1. گرفتن مواد مورد نیاز برای تهیه کیک با مربای آلبالو
تهیه کیک با مربای آلبالو از دستورهای خوشمزه و محبوبی است که با استفاده از مواد ساده و آسان در کنار هم قابل تهیه می باشد.
ابتدا برای تهیه این کیک، نیازمند ۳ عدد تخم مرغ، ۱/۲ لیوان شیر، ۱/۲ لیوان روغن، ۲/۳ لیوان شکر، ۲ لیوان آرد، ۱ قاشق چایخوری پودر کیک، ۱ عدد وانیل، ۱/۲ قاشق چایخوری نمک و ۱/۲ فنجان مربای آلبالو هستیم.
اولین مرحله در تهیه کیک با مربای آلبالو، تهیه خمیر است. برای اینکه بهترین خمیر را بدست آوریم، ابتدا تخم مرغ ها را با شکر و وانیل در یک کاسه بزرگ ترکیب کرده و به خوبی هم بزنید. سپس به آن شیر و روغن را اضافه کرده و دوباره هم بزنید تا تمام مواد خوب با هم مخلوط شوند. سپس آرد، پودر کیک و نمک را به صورت تدریجی به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و با یک قاشق خوب هم بزنید تا خمیری یکدست بدست آید.
پس از آماده شدن خمیر، باید آن را به قالبی مناسب بریزید و سپس درون آن را به مدت ۱۵ دقیقه درون فر با دمای ۱۸۰ درجه پخته و سپس مربای آلبالو را در وسط آن باز کنید تا کیک به خوبی مزه مربای آلبالو را هم داشته باشد. سپس کیک را دوباره درون فر با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه دیگر بپزید.
در نهایت، پس از اینکه کیک با مربای آلبالو شما آماده شد، از آن برای یک صبحانه یا دسر خوشمزه لذت ببرید.
2. تهیه و خرد کردن مربای آلبالو
پاراگراف 1:
مربای آلبالو یکی از پرطرفدارترین مرباها در بین خانوادههای ایرانی است که با استفاده از آلبالو ترش و شیرین تهیه میشود. خواص بیشمار آلبالو نظیر مقوی قلب، تقویت سیستم ایمنی بدن، ضد سرطان و ضد التهابی بودن آن باعث شده این میوه در تهیه رنگینکمانی از غذاها مورد استفاده قرار بگیرد.
پاراگراف 2:
برای تهیه مربای آلبالو بهتر است از آلبالو ترش استفاده شود. ابتدا آلبالو ها را بشویید و پوست و دانههای آن ها را بردارید. سپس با یک چاقو آلبالو ها را به دو قسمت برش دهید و هسته آن را خارج کنید. آلبالو ها را به همراه شکر و یک قاشق مربا خوری آب در داخل قابلمه خود بگذارید و برای 15 تا 20 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا آلبالو ها آب دهند.
پاراگراف 3:
آب آلبالوها از طریق صافی رنده گذرانده شود و سپس دوباره به قابلمه بازگشت داده شود. حال به مرحله پخت مربا میرسیم. در این مرحله میتوانید انواع مختلفی از مواد افزودنی مثل ادویهها، سیاه دانه و یا نعنا را اضافه کنید که برای بهبود طعم و عطر مربا مفید هستند.
پاراگراف 4:
مرکباتی مثل لیموترش یا پرتقال نیز میتوانند در این مرحله در مربا افزوده شوند. بعد از 30 تا 40 دقیقه، زمان پخت به پایان می رسد و میتوانید مربایی ترش و خوشمزه از آلبالو خود داشته باشید. مربای آماده شده را در بطریهای شیرینگی با درب محکم پر کرده و در یخچال ذخیره کنید. این مربا طرفداران بسیاری در بین نوشتن خانوادگی دارد و بهتر است در فصل تابستان تهیه شود.
3. تهیه خمیر کیک
تهیه خمیر کیک یک فرآیند آسان است که به همه کسانی که دوست دارند در خانه کیک بپزند، قابل فهم است. خمیر کیک شامل ترکیبی از مواد اساسی است که در حقیقت از تخم مرغ، شکر، آرد،ردیف و برای تاتار یا پودر به کار می رود.
ابتدا تخم مرغ را در وعدهای جداگانه از یکدیگر جدا می کنیم. بعد از این کار، شکر و تخم مرغ را در یک کاسه با هم مخلوط می کنیم تا مواد به یکدیگر بچسبند. سپس در مرحله بعد، آرد و ردیف به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه می شود تا تشکیل خمیر کیک پیدا کند.
لطفاً مراقب باشید که هنگام تهیه خمیر کیک باید به ترتیب تزریق مواد به خمیر کیک توجه کنید. تبدیل این مواد به یک خمیر نرم و یکنواخت زمان مشخصی نیاز دارد. پس از تهیه خمیر کیکنوعی پودر بیکینگ برای ایجاد جلوه خوب اضافه می شود و به ظاهر کیک نرمی و فریبندگی آن زیبایی می بخشد.
حتی اگر شما از کمپانی هایی که خمیر کیک آماده بفروش میروند، خریداری کنید، با این حال هرگز تجربه شیرین خودکار نیست. با تهیه خمیر کیک خانگی، شما می توانید از طریق بازدید دار آشپزی خود به دلیل اطمینان از ساختار و بهترین کیفیت در انتخاب مواد، علاوه بر این که کیک خوشمزه تری دارید، از یک تجربه خوب لذت ببرید.
