معرفی کیک فرانسوی شکلاتی
کیک فرانسوی شکلاتی یکی از محبوبترین دسرهای فرانسوی است که در تمامی ایام مختلف ویژه مثل تولد، جشنها و مراسمهای رسمی سرو میشود. این کیک تلخ و شاداب با ظاهری زیبا و مجلل، همچنین عطر و طعم خوب، دل افراد را به خود جلب میکند.
برای تهیه این کیک از بستهبندی شکلات تلخ با درصد بالا (۷۰ درصد به بالا) استفاده میشود. ابتدا شکلات را درون یک مقدار آب جوشانده و بهمرور با کمی کره و شیر گرم خوب هم بزنید تا یک خمیر شلی و ظریف تولید شود. سپس تخممرغ را با شکر جداگانه و فوقالعاده شخم کنید و به خمیر شکلات اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر کمی حجیم شود و پشتیبانی از هر دو بخش شکلات و تخممرغ کند.
سپس، نوازش باقیمانده از خمیر شکلات در داخل کاسترد یا قالب چرخان ریخته و درون فر ۱۸۰ درجه به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه پخته میشود. بعد از پختن، کیک را از قالب خارج کرده و روی آن با شکلات رنده شده یا پودر کاکائو تزئین میکنند.
این کیک را میتوان در هر نوع مراسم بعد از غذای اصلی سرو کرد و میان وعدههای مناسبی برای نوشیدن بعد از غذا است. همچنین میتوان آن را با برگهای فرش و ساچههای نان پخته سرو کرد. بنا به دلخواه شخص، میتوان با نوشیدن تعدادی ترشی و چای یا قهوهای سرو کرد.
در کل کیک فرانسوی شکلاتی یکی از بهترین گزینههایی است که برای دوستداران شکلات و دسرهای مجلل مناسب است. چنانکه میدانید، شکلات یکی از کسبوکارهایی است که در فرانسه بسیار پرطرفدار است و بهراحتی میتوانید آن را در بزرگترین شهرها و مراکز خرید پیدا کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک فرانسوی شکلاتی
برای تهیه کیک فرانسوی شکلاتی نیاز به موادی اساسی داریم که عبارتند از:
- شکلات تلخ تازه ۲۰۰ گرم
- کره ۲۵۰ گرم
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
- آرد سفید نرم تر ۱۵۰ گرم
- شکر خام ۱۵۰ گرم
- تخممرغ سه عدد
- وانیل یک قاشق چایخوری
ابتدا باید شکر را با تخم مرغ با استفاده از مخلوط کن یا هندزفری خوب خمیری کنید تا بافت خوبی بگیرد، بهتر است برای این کار از تخم مرغهای سرد استفاده کنید. سپس به مرور، آرد، بیکینگ پودر و وانیل را به ترتیب به مواد تابلو بیافزایید و آنها را هم بزنید تا خمیر با یکدیگر نرم شود.
به یک قابلمه روی حرارت ملایم کره را بیافزایید تا آن نیز آب شود. بعد از ذوب کامل، شکلات را به قابلمه اضافه کنید تا در کره ذوب شود و به همراه آنها مواد خمیری را به مخلوط شده اضافه کنید و با هم بزنید تا خوب ترکیب شوند.
سپس گیلاس یا مولفههای خمیری را درون قالب فر قرار دهید و به مدت 20 دقیقه در دمای 180 درجه سلسیوس در فر بپزید. برای آزمایش، اگر با چاقو به چند مرتبه برای مطمئن شدن از پخته بودن آن فرو کنید، توجه کنید که چاقو خشک و پاک باشد و در صورتی که خمیر چسبناک باشد از طریق نوک چاقو به همان موقع قابل تمیز شدن نیست.
بعد از اینکه کیک را از فر خارج کردید، آن را در قالب حداقل به مدت ۱۰ دقیقه خنک کنید. در انتها با کمی شکر همراه با چای یا کافه لذت ببرید.
