آموزش تهیه کیک با ارده و شیره خرما
تهیه کیک با ارده و شیره خرما یکی از دسرهای شیرین و خوشمزه است که از مواد اولیه ساده قابل تهیه است. برای تهیه این دسر، موادی مانند آرد، بیکینگ پودر، تخم مرغ، شکر، روغن، ارده و شیره خرما مورد نیاز می باشد.
در ابتدا، باید شیره خرما را با همراهی آرد، بیکینگ پودر و تخم مرغ به یکدیگر اضافه کرد و سپس با استفاده از میکسر، آن ها را با هم مخلوط کرد تا ترکیبی کرمی و یکدست بوجود آید. سپس، باید روغن را اضافه کرد و به خوبی با مواد دیگر مخلوط کرد.
در ادامه، ارده به ترکیب اضافه می شود و دوباره با استفاده از میکسر، مواد با هم مخلوط می شوند تا ترکیبی نرم و قابل ریختن به دست آید. سپس، ترکیب را به قالب تهیه شده ریخته و در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد برای حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه درون فر قرار می دهیم تا پخته شود.
بعد از پخته شدن کیک، آن را از فر خارج کرده و به یک ظرف مناسب منتقل می کنیم. سپس، شیره خرما را به داخل یک قابلمه می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا برای حدود ۱۰ دقیقه گرم شود. در ادامه، شیره گرم را به صورت یکنواخت روی سطح کیک تخلیه می کنیم و سپس آن را به مدت ۳ تا ۴ ساعت در داخل یخچال قرار می دهیم تا به خوبی خنک شود.
دستور پخت کیک با ارده و شیره خرما به اتمام رسید و شما می توانید خوراکی خوشمزه و خوش طعم خود را به همراه دوستان و خانواده تان به اشتراک بگذارید. با توجه به اینکه ترکیبی از شیره خرما و ارده در دسترس است، این دسر به صورت دائمی و به عنوان یک گزینه خوشمزه برای پذیرایی و وعده شبانه در خانواده ها انتخاب می شود.
مواد لازم برای تهیه کیک با ارده و شیره خرما
تهیه کیک با ارده و شیره خرما یکی از دسرهای خوشمزه و مقوی است که در فصول سرما معمولاً سرو میشود. برای تهیه این دسر لازم است که مواد زیر را آماده کنید:
- 2 فنجان آرد سفید
- 2 عدد تخم مرغ
- 1 فنجان شیر
- 1 فنجان شیره خرما
- 1 فنجان ارده
- 1 فنجان شکر
- 1 قاشق چایخوری وانیل
- 1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- نصف قاشق چایخوری نمک
- شیرینیپزی کرهی نرم شده برای روغن زدایی قالب
ابتدا شیر و شیره خرما را با هم مخلوط کرده و در یک میزان متوسط، بیست دقیقه قرار دهید. در بین این دو مایع، ارده را هم بریزید و با هم آنها را به خوبی مخلوط کنید.
سپس، تخم مرغها را با شکر و وانیل خامهای ترکیب کرده و آنها را با یک کمی خمیر شده به مواد مایه اصلی اضافه کنید. سپس، ترکیب را به هم میریزیم و ماجراچی میشویم تا همه چیز با هم مخلوط شود. بیایید یک قاشق چایخوری نمک و بیکینگ پودر را هم بریزیم تا همه چیز با هم مخلوط شود.
در ادامه، یک قالب را با کره پوشانید. سپس، دو مرتبه مواد خمیری را به آن اضافه کنید و همهچیز را به خوبی آمیخته شوید. قالب داغ شده را بهمدت ۴۰ دقیقه در دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد درون فر بگذارید. پساز مدت زمان تعیین شده، فر را خاموش کنید و کیک را بهمدت ۱۵ دقیقه دیگر در دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد درون فر بگذارید.
بعد از گذشت زمان، قابلمه را از فر خارج کرده و آن را برای ۱۰ دقیقه سرد کنید. پساز آن، کیک را به ظروف سرو کنید و میتوانید کیک تهیه شده با ارده و شیره خرما را لذت ببرید.
نکات مهم در تهیه کیک با ارده و شیره خرما
تهیه کیک با ارده و شیره خرما یکی از دسرهای بسیار خوشمزه و محبوب است که از مواد اصلی گندم، شیر، شیره خرما و ارده تهیه میشود. در این کیک از شیره خرما به عنوان نمک زندگی و ارده به عنوان ترکیبی از خامه و ماست استفاده شده است که سلامتی بسیار خوبی را به دست میآورد.
برای تهیه کیک با ارده و شیره خرما، ابتدا باید مواد اولیه را آماده کنید. در این کیک باید از گندم، تخم مرغ، شیر، شیره خرما، زردچوبه، نمک، پودر کاکائو، وانیل و ارده استفاده کنید. پس از آماده کردن مواد، مراحل تهیه کیک با زیره خرما و ارده به صورت زیر است:
ابتدا گندم را با پودر کاکائو و زردچوبه در یک کاسه مخلوط کرده و آن را درون قالب کیکی که قبلا داخل آن روغن ریخته اید قرار دهید. سپس تخم مرغ و شیره خرما را با هم مخلوط کرده و به ماکزیمم یک دقیقه هم زده تا در آخر یکصدای تخم مرغ و شیره خرما بدست آید. پس از آن، ارده را به مخلوط شیر و شیره خرما اضافه کنید و هم زدن را ادامه دهید تا تمام مواد باهم ترکیب شوند.