4. تخم مرغ و شکر را با هم ترکیب کرده و به خمیر کیک اضافه کنید.
ترکیب تخم مرغ و شکر به عنوان یکی از مهمترین مراحل در تهیه خمیر کیک میباشد. این ترکیب نه تنها بهترین سبکدهنده و افزاینده حجم برای خمیر کیک است، بلکه باعث میشود که ساختار پایدار و بافت مناسبی برای خمیر کیک شکل بگیرد.
برای استفاده از تخم مرغ و شکر در تهیه خمیر کیک، ابتدا تخم مرغ و شکر را به همراه یکدیگر ترکیب کرده و با چوب خورد کوب کرده تا مواد به صورت کاملاً یکنواختی با هم ترکیب شوند. سپس این ترکیب را به خمیر کیک اضافه میکنیم و آن را به خوبی هم میزنیم تا مواد به یکدیگر بچسبند.
باید توجه داشت که تخم مرغ به عنوان یک عامل بسیار حساس در ترکیب خمیر کیک عمل میکند و زمان زیادی نیاز است تا آن را به خوبی ترکیب کرده و خمیر را به پایداری برساند. به همین دلیل، معمولاً پس از اضافه کردن تخم مرغ، خمیر کیک را باید برای چند دقیقه مخلوط کنید تا ساختار مناسبی برای آن شکل بگیرد.
همچنین، استفاده از شکر در ترکیب با تخم مرغ میتواند به خمیر کیک مزه و عطر خاصی بدهد و سبب شیرین شدن آن شود. در نتیجه، ترکیب تخم مرغ و شکر علاوه بر افزایش حجم خمیر کیک، تأثیر بالایی بر رنگ، مزه و بافت نهایی آن دارد و میتواند خشکی، سفتی و عدم چسبندگی خمیر کیک را به حداقل مختصری برساند.
5. اضافه کردن آرد و پودر کاکائو به خمیر کیک
پودر کاکائو و آرد از جمله مواد تشکیل دهنده خمیر کیک هستند که در صورت اضافه شدن به خمیر، میتوانند طعم و مزهای منحصر به فرد به کیک ببخشند. اضافه کردن این دو ماده به خمیر کیک میتواند در تهیه کیکهای شیرین و شکلاتی بسیار موثر باشد.
پودر کاکائو، به دلیل داشتن طعم تلخ و شیرین، میتواند به خمیر کیک باعث ایجاد طعم منحصر به فردی شود. همچنین، پودر کاکائو از ترکیب کاتیونها و فلاونوئیدها تشکیل شده است و به دلیل این مواد، مصرف آنها میتواند به بهبود سلامت قلب و عروق کمک کند.
اضافه کردن آرد به خمیر کیک هم باعث افزایش تغذیه کیک میشود. مصرف کردن آرد به دلیل داشتن ویتامین B، آهن، فیبر و کربوهیدرات نیز برای سلامت بسیار حائز اهمیت است.
از این رو، اضافه کردن پودر کاکائو و آرد به خمیر کیک میتواند غذای خود را بهبود دهد و در کل برای سلامتی بدن بسیار مفید است. اما باید به این نکته توجه شود که توجه به میزان مصرف این دو ماده بسیار مهم است، زیرا در صورت مصرف زیاد، میتواند شکم را ناخوشایند کند. به علاوه، استفاده از محصولات آرد و کاکائو با کیفیت و بدون شیمیایی نیز برای سلامت مفید است.
6. اضافه کردن روغن و شیر به خمیر کیک
برای تهیه خمیر کیک، معمولا آرد، شکر، تخم مرغ، بیکینگ پودر و کره یا مارگارین به همراه مایعی مانند آب یا شیر با هم مخلوط میشوند. اما برای بهبود طعم، کیفیت و ترشحات خمیر کیک، اغلب از روغن و شیر نیز استفاده میشود.
افزودن روغن به خمیر کیک به دو شکل انجام میشود. در اولین روش، روغن به جای کره یا مارگارین در خمیر استفاده میشود. این روغن معمولا از نوعهای گیاهی مانند روغن آفتابگردان، روغن ذرت یا روغن کنجد است. با افزودن روغن به خمیر، خمیر نرم، لطیف و خوشمزهتر میشود و پخت کیک تر و مرطوب تر خواهد بود.
افزودن شیر نیز توانایی بهبود طعم، افزایش ماندگاری، حفظ خواص تغذیهای و ارزش غذایی خمیر را دارد. با استفاده از شیر، خمیر کیک نرم تر و مرطوب تر خواهد شد. استفاده از شیر چرب باعث افزایش ورم خمیر و بالا بردن پف خمیر میشود. با این حال بهتر است در صورت تمایل به استفاده از شیر پرچرب، به میزان سختتری از کره استفاده شود تا رعایت میزان چربی داخل خمیر.
در نهایت، افزودن روغن و شیر به خمیر کیک یک مزیت عالی برای حفظ رطوبت و افزایش خوشمزگی کیک است. با استفاده هوشمندانه و متعادل از این دو عنصر، میتوانید یک کیک درجه یک و بینظیر را تهیه کنید.