طرز تهیه ی خورش فسنجان با گوشت چرخ کرده

تعبیر خواب

تعبیر خواب با هوش مصنوعی (آنلاین)

خوابتو دقیق بگو تعبیرشو دقیق دریافت کن.

برای استفاده  وارد سایت تعبیردون بشید. 

ورود به سایت تعبیر دون (کلیک کنید)

طرز تهیه ی خورش فسنجان با گوشت چرخ کرده

خورش فسنجان از جمله غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در تمامی مناطق کشور پخته می‌شود. این خورش از دو ماده‌ی اصلی جوجه یا گوشت و همچنین انواع مختلفی از دانه‌های مغذی مانند گردو، کدو سبز و رب از خرما تهیه می‌گردد. در این بخش به طرز تهیه‌ی خورش فسنجان با گوشت چرخ کرده برخواهیم پرداخت.

مواد لازم برای تهیه‌ی این خورش شامل گوشت چرخ کرده، رب دارچین، زرشک، پیاز، گردو، انگور، قرص فلفل، شکر و نمک است. برای شروع به تهیه خورش ابتدا پیاز را خرد کرده و در روغن داغ سرخ می‌کنیم. هنگامی که پیاز سرخ شده است، گوشت را اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا رنگ گوشت به رنگ قهوه‌ای شود.

بعد از این مرحله، رب دارچین و رب گردو را به مواد دیگر اضافه می‌کنیم و آن را چند دقیقه روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا رنگ خورش تیره‌تر شود و بوی دلپذیری از آن بیرون بیاید. سپس با اضافه کردن آب و مواد دیگر به آن، همه‌ی مواد را به هم می‌زنیم و آن را برای مدتی روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا غذا به شکل خوبی بپزد.

در نهایت، زرشک را به خورش اضافه کرده و به مدت چند دقیقه دیگر روی حرارت قرار می‌دهیم تا غذا باز هم بپزد. حال خورش فسنجان با گوشت چرخ کرده آماده‌ی سرو است. بهتر است این غذا را به همراه برنج و شیرینی سنتی ایرانی به نام تاجیک سرو کنید.



1- خورش فسنجان با گوشت چرخ کرده: مواد لازم

خورش فسنجان با گوشت چرخ کرده، یکی از پرطرفدارترین غذاهای خوزستان است که در تمامی سطوح جامعه مصرف می‌شود. برای تهیه این خورش، موادی مورد نیاز هستند که در ادامه توضیح داده می‌شوند:

۱- گوشت چرخ کرده: برای آماده‌سازی خورش فسنجان با گوشت چرخ کرده می‌توانید گوشت چرخ شده گوسفند، گاو و یا مرغ را استفاده کنید. بهتر است از گوشت نرم و با بافت مناسب استفاده کنید.

۲- پیاز: پیاز یکی از مهمترین اجزای این خورش است. زیرا پیاز از طعم خورش بسیار موثر است. پیاز باید ریز خرد شده و سبزیجات آن از بین برده شود.

۳- آب هره و هوایی: آب هره و هوایی نوعی رب است که از میوه های ترشی چون انار، انگور، لیموشیرین و نارنگی تهیه می‌شود. آب هره و هوایی برای ایجاد طعم و عطر خاص در خورش فسنجان ضروری است.

۴- گردوی خرد شده: گردو خرد شده از مواد اصلی خورش فسنجان است که برای ایجاد طعم و عطر خاص در خورش استفاده می‌شود.

۵- شکر: شکر برای تعادل دادن طعم فسنجان استفاده می‌شود ویکی از مهمترین مواد خوراکی مورد استفاده در این غذا است.

۶- نمک و فلفل: نمک و فلفل به ترتیب برای ایجاد مزه‌ای شور و تند در خورش فسنجان با گوشت چرخ کرده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به‌طور کلی، تهیه خورش فسنجان با گوشت چرخ کرده نیاز به توجه و دقت دارد و با توجه به کیفیت مناسب مواد مورد نیاز، می‌توان آن را با مزه و طعمی بی‌نظیر آماده کرد.



2- طرز تهیه سس فسنجان با گوشت چرخ کرده

سس فسنجان یکی از معروف‌ترین غذاهای ایرانی است که در تمامی نقاط ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سس در واقع از ترکیب پوره ریز شده گردو و دسته جعفری ساخته می‌شود. در ادامه، طریقه تهیه سس فسنجان با گوشت چرخ کرده را آموزش می‌دهیم.

