مرحلهی اول: تهیه مواد
مرحلهی اول تولید محصول، تهیه مواد اولیه است. در این مرحله مهمترین قدم، گردآوری و تنظیم کردن اطلاعات مورد نیاز برای تهیه مواد است. به همین منظور در این مرحله، منابع مختلفی از جمله اینترنت، کتابخانهها، تولیدکنندگان و تامین کنندگان مواد اولیه مورد استفاده قرار میگیرند.
در مرحلهی بعدی، با توجه به اطلاعات گردآوری شده، مواد مورد نیاز برای تولید محصول به دست میآید. در این مورد بهتر است که از تامین کنندگان معتبر و با تجربه استفاده کنیم تا مواد با کیفیت و به موقع به دست آید.
سپس باید سریعاً به مرحلهی بررسی کیفیت مواد بپردازیم تا از صحت آنها مطمئن شویم. در صورت وجود کمترین شک، مواد را باید به تامین کننده برگردانده و مواد بهینهتری را انتخاب کنیم.
در نهایت، برای کاهش هزینه و زمان تولید، بهتر است که مواد اولیه را به شیوهای فنی و عملیاتی که مناسبترین باشد ذخیره کنیم، تا در زمان مورد نیاز و کاهش هزینهها، بتوانیم از آنها استفاده کنیم.
مرحلهی دوم: تخممرغها را با هم زدن
در مرحلهی دوم پخت کیک یا تولید بسیاری از شیرینیها، نیازی به زدن تخممرغ با یکدیگر در وعدهی نهار یا شام نمیباشد. با این وجود، برای تهیه برخی از خوراکیها مانند کوکی، نان، شیرینیهای خاص و دیگر خوراکیها، میتوان از تخممرغ استفاده کرد.
در این مرحله، تخممرغها به صورت دونهای یا با استفاده از میکسر الکتریکی با هم مخلوط میشوند. این کار به این منظور انجام میشود که تمامی قسمتهای تخممرغ به خوبی در کیک یا شیرینی دیگری که قرار است تهیه شود، توزیع شود و موجب شود تا خوارکی پایداری و یکنواختی خوبی در برابر تاثیرات پخت و تولید بدون دستکاری بیشتری داشته باشد.
به عنوان مثال در تهیه برخی از نانها مانند نان بوریتو یا پیتزا، تخممرغها بعد از با هم زدن به صورت خمیری افزوده میشوند که این در جهت افزایش خوشمزگی و رنگ زیبای نان تاثیر بسیار خوبی دارد. همچنین، در برخی از شیرینیها مانند بلوبری مافین یا شیرینیهای کنجدی، تخممرغها با هم زده شده و سپس به مواد دیگر افزوده میشوند تا به صورت یک خمیر یکنواخت ترکیب شده و این موجب میشود که کیفیت خوبی در نهایت حاصل شود.
در مرحلهی دوم (تخممرغها را با هم زدن) باید به صورت دقیق و با مراعات نکات پخت و تولید، تخممرغها را با هم مخلوط کنیم که به طور کلی بر خلاف دید غلط بسیاری، این کار آسانی داشته و تاثیر قابل توجهی در کیفیت نهایی خوراکیها دارد.
مرحلهی سوم: اضافه کردن شکر به تخممرغها
در مرحلهی سوم پخت تخممرغ، بعد از آنکه مواد اصلی و مورد نیاز برای پخت تخممرغ آماده شده است، شکر به تخممرغ اضافه میشود. شُکر طعم خاص و شیرینی به تخممرغ اضافه میکند که از طعم خام و بدون مزه آن جلوگیری میکند.
اضافه کردن شکر به تخممرغ به روشی ساده و آسان انجام میشود. برای این منظور، یک قاشق را با شکر پر میکنیم و سپس شکر را به صورت یکنواخت روی تخممرغ میپاشیم. سپس با یک قاشق، شکر را به طور مرتب به همراه تخممرغ مخلوط میکنیم تا شکر به طور یکنواخت در تخممرغ توزیع شود.
باید توجه داشت که میزان شکری که به تخممرغ اضافه میکنیم، باید بر اساس سلیقه شخصی متفاوت باشد. برخی افراد شیرینی زیاد را ترجیح میدهند، در حالی که دیگران از ترشی تخممرغ لذت میبرند و پیشنهاد نمیدهند شکر زیادی به تخممرغ اضافه شود.
در کنار تأثیرات طعمی، اضافه کردن شکر به تخممرغ به عنوان یک جایگزین پروتئین، برای بیمارانی که دچار بیماریهای متابولیک هستند، مفید است. شکر نسبت به پروتئین باز جذب شده و انرژی را سریع تر به بدن تأمین میکند.
در نتیجه، اضافه کردن شکر به تخممرغ میتواند به طعم خاص و شیرینی تخممرغ کمک کند و در عین حال به بیمارانی که نیاز به تأمین انرژی سریع دارند، مفید باشد. در هر صورت، تعیین میزان شکری که به تخممرغ اضافه میشود، باید بر اساس سلیقه شخصی و نیازهای سلامتی انجام شود.
مرحلهی چهارم: اضافه کردن آرد و بکینگ پودر
در مرحلهی چهارم از تهیهی بسکوییت، نیاز به اضافه کردن دو مادهی مهم یعنی آرد و بکینگ پودر داریم. این مرحله به دلیل این است که آرد به عنوان عامل اصلی تهیهی بسکوییت محسوب میشود که با ترکیب آن با بکینگ پودر، باعث افزایش حجم بسکوییت و البته پفکردن آن میشود.
