طرز تهیه ی قابلی پلو ازبکی

تعبیر خواب

تعبیر خواب با هوش مصنوعی (آنلاین)

خوابتو دقیق بگو تعبیرشو دقیق دریافت کن.

برای استفاده  وارد سایت تعبیردون بشید. 

ورود به سایت تعبیر دون (کلیک کنید)

طرز تهیه ی قابلی پلو ازبکی

تهیه پلو ازبکی یکی از غذاهای پرطرفدار و محبوب در کشور ازبکستان است. این غذا با استفاده از برنج، گوشت گوسفند و مواد دیگر مانند سیر، پیاز و زعفران تهیه می شود و در هر مناسبت خانوادگی و مهمانی سرو می شود.

برای تهیه پلو ازبکی، ابتدا برنج را برای چند ساعت خیسانده و سپس آن را آبکشی می کنیم. سپس گوشت گوسفند را به قطعات کوچک تقطیع کرده و در یک قابلمه با روغن سرخ کرده و پیاز را نیز به آن اضافه می کنیم.

سپس سیر را همراه با گوشت و پیاز سرخ شده تفت می دهیم و به آن زعفران و ادویه های مورد نظر را اضافه می کنیم. سپس برنج را به قابلمه اضافه کرده و با مواد دیگر تفت دهید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.

پس از تفت دادن مواد، آب داغ را به آن اضافه کرده و با حرارت ملایم بگذارید تا مواد به خوبی پخت شوند. پس از آن، قابلی پلو ازبکی آماده است و می توان آن را با سبزیجات تزئین کرد و سرو کرد.این غذا تازه و داغ سرو شود بهتر است و همچنین می تواند با مرغ هم تهیه شود.



1. مواد لازم برای تهیه ی قابلی پلو ازبکی

برای تهیه قابلی پلو ازبکی، موادی مورد نیاز هست که شامل برنج، گوشت چرخ کرده، پیاز، نمک، فلفل سیاه، زعفران و روغن می باشد. در ادامه به توضیح مختصری از هر یک از این مواد پرداخته خواهد شد.

برنج یکی از مواد اصلی و شاید مهمترین ماده در تهیه قابلی پلو ازبکی است. برنج از نوع بهترین کیفیت آن یعنی سلطان یا عدس پلو استفاده میشود که در بازار های مختلف قابل تهیه است.

گوشت چرخ کرده نیز، نوع مهمی از مواد لازم در تهیه قابلی پلو ازبکی می باشد. در این غذا بیشتر از گوشت چرخ کرده گوسفند استفاده میشود که ترجیحاً از گوشت اول انتخاب شده و به همراه پیاز نرم شده و ادویه ها آماده می شود.

پیاز یکی دیگر از مواد اصلی در تهیه قابلی پلو ازبکی است. پیازی که برای تهیه این غذا مورد استفاده قرار می گیرد، نباید خیلی تند باشد و در صورت تمایل می توان آن را نرم کرد.

فلفل سیاه و نمک دو نوع ادویه های اصلی در تهیه قابلی پلو ازبکی هستند. این ادویه ها برای بخشی دادن به غذا طعم و مزه مناسب آماده میشوند.

زعفران نیز به طور کلی در تهیه غذای ازبکی مورد استفاده قرار می گیرد. بهترین نوع زعفران برای ازبکستانی ها، زعفران اصلی یا آفتابگردان نام دارد.

روغن نیز از دیگر مواد اصلی در تهیه قابلی پلو ازبکی است که بیشتر از روغن سفید استفاده می شود. اما برخی از افراد برای تهیه همین روغن از روغن گیاهی نیز استفاده می کنند.



2. طرز تهیه ی سیب زمینی برای قابلی پلو ازبکی

برای تهیه قابلی پلو ازبکی، نیاز به سیب زمینی‌هایی داریم که بتوانیم به درستی آنها را بپزیم. بهترین روش برای پخت سیب زمینی در این حالت، آن را در آب نمکی جوشانده و سپس آن را با روغن سرخ کنیم. در ادامه می‌توانیم این سیب زمینی‌ها را به دو روش خلالی یا چپ شده آماده کنیم.

در روش خلالی، سیب زمینی‌ها را قبل از سرخ کردن خلال کنیم. برای این کار، ابتدا سیب زمینی‌ها را با یک نوک تیز (مانند چنگال) نوک کنیم و سپس با یک چاقو یا خلال‌کن صاف و برابر خلال‌هایی را در سیب زمینی‌ها برش دهیم. سپس، سیب زمینی‌ها را حدود ۱۰ دقیقه در آب نمکی جوشانده و به خوبی آبکشی کنیم. درنهایت، سیب زمینی‌ها را داخل روغن سرخ کن قرار داده و تا زمانی که سیب زمینی ها به رنگ طلایی و شفاف شوند، سرخ کنید.

اما در روش چپ شده، سیب زمینی‌ها را به صورت خلالی نمی‌کنیم بلکه آنها را با تیغه چاقو به صورت نیم‌کره‌ای چپ می‌کنیم. سپس، سیب زمینی‌ها را به مدت حدود ۱۰ دقیقه در آب نمکی جوشانده و آبکشی می‌کنیم. در نهایت، سیب زمینی‌ها را به همراه یک قاشق روغن در تابه خوبی سرخ کنید تا به رنگ طلایی و شفاف شوند.

استفاده از این دو روش برای آماده کردن سیب زمینی در قابلی پلو ازبکی، شما را قادر خواهد ساخت تا یک پلو خوشمزه و با طعم خوبی برای خانواده خود به دست آورید.



3. طرز تهیه ی پلوی باقالی برای قابلی پلو ازبکی

تهیه پلوی باقالی برای قابلی پلو ازبکی یکی از غذاهای پر طرفدار در ایران است. این غذای سنتی از مهمترین غذاهای مراسمی در خانواده های ایرانی محسوب می‌شود. برای تهیه این پلو بهتر است از برنج خوزستان استفاده شود. همچنین باقالی باید به صورت سبز و تازه باشد و ترجیحاً یک شب قبل از پخت در آب خیساندن شود.

جهت تهیه این پلو، در ابتدا باید باقالی آبکشی شده و در قابلمه برای چند دقیقه پخته شود تا کمی نرم شود. سپس این باقالی ها را از قابلمه خارج کرده و در دیگری پخته می‌کنیم. برای این کار، ابتدا پیاز را خرد کرده و در کمی روغن سرخ کنید. بعد از سرخ شدن پیاز، گوشت را خرد کرده و با پیاز بهمراه چند قاشق گوجه‌فرنگی ریز شده در کمی روغن سرخ میکنیم.

سپس به مخلوط گوشت و پیاز، باقالی‌ها را اضافه کرده و کمی بیشتری روغن روی آن‌ها ریخته و در حرارت کم ترکیب را کمی ریخته و هم زد. در این مرحله بهتر است یک قاشق آب لیموی تازه به مواد اضافه شود. از آنجایی که باقالی به صورت دچار چسبندگی به تابه میشود در حین پخت، لازم است هر چند دقیقه، حرارت را کمتر کرده و با استفاده از حرارت خنک مواد را هم زده و مخلوط کنیم.

در آخر برنج را به آب کلیده و مقدار کافی نمک و 1 قاشق روغن اضافه کنید و به مدت 15 دقیقه پخته شود. سپس برنج را به تابه حاوی باقالی اضافه کرده و با نوک چنگال، روی برنج را تیز کنید و برای حدود 45 دقیقه به دمای پایین، روی حرارت گذاشته و قابلی پلو ازبکی را با شکل دهی‌های متنوع تزیین کرده و با آخرین لیوان چای دم کن به همراه دوستان خود لذت ببرید.



4. طرز تهیه ی پلوی مرغ برای قابلی پلو ازبکی

پلوی مرغ یکی از غذاهای سنتی و پر مصرف در کشور ازبکستان است که به دلایل متعددی شامل سادگی تهیه، طعم فوق العاده و قابلیت تنوع در مصرف در طول هفته، بسیار پرطرفدار است. این غذا با استفاده از مرغ، باقالی و برنج تهیه میشود و در کنار میوه های تازه و انواع غذاهای دیگر سرو میشود.

برای تهیه پلوی مرغ برای قابلی پلو ازبکی، ابتدا باید برنج را برای پختن آماده کنید. بهترین نوع برنج برای تهیه این پلو، برنج سیاهست که در اکثر فروشگاه ها و بازارهای خوراکی قابل دسترس است. برای پختن برنج، بهتر است از گلاب استفاده کنید و آن را با آب مخلوط کنید تا به راحتی در پخت بپذیرد.

برای تهیه مرغ، میتوانید از قطعات مختلفی از مرغ استفاده کنید، اما بهترین حالت این است که از سینه مرغ استفاده کنید. سینه مرغ را برش دارید و با ادویه های مختلفی مثل فلفل، زنجبیل، پیاز و سیر روی آن ریخت که میتواند به طعم عالی آن کمک کند. مقداری نمک روی سینه مرغ پاشید و سینه ها را درون قابلمه به همراه باقی موادی که در آن قرار دارند قرار داده و پخت کنید.

