طرز تهیه حلوا گردویی تبریز
حلوای گردویی تبریز یکی از شیرینیهای سنتی و خوشمزه ایران است که از گردو، شکر، روغن و روغن حیوانی تهیه میشود. طرز تهیه این حلوا بسیار ساده و مشابه طرز تهیه سایر حلواهاست. در پاراگرافهای زیر، به توضیحات کاملی در مورد طرز تهیه حلوای گردویی تبریز پرداخته میشود.
برای تهیه حلوای گردویی تبریز نیاز به مواد اولیه خاصی دارید. این مواد شامل گردو، شکر، روغن و روغن حیوانی است. ابتدا با برش گردوها به صورت خرد شده، آنها را درون تابه با روغن حیوانی به مدت چند دقیقه سرخ کنید تا گردوها بوی خوشایندی پیدا کنند. سپس حدود نیمی از شکر را همراه یک وعده لیوان آب داغ درون همان تابه درج کنید و آن را بر روی حرارت بلند قرار دهید.
پس از چند دقیقه، با مراقبت بسیار، باقی مانده شکر را به همراه یک وعده از آب داغ به تابه اضافه کرده و آن را به مدت ۱۰ دقیقه بپزید. پس از ۱۰ دقیقه دیگر، حدود ۵ وعده از شکر را به همراه ۳ وعده روغن روغن اضافه کرده و آنها را به مدت ۵ دقیقه بر روی حرارت بلند قرار دهید. سپس مخلوط شده را به مدت ۲۰ دقیقه در دمای متوسط بگذارید تا شیرینی آن به خوبی پخته شود.
بعد از ۲۰ دقیقه، همه چیز را خاموش کرده و آماده سرو کردن حلوای گردویی تبریز خود هستید. میتوانید آن را به صورت کوچک به سبک ایرانی با خمیرهایی نرم و پنیری تزیین کنید. همچنین میتوانید بعد از خنک شدن، حلوا را روی شیرینی یا مربا سرو کنید. این حلوای خوشمزه و سنتی ایرانی، به عنوان یکی از شیرینیهای خوشمزه و سنتی تبریز، همیشه علاقهمندان بسیاری را به خود جذب کرده است.
مواد لازم برای حلوا گردویی تبریز
حلوا گردویی یکی از شیرینیهای محبوب در ایران است که در مناطق مختلف کشور تهیه میشود. یکی از نوعهای معروف حلوا گردویی، حلوای تبریز میباشد که خوشمزه و سنتی است و در مناطق شمالی کشور خصوصا تبریز تهیه میشود. برای تهیه این حلوا نیاز به تعدادی مواد خام است که در ادامه به تفصیل به آنها پرداخته میشود.
یکی از اصلیترین مواد لازم برای تهیه حلوای گردویی تبریز، گردوهای تازه و پوست کنده شدهی آن هستند. ضمنا برای آسان شدن در فرایند تردیدن گردوهای تازه، بهتر است از گردوهای کراک شده استفاده شود.
مواد دیگری که برای تهیه حلوای گردویی تبریز مورد نیاز هستند، آب و شکر هستند. مقدار شکر مورد نیاز برای تهیه حلوا به میزان یکی تا دو برابر وزن گردو محاسبه میشود. همچنین میتوان از عسل نیز برای شیرین کردن حلوا استفاده کرد.
برای دادن طعم و عطر به حلوا، برخی از نکات پرکاربرد شامل استفاده از زعفران، دارچین و آبلیمو هستند. همچنین به منظور جایگزینکردن استفاده از شکر، میتوان از شیرهی انگور یا شیرهی هلو استفاده کرد.
در نهایت، برای تزیین حلوا، میتوان از مغز گردوهای آسیاب شده و دانههای طلایی نگین پسته استفاده کرد. این مواد دستور العمل تهیه حلوای گردویی تبریز را کامل کرده و میتوان با ترکیب مواد مذکور، حلوای لذیذ گردو را به راحتی درست کنید.
نحوه ی تهیه ی شیرینی گردویی تبریز
تهیه ی شیرینی گردویی تبریز یکی از شیرینی های محلی و معروف شهر تبریز است که در ترکیه نیز با نام "گرده آش" شناخته می شود. شیرینی گردویی همانند سایر شیرینی های محلی تبریز، با توجه به تنوع آشپزی و مواد اولیه متفاوت در دهها نوع و طعم مختلف تهیه می شود.
برای تهیه ی شیرینی گردویی تبریز، در اولین مرحله باید گردو را پوست کنید و سپس آن را خرد کنید. برای خرد کردن گردو می توان از یک کارخانه پخش خشکبار استفاده کرد یا به صورت دستی خرد کرد.
در مرحله ی بعدی از آرد، روغن، شکر و تخم مرغ استفاده می کنیم. این مواد را در یک مخلوط کن یا ظرف مناسب با هم می آمیزیم، سپس گردو خرد شده را نیز به مواد مخلوط شده اضافه کرده و با دست یا قاشق هم می زنیم تا تمامی مواد به خوبی با هم ترکیب شود.
حال می توانیم مواد را در قالب قرار دهیم و آن را در فری پیش گرم شده و یا درآن موقع طبق دستور العملی که می خواهید، با قورمه یا ترای کالرئا (طرز تهیه ی غذا به شیوه ی قوقوزی) پخته کنیم.
بعد از پخت، شیرینی گردویی را با شکر پودری و فرشو حلیب پودر با نسبت 1 به 3 تزئین می کنند. این شیرینی محلی از قدیمی ترین و خوش طعم ترین شیرینی های استان آذربایجان شرقی و کشورمان است که در هر زمان از سال، به عنوان خوراکی دسر و یا صبحانه مورد علاقه بسیاری از افراد قرار می گیرد.
