آموزش طرز تهیه کوبیده مرغ با دنبه روی زغال
برای تهیه کوبیده مرغ با دنبه روی زغال نیازمند چند مواد اولیه هستیم که عبارتند از گوشت مرغ، دنبه، پیاز، سیر، رب گوجهفرنگی، چوبک زعفران، نمک، فلفل سیاه و یک تخم مرغ. ابتدا باید گوشت مرغ را خرد و درون میکسر قرار داد و سپس دنبه را برش داده و به مخلوط گوشت اضافه کنیم.
در مرحله بعد، پیاز و سیر را ریز خرد کرده و با گوشت ترکیب کنیم. سپس رب گوجهفرنگی، چوبک زعفران، نمک و فلفل را به مخلوط اضافه کرده و همه را خوب با هم مخلوط کنیم. در نهایت، یک تخم مرغ به مواد تزئینی که تهیه کردهایم اضافه کرده و مجدداً همه را خوب با هم مخلوط میکنیم.
حال برای پخت کوبیده مرغ با دنبه، قرار میدهیمش روی زغال. ابتدا باید زغال را به داخل گریل بریزیم و آن را به حرارت بالایی برسانیم. سپس مخلوط کوبیده مرغ را در دنبه قرار داده و آن را به همراه دستهای دویده کنار هم قرار میدهیم.
کوبیده مرغ با دنبه را روی زغال مستقیماً پخت میکنیم. بعد از حدود پنج دقیقه، آن را برگردانید و آن را دوباره پنج دقیقه دیگر بپزید تا کاملاً پخته شود. حال کوبیده مرغ با دنبه به همراه دسته دویده را از روی زغال برمیداریم و به سرویس دهی روی سفره آماده میکنیم تا به همراه سالاد و سس خوشمزهای که دوست داریم سرو شود.
مواد لازم برای تهیه کوبیده مرغ با دنبه روی زغال
تهیه کوبیده مرغ با دنبه روی زغال یکی از غذاهای پرطرفدار در فصل تابستان می باشد که در گرمای هوا، به عنوان یک غذای سبک و خوشمزه انتخاب می شود. برای تهیه این غذا از چندین ماده اولیه استفاده می شود که آن ها به صورت زیر هستند:
- مرغ : برای تهیه کوبیده مرغ با دنبه روی زغال، مرغ مورد نظر را برش دهید و به قسمتی با مدت زمان کمی که بر روی زغال قرار می دهید، بپزید.
- پیاز : حدود یک عدد پیاز را ریز خرد کرده و در کنار مرغ، به عنوان مواد پر کننده، استفاده کنید.
- نمک و فلفل : نمک و فلفل به میزان لازم به آن مواد افزوده می شود تا بتوان کوبیده را به خوبی طعم داد.
- آرد : به منظور ایجاد ماده ای چسبنده برای کوبیده، آرد به مواد افزوده می شود.
- تخم مرغ : تخم مرغ یکی از موادی است که به دلیل ایجاد یک چسبندگی عالی، به این غذا اضافه می شود.
- نعنا : برای ایجاد یک طعم خوشمزه و مطبوع، شاخه های خرد شده نعنا به قسمت های این غذا اضافه می شود.
با استفاده از این مواد اصلی، می توانید غذای کوبیده مرغ با دنبه روی زغال را درست کنید. البته، در برخی نسخه های این غذا، مواد دیگری نیز مثل سیر، زنجبیل و یا رب گوجه فرنگی به آن اضافه می شوند که به عنوان یک گزینه کاملاً اختیاری می باشند.
نحوه تهیه دنبه برای استفاده در کوبیده مرغ با دنبه روی زغال
تهیه دنبه برای استفاده در کوبیده مرغ با دنبه روی زغال یکی از غذاهای پرطرفدار و خوشمزه در کشور ما است. دنبه به عنوان یکی از مواد اصلی این غذا به دلیل مزه و طعم خاصی که دارد، محبوبیت بسیاری دارد. در ادامه به نحوه تهیه دنبه برای استفاده در کوبیده مرغ با دنبه روی زغال پرداخته میشود.
ابتدا باید دنبه را با دقت انتخاب کرد. بهتر است دنبهای را انتخاب کنید که صاف، سفت و بدون ضایعات باشد. بعد از آماده کردن دنبه، آن را با چاقو یا چنگال به شکل روتوند برید. لازم است تا دنبه اندازه روتوند داشته باشد تا بهتر و سریعتر بپزد.
