مواد لازم برای تهیه ی فلافل خانگی
تهیه فلافل خانگی یکی از راه های خوشمزه و سالم برای سرو کردن غذا در منزل است. فلافل را می توان به صورت طعم دار و به روش های مختلف تهیه کرد. اما برای رسیدن به بهترین نتیجه در تهیه فلافل خانگی باید از جایگاه هر کدام از مواد استفاده شده در آن مطلع شد.
ابتدا شده لوبیا را به مدت چند ساعت در آب خیس کرده و سپس به همراه نمک، دارچین و زردچوبه در دیگ بزرگی پخته می شوند. بعد از اینکه لوبیا به خوبی پخت، آن را خورد کرده و از مایع نشاسته ای که تولید می کند استفاده می شود. سپس گردو و نمک درون مخلوط کرده و دوباره پخته می شوند. در مرحله بعد، پیازهای ریزخرد شده و سیر را تفت داده و به مواد پخته شده اضافه می کنیم.
سپس موادی مانند نعناع آلبالو، زیره، پودر پاپریکا و فلفل سیاه اضافه می شود. تمام مواد را با هم مخلوط کرده و در ظرفی قرار داده تا خنک شده و از نظرماندهی در یخچال موقتا نگهداری شود. بعد از خنک شدن، مواد را با یک ماشین چرخکن سفت و سخت خرد کرده و به شکل گرد در آورده و به طور متوالی فلافل را پخته و سرو خود را شروع کنید.
نتیجه یک فلافل خانگی عالی خواهد بود که با خرما، سینه مرغ، سیب زمینی و سس طرز تهیه راه دیگران نیز می توان باز سازی کرد.
روش تهیه ی فلافل خانگی به روش ساده
اگر شما هم دوست دارید برای صبحانه و ناهار خود به چیزی خوشمزه و سالم دست پیدا کنید، فلافل یکی از گزینههای خوبی است. فلافل یک غذای سنتی خاورمیانهای است که با استفاده از نخود فرنگی تهیه میشود. همچنین این غذا غنی از پروتئین و نشاسته است که یکی از مزیتهای آن است.
برای تهیه فلافل خانگی به روش ساده، ابتدا نیاز به نخود فرنگی خشک و خورد شده دارید. با نخود فرنگی خشک و خورده شده، باید حدود ۲۰ دقیقه به صورت قبلی که شرینسازی شده را در یک کاسه خالی از آب روشن قرار دهید.
در موازه با این کار، باید سیر، پیاز، جعفری تازه و تخم مرغ را داخل آسیاب الکتریکی غذا بپاشید و آنها را به صورت همگن ریخته و ظرف آن را در یخچال قرار دهید تا به مدت ۳۰ دقیقه خنک شود.
بعد از گذراندن سی و دقیقه، نخود فرنگی را به همراه پودر سیر، پیاز و تندیس پیاز، تخم مرغ، جعفری، آرد نخود و مقدار کافی نمک در آسیاب الکتریکی حرکت میدهیم.
بعد از آن، مواد را اندکی همزن کرده و سپس چندباری روی دکمۀ کوچک آسیاب الکتریکی بزنید تا چند لحظه دیگر همه مواد به خوبی هم یکدیگر مخلوط شوند. حال بهترین زمان برای تهیه فلافل است.
مواد خمیر فلافل را با یک قاشق و با چند مرحله و به خوبی خمیر کرده و سپس به عنوان کوفته مرغ در قطعات مربع شکل درمیآوریم. سفیده کردن کوفتههای تهیه شده در دستگاه فریزر و تا رسیدن به حدود۳۵- ۴۰ درجه اندازه آنها را به مدت ۱۵ دقیقه، در تابهای داخل روغن داغ و البته بهترین نوع روغن برای تهیه فلافل روغن گراپسید، تهیه میکنیم.
حال فلافل خانگی شما آماده است. این فلافل خوشمزه را با روغن زیتون وسس آووکادو بیشتر توصیه میکنیم. حتما امتحان کنید.