روش تهیه ی بستنی گردویی تبریز
تهیه بستنی گردویی در شهر تبریز از مهمترین تولیدات غذایی به شمار میرود. بستنی گردویی در واقع مخلوطی از گردو، خامه، شکر و مواد دیگر است که با تلاش و سرمایه گذاری صاحبان کارگاهها تولید میشود. در این روش تهیه بستنی گردویی، ابتدا گردوهای تازهروغن کرده و سپس تفت داده میشوند. در این مرحله، برای تفت دادن کامل گردوها، با آرامی حرکت داده و بهتر است از حرارت و شعله آتش بالا پرهیز شود. سپس گردوها باید به خوبی خنک شوند.
بعد از تفت دادن گردو، خامه و شکر به مقدار مناسب به آن اضافه میشود و تمام مواد با هم مخلوط میشود تا برای تبدیل به بستنی مناسب باشد. در این مرحله، پودر وانیل و رزین استفاده شده و مخلوط باید به صورت منظم هم میزند تا بستنی درست شود. بهترین وعده مصرف بستنی گردو به صورت دستساز خانگی یا از فروشگاههای معتبری است که از مواد اولیه با کیفیت بالا برای تولید آن استفاده میکنند.
با توجه به نوع مواد استفاده شده در تهیه بستنی گردویی، میتوان گفت که این نوع بستنی دارای گرمای داخلی و مفید برای بدن است. بستنی گردویی به دلیل حاوی اسیدهای چرب نیز میتواند به عنوان یک منبع انرژی برای بدن مفید باشد. علاوه بر این، بستنی گردویی به دلیل شیرینی و طعم منحصر به فردش، به عنوان یک خوراکی خوشمزه و محبوب در جوامع مختلف جایگاه خود را پیدا کرده است.
نحوه ی تهیه ی سس گردویی تبریز
سس گردویی یکی از خوراکیهای اصیل و محبوب در غذاهای تبریزی است. این سس با استفاده از موادی همچون گردو، پیاز، روغن و گوشت تهیه میشود که به آن طعم و مزهای خاص و ماندگاری بخشیده است.
برای تهیه سس گردویی، ابتدا باید گردوهای تازه و خرد شده را تهیه کرده و قرار دهید. پس از آن، پیاز را خرد کنید و در کمی روغن سرخ کنید تا برنگ شود. پس از این مرحله، گوشت را به کمک چاقو خرد کنید و با پیاز سرخ شده تفت بدهید تا گوشت نیز برنگ شود.
پس از مرحله قبل، به گردوهای خرد شده اضافه کنید و به مدت چند دقیقه بپزید تا گردوها نرم شوند. پس از رسیدن خامی گوشت، ریختن 2-3 لیوان آب به مواد این سس مهم است. به دلیل اینکه این سس باید غلیظ باشد و همچنین برای بدست آوردن رنگ زیبا و عطر گردو است که باید به مواد نیمی روغن و نیمی آب اضافه شود.
نکته مهم در تهیهی سس گردویی، حداکثر حرارت استفاده شده برای پختن اجزای مختلف آن است. باید به نوعی کنترل دمای حرارتی گوشت، پیاز و گردو دقت کنیم تا سس آماده بیشترین سطح عطر و طعم را بگیرد.
در نهایت، با اضافه کردن کمی شکر و نمک به سس حاصل، میتوانید سس گردویی تبریزی خود را بپزید. با توجه به اینکه این سس برای تهیه خوراک از قبیل قورمهسبزی، کتلت یا قارچ به کار میرود، بهتر است قبل از سرو کردن به آن نمک و فلفل بیشتری اضافه کنید تا طعم آن همچنان شاداب باقی بماند.
تزئین حلوا گردویی تبریز
تبریز شهریست که در شمال غربی ایران واقع شده و یکی از مهم ترین شهرهای تجاری و صنعتی این منطقه محسوب میشود. از نکات مهمی که میتوان در مورد تبریز یاد کرد، معروفیت این شهر در تولید حلوا و شیرینی است. حلوا گردویی نیز از شیرینیهای محلی تبریز است که به دلیل طعم و ظاهر خوششکل آن، از جمله طعمهای مورد علاقه مردم کشور ما است.
حلوا گردویی در ظاهر دارای رنگ کرم ملایمی است و داخل آن مخلوطی از گردو و نگین با پنیر و شکر قرار دارد. تزئین این شیرینی نیز معمولاً با ترکیبی از آجیل و برگ طلایی است که سبب میشود که ظاهر آن نیز بسیار زیبا و شاداب به نظر برسد.
مهمترین بخش تهیه حلوا گردویی، ترکیب فرآوردههای پنیری با گردو است که بسته به نوع و ترکیبات مورد استفاده قابلیت تغییرات رنگ، بو و طعم مختلف را دارا میباشد. پنیر و گردو در هم خوب ترکیب شده و به راحتی در دهان ذوب میشوند. همچنین، میتوان برای پخت حلوا گردویی از شیرین خانگی استفاده کرد که سبب میشود که طعم این دسر بسیار بیشتر و خوشایندتر شود.
با توجه به طعم و ظاهر خوشایند حلوا گردویی، معمولاً در جشنهای نخستین عروسی، مراسم خاکسپری، جشن هفتسین و همچنین در ماه محرم و صفر برای پذیرایی از مهمانان استفاده میشود. در کل، تزئین حلوا گردویی تبریز حتی بهعنوان یک شاخه از میراث فرهنگی این شهر برای هر فردی میتواند موضوع جالبی باشد که در محیطهای خانگی و کسبوکارهای محلی به عنوان یک هدیه شیرین و متفاوت مورد استفاده قرار میگیرد.