1. طرز تهیه بورک ترکیه ای با گوشت چرخ کرده
یکی از غذاهای محبوب در کشور ترکیه، بورک است. بورک یک نوع غذای پرطرفدار و خوشمزه در کشور ترکیه است. این غذا در بسیاری از رستوران ها و فروشگاه های غذایی در ترکیه موجود است و به صورت تازه تهیه می شود. بورک سبک و خوشمزه است و معمولا با گوشت چرخ کرده، پیاز، فلفل دلمه، نعناع و برنج تهیه می شود.
برای تهیه بورک ترکیه ای با گوشت چرخ کرده ابتدا پیاز را خرد کرده و در روغن گرم سرخ کرده و سپس گوشت را به آن اضافه کنید. بعد از چند دقیقه، فلفل دلمه را به مخلوط اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید. بعد از چند دقیقه، نعناع را به مخلوط اضافه کرده و برای تهیه بورک و گرم کردن مواد استفاده کنید.
حالا یک ورق برگ پیازی را بر روی یک صفحه بزرگ آماده کنید. بعد از تهیه حشوه، آن را به وسیله لیوان به قطر حدود ۱۰ سانتیمتر در برگ پیازی نگه دارید و آن را برای تهیه بورک به شکل مستطیل اندازه دلخواه بچینید. بعد از بچیندن همه بورک ها، آنها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند. بعد از سرخ شدن، بورک ها را با استفاده از سرویس کننده بر روی بشقاب سرد بچینید و آن را با سس گرم سرو کنید.
در نتیجه، بورک ترکیه ای با گوشت چرخ کرده غذایی خوشمزه و سبک است که در کشور ترکیه با عرضه در رستوران ها و فروشگاه های غذایی موجود است. در کنار نان و سالاد سرو می شود و همچنین یکی از بهترین خوراکی های ترکیه محسوب می شود.
2. مواد لازم برای تهیه بورک ترکیه ای با گوشت چرخ کرده
تهیه بورک ترکیه ای با گوشت چرخ کرده یکی از خوشمزهترین و لذیذترین غذاهای ترکیه است که در سراسر دنیا شناخته شده است. برای تهیه این غذا به چند ماده اولیه نیاز داریم که در زیر به شما توضیح داده شده است.
1) گوشت چرخ کرده: بهترین گوشت برای تهیه بورک ترکیه ای، گوشت چرخ کرده گوسفند است. برای آماده سازی گوشت قبل از چرخ کردن آن از تمامی اجزای نامناسب آن مانند چربی ها و عروق پاک کنید.
2) پیاز: برای تعطیلات ترکیه ای پیاز لازم است. پوست پیاز را بکنید و آن را ریز کنید. پیاز اصلی این غذاست که لذیذی و طعم خوبی به آن می دهد.
3) حبوبات: برای تهیه بورک ترکیه ای با گوشت چرخ کرده، حبوبات لازم است. از حبوباتی مانند لوبیا، عدس و نخود استفاده کنید.
4) آرد: آرد نوعی ماده خوراکی است که برای تهیه شاهی و سایر غذاهای پخته شده در ترکیه استفاده می شود. آرد به وعده تخمیری رایج در ترکیه نیز افزایش می دهد.
5) روغن: روغن زیادی برای تهیه این غذا لازم نیست. می توانید از روغن زیتون، سبزیجات و یا روغن سرخ کردن در دسترس استفاده کنید.
6) تخم مرغ: برای زدن تخم مرغ، یک تخم مرغ را در ظرفی سست کنید و به آرد و سبزیجات غلتیده اضافه کنید. همینطور میتوانید جهت سرخکردن به ته شعله کافی روی روغن بگذارید.
7) ادویهها: برای تهیه این غذا، میتوانید از ادویههایی مانند زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و سیر استفاده کنید. این ادویهها طعم و مزهٔ خاصی به غذا میدهند.
با استفاده از این مواد اولیه، می توانید یک بورک ترکیه ای با گوشت چرخ کرده تهیه کنید که طعم و لذیذی خاص و غذایی خوشمزه و شیرین داشته باشد.
3. روش تهیه گوشت چرخ کرده
گوشت چرخ کرده یکی از پرمصرفترین و عالیترین انواع گوشت است که در تهیه بسیاری از غذاها به کار میرود. روش تهیه گوشت چرخ کرده بسیار ساده است و به روشهای مختلفی انجام میشود. در این مقاله به چندی از سادهترین روشهای تهیه گوشت چرخ کرده اشاره خواهیم کرد.
