برد تا از بهم ریختن لواشک جلوگیری شود به شرح زیر است:
1- استفاده از بستهبندیهای مناسب: برای نگهداری بهتر لواشک، بستهبندیهای مقاوم بهترین گزینه است. بستهبندیهای با کیفیت و مقاوم به صورت متنوعی در بازار موجود هستند که برای نگهداری بهتر لواشک میتوانید از آنها استفاده کنید.
2- رعایت شرایط دمایی: لواشک با توجه به نوعش برای نگهداری به شرایط دمایی خاصی نیاز دارد. برای مثال، برخی از لواشکها در دمای یخچال نگهداری می شوند در حالیکه برخی دیگر به دمای محیطی و خشک نیاز دارند. بنابراین میتوان با رعایت شرایط دمایی، از بهم ریختن لواشک جلوگیری کرد.
3- نگهداری در جای خشک: لواشک برای حفظ ترکیبات آن و همچنین قرار گرفتن در شرایط خوب، باید در جای خشک نگهداری شود. در صورت نگهداری لواشک در محیط رطوبتی، لواشک به رطوبت دسترسی پیدا میکند و بهم میریزد.
4- عدم ضربه خوردن به بستهبندی: ضربه خوردن به بستهبندی لواشک باعث بهم ریختن آن میشود. بنابراین برای جلوگیری از این مشکل، باید از ضربه خوردن به بستهبندی لواشک خودداری کرد.
5- استفاده از جعبههای مخصوص: برای جلوگیری از بهم ریختن لواشک، میتوان از جعبههای مخصوص نگهداری لواشک استفاده کرد. این جعبهها بهصورت مقاوم و با کیفیت بوده و مناسب برای جابجایی و نگهداری لواشک هستند.
به طور کلی با رعایت این موارد و با توجه به شرایط لواشک، میتوان بهم ریختن لواشک را کاهش داد و لذت بیشتری از آن برد.
نکات مهم در زمان تهیه لواشک گوجه فرنگی
تهیه لواشک گوجهفرنگی یکی از انواع لواشک معروف در ایران است و برای بسیاری از مردم یک خوراک خوشمزه و پرطرفدار است. برای تهیه لواشک گوجهفرنگی نیاز است تا گوجهفرنگیها را به قطعات ریز شده و با شکر و نمک مخلوط کنید تا قند لازم برای فرمگیری لواشک به داخل گوشتهای گوجه فرنگی شود.
یکی از نکات مهم در تهیه لواشک گوجهفرنگی این است که لازم است تا گوشتهایی که برای تهیه لواشک قرار است استفاده شود، تازه و سالم باشند. همچنین باید از گوجهفرنگیهایی استفاده شود که به گونه ای کاملا پخته شدهاند که آنها را به شکل یک پودر مخلوط کرد به مشکل بیانجامد. برای تسریع فرایند پخت گوجهفرنگیها میتوان آنها را در فر از قبل پخت داد و بعد جمع آوری کرد.
دیگر نکته برای تهیه لواشک گوجهفرنگی، ایجاد محل مناسب برای خشک شدن لواشک است. برای این کار میتوان بهترین جایی که خورشید تابش میکند و باد خنکی دارد را انتخاب کرد. البته نباید از شدت آفتاب بیش از حدی استفاده کرد و باید به آرامی تغییر اوضاع داد.
دستور تهیه لواشک گوجهفرنگی بسیار ساده است و بسته به میزان شکر و نمک است که در آن مصرف میشود، میتواند شیرین یا ترش شود. پس از تهیه لواشک، میتوان آن را در بستهبندیهای مختلف و به اندازههای متفاوت بستهبندی کرده و برای مصرف شخصی یا عرضه به بازار، آماده کرد.