سپس مخلوط شیر، شیره خرما و ارده را به مخلوط گندم، پودر کاکائو و زردچوبه اضافه کرده و همه مواد را با هم مخلوط کنید. سپس قالب کیک را درون فر قرار دهید و در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد برای ۳۰ تا ۳۵ دقیقه پخت کنید. پس از آن، کیک را از فر خارج کرده و به مدت چند دقیقه خنک شوید. سپس با شیره خرما پوره یا نغمه، روی کیک پخته شده سرو کرده و از خوشمزگی آن لذت ببرید.
طریقه آماده کردن خمیر کیک با ارده و شیره خرما
برای آماده کردن خمیر کیک با ارده و شیره خرما، ابتدا صفحه پخت را با کره یا روغن چرب کنید تا خمیر کیک به راحتی مجذور شود.
سپس، در یک میکسر، تخممرغ، شکر و وانیل را با هم مخلوط کنید تا حجم آنها بیشتر شود و رنگ آنها کمی سفیدتر شود. پس از آن، ارده را به مواد تخم مرغ و شکر اضافه کرده و مخلوط کنید تا کاملا ترکیب شوند.
سپس، تخمیری که تولید کردهاید را به شکل تدریجی با آرد و بیکینگ پودر و با حرکات ملایم و مداوم مخلوط کنید تا حجم آن افزایش یابد. پس از اینکه خمیر کیک به خوبی ترکیب شد، شیره خرما را به آن اضافه کرده و به دقت برای ترکیب خوب، مخلوط کنید.
حالا، خمیر کیک را به صفحه پخت دم درجه 180 درجه فارنهایت برای 30 تا 35 دقیقه درون فر قرار دهید. پس از این که خمیر کیک نرم و یکدست شد، آن را از فر خارج کرده و بعد از خنک شدن، برای سرو کیک، با شکر پودر یا کرم تزئین کنید.
در این طرز تهیه کیک، شیره خرما به خمیر کمک میکند تا رطوبت داشته باشد و طعمهای شیرین خود را به کیک انتقال دهد. همچنین، ارده در این دسر برای تمام کیکِی که در یخچال نگه داشته شده میتواند زنبورعسل، کنسرو میوه، مامان یا دکتر را به یاد آورد.
آماده کردن شیره خرما برای تزیین کیک
شیره خرما یکی از محبوبترین و پرکاربردترین انواع شیرینیپزی است که در ایران و مناطق گرمسیری معمولاً استفاده میشود. برای آماده کردن شیره خرما نیاز به چند خرمای تازه دارید. قبل از شروع به کار، خرماها را خیس کنید تا بهتر بشود. در مرحله بعد، پوست خرماها را پوشش دهید و آنها را در موز ورقهای کوبید.
پس از آمادهسازی خرماها، آنها را در یک قابلمه قرار داده و به همراه آب داغ بر روی حرارت بالا قرار دهید. با قرار دادن غلظتی از قند همراه با خرماها، آنها را برای حدود ۵۰ دقیقه بجایید. برای افزایش قدرت شیرینی هم میتوانید افزایشی روی خرماها بگذارید. شیره را تا زمانی که غلظت دلخواه شما حاصل شود، بجوشانید.
بعد از اینکه شیره خرما به غلظت دلخواه شما رسید، آنرا از روی حرارت بردارید و به آن یک قاشق چایخوری از اسانس و لیمو ترش بیفزایید. با مخلوط کردن همه مواد با یکدیگر، سعی کنید تا شیره را بهترین دما برای رسیدن به خواص بهتری ذخیره کنید. در نهایت، شیره خرما را در ظرف مناسب برای حفظ و نگهداری یا برای تزیین کیکها و دسرها استفاده کنید.
پخت کیک با ارده و شیره خرما در فر
پخت کیک یکی از خوراکی هایی است که همواره در کنار چای برای مهمانان پیشنهاد می شود. در این مطلب روش پخت کیک با استفاده از ارده و شیره خرما در فر را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای کیک با ارده و شیره خرما در فر عبارتند از: 100 گرم کره، 2 تا 3 قاشق غذاخوری شیره خرما، یک تا دو قاشق غذاخوری ارده، یک و نیم پیاله آرد سفید، یک قاشق چایخوری بیکینگ پودر، دو تخممرغ، یک قاشق چایخوری وانیل، نصف پیاله شکر، یک پیمانه شیر و مقدار کافی آب.
بعد از آماده کردن مواد آشپزخانه، ابتدا کره را در یک کاسه بزرگ قرار داده و با مخلوط کردن آرد، بیکینگ پودر و شکر خوب آمیزی کنید. سپس به تدریج تخم مرغها، شیره خرما، ارده، وانیل و شیر را به مخلوط قبلی اضافه کرده و کاملاً آمیزشان کنید.
بعد از تهیه ترکیب، داخل قالب فر ریخته و در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد و به مدت 40 تا 45 دقیقه بپزید. پس از اتمام مدت زمان پخت، فر را خاموش کنید و کیک را به مدت چند دقیقه داخل فر نگه دارید تا خنک شود.
سپس کیک را از فر خارج کرده و به مدت چند دقیقه دیگر در قالب خود همچنان گرم بگذارید. سپس باریک برش کرده و آن را برای سرو کردن آماده کنید. کیک با ارده و شیره خرما در فر، یکی از خوراکیهایی است که اسماعیلیان از مناطق جنوبی کشور ما نیز معمولا به مهمانانشان پیشنهاد می کنند.