روش تهیه ی فلافل خانگی با استفاده از آسیاب گوشت
روش تهیه فلافل خانگی با استفاده از آسیاب گوشت باعث شده است، طعم و مزه بهتری در فلافل حاصل شود. در ابتدا باید نخود را برای شب زدن، به وقت کافی در آب خیسانده و به مدت ۱۵ تا ۲۰ ساعت در آب بماند. سپس آن را به صورت کامل از آب خارج کرده و با استفاده از آسیاب گوشت، آن را خرد کنید تا چندین قطعه کوچک شود.
افزودن پیاز سرخ شده، سیر، تخم مرغ، نمک و فلفل به نخود خرد شده، به مزه بهتری برای فلافل کمک می کند. سپس همه مواد را با هم مخلوط کرده و با استفاده از آسیاب گوشت، با روش بازوپزشکی آنها را سفت و خمیری کنید.
حالا، می توانید این خمیر را به صورت گلوله های کوچک درآورده و به صورت نازک پخته شده در روغن سرخ کنید. دمای مناسب برای سرخ کردن فلافل، حدود ۱۷۰ درجه سانتی گراد است.
برای سفره غذایی شما می توانید به صورت سرد و یا گرم این فلافل ها را سرو کنید، بسته به سلیقه خودتان. با استفاده از آسیاب گوشت در تهیه فلافل، شما امکان دارید طعم و مزه بهتری به فلافل خود بدهید و نیز فلافل های دست ساز خود را با دقت بیشتری تهیه کنید.
نکاتی برای تهیه ی بهتر فلافل خانگی
تهیه فلافل خانگی از جمله غذاهایی است که امروزه در بین افراد بسیار محبوب است و میتوان طیف گسترده ای از آن در بازارهای مختلف پیدا کرد. با این حال، همیشه بهترین روش نوشتن آن در خانه است تا بدون ملاحظه کردن نکاتی که در این مورد وجود دارد ، به خوبی همان طعمی که میخواهیم را به دست نیاوریم. در ادامه به بررسی نکاتی که برای تهیه بهتر فلافل خانگی باید رعایت شود میپردازیم:
1. استفاده از حداقل مقدار روغن در تهیه فلافل: استفاده از حداقل مقدار روغن در تهیه فلافل بسیار بهتر است چون در غیر اینصورت فلافل ها خیلی چربی خواهند داشت.
2. استفاده از انواع گیاهی: یکی از راه های بهتر برای تهیه فلافل خانگی استفاده از انواع گیاهان است، از جمله این گیاهان می توان به پیاز، سیر، جعفری، شوید و زرشک اشاره کرد.
3. نوع دوغ استفاده شده: استفاده از دوغ خورشتی برای تهیه فلافل بهتر است چون حجم مایعات بیشتر در آن است و به طور خاص مزه و مضافتی به غذا اضافه می شود.
4. استفاده از نخودهای پخته و خشک شده: استفاده از نخودپچ پخته و خشک شده باعث بهتر شدن طعم فلافل می شود. این روش به دلیل این که این نوع نخودپچ شامل کمترین میزان رطوبت است.
5. دقت در نحوه پخت فلافل: حتماً باید به نحوه پخت فلافل دقت کرد، در درجه حرارت مناسبی که فلافل در آن منجمد است میتوان آن را تفت داد و سپس به داخل روغن برید تا سریع تر و بهتر پخته شوند.
با رعایت این نکات و آرامش بخشیدن به فرایند پخت و تهیه، میتوان بهترین فلافل خانگی را با طعم و مزهای ناب و خوشمزه تهیه کرد.
راه های سرو کردن فلافل خانگی
راه های سرو کردن فلافل خانگی
فلافل یکی از محبوب ترین غذاهای خوراکی شناخته شده در ایران است. این غذا از نخود، سبزیجات، پیاز و یک سری ادویه تهیه شده و در روغن سرخ شده تا حالتی طلایی به خود بگیرد. فلافل میتواند به صورت نهار، پیش غذا یا تنقلات مجلسی سرو شود. به دلیل ترکیبات پروتئینی، فیبری و ویتامینی که در فلافل وجود دارد، این غذا باعث تامین نیاز روزانه بدن به انرژی شود. در ادامه به راه های سرو کردن فلافل خانگی می پردازیم:
1- سرو با نان لواش: جایی که فلافل با نان لواش سرو می شود یکی از زیباترین دستورالعمل های سرو شدن فلافل در خانه است. نان لواش ها را یک دو انگشتی برش داده و فلافل را روی آن ها قرار داده و با کمی سالاد خیس شده فلفل دلمه، خیار شور و پیاز تزئین کنید.