قبل از شروع به تهیهی بسکوییت، معمولاً آرد و بکینگ پودر را با هم ترکیب میکنند تا تضمین کنند که دو ماده درست مخلوط شدهاند و به طور یکنواختی مورد استفاده قرار میگیرند. هنگام افزودن آرد، توجه به مقدار مناسب آرد از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر نسبت آرد به سایر مواد، خیلی زیاد باشد، ممکن است بسکوییت خیلی خشک و سخت بشود. از طرفی، اگر نسبت آرد خیلی پایین باشد، بسکوییت بافت چسبنده و پیتزاای شبیه خواهد داشت.
بکینگ پودر، نیز باید با کیفیت مناسب و در مقدار مناسبی به مخلوط مواد اضافه شود. در صورت افزودن بیش از حد بکینگ پودر، بسکوییت با طعم نامطبوع و نامطلوب و البته ناراحتکننده بشود. اگر بکینگ پودر ناکافی باشد، بسکوییت به تنهایی پف نخواهد کرد و خیلی سفت خواهد بود.
بنابراین، در مرحلهی چهارم از تهیهی بسکوییت، ترکیب درست و مناسبی از آرد و بکینگ پودر بسیار مهم است تا بتوان بافت چرمی و خوشمزهای بسکوییت را تضمین کرد.
مرحلهی پنجم: اضافه کردن روغن
مرحلهی پنجم در فرآیند پخت غذاهای مختلف، به اضافه کردن روغن میپردازد. روغن، یکی از مواد مهم در طعام است که نقش مهمی در ذائقه و ارزش غذایی غذاها ایفا میکند. با این حال، استفاده نامناسب از روغن میتواند باعث افت کیفیت غذا شود.
در این مرحله، معمولاً روغن را در قابلمه یا ماهیتابه قرار میدهیم و آن را گرم میکنیم. برای استفاده صحیح از روغن، میتوانیم از موادی مانند زیتون، آفتابگردان، سبزیجات و ماهیها استفاده کنیم. اما باید توجه داشت که مصرف روغن، به دلایل سلامتی، باید محدود شود و در مواردی مانند بپزاندن ماهی، از روغن ماهی نیز میتوان استفاده کرد.
در صورت استفاده از روغن زیتون، باید توجه داشت که اگر این روغن سرخ شده باشد، ذائقه و مزه غذا را تغییر خواهد داد. در حالت عادی، روغن زیتون به دلیل دارا بودن بوی و طعم خوب، برای سرخ کردن و پخت غذاهایی مانند سبزیجات، سوپ و شیرینیهای ترشی و کیک به کار میرود.
از طرفی، استفاده از روغن حیوانی، نژادگانی مانند روغن نارگیل و روغن سویا برای پخت غذاها مناسب است. علاوه بر این، باید توجه داشت که روغن با بیشترین نقطه دود شدن، برای پخت غذاهای سرخ شده به عنوان گزینه مناسب به کار میرود.
در انتخاب روغن باید توجه داشت که رنگ و بوی آن نسبت به غذا تأثیر دارد و بسته به نوع غذا، کمیت مصرف روغن نیز متفاوت است. در حالت کلی، مصرف زیاد روغن، باعث افزایش وزن، کلسترول نامطلوب در بدن و بسیاری از مشکلات سلامتی دیگر خواهد شد، بنابراین میتوان از کمیت مناسبی از روغن برای پخت غذاها استفاده کرد.
مرحلهی ششم: اضافه کردن شیر
قبل از اضافه کردن شیر به دسر، بهتر است اطمینان حاصل کنید که دسر شما در دمای مناسب قرار دارد. اگر دسر هنوز گرم است، منتظر شدن تا خنک شود را بهتر است؛ در غیر اینصورت، شیر که در دمای یکسان با دمای دسر در حال سرد شدن استفاده شده است، باید به دسترس باشد.
برای اضافه کردن شیر، شما باید شیر را به صورت آهسته به دسر اضافه کنید. بهتر است از کف یا وعده هایی که انعطاف پذیر هستند استفاده کنید، تا بتوانید شیر را آهسته به دسر اضافه کنید.
از این جهت، اضافه کردن شیر به دسر باید آرام و آهسته باشد. اگر شیر را به صورت زیادی به دسر اضافه کنید، ممکن است دسر شما رقیق تر شود و یا باعث افزایش وقت طبخ شود.
در این مرحله، بهتر است با یک قاشق یا ماژیک چرخانده شیر را به دسر اضافه کنید، تا شیر با دسر ترکیب شود. سپس به مدت چند دقیقه، دسر و شیر را مخلوط کنید تا با هم آمیزی کامل شوند. اینکه چقدر شیر باید به دسر اضافه شود، بستگی به نوع دسر شما دارد. برای اطمینان، باید دسر را هر چند دقیقه یک بار آمیخته کنید، تا همه شیر به دسر ترکیب شود.
اضافه کردن شیر میتواند به ظاهر، طعم و کیفیت دستور العمل شما تأثیر بگذارد، بنابراین بهتر است تا طبق دستورالعمل روی بیش از آنها تأکید کرد. با اضافه کردن شیر به دسر خود، لذت ببرید و غذای خوشمزه تقدیم کنید.