ابتدا یک پیاز را روی شعله کم به رنگ طلایی سرخ کنید. سپس از روی حرارت بردارید و آن را از ظرف خود جدا کنید. سریعاً گوشت چرخ کرده را به آن پیاز اضافه کرده و روی شعله قرار دهید. گوشت را بهمراه پیاز تفت دهید تا رنگش تغییر کند و بوی خوشی در اطراف شما پخش کند. بعد از این کار، می‌توانید آن را در ظرفی جداگانه قرار دهید.

سپس، باید در کنار آن، گردوی خام را برداشته و پوره ریز آن را با استفاده از یک آسیاب خرد کنید تا تبدیل به پودری باشد. بعد از خرد کردن گردو، باید آن را در ظرفی جداگانه نگه دارید.

حالا به مرحله بعد می‌رسیم که بهتر است یک کاسه‌ی مخصوص آماده کرده و داخل آن یک قاشق سوپخوری پودر گردو، نصف کاسه جعفری خرد شده و یک قاشق سوپخوری روغن را با هم مخلوط کنید. سپس به این مخلوط، یک قاشق سوپخوری آبلیمو و دو قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی اضافه کنید.

آخرین مرحله، تفکیک غلظت سس و مواد دیگر در کاسه است. از باقی‌مانده‌ی مواد سه قسمت پنج‌میلی‌لیتری در جداولی جدا تهیه کنید. سپس تمام این مواد را با هم ترکیب کنید تا به یک سس فراگیر تبدیل شود. می‌توانید این سس را با خورشت های گوشتی، سبزیجات و چای خورد کنید و از آن لذت ببرید.



3- طرز تهیه گوشت چرخ کرده برای فسنجان

برای تهیه گوشت چرخ کرده برای فسنجان ابتدا باید گوشت را با دستگاه چرخ کرده آسیاب کنید، در صورتی که دستگاهی ندارید میتوانید گوشت را با چاقو خرد کنید. بعد از آسیاب کردن گوشت بهتر است آن را به مدت نیم ساعت در یخچال گذاشته تا خنک شود.

برای فسنجان میتوانید از گوشت چرخ کرده گوسفندی یا گوشت مخصوص فسنجان استفاده کنید. در قدم بعد باید پیاز را رنده کرد و در روغن تفت دهید تا زرد شود، سپس آن را از روی حرارت بردارید. در مرحله بعدی گوشت را در روغنی که پیاز در آن تفت داده شده قرار داده و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. در این مرحله سبزی خورشت و همچنین نمک و فلفل به میزان لازم به گوشت اضافه شود و برای مدت ۱۰ دقیقه بگذارید تا گوشت پخته شود.

در انتها باید از گوشت چرخ کرده فسنجان را تهیه کنید، برای این منظور آب و پودر گرد انار را به مقدار لازم به ته گوشت اضافه کنید و به مدت ۲۰ دقیقه به شعله ملایم بپزید تا خوراک احساسی شود. با پودر دسته فلفل نیز میتوانید خوراک را تزئین کرده و سفره شام خود را با این خورشت لذیذ تکمیل کنید.



4- طرز تهیه خشک کردن رب گوجه فرنگی برای فسنجان

خشک کردن رب گوجه فرنگی از روش هایی است که برای طولانی کردن عمر مفید آن به کار می رود. این روش باعث می شود که رب گوجه فرنگی برای استفاده در فصل هایی که تولید تازه آن کمتر است، به راحتی در دسترس باشد و در مواد غذایی مختلف همانند فسنجان، کنسروها، زیتون پرورده و غیره، مورد استفاده قرار گیرد.

ابتدا برای شروع، گوجه فرنگی را بشویید و سپس آن ها را خشک کنید. برای این کار، شما می توانید از دستگاه خشک کن استفاده کنید، البته به شرطی که آن را دارای مشخصات خشک کننده برای میوه و سبزیجات برش به کار ببرید. در صورتی که ابزار خشک کننده را ندارید، می توانید گوجه فرنگی را در فر و یا آفتاب خشک کنید. البته باید مواظب باشید که عمل خشک کردن گوجه فرنگی را به مدت طولانی ادامه ندهید تا از دستگاه و یا فر خارج شده و باعث سوختگی شود.

پس از خشک کردن گوجه فرنگی، آن ها را در یک مخزن بریزید و سپس با یک چاقو به اندازه ی مورد نظر خرد کنید. سپس گوجه فرنگی را درون یک ظرف که دارای درب است قرار دهید و بسته کنید. در این حالت گوجه فرنگی باید به مدت 4 تا 6 ساعت بسته شود تا رطوبت و هوا از بین برود. پس از آن، گوجه فرنگی را درون یک مخزن دیگر با درب مناسب قرار دهید و به مدت یک هفته در یخچال نگه دارید.

در فصل خاصی که تولید گوجه فرنگی کم است، می توان به راحتی از این رب خشک شده، برای تهیه فسنجان استفاده کرد. برای تهیه فسنجان با استفاده از رب خشک شده، رب را به ترکیبات دیگر فسنجان اضافه کنید و با حرارت متوسط به مدت 20 تا 30 دقیقه اجازه دهید تا غلیظ شود. سپس با خشک کردن فسنجان در مرحله ی نهایی، فسنجان را آماده ی مصرف کنید.



5- طرز تهیه خورش فسنجان با گوشت چرخ کرده: مرحله پخت

پس از مرحله آماده سازی مواد خورش فسنجان با گوشت چرخ کرده، به مرحله پخت پرداخته می شود. در این مرحله، میوه فستق پوست شده، هسته های آن خشک شده، برش داده شده و سپس در روغن تفت داده می شود. در صورتی که فستق در دسترس نباشد، می توان از گردو نیز استفاده کرد.

وقتی فستق طلایی شد، باید به آن آب و کمی شکر اضافه کنید. سپس مرغ با پودر دارچین به همراه کمی آب در حد دمای متوسط و با شعله ملایم طبخ می شود. بعد از 30 دقیقه، گوشت چرخ کرده باید به ظرف خورشی اضافه شود و همراه با یک لیوان آب داغ نیز گذاشته می شود.

سپس آبلیمو را به همراه کمی شکر به مزه خورش بیشتر کمک می کند. همچنین بهتر است برای تهیه خورش فسنجان با گوشت چرخ کرده، اگر قابل دسترسی باشد، از شیر تازه نیز استفاده کنید. بعد از 45 دقیقه، ظرف خورشی را روی حرارت خیلی کم قرار داده و به صورت مداوم، آن را هم می کنیم تا گوشت پخته شود.

پس از آن خورش فسنجان با گوشت چرخ کرده، آماده مصرف می باشد. بهتر است آن را با برنج سفید و تندر نان سرو کنید. همچنین می توانید از روش های دیگری نیز برای سرو خورش فسنجان با گوشت چرخ کرده، استفاده کنید. این خورش محبوب در غذای ایرانی به شمار می رود و با توجه به ترکیب مواد غذایی که دارد، مطمئنا خوشمزه و سرشار از انرژی خواهد بود.



6- روش سرویس دهی خورش فسنجان با گوشت چرخ کرده

روش سرویس دهی خورش فسنجان با گوشت چرخ کرده، یکی از روش‌های سرویس دهی غذایی است که به صورت سنتی در کشور ایران رایج می‌باشد. برای پخت خورش فسنجان با گوشت چرخ کرده مواد لازم شامل گوشت چرخ کرده، انواع سبزیجات مانند پیاز، روغن، نمک، زرشک، گردو و نارنج هستند.

ابتدا باید پیاز‌ها را خرد کرده و در دیگ و روغن تفت داده و سپس گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز به دیگ اضافه کنید و بعد از چند دقیقه، به آن نمک اضافه کرده و با مداومت در تفت دادن و قرار دادن در آن حرارتی متوسط، گاز را روشن نگه دارید.

سپس برای پخت خورش فسنجان، پس از تفت دادن گوشت، آب کمی به آن افزوده و در دمای متوسط به مدت 10 تا 15 دقیقه آن را پخته و پس از آن زرشک و گردو را به آن اضافه و به مدت 5 دقیقه دیگر پخته شود. در پایان جمع کروی آن را با داشه به ظرف سفره برده، و بهتر است قرار دادن ظرف در آب خرما باعث حفظ گرمای خوب غذا شده و باعث افزایش مزه و شیرینی غذا خواهد شد.

نکته مهمی که در نظر باید گرفت این است که برای سرویس دهی بهتر، می‌توانید نارنج را جداگانه به صورت شور و به همراه تخم نارگیل کوبیده به آن اضافه کرده و مزه‌ی خاص خود را به غذا بخشید. این روش سرویس دهی بسیار ساده و در عین حال خوشمزه است و بیشتر در جشن‌ها و مناسبت‌های خانوادگی استفاده می‌شود.