مراحل تهیه شکلات ذوبی برای کیک
شکلات ذوبی یکی از محبوبترین انواع شکلات برای تزئین کیکها، کاپکیکها، کوکها و دیگر شیرینیها است. این شکلات تمامیت قطعاتی از شکلاتی است که هنگام ریختن روی شیرینیها، آنها را تحلیل نمیکند و به صورت یکپارچه باقی میماند. در ادامه به شرح مراحل تهیه شکلات ذوبی برای استفاده در تزئین کیک پرداخته میشود.
مواد لازم:
- شکلات تلخ یا شیری به میزان لازم
- یک قابلمه آبی برای بخار پز کردن شکلات
- یک کاسه یا ظرف مقاوم به حرارت برای ذوب کردن شکلات
مراحل:
1- شکلات را با توجه به تعداد و اندازه کیک یا شیرینی مورد نظرتان قطع کنید.
2- مقداری آب را در قابلمه لازم جوشانده و کاسه ذوب شکلات را درون آن قرار دهید.
3- شکلات را به آرامی به همراه تکان دادن کاسه داخل آب، قسمت به قسمت ذوب کنید. به هیچ وجه نباید آب به داخل کاسه وارد شود.
4- پس از ذوب کامل شکلات، قابلمه را از روی حرارت بردارید و کاسه شکلات را با احتیاط بیشتر از قابلمه درب کنید تا به حرارت خود استحکام دهد.
5- حالا شکلات ذوب شده را با استفاده از یک قلم مخصوص یا پشت یک قاشق، به کیک یا شیرینی مورد نظرتان طبق طرح مورد نظرتان تزئین کنید.
بهتر است پس از ذوب کردن شکلات، مقداری آن را در قاشق برای کمی وقت بر روی یخچال قرار دهید تا درجه حرارت آن کاهش یابد و از سرعت اوکسیداسیون شکلات جلوگیری شود. در نهایت، شکلات تزئین شده را در یخچال قرار دهید تا استحکام دهد و آماده مصرف شود.
تهیه خمیر کیک فرانسوی
تهیه خمیر کیک فرانسوی یکی از پر طرفدارترین دسرهای فرانسوی است. این خمیر دارای طراوت و عطر خاصی است که باعث میشود کیک فرانسوی به یک دوستداشتنی و خاص تبدیل شود.
برای تهیه خمیر کیک فرانسوی، باید از مواد اصلی مانند آرد، بیکربنات سدیم، تخم مرغ، شیر، پودر قند و نمک استفاده کنید. مواد را به ترتیب در کاسهای بزرگ مخلوط کرده و بعد از آن، با استفاده از قاشق برقی، به خوبی هم بزنید تا تمامی مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
بعد از این کار، باید به مخلوط خمیری کمی روغن افزوده و دوباره هم بزنید تا خمیر به یک شکل سفت بافت یابد. سپس، باید خمیر را به یک کاسه مناسب منتقل کرده و در یخچال حداقل نیم ساعت قرار دهید تا خمیر سفت شود و بتوانید آن را به راحتی بکشید و شکل دهید.
در نهایت، بعد از این که خمیر سفت شد، آن را به شکل دلخواه خود خمیر کنید و در قالب نصفه پر شده با خمیر کیک فرانسوی قرار دهید. بعد از آن، قالب را درون فر درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار داده و برای مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه پخته شود.
بعد از این که کیک پخته شد، آن را از فر بیرون بیاورید و به یک صفحه رویال وارد کنید. سپس، با استفاده از شوکولات (یا تندیسهای شکلاتی دلخواه)، کیک را تزئین کنید و به همراه چای یا قهوه سرو کنید.
دقت داشته باشید که خمیر کیک فرانسوی باید به شکلی خاص ماسهای و نرم باشد، این امر به رسیدن به کیک نرم و خوش طعمی که همه دوست داریم کمک خواهد کرد. همچنین، میتوانید با اضافه کردن ادویهی کدو نیز به خمیر، عطر و طعم خاصی را به کیک اضافه کنید.