روش اول: ابتدا گوشت را با چاقو یا در ماشین آسیاب (فودپروسسور) خام کنید. سپس نمک، فلفل سیاه و بعضی از افزودنیهای دیگر را به آن اضافه کنید. در این مرحله میتوانید برخی از مواد خشک را نیز اضافه کنید. مثلاً نعناع خشک یا کمی ریحان تا آنجایی که به نظر شما خوشمزه باشد. سپس مجدداً با گوشت را هم بزنید تا تماماً مخلوط شود.
روش دوم: دومین روش، بهترین روش جهت تهیه گوشت چرخ کرده است. در این روش ابتدا گوشت را به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید. سپس آن را به کمک ماشین آسیاب (فودپروسسور) چرخکرده و به یک ظرف بریزید. در این مرحله آن را با مواد خشک و تخم مرغ ترکیب کنید تا تماماً مخلوط شود و ظاهری شبیه پفک داشته باشد.
روش سوم: در این روش گوشت را با دستههای عمیقی که در آن مواد را میریزند، چرخکرده و به یک ظرف بریزید. سپس آن را با نمک، فلفل سیاه و دیگر افزودنیهای مورد علاقه خود ترکیب کنید. برای رسیدن به یک ارتفاع مناسب، آن را در قالب هم میزنید و با دست خود از بین برجایدههای آن را کف میکنید تا شکل خوبی به آن بدهید.
در نهایت، تا به حال به چند روش ساده برای تهیه گوشت چرخ کرده پرداختیم. مهمترین نکته در تهیه این نوع گوشت، آنتالپی عالی آن و دقت در ترکیبات است. اگر ترکیبات خود را به درستی انجام دهید، گوشت چرخ کرده، برای شما و خانوادهتان طعمی بینظیر دارد.
4. تهیه مخلوط مواد
تهیه مخلوط مواد، فرایندی است که در بسیاری از صنایع و قسمتهای مختلف زندگی ما مورد استفاده قرار میگیرد. این فرایند به معنای ترکیب دو یا چند ماده با هم به منظور تولید یک ماده جدید میباشد. در علم شیمی و صنایع پلاستیک، تهیه مخلوط مواد یکی از مهمترین فرایندهای تولید محصولات تجاری میباشد.
بطور کلی تهیه مخلوط مواد به دو مرحله تقسیم میشود. مرحله اول تهیه ماده یا مادهها است و مرحله دوم ترکیب این ماده یا مادهها با هم است. در مرحله اول نیازمندیم برای تهیه هر ماده، ابتدا کلیت آن را مورد بررسی قرار دهیم تا بدانیم چه مادهای، چگونه و با چه ترکیبی باید تهیه شود. برای مثال، در حالتی که فرض کنید که ما میخواهیم جایگزینی برای سبیلهی ضدعفونی کننده بیمارستان ساخته و آن را با استفاده از اسانسهای گیاهی تهیه کنیم، نیازمندیم که ابتدا تمامی اسانسهای مورد نیاز (مثل نعنا، بادرنجبویه، آویشن و...) را به ترتیب و با نسبتهای دقیق مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانیم معیارهای مناسب در تهیه آنها را تعیین کنیم.
در مرحله دوم، مادههای تهیه شده در مرحله اول با یکدیگر ترکیب شده و مخلوطی برای ما تولید میشود. معمولا کارایی و عملیات که در این مرحله صورت میگیرد بسته به نوع تهیه مخلوط و مادههای استفاده شده متفاوت است. برای مثال، در صنایع هیدروکربنی، ترکیبات گازوئیل، بنزین و نفت برای تولید سوخت هواپیما شامل عملیات مختلفی مانند تقطیر و فرآیندهایی همچون هیدروکربنهای آمینه، جایگزینی هیدروکربنها و مانند آن است. به عنوان مثال، در صنایع غذایی نیز برای تهیه غذاها مخلوطی از موادی مانند نمک، فلفل، سایر ادویهجات، روغن، آرد و مواد مختلف دیگر تهیه میشود.
