طرز تهیه ی خمیر پیتزا در خانه
خمیر پیتزا یکی از بسیاری از غذاهایی است که از معروفترین و عالیترین غذاها شمار میرود و یکی از دلایل آن این است که خمیر پیتزا ساده است و براحتی در خانه تهیه میشود. در اینجا ما یک روش ساده برای تهیه ی خمیر پیتزا در خانه را شرح میدهیم.
مواد لازم:
- دو و نیم فنجان آب گرم
- یک قاشق چایخوری شکر
- یک فنجان آرد سفید
- یک فنجان آرد گندم سرشار
- یک قاشق غذاخوری خمیر حساب شده
- نصف قاشق چایخوری نمک
- دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
طرز تهیه:
1. ابتدا اب گرم را درون یک کاسه بریزید و شکر را به آن اضافه کنید.
2. خمیر حساب شده را درون آب گرم بریزید و به خوبی آن را باز هم کنید.
3. تمامی آردها و نمک را به خمیر اضافه کرده و مخلوط کنید.
4. روغن زیتون را به خمیر اضافه کنید و دوباره آن را مخلوط کنید.
5. خمیر را روی سطح کار ریخته و به خوبی با دست خود خمیر را اعمال کنید تا دارای جامدی و الاستیسیته مناسب باشد.
6. خمیر را به صورت توپی شکل دهید و درون یک کاسه نگهداری کنید.
7. خمیر را حداقل به مدت یک ساعت در محیط گرم نگهداری کنید.
اکنون، خمیر پیتزا شما آماده است. میتوانید برای پشتیبانی از آن از تهیه ی پیتزای خود با استفاده از این خمیر استفاده کنید. این خمیر به راحتی در محیط هوای گرم نگهداری می شود. همچنین، میتوان این خمیر را طبق سلیقهی شما با انواع تنوعها نظیر زعفران، پودر تنفس، شویدر، سیر، پیاز، فلفل دلمهای و... ترکیب کرد.
با استفاده از این روش، تهیه ی خمیر پیتزا در خانه آسان شده و برای شما بسیار راحت تر و سریعتر است. با این حال، شما میتوانید با اضافه کردن پنیر و تنوع های دیگر یک پیتزا لذیذ و خوشمزه تنگ کنید.
مواد لازم برای خمیر پیتزا در خانه
برای پختن پیتزا در خانه، گرفتن مواد اولیه لازم برای تهیه خمیر خود از مهمترین مراحل است. مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا شامل آرد سفید یا کامل، اب، نمک، خمیر مایه و روغن زیتون است. در مرحله اول، ۴ پیمانه آرد را در یک کاسه بزرگ قرار دهید و یک قاشق کوفته نمک را به آن اضافه کنید.
سپس، لایهای از خمیر مایه را به آرد اضافه کنید و آرد را کنار بگذارید. در مرحله بعد، ۲ پیمانهی آب را به خمیر اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید تا خمیر پیتزا شکل بگیرد. حال، کمی روغن زیتون را به دستان خود بمالید و پوشش دهید.
سپس، خمیر پیتزا را روی میز کف کنید و به آرامی با دستهای خود به صورت یک دایره مسطح شکل بدهید. حال، پیتزا را در قالب تفنگی روی طاوی کنید و یک لایه روغن روی خمیر پیتزا اسپری کنید. حال میتوانید پیتزای خود را به صورت انتخابی با تنوع مواد اولیه دیگر، مثلاً گوجه، کلم، قارچ، زعفران، سیر، پیاز و انواع پنیرها تزئین کنید و در داخل فر با دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پخته شود. حال پیتزای خود را از فر خارج کنید و آن را تزئین کنید. آمادهی سرو و نوش جدید خود هستید!
روش تهیه خمیر پیتزا با استفاده از کف یخچال
تهیه خمیر پیتزا یکی از مهمترین مراحل در تهیه پیتزا است. خمیر پیتزا ترکیبی از آرد، مایع (معمولا آب) و خمیر نان است که باید به صورت صحیح تهیه شود تا پیتزایی با طعم و دوام مناسب به دست آید.
در اینجا روش تهیه خمیر پیتزا با استفاده از کف یخچال را بررسی میکنیم. در این روش برای تهیه خمیر پیتزا از گرمای محیط استفاده نمیشود و مصرف برق را کاهش میدهیم.
ابتدا باید آرد را با مقداری نمک و خمیر نان مخلوط کرده و سپس به آرامی آب را اضافه کنیم. برای این کار بهتر است از یک میزان تقریبی برای مقدار آب استفاده کنیم و به تدریج آن را به خمیر اضافه کنیم تا به طور کامل به خمیر اتصال پیدا کند.
پس از اضافه کردن آب، خمیر را به خوبی میشود تا دوامی و کیفیتی خوب به دست آید. سپس بهتر است خمیر را به دو یا سه بخش تقسیم کنید و هر بخش را به شکل گرد در بپوشانید.
حال باید خمیر را در کف یخچال گذاشته و ده تا پانزده دقیقه منتظر بمانید تا خمیر درجه حرارت کمی بگیرد. سپس خمیر را بیرون بیاورید و با استفاده از یک نوار آرن از خمیر گرد ساخته شده، خمیر را در صفحه پیتزا پخش کنید.
بالاخره پس از چند دقیقه پخت در فر، پیتزایی با سطح ظریف و طعم لذیذ به دست خواهید آورد. این روش تهیه خمیر پیتزا با کف یخچال، یک روش ساده و کارآمد برای تهیه پیتزا در منزل است.
