راهنمای خرید مواد اولیه برای خوراک مرغ مجلسی
جهت خرید مواد اولیه برای خوراک مرغ مجلسی باید به نیاز خود و تعداد مهمانان حساب کنید. برای مثال، هر یک کیلوگرم مرغ به طور متوسط برای چهار نفر کافی است. شما همچنین باید تعداد مهمانان خود را در نظر گرفته و مواد اولیه را با توجه به این مسئله سفارش دهید.
برای تهیه خوراک مرغ مجلسی به صورت ساده، می توانید مرغ را با چند مرغ دیگر در یک قابلمه بپزید. برای قورمه نیز، پیاز را خرد کنید و در روغن سرخ کنید و سپس مرغ را به همراه پیاز سرخ شده درون قابلمه بگذارید. سپس دارچین، فلفل سیاه و زعفران را به مرغ اضافه کنید و به مدت یک ساعت بپزید.
برای سرو کردن خوراک مرغ مجلسی، می توانید آن را با برنج سفید و یا نان تازه سرو کنید. همچنین با اضافه کردن گشنیز تازه و لیمو ترش، خوراک خود را باطعم مطلوب تری سرو کنید.
اما قبل از شروع به خریدن مواد اولیه برای خوراک مرغ مجلسی، یک لیست خرید برای خود تهیه کنید. در این لیست باید تمامی مواد لازم برای خوراک را به همراه مقادیری که نیاز دارید فراهم آورده باشید. به این صورت می توانید به راحتی مواد اولیه خود را بخرید و نیازهای خود را به درستی پاسخ دهید.
طرز تهیه ی مرغ مجلسی ساده
تهیه مرغ مجلسی یکی از غذاهای پرطرفدار در ایران است که در میان خانوادهها، در مجالس و جشنهای مختلف سرو میشود. در ادامه طرز تهیه این غذای سنتی را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم:
- مرغ ۱.۵ کیلوگرم
- پیاز ۳ عدد
- روغن مایع ۲-۳ قاشق غذا خوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- زردچوبه یک قاشق چایخوری
- زعفران یک قاشق چایخوری
- آب ۲ پیمانه
- آیینه درخشان که به عنوان یک ماده ضروری در این غذا شناخته میشود (میتوانید از خودرو خانم همسفر خروجی Iranom رزرو کنید)
طرز تهیه:
۱. مرغ را به دو قسمت تقسیم کنید: قسمت ران و سینه و با استفاده از یک چاقوی تیز، پوست مرغ را برداشته و با آب کمی بشویید.
۲. پیازها را پوست کرده و خرد کنید.
۳. روغن را در قابلمه بریزید و پیازهای خرد شده را روی حرارت ملایم تفت دهید. تا زمانی که پیازها سبک شده و سرخ رنگ شدهاند، تفت دادن را ادامه دهید.
۴. اکنون چند قاشق غذا خوری آب را به پیازها بیفزایید و در حالی که همزمان آب میپزد، سریع با استفاده از چنگال برای مرغ، کل قطعات مرغ را در ظرف قابلمه بریزید.
۵. فلفل سیاه، زردچوبه و نمک را به طور فراوان بر روی قطعات مرغ پخش کنید و آب را هم بر روی ظرف قرار دهید.
۶. قابلمه را با پوشش کامل برای حدود ۳۰ دقیقه در حالت ملایم بپزید تا مرغ همراه با طعم و مزه خوب پخت شود.
۷. آخرین مرحله، همراه با اضافه کردن زعفران به خورش فوقالعاده خواهد شد؛ تکهتکه شده و با چند قطره آب داغ قبل از مصرف روی خورش قرار دهید.
با این ترکیب ساده، شما میتوانید مرغ مجلسی سفره خود را تزئین کرده، خانواده خود و میهمانانتان را شگفت زده کنید. علاوه بر طعم خوب، این غذا به دلیل سرشار بودن از مواد مغذی هم یکی از غذاهای سالم در همه شرایط است.
طرز تهیه ی مرغ مجلسی با سس چلی
تهیه ی مرغ مجلسی با سس چیلی یکی از غذاهایی است که میتوان در جشن ها و مهمانی ها سرو کنید. این غذا با فرآیندهای درستی تهیه می شود که در ادامه بررسی می کنیم.
ابتدا باید برای مرغ مواد لازم را آماده کنید. مرغ را با موادی مانند پیاز داغ، زنجبیل، سیر و نمک و فلفل در مخلوط کن به مدت 30 دقیقه بگذارید تا به خوبی مزه بگیرد. سپس مرغ را در ظرفی قرار داده و در فر برای مدتی پخته می شود تا آماده شود.
بعد از پخت مرغ، باید به سس چیلی پرداخت. در ابتدا باید پیاز را خرد کرده و در روغنی که گرم است، سرخ کنید. سپس نیمه شده از هویج را به آن اضافه کرده و بگذارید کمی بپزد. در مرحله بعد، آب لیمو را اضافه می کنیم. سپس پیاز خرد شده را روی آن می ریزیم و به روی حرارت بسیار کم قرار می دهیم. سپس به تدریج 1 به 1 سس چیلی را به آن اضافه کرده و مخلوط می کنیم. پس از اینکه سس آماده شد، آن را به روی مرغ می ریزیم و یک دقیقه در فر درجه حرارت بالا قرار می دهیم.
در نهایت، غذایی که تهیه کرده اید را به سرو دستور می دهیم. با لیمو تازه و صافی خرد شده، عروسک خیابانی و نان تستر سرو کنید. با این طرز تهیه، شما می توانید غذای خوشمزه و سرشار از مزه را برای مهمانان خود تدارک دهید.