آخرین مرحله در تهیه پلوی مرغ برای قابلی پلو ازبکی، ترکیب کردن برنج و مرغ است. بعد از اینکه برنج پخته و آماده شده است، باید به آن باقالی نیز اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا همگی با هم ترکیب شوند. سپس مرغ پخته شده را هم به مواد برنجی اضافه کنید و دوباره همه چیز را خوب مخلوط کنید.

بعد از آن، میتوانید سرویس کنید و از طعم فوق العاده این غذا لذت ببرید. این پلو با سبزیجات ترشی و یا میوه های تازه سرو میشود که میتواند به روی غذا عالی اضافه کند.



5. طرز تهیه ی قابلی پلو ازبکی با گوشت چرخ کرده

قابلی پلو از غذاهایی است که در کشور ازبکستان بسیار محبوب است. این غذا از سیب زمینی، گوشت چرخ کرده، پیاز، نخودچی، گوجه فرنگی و ادویه های مختلف تهیه می شود. در ادامه به طرز تهیه ی قابلی پلو ازبکی با گوشت چرخ کرده پرداخته خواهد شد.

ابتدا گوشت چرخ کرده را با نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و در تابه به همراه پیاز رنده شده روی حرارت بالا سرخ می کنیم. بعد از سرخ شدن گوشت، آن را از تابه خارج کرده و به جای آن و پیاز، نخودچی را بر روی حرارت قرار می دهیم تا سرخ شود. بعد از سرخ شدن نخودچی، آن را به گوشت خرد شده اضافه می کنیم.

سیب زمینی را پوست کرده و برش هایی مستطیلی از آن تهیه می کنیم. بعد از ریختن سیب زمینی ها به تابه، نیمی از گوجه فرنگی خرد شده و ادویه های لازم را به آن اضافه کرده و برای چند دقیقه روی حرارت قرار می دهیم. بعد از اینکه گوجه فرنگی آب داد، سیب زمینی های ریخته شده را به تابه اضافه کرده و باقی مانده ی گوجه فرنگی خرد شده را روی سیب زمینی ها ریخته و کمی آب اضافه می کنیم. حالا تابه را با نوار خمیر پیچ پیچ بسته و برای مدتی روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا قابلی پلو پخته شود.

در نهایت، قابلی پلو را از تابه بیرون می آوریم و با پاره کردن نوار خمیری که پیچیده بود، آن را روی بشقابی می ریزیم تا سرو کنیم. می توانید با داشتن یک سوپ خوش طعم و قرمز رنگ در کنار قابلی پلو آن را سرو کنید. امیدواریم موفق باشید.



6. نحوه ی پخت قابلی پلو ازبکی در قابلی با مقدار آب مناسب

پلو ازبکی یکی از مشهورترین غذاهای ازبکستان است که در بسیاری از کشورها به عنوان یکی از غذاهای پرطرفدار تلقی می‌شود. این پلو دارای مزه‌ای خوشمزه و رنگ طلاایی است که می‌تواند در جمع مهمانان شما جایگاه ویژه‌ای پیدا کند. پخت این پلو به شکلی نسبتاً آسان اما نیازمند توجه به جزئیات خاص است.

اولین قدم برای پخت پلو ازبکی، شستشوی برنج است. برای این منظور، برنج را به مدت ۲۰ دقیقه در آب سرد قرار دهید تا از ازدحام گرد و غبار پاک شود و سپس آن را با آبکش بریزید تا آب آن کاملاً جدا شود. در مرحله بعد، دروازه پلو (قابلی) را بر روی حرارت بالا قرار دهید و با توجه به ابعاد قابلی، آب مورد نیاز برای پلو را اضافه کنید. برای هر پیمانه برنج، حدود دو پیمانه آب مناسب است.

بعد از آن، نیمی از برنج را به صورت تهی‌شده در قابلی قرار دهید و سپس لایه ای از مخلوط پیاز سرخ‌شده، بادم‌جات، زرده تخم‌مرغ و مغز پسته روی آن بگذارید. سپس دوباره باقی برنج را به صورت تهی‌شده روی مخلوط قرار دهید و به همین ترتیب ادامه دهید تا همه مواد تمام شوند.

سپس، قابلی را با پاره‌ای از پوشش شیری پوشانید و آن را بر روی حرارت کم به مدت ۴۵ دقیقه به طور کامل پخت دهید. پس از مدت زمان مشخص شده، پلو را با یک حرارت شویده از قابلی بیرون بیاورید و آن را خوب هم بزنید تا مواد درون آن به خوبی ترکیب شوند. سپس پلو را به صورت لیوانی در ظرف سرو کنید و به همراه غذای موردنظر خود می‌توانید لذت ببرید.