افزودن شکلات ذوبی به خمیر کیک
خمیر کیک یکی از پرطرفدارترین شیرینیها در جهان است و همیشه به دنبال روشهای جدید و خوشمزهای هستیم تا بتوانیم تجربهی جدیدی را در آشپزخانه داشته باشیم. یکی از ایدههایی که میتوانید برای بهتر کردن طعم کیک خود به آن اضافه کنید، شکلات ذوبی است. این ایده بسیار سریع و ساده است و به شما اجازه میدهد تا طعم لذیذ شکلات را با طعم خوب کیک ترکیب کنید.
ابتدا خمیر کیک خود را به صورت معمول آماده کنید. بعد از ترکیب تمام مواد، شکلات را به آن اضافه کنید. برای این کار، میتوانید شکلات را به صورت قطعات کوچک بشکنید و به خمیر کیک اضافه کنید یا آن را در ظرف جداگانه در حمام مریم آبگرم کرده و همانطور که ذوب میشود، به خمیر کیک اضافه کنید.
اگر میخواهید شکلات ذوبی را به عنوان تزئین کنفتی، روی کیک خود استفاده کنید، بهتر است آن را به محلول کریمی با حرارت پایین تبدیل کنید. برای این کار، شکلات را در حمام مریم حل کنید و پس از حل شدن کامل، ترکیب آن را با شیر خامه و کره در یک ظرف جداگانه. بعد از خشک شدن کیک، این ترکیب را روی بالای کیک ریخته و تزئین کنید.
به عنوان یک راه حل سریع و ساده برای بهبود طعم خمیر کیک خود، شکلات ذوبی به عنوان یک انتخابی خوب و خوشمزه است. با توجه به نحوهی مصرف شکلات ذوبی در کیک، این تزئین دارای یک طعم عالی و همچنین ظاهر زیبایی است.
آماده کردن قالب کیک برای پخت
آمادهسازی قالب کیک برای پخت، یکی از مهمترین مراحل در تهیه کیک است. این مرحله بسیار مهم است چرا که برای پخت کیک، باید قالب را به روشی مناسب آماده کرد تا کیک به طور صحیح پخته شود. در اینجا توضیح مختصری درباره مراحل آمادهسازی قالب کیک برای پخت گفته میشود:
ابتدا باید قالب کیک را با کره یا روغن چرب کرد. برای این منظور، می توانید از یک پودر چربی یا روغن برای خشک کردن آن استفاده کنید. اگر کیک شما کمی چرب باشد، می توانید از آرد برای پوشاندن قالب استفاده کنید.
در ادامه، اگر قالب شما مستطیل باشد، یک برگه مقوایی داخل قالب قرار دهید. با قرار دادن برگه در قالب، می توانید ظرفیت قالب را بالا برد که به شما اجازه می دهد کیک خود را بزرگتر پخت کنید.
حالا که قالب شما آماده شده است، باید آن را همراه با کیک خود در فر قرار دهید. اگر می توانید، از کاغذ پارچه با کیفیت برای پوشاندن قالب استفاده کنید. این باعث می شود که کیک بهتر و خوشمزه تر شود و در عین حال از بودن کندن کیک جلوگیری می کند.
در نهایت، بهترین فرمان پیروی از دستورالعمل های پخت کیک خود است. برای اطمینان از این که کیک شما به صورت صحیح پخته شده است، از چوب زیرکوب که به قالب کیک فشرده می شود استفاده کنید. اگر قلم بازگردانده شده خشک باشد ، کیک پخته شده است و میتوانید آن را از فر خارج کنید. با این روش ، میتوانید کیک خام یا شده را از هم جدا کرده و مطمئن شوید که کیک شما به صورت خوبی پخته شده است.