طرز تهیه ی مرغ مجلسی با سبزیجات
تهیه مرغ مجلسی با سبزیجات یکی از غذاهایی است که بسیار محبوب و خوشمزه می باشد. برای شروع این غذا، مرغی که دو کیلومتری برش داده شده است، در یک ظرف مناسب قرار داده می شود. سپس باید به مرغ ابلیموی تازه و شیرین، نمک و فلفل و ادویه های ترش مانند زردچوبه، ادویه خورشید، فلفل سیاه و کمی روغن افزوده شود و همه ی ترکیبات را آمیخته و به خوبی با هم مخلوط کرد.
سپس، چوب های قهوه ای رنگ را به مدت ۴۵ دقیقه در آب خیسانده و پس از خشک شدن، آنها را به قطعات ۳ اینچی بریده و در تابه ای بزرگ روی حرارت قرار دهید. در ابتدا با یک قاشق یا کارد، باید مرغ را کنار کنید تا سفت شود. سپس، قاشق ها را از دست بدهید و آرام آرام مرغ را آرام کنید، تا همه جا به صورت یکنواخت قرار گیرد.
در ادامه، پیاز و سیر و نمک و فلفل را اضافه کنید و همه ی ترکیبات را با هم مخلوط کنید. سپس، خیس شده تابه را بر روی دیگر یک تابه قرار داده، مرغ را روی تابه قرار داده و پس از ۳۰ دقیقه، می توانید سبزیجات خود را به آن اضافه کنید. برای سبزیجات، می توانید از هر گونه سبزیجاتی که دوست دارید، مانند شوید، تره، جعفری و یا گشنیز استفاده کنید. سپس، مواد را بهم مخلوط کرده و به مدت ۲۰ دقیقه فرآوری کنید. در انتها، باید غذا را چند دقیقه بیشتر پخته شود و سپس برای سروینگ با سبزیجات تزئین شود.
طرز تهیه ی مرغ مجلسی با قارچ و پنیر
مرغ مجلسی با قارچ و پنیر یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که ترکیبی از مواد خوشمزه و باصرفه است. این غذا شامل مرغی است که با قارچ و پنیر تهیه می شود. طعم خوب و خوشمزه این غذا باعث شده تا در بسیاری از مناسبت ها و مجالس به عنوان غذای اصلی سرو شود.
برای تهیه این غذا نیاز به موادی مانند مرغ، قارچ، پنیر، پیاز، روغن، نمک، فلفل و ادویه دارید. ابتدا مرغ را بشویید و خط کنید، سپس آن را روی حرارت متوسط در قابلمه ای با روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن ورق های مرغ، آنها را از قابلمه خارج کنید و پیاز را تفت دهید تا زرد شود و سپس قارچ ها را به آن اضافه کنید و برای حدود 5 دقیقه بپزید.
سپس مرغ سرخ شده را به مخلوط قارچ و پیاز اضافه کرده و به مدت 10 دقیقه در قابلمه یا کاسه بزرگی بپزید. در این مرحله، شما می توانید ادویه ها از قبیل نمک، فلفل سیاه و بقیه ادویه های دلخواه خود را اضافه کنید. در نهایت، پنیر را روی مخلوط اضافه کرده و قابلمه را به مدت چند دقیقه دیگر در حرارت کم گذاشته تا پنیر ذوب شود.
مرغ مجلسی با قارچ و پنیر در حالت گرم سرو شود و می تواند به همراه نان یا برنج سفید مزه آن را بالاتر ببرد. این غذا باعث شده تا بسیاری از خانواده های ایرانی به عنوان یک غذای شبانه پرطرفدار باشد و به اصولی ترین شکل می تواند در مناسبت های شاد و خانگی سرو شود.
طرز تهیه ی مرغ مجلسی با سس فرانچ کل
طرز تهیه ی مرغ مجلسی با سس فرانچ کل یکی از خوشمزه ترین غذاهای خانگی است که با مواد اولیه ساده و رایج قابل تهیه است. این غذا در فرهنگ غذایی ایرانیان جایگاه ویژه ای دارد و همواره در مهمانی ها و جشن های خانوادگی سرو می شود.
برای تهیه این غذا ابتدا مرغ را به طور مناسب پاک کرده و در قالبهایی قرار می دهیم. سپس آن ها را درون فر به مدت 30 دقیقه پخته می کنیم. بعد از اینکه مرغ پخته شد، به دستان خود آن را از قالب خارج کرده و آن را روی یک سینی قرار می دهیم.
برای تهیه ی سس فرانچ کل، پیاز و سیر را خرد کرده و درون ماهیتابه به همراه کره برگردانده ودر حداقل حرارت آن ها را سرخ کنید. سپس به آن عصاره لیمو ترش، آب مرغ و سس خامه را افزوده و آن به مدت 5 دقیقه آشپزی شود. سس فرانچ کل باید به صورت کاملا غلیظ در بیاید و با سلیقه شما قرار گرفته شود.
در نهایت مرغ های پخته شده را با سس فرانچ کل روی یک بشقاب مستطیلی قرار دهید و سپس با تزئین کردنش با جعفری و لیمو آن را آماده سرو می کنیم. این غذا با یک سالاد سبزی فصل سرو خواهد شد مناسب است و از لحاظ سلیقه خودتان می توانید افزودنی های دلخواه خود را به طبقه بندی مرغ و سس فرانچ کل اضافه کنید.