2- سرو با نان خبز تست: این نوع نان خبز به طور کلی برای سرو کردن فلافل استفاده می شود. بعضی اوقات در تزئین آن ها از گردو، شومِزِه و آلبالو استفاده می کنند. شما نیز با یک سری خلاقیت و در روزهای دیگر، روش خود را پیدا کنید، آن را تزئین کنید و لذت ببرید.
3- سرو با سس دلخواه: در اکثر رستوران ها، فلافل با سس تزئین می شود. سس ماستی با خیار شده، سس آلفردو یا سس پیازی نیز در حالت دیگری پیشنهاد می شود. در منزل نیز می توانید سس خانگی خود را برای تزئین فلافل روی آن شیشه کنید. با استفاده از گیاهان خشک و چسبانندگی خمیر و عصاره میوه، می توانید سس خانگی خود را بدون استفاده از کمپوت یا اسانس های مصنوعی تهیه کنید.
4- سرو با سبزیجات و سس یونانی: یکی از روش های سرو فلافل خانگی با سالاد و سس یونانی است. برگ های سبز خوراکی را در ظروف چینی خیلی جمع کرده و ورمیشلی آن ها را با خیار خرد شده، پیاز له شده، فلفل دلمه و فلافل روی آن ها قرار دهید. در آخر، سس سفید خامه ای یونانی روی آن ها عمل کنید و استراحت کنید.
5- سرو با سس زیتونی: سس زیتونی یکی دیگر از گزینه های سرو شدن فلافل است. بعضی از رستوران ها از سس زیتونی با اندازه کم استفاده می کنند که همیشه به منظور تهیه سس به منظور شلوغ کردن فلافل خود استفاده کنید و آن را روی فلافل می ریزید.
6- سرو با سس تنوری: این نوع سس شامل مرغ خورشتی، نان سیر خرد شده و سیب زمینی محلی است. برای تهیه این سس، نیاز به یک دانه سیر، یک پیاز، دو سیب زمینی متوسط و تخم مرغ و یک دانه فلفل سبز عمانی داریم. سیر و پیاز را خرد کرده و سیب زمینی را برش دهید و با تخم مرغ، فلفل سبز عمانی و سایر ادویه جات روی فلافل خود قرار دهید. در نهایت، با سس تنوری سرو کنید.
هر یک از روش های ذکر شده برای سرو فلافل خانگی هم خوب است. سر تنور، روغن ستاره، تخم مرغ سیاه و حوصله شما دارای جایگزینی هستند که می توانید آن ها را برای تزئین و سرو کردن فلافل خانگی خود در نظر بگیرید.
آموزش تزیین فلافل خانگی با سس
تزیین فلافل خانگی با سس، یکی از روشهایی است که میتوانید به راحتی و با تلفیق چندین ماده خام، وعدههای خوشمزه و شادابی را ارائه دهید. لذت خوردن این غذا با تزیین آن، چند چندان میشود و از همان اول به چشم میخورد.
اگر مایل به جلب توجه بیشتر باشید، قرار دهید که فلافل خود را در کنار رویکردی خلاقانه و بازیگوشی، تزیین کنید. یکی از بهترین روشهای تزیین فلافل با سس، استفاده از کلی مواد خام مختلف میباشد که هم منبع رنگ و طعم غذای خود شما هستند و هم جلب توجه ناظرین.
تزیین فلافل خانگی با سس، پس از پخت آن و به منظور نوشیدنی کردن آن به همراه چند سس خمیری مختلف به منظور تازه کردن وعدهای است که هر برگ آن تحت تاثیر آن، شاداب و کاملا خوشمزه خواهد شد. از جمله ترکیباتی که میتوانید برای تزیین فلافل با سس استفاده کنید میتوان به کشمش، لیموترش، ماست، خیارشور، نعنا و ... اشاره کرد. لذت رنگهای طبیعی در تزیین فلافل با سس، از جمله مهمترین امتیازاتی است که این وعده خوراکی نسبت به رقیبان خود دارد.