سپس دنبه را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در آب جوش قرار دهید. در این بازه زمانی دنبه باید کاملا پخته شود. پس از پخته شدن دنبه، آن را روی سطح صافی یا یک مخلوط حرارتی قرار دهید تا آب آن به میزان کافی جذب شود و خالی شود.
حال میتوانید دنبه را بر روی زغال با حرارت مناسب قرار دهید تا تازهتر و خوش عطرتر شود. بعد از پخته شدن فعلی دنبه را با چاقو یا چنگال ریز و جمع کنید. برای استفاده در کوبیده مرغ با دنبه، دنبه را ریز کرده و به همراه مرغ به صورت کوبیده درست کنید.
دنبه با مواد دیگری مانند پیاز و سیر نیز که به صورت خرد شده هستند میتواند مخلوط شود تا به طعم و مزه مناسبی دست یافت. با عصر کردن لیمو یا نارنج و شکلاتزده کردن بر روی دنبه، میتوانید این غذای خوشمزه را تزیین کنید و مزه مخصوصی به آن ببخشید.
آماده سازی مرغ برای تهیه کوبیده مرغ با دنبه روی زغال
آماده سازی مرغ برای تهیه کوبیده مرغ با دنبه روی زغال، یکی از پرطرفدارترین غذاهای گریل شده است. به دلیل سادگی در تهیه، این غذا در تمامی روزهای سال و برای همه افراد قابل تهیه می باشد. برای آماده سازی این دستور غذایی، مرغ باید تمیز شده و به قطعات مناسب خرد شود. لازم به ذکر است که باید مطمئن باشید هیچ پوست یا چربی از قطعات مرغ باقی نمانده باشد.
در مرحله بعد، باید ترکیبی از ادویه های مختلف مثل فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و ... را با گوجه فرنگی مخلوط کرده و به مرغ اضافه کنید تا مزه و طعم خوبی برای مرغ ایجاد شود. سپس مرغ را در یک مخلوط چند دقیقه رها کنید تا این ادویه ها به خوبی بر روی مرغ خود حاصل شود.
بعد از اینکه ادویه ها به خوبی بر روی قطعات مرغ حاصل شد، می بایست مرغ را در جعبه یا سینی خود قرار داده و آن را در یخچال به مدت چندین ساعت قرار دهید تا به خوبی خوابیده و غذای شما به نحو قابل قبولی تهیه شود.
در نهایت، مرغ با دنبه روی زغال به روش گریل سازی تهیه می شود. برای این کار باید مرغ ها را روی زغال بگذارید تا به خوبی پخته شوند. هنگام پخت، قطعات مرغ باید بارها برگردانده شوند تا از هر دو طرف به خوبی پخته شوند. پس از پخت، مرغ ها با دنبه روی زغال آماده سروی صحنه خواهند شد.
مراحل تهیه کوبیده مرغ با دنبه روی زغال
برای تهیه کوبیده مرغ با دنبه روی زغال ابتدا باید مرغ را پاک کرده، چند بار با آب شستشو داده و خشک کرد. سپس مرغ را خرد میکنیم و به همراه نمک، فلفل، پیاز رنده شده و نعناع خشک در یک کاسه مخلوط میکنیم. سپس به این ترکیب یک تخم مرغ تخمگذار اضافه کرده و همه را به خوبی با هم مخلوط میکنیم. سپس با دستهای مرطوب خمیر را آماده میکنیم و به شکل قطره جات بزرگ با ضخامتی حدود یک انگشت صفحه ماهیچهای میگیریم.
حالا باید دنبه را آماده کنیم. دنبه را نیم ساعت قبل از پخت در آب قرار داده تا بپزد. پس از پخت دنبه را روی روکشی (مانند کاغذ آلومینیومی) قرار داده و آن را با یک قاشق (که نباید خیلی ریز و یا بزرگ باشد) خرد میکنیم. باید به اندازهای خرد شود که با خوردنش غذا را تمامیت بدهد اما آن قدر هم خرد نشود که در پخت و پز باعث برجا ماندن شده و منجمد شود.
حالا روی زغال قرار داده و هر چند دقیقه یکبار آن را برعکس کنیم تا همه جای دنبه پخته شود. باید توجه داشت که نزدیک آن نشویم تا دود آن بر روی آشپزخانه و محیط اطراف نشسته و سبب سر درد شده نشود. سپس وقتی کوبیده مرغ ها درست شدند، با آن دنبه آماده شده سرو و طعمی بسیار خوشایند خواهد داشت.
ترفند هایی برای بهتر شدن طعