مواد لازم برای تهیه ران مرغ بریان در فر
جهت تهیه ران مرغ بریان در فر، از مواد زیر استفاده میشود:
- ۴ عدد ران مرغ بدون پوست
- ۲ عدد پیاز متوسط
- ۴ حبه سیر
- ۲ عدد فلفل دلمهای قرمز
- ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- ۱ قاشق چایخوری زردچوبه
- ۱ قاشق چایخوری زنجبیل خشک
- ۱ قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
ابتدا ران مرغها را با نمک و فلفل خوبی کف داده، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید. در میانه این زمان، پیاز و سیر را خرد کرده و در یک تابه با روغن زیتون تفت دهید تا طلایی شوند. به آنها زردچوبه، زنجبیل خشک و فلفل قرمز اضافه کرده و بهتر است حرارت را کم کنید و ترکیب را با هم مخلوط کنید.
حین پخت پیاز و سیر، فر خود را به دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد آماده کنید. پیاز و سیر آماده شده را که به پودر درآمده باشند، در بستههای ضخیمی به پایه تابه قرار دهید تا به طور یکنواخت بر روی هم بمانند. سپس ران مرغ را بر روی پیاز و سیر سراییده و مجدداً نمک و فلفل کف داده و بهمراه فلفل دلمهای قرمز، بر بالای مرغ سفت بکشید.
تابه پخته شده را به فر بدهید و مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید. بهتر است در نیمهی مدت، پایین تابه را بر روی یک شیروانی مقلا کنید تا گرما در مرغ ترکیب شود. پیاز نواری را نیز روی لبههای تابه قرار دهید تا در همین مدت طلایی شود.
در نهایت، ران مرغ در فر را با برنج به همراه پیاز زردرنگ و نواری، تزئین کرده و لذت ببرید.
طرز تهیه پلو با ران مرغ بریان در فر
ران مرغ بریان یکی از پرطرفدارترین انواع غذاهای ایرانی است که در بیشتر نواحی کشور مصرف میشود. این غذا با استفاده از مرغ، پیاز، پودر چیلی، زردچوبه و دیگر ادویهها به شکلی خاص و با مزهای بسیار خوب درست میشود.
برای تهیه پلو با ران مرغ بریان در فر، ابتدا باید برنج را بشوییم و در آب که کمی نمک در آن حل شده است، برای حدود یک ساعت خیس کنیم. سپس برنج را درون دیگ بزرگ قرار داده و آن را با آبی که یک قاشق غذاخوری نمک در آن حل شده است، آبکشی کنیم. سپس به هر کیلو برنج، یک و نیم پیمانه آب اضافه کرده و روی برنج چند قاشق غذاخوری روغن پختنی قرار دهیم. دیگ را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب برنج جوش بیاید. سپس حرارت را کم کرده و دیگ را روی حرارت کمتری بگذارید تا برنج آرام آرام به صورت همگن و آماده پخت شدن شود.
در ادامه، باید ران مرغ را با نمک و فلفل سیاه و سیر روی حرارت بالا به مدت 10 دقیقه سرخ کرده و پس از آن پیاز ریز شده، پودر چیلی، زردچوبه و سایر ادویههای لازم را به آن اضافه کنیم و همه را با هم مخلوط کنیم تا ادویهها خوب در مرغ جذب شوند. سپس آن را برای 20 دقیقه در فر برای اجازه دادن به حرارتها تا در قسمتهای داخلی مرغ نیز پخته شوند قرار میدهیم.
در نهایت، برای نهایت دهید و پلو را آماده سرو کنیم، لازم است طبق فرایند معمول، روی پلو روغن کمی کاهید و برای حدود 30 تا 40 دقیقه نیز آن را در فر بگذاریم تا در قسمت بالایی کمی برشته شود. سپس پلو و ران مرغ بریان را در سینی جداگانهای قرار داده و کنار هم سرو کنیم. برای تزیین پلو، میتوانید از خیارشور و لیموترش استفاده کنید. با این روش، پلوی خوشمزه و بسیار شیرین تهیه شده و به عنوان یک غذای سنتی و خانگی بسیار مناسب است.
نحوه روشن شدن و رسیدن ران مرغ بریان در فر
روشن کردن و رسیدن ران مرغ بریان در فر به چند مرحله تقسیم میشود. در ابتدا آرام آرام فر را روشن کرده تا به دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد برسد. پس از رسیدن به دمای مورد نظر، میتوانیم ران مرغ بریان را در فر قرار دهیم. اما قبل از این کار، باید از پیش تهیه شده باشد.
برای تهیه ران مرغ بریان میتوان از چند روش استفاده کرد. روش اول این است که ران مرغ را در یک مخلوط از ادویهها، شیر، زرد سیر، زرد پیاز و شکر برای حداقل ۷ ساعت بخیسانید و سپس در فر به مدت ۴۵ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید.
روش دوم تهیه ران مرغ بریان در دیگ سیاه نیز هست که برای تهیه آن از چند روش تقلید کرده است. برای تهیه ران مرغ بریان در دیگ سیاه، ران مرغ را در یک مخلوط از ادویهها و شیر بخیسانید و سپس با روغن سرخ شده و پیاز خرد شده در دیگ سیاه پخته شود. سپس ادویهها و سبزیجات دیگر نیز اضافه میشود و همه با هم مخلوط و در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴۵ دقیقه در فر پخته میشود.
در نهایت، پس از پخته شدن ران مرغ بریان، آن را از فر بیرون بیاورید و بعد از جدا کردن از استوک، آن را نیمه کنید و سرو کنید. ران مرغ بریان آماده خوردن است و میتوانید با سالاد، نان یا سیبزمینی سرخ شده سرو کنید.
مراحل تهیه ران مرغ بریان در فر
تهیه ران مرغ بریان در فر، یک غذای خوشمزه و سالم است که می توانید با به کارگیری موادی ساده و در دسترس خود، در کوتاه ترین زمان ممکن تهیه کنید.
برای آماده سازی این غذا ابتدا باید ران مرغ را به طور منظم بر روی سینی فورم قرار دهید و سپس آن را با ادویه های لازم مانند فلفل سیاه، نمک، زرد چوبه و دارچین تند و شیرینی خوبی بپوشانید و به مدت 2 تا 4 ساعت برای خرد کردن ران مرغ استراحت دهید.
در مرحله بعدی، باید یک پیاز را خرد کرده و آن را با روغن زیتون یا ماستی فرآیند کنید تا طلایی و نرم شود. سپس، همراه با پیاز، یک پیاز دیگر را هم خرد کرده و هر دو را با گوشت مرغ سرخ شده مخلوط کنید تا حالت یکدستی بگیرد.
حال، باید به موادی مانند گردو، آلوچه، زرشک، خلال رومی، کشمش سفید و پودر زعفران نیز اضافه کنید تا طعم و مزه خاصی به ران مرغتان ببخشید.
در پایان، ران مرغ را در فر قرار دهید و با گذاشتن آن به مدت 35 تا 40 دقیقه در دمای 200 درجه سانتیگراد پخت کنید تا شامل یک رنگ طلایی جذاب و طعمی تهیه شده که به دلیل غنی بودن به ویتامین D و پروتئین موجود در آن، برای سلامت بدن شما بسیار مفید است.
ادامه مراحل تهیه ران مرغ بریان در فر
ران مرغ بریان یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که با داشتن طعم، ارائه میشود. برای تهیه این غذا در فر هم ابتدا باید مواد لازم را آماده کرد. برای پختن ران مرغ بریان در فر، از یک کاسه ابعاد بزرگ و یک ظروف شیشهای برای ریختن مواد استفاده خواهیم کرد.
در اینجا فرض بر این است که مرغ قبلاً خرد شده و روغن، پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه و فلفل قرمز که به اندازه کافی به آن اضافه شده است و در آخر نیز یک لیموی تازهچرخ شده روی آن به عنوان بهترین همراه قرار میگیرد.
پس از آماده کردن مواد لازم، باید نوع دیگری از پخت در فر آماده کنیم. به این منظور باید یک پیمانه (یا کوزه) آب، دو قاشق غذا خوری روغن، کمی نمک و فلفل و دو قاشق غذا خوری ترکیباتی را که قبلاً برای مرغ تهیه کردهاید، در یک حبابزیر القاعده و وعده مناسب برای فر آماده کنید.
آماده کردن ران مرغ بریان در فر قدم به قدم است و به مرحله آخر خود میرسد. بعد از ریختن مرغ در ظروف شیشهای، باید آن را در یک پانچ غوطه ور کرده و برای حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهید. پس از آماده شدن صفت، ران مرغ بریان را در فر در دمای ۱۸۵ درجه سانتیگراد به مدت یک ساعت پخته و سرو کنید.
بعد از مدت پخت داغ سرو کنید و میتوانید با نان تازه لذت ببرید.
تمیز کردن و سرو کردن ران مرغ بریان در فر
ران مرغ بریان یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که با استفاده از انواع گوشت مرغ و خورشتهای متنوع تهیه میشود. این غذا به عنوان یک غذای کامل و سنتی ایرانی، با توجه به ارزش غذایی که دارد، در بسیاری از مناطق ایران و حتی در سراسر جهان مورد استفاده و تقدیر قرار میگیرد.
اما بهترین روش برای طبخ ران مرغ بریان، استفاده از فر می باشد. قبل از هر چیز، باید ران مرغ را با آبکشی کرده و سپس با حدود نیم ساعت خلوص دادن در آب، با یک دستمال خیس خشک کرده و آماده تهیه در دستگاه فر شود.
قسمت بعدی برای تهیه ران مرغ بریان در فر، تهیه مواد اولیه است. برای تهیه این غذا، انواع چاشنیهای مختلف مانند پیاز، سیر، زردچوبه، فلفل قرمز و سبز، ادویه جات، نمک، روغن و بعضی مواد غذایی دیگر مانند آب، لیمو و … لازم است. با ترکیب این مواد و درست کردن خورشتی خوشمزه و مغذی، غذایی شبیه به کباب میتوان تهیه کرد.
در آخر به نوبه خود، با توجه به کیفیت ران مرغ و خورشت میتوان غذای ران مرغ بریان را با روشی بهتر به شدت لذت بخش تر کرد. لازم به ذکر است که این غذا با آرایش و دکوراسیون مناسب کنار سالاد و نوشابه سرد، یکی از غذاهای اصیل ایرانی در مجالس و جشنها میتواند باشد.