بنابراین، تهیه مخلوط مواد برای تولید محصولات تجاری در چندین صنعت بسیار مهم است و به منظور تهیه مخلوط مواد لازم است از فرآیندهای دقیق و دقت بالا استفاده کنیم تا مادههای قابل استفاده و مؤثری تهیه کنیم. با توجه به اهمیت این فرایند، تحقیق و بررسی بیشتر برای بهبود روشها و فرآیندهای تهیه مخلوط مواد از اهمیت بسیاری برخوردار است.
5. آماده کردن ورق های بورک
ورق های بورک یکی از مهمترین وسایل مورد استفاده در صنعت ساختمانی میباشد. این ورقها دارای خصوصیاتی مانند قابلیت انعطاف پذیری، مقاومت بالا در برابر رطوبت، حرارت و آتش سوزی هستند که آنها را به یکی از جذابترین گزینههای موجود در بازار میکنند. این ورقها معمولا از جنس فولاد مجلفن، آلومینیوم و یا استیل تولید میشوند که به دلیل مقاومت فوق العاده آنها در مقابل خوردگی و زنگ زدگی، میتوان به صورت مستقیم و یا با پوشش های مختلف به کار برد.
آمادهکردن ورق های بورک شامل چند مرحله است که در ادامه به توضیح هر یک از این مراحل میپردازیم.
مرحله اول آمادهکردن ورق های بورک شامل شستشوی دقیق آنهاست که با استفاده از آب و صابون و یا مواد تمیزکننده مخصوص صورت میگیرد. در صورتی که دچار زنگ زدگی یا خوردگی شده باشند، باید قبل از شستشو، با استفاده از فرایندهای مناسب، آنها را بهروزرسانی و به حالت اولیه برگرداند.
مرحله دوم آمادهکردن ورق های بورک شامل برش آنها به اندازه مورد نظر میباشد. برش ورق های بورک به دلیل مادهی بسیار سخت و نیز طراحی فولادی آن، نیازمند ابزار و تجهیزات مناسب مانند دستگاه برش CNC و یا دستگاه پانچر هستند.
مرحله سوم آمادهکردن ورق های بورک شامل تثبیت وجایگاه گذاری آنهاست که در این مرحله باید ورق ها را به شکل دقیق برای نصب در ساختمان طراحی کرده و ثابت کرده و یا نیز آنها را با میلگرد و پیچ و مهره به دیوار یا ستون ثابت کرد.
بهعنوان پایانی آمادهکردن ورق های بورک میتوان به پوشاندن طبیعی و یا مصنوعی آنها اشاره کرد که باعث میشود ظاهر جذاب و مقاومت بیشتری برای آنها بهوجود آید. پوششهای مختلف مانند رنگآمیزی، پوشاندن در برابر حرارت، مقاومت بالا در مقابل خوردگی و ویترای، میتواند در مصالح مختلف ورق های بورک به کار برود.
6. پخت بورک ترکیه ای در تابه
پخت بورک یکی از غذاهای پرطرفدار در ترکیه است که به طور معمول در مراسم خانوادگی و رویدادهای خاص سرو میشود. این غذا از دو لایه برگ پایه و قابلمه جمعشده است که میتواند انواع مختلفی از مواد غذایی را درون خود داشته باشد. معمولاً بورک شامل حشوهای از نان لاواش، گوشت چرخکرده، سبزیجات، پیاز، گلابی، پرتقال، انگور و ادویههای خاص و معطر است.
برای پخت بورک در تابه، اولین مرحله، آماده کردن تابهای با قطر بزرگ که بتوانید بورک را درون آن بپزید، است. سپس لایه پایهی بورک، که شامل برگ لاواش است، در قاعده تابه گذاشته میشود. سپس مواد حشوه روی برگ قرار داده و برگ دیگر بر روی آن گذاشته میشود.
در مراحل بعدی، میتوانید با استفاده از شیرینیپزیها، ابزاری که به وسیله آن با کاربرد باشگاه مودافیللر، سطح برگهای بورک را روی هم فشرده میکنید، مواد را همجوشی دهید و بورک را پخته کنید. همچنین، پس از پخت، میتوانید نان رشته نیز در بین برگهای بورک قرار دهید تا برای مهمانانتان ظاهری راغبکننده به غذایتان ببخشید. بعد از پخت بورک، آن را در قالب قطعات کوچک و به همراه یک سس خاص سرو میکنند. این غذا را میتوانید با حلوای ترکی و چای سیاه ترکی برای تجربه یک شام ترکیهای در منزل خود همراهی کنید.