روش ساخت خمیر پیتزا با استفاده از دستگاه نانوایی
روش ساخت خمیر پیتزا با استفاده از دستگاه نانوایی، یکی از راههای سریع و ساده برای پختن پیتزا در خانه است. برای آماده کردن این خمیر، ابتدا مواد لازم شامل آرد، آب، مخمر، نمک و روغن را به صورت مناسب در ظرفی قرار می دهیم. سپس ظرف را در دستگاه نانوایی قرار می دهیم و دکمهی مورد نظر را برای پخت خمیر پیتزا انتخاب می کنیم.
دستگاه نانوایی با حرارت دادن و نگهداشتن آن به صورت مستمر، مواد درون ظرف را به خمیر یکنواخت و قابل استفاده برای پخت پیتزا تبدیل می کند. پس از مدتی، خمیر را از دستگاه بیرون می آوریم و آن را به صورت گرد و تخت در میاوریم و آن را با مواد دلخواه مثل سس، پنیر، گوشت و سبزیجات پر می کنیم.
در نهایت، پیتزا را درون فر قرار داده و به مدت 10 تا 15 دقیقه در دمای 200-180 درجه سانتیگراد پخت می کنیم تا پیتزا تماما پخته و طعمدار شود. با استفاده از دستگاه نانوایی، پخت پیتزا به صورت سریع، ساده و شیرین تر میشود و برای کسانی که علاقهمند به آماده کردن غذا در خانه هستند خیلی مناسب است.
نحوه ماساژ دادن به خمیر پیتزا
ماساژ دادن به خمیر پیتزا از آن دسته فنون پیتزا پزی است که در صحبت از آن به طرز کاملاً جدی و شاید عجیبی اشاره میشود. یکی از مواردی که در اینجا باید به آن توجه کنیم، نحوه دادن ماساژ به خمیر پیتزا است. ماساژ دادن به خمیر پیتزا، به منظور گرم کردن خمیر و روی آن تاثیرگذار است.
اگر میخواهید خمیر پیتزای خود نرم و کاملاً آماده برای کار شود، میتوانید با روشهایی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد، خمیر خود را گرم کنید. برای شروع، خمیر را به شکل دایرهای، با سایز مطلوب خود، پهن کرده و بعد از آن، زیر و روی آن را به منظور نیمه تر داشتن آن، فشار دهید. بعد از اینکه خمیر خود را آماده کردید، یعنی با فشار به شکل دایرهای به اندازه مطلوب خود رسید، حالا به سرعت شروع به ماساژ دادن به خمیر خود کنید.
با دستانی که با آنها ظرف پیتزای خود را تهیه کردهاید، با حرکات گردان از اطراف شروع به سردادن خمیر کنید. حالا با دستان خود به خمیر فشار داده و آن را به شکل دایرهای در آورید. به نظر میرسد که این کار مزیتی ندارد، اما با با تکرار این حرکتها، مواد موجود در خمیر مخلوط و قابلیت تبدیل به یک پیتزای عالی را خواهد داشت.
در ادامه، برای ماساژ دادن به خمیر پیتزا میتوانید از دستان خود فشار روی خمیر پیتزای خود بیشتر کنید و برای بالا آوردن خمیر به سبک شاخه درخت، با فشار دادن و کم کردن این فشار به صفحه پیتزا ادامه دهید. با تکرار این کار، خمیر پیتزای خود گرم خواهد شد و نرمی مطلوبی را به خود خواهد گرفت. به این ترتیب سفرهی خانوادهی خود را با یک پیتزای دلچسب آماده کرده و لذت ببرید.
چگونه خمیر پیتزای مورد نظر را مناسب جهت پخت کنیم؟
برای پخت خمیر پیتزا، ابتدا باید خمیر را آماده کنیم. برای این کار، بهترین نوع آرد برای پخت پیتزا آرد شیرین است. می توانید برای مزه دادن به آرد، یک قاشق چایخوری آرد سوخاری به آن اضافه کنید.
سپس مقداری آب گرم را به آرد بیافزایید و با استفاده از ماشین مخصوص تهیه خمیر پیتزا، آن را نرم و چسبناک کنید. برای قطع نکردن خمیر، از آب بسیار گرم خودداری کنید.
پس از آماده کردن خمیر، می توانید آن را به سایز و شکل دلخواه خود رول کنید. سپس از آن برای پخت پیتزا به صورت زیرنویس استفاده کنید:
- تابه را روی حرارت بالا گرم کنید.
- پایه پیتزا را روی تابه قرار داده و چند ثانیه با کمی روغن سرخ کنید. این روش باعث می شود برای پختن پیتزای خمیری با حجم بالا، از خمیر حرارت بیشتر جذب شود.
- سس گوجه فرنگی و پنیر را روی پایه پیتزا پهن کرده و مواد دلخواه خود را روی آن قرار دهید.
- پیتزا را شروع به پخت کرده و هنگامی که پایه پیتزا علامتی از سرخ شدن داشت، با استفاده از فرهنگ نوع پیرول قرار داده شده در فریزر، آن را برعکس کنید. انتظار داشته باشید تا پیتزا در دمای متوسط سرخ شده و پایه آن نیز سفت شود.
- پیتزا را از تابه بیرون بکشید و برای سرو خوری روی تابه قرار دهید.
در نهایت، پیتزای خمیری را می توانید با نوشیدنی های خود سرو کنید. با این روش، خمیر پیتزای شما نوکر حسابی شخص شما می شود و پیتزایی خوشمزه و عالی سرو خواهید کرد.