رانی هلو چیست؟
رانی هلو یکی از محصولات باغی است که در فصل تابستان موجودیت دارد. هلو که میوهای تقریبا یک روزه است که بین ۲۰ تا ۷۵ گرم وزن دارد، بسیار معروف است و در سالهای اخیر بازار نیز بسیار گسترده شده است. این محصول در دبستان به خاطر رنگ گوشتی تازگی و ترشی خود بسیار مورد پسند دانشآموزان قرار دارد.
رانی هلو، نوعی نظیر هلوی کوچک و دارای بوی گل می باشد که در بخش های جنوبی کشور، به خصوص در شهرستان های دزفول و شوشتر، باغات وسیعی را به خود اختصاص داده است. این نوع هلو دارای پوست نرم و مزه تلخی است که برخلاف سایر هلوها، رنگ آن به صورت سفید تا روشن زرد است. معمولا رانی هلو در هفته دوم مرداد ماه حاصل می شود و بعد از برداشت، باید نهایتاً در ۲ روز به بازار عرضه شود.
رانی هلو، از مزایای دیگر خود، درمان برخی از بیماریهای پوستی و چشمی مانند جوش، جلوگیری از پیری و رفع مشکلات گوارشی است. همچنین، احتوای زیادی کلسیم و فسفر در این محصول، باعث تقویت استخوانها و مفاصل می شود و برای کودکان، بسیار مفید واقع میشود. در نهایت، با توجه به خواص مفید و مطمئن درمانی رانی هلو، مصرف این میوه به عنوان پر مغذ و تقویت کننده برای بدن، به عنوان یک بهداشتی موثر توصیه می گردد.
مواد لازم برای تهیه رانی هلو در منزل
رانی هلو، یک نوع شیرینی اصیل و خوشمزه است که تقریبا در همه مناطق ایران بصورت خانگی تهیه می شود. برای تهیه رانی هلو در منزل به چندین ماده اصلی نیاز است که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.
1- هلو: برای تهیه رانی هلو باید از هلو سالم و تازه استفاده کرد. هلوهای نرم و خرد شده برای تهیه رانی هلو بهترین گزینه هستند.
2- شکر: به منظور شیرین کردن رانی هلو، شکر به میزان دلخواه افزوده می شود. بسته به ترجیح شما، می توانید از شکر ریز یا شکر خود هلو استفاده کنید.
3- ادویه های معطر: برای افزایش عطر و طعم رانی هلو، از ادویه های معطر مانند زنجبیل، دارچین و هل استفاده می شود. این ادویه ها طعم و عطر شیرینی رانی هلو را تقویت و تنوع بخشیده و رانی هلو را متمایز از سایر شیرینی ها می کنند.
4- نعناع: برای تزیین سطح رانی هلو، اغلب از برگ نعناع استفاده می شود. به منظور حفظ عطر و طعم شیرینی، برگ نعناع تا زمان سرو کردن روی شیرینی نگه داشته می شود.
5- مواد اولیه رانی: انواع مواد اولیه مانند کیک، کرم، شیر، توت فرنگی و ... برای افزایش چیدمان و تزیین به کار می رود.
در نهایت، برای تهیه رانی هلو در منزل، هلو را خرد می کنیم و به همراه شکر و ادویه های معطر در قابلمه می گذاریم. سپس با خاموش کردن حرارت ، مواد را به هم می زنیم تا شکر فروکش کند و عطر و طعم رانی هلو بیشترین میزان خود را بگیرد. در این مرحله می توانید نعناع را هم به مواد اضافه کرده و به همراه مواد تزیینی مانند کیک و توت فرنگی سرو کنید. به این ترتیب، شیرینی محبوب رانی هلو را در خانه به راحتی و با این مواد اصلی و ساده می توانید تهیه و لذت ببرید.
مراحل تهیه رانی هلو در منزل
رانی هلو، یکی از خوراکیهای سنتی و محبوب ایرانیان است که به راحتی میتوانید آن را در منزل تهیه کنید. در اینجا مراحل تهیه رانی هلو در منزل به شما آموزش داده میشود.
مرحله ۱: خلط کردن دستههای هلو با شکر، سدر، سیر یا هر ادویه دلخواه دیگر است. پس از آن، به آن ادویههای اضافه را به دلخواه خود اضافه کنید تا طعم موردعلاقهتان را به دست آورید.
مرحله ۲: هلوها را شسته و خشک کنید، سپس آنها را قطع کنید و پوستهای آن را با دقت بردارید. سپس هلوها را خرد کنید و در ظرف موردنظر خود قرار دهید.
مرحله ۳: فرقی نمیکند از چه روشی استفاده میکنید، مهمترین مرحله آشپزی هلو مصرف شده در رانی هلو است. برای پختن هلوها، میتوانید از روش جوشاندن، پختن در آب و همچنین پخت در دیگر غذاها مانند گوشت استفاده کنید.
مرحله ۴: پس از اینکه هلوها پخته شدند، آنها را به یک بلندر ریخته و به صورت کامل آسیاب کرده و با چند قاشق شکر، یک قاشق روغن زیتون و آبمیوه به طعم موردنظرتان میکس نمایید. در این مرحله، میتوانید طعم رانی هلو را با استفاده از ادویههای دیگر نیز تنظیم کنید.
بعد از آماده کردن همه مواد، میتوانید آنها را در یک بشقاب تزئینی مانند نعناع تازه، بادام حلوایی، پسته خرد شده و میوه تازه همچون زردآلو دور ظرف تزئینی قرار داده و رانی هلو خود را سرو کنید.
رانی هلو، یکی از خوراکیهای سنتی و لذیذ ایرانیان است و امیدواریم که مراحل تهیه آن به شما کمک کرده باشد.
طرز تهیه رانی هلو در بستهبندی خانگی
رانی یکی از خوراکیهای پرمصرف و محبوب در ایران است که در فصل تابستان به عنوان یک میوه خنککننده و خوشمزه میتواند مصرف شود. در این مطلب، روش تهیه رانی هلو در بستهبندی خانگی آموزش داده خواهد شد.
مواد لازم:
- هلو: ۲۰۰ گرم
- قند: ۱۵۰ گرم
- آبلیمو: یک قاشق سوپخوری
- بستهبندی پلاستیکی و یا شیشهای: به تعداد موردنیاز
طرز تهیه:
۱. هلوها را با آب بشویید و از روی آنها پوستها را بردارید و آنها را به دو نیم کرده و هستههای آنها را بردارید.
۲. هلوها را در قطعات کوچک برش داده و در یک قابلمه با قند و آبلیمو قرار دهید و آن را روی حرارت شدید قرار دهید و اجازه دهید که قند به آب رقیق شود.
۳. پس از حدود ۱۰ دقیقه، حرارت را کم کنید و هلوها را در داخل قابلمه به مدت ۵ دقیقه بیشتر پخته و سپس دور کنید.
۴. بعد از خنک شدن، هلو را در بستهبندی پلاستیکی یا شیشهای قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید.
آماده سرو کردن! با کادر رستورانی آنلاین پاسارگاد با منوی گسترده و کیفیت بالا غذاهای اصیل و لذیذ را در خانه تجربه کنید.
راهنماییهای مصرف بهتر رانی هلو
رانی هلو یک نوشیدنی طبیعی و سالم است که از هلو تازه تهیه میشود. این نوشیدنی باعث تقویت سیستم ایمنی، حفظ سلامتی قلب و عروق، پاکسازی کلیه و مجاری ادراری، بهبود هضم و کاهش التهابات بدن میشود.
برای مصرف بهتر رانی هلو، اولین موردی که باید در نظر داشته باشید این است که بهتر است رانی هلو را بدون شکر مصرف کنید. برای شیرین کردن آن میتوانید از عسل طبیعی استفاده کنید. همچنین، برای تهیه رانی هلو بهتر است از هلوهای تازه و تمیز استفاده کنید.
در مورد میزان مصرف رانی هلو نیز باید به نکتهای توجه کرد. بهتر است رانی هلو را در هنگام صبحانه و دور و بر وعدههای غذایی مصرف کنید. البته، مصرف زیاد و بیش از حد رانی هلو نیز ممکن است برای شما مضر باشد. بنابراین، بهتر است در روز حداکثر یک لیوان رانی هلو مصرف کنید.
با توجه به اینکه رانی هلو حاوی فیبر طبیعی است، میتوانید از آن برای بهبود هضم و پیشگیری از یبوست استفاده کنید. بنابراین، بهتر است پس از مصرف رانی هلو، کمی آب نوشیده و حرکات روده را افزایش دهید.
در نهایت، توصیه میشود که رانی هلو را تازه تهیه کنید و در یخچال نگهداری کنید. همچنین، برای بهبود طعم آن، میتوانید از عصاره لیمو ترش استفاده کنید.
نکات مهم در تهیه رانی هلو
تهیه رانی هلو یکی از دسرهای خوشمزه و سالم است که میتوان در فصل تابستان از آن لذت برد. اما برای تهیه این دسر نیازمند چند نکته مهم هستیم که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
از اولین نکاتی که باید در تهیه رانی هلو رعایت شود، استفاده از هلوهای خوب و بهترین کیفیت است. بهتر است از هلوهای تازه و سفت استفاده کنید که گوشت آنها از کیفیت بسیار خوبی برخوردار باشد.
در مرحله دوم، باید هلوها را شسته و پوست آنها را بردارید. سپس هلوها را به دو نیمه شکافته و هستههای آنها را با کمک چنگال یا قاشق کوچک خارج کنید.
سومین نکته در تهیه رانی هلو، استفاده از شیرین کننده مناسب است. در اینجا میتوانید از قند، شیرینیزا، شهد عسل یا سایر مواد شیرین کننده استفاده کنید. برای تهیه مخلوط شیرین کننده، میتوانید نصف فنجان قند و نصف فنجان آب را با هم مخلوط کنید.
در گام بعد، هلوهای کنده شده را به همراه مخلوط شیرین کننده در مخلوطکن قرار داده و نرم نموده تا درنهایت یک مخلوط همگن و پیس باشد.
حالا این مخلوط که رانی هلو نام دارد را درون ظروف مناسب ریخته و آنها را در یخچال سرد کنید تا سرد شوند. در اینجا میتوانید برای تزئین، برگ نعناع، بادام و خربزه را استفاده کنید.
با این نکات و راهنماییها، میتوانید به سادگی و بهترین شکل ممکن رانی هلو سالم و خوشمزه خود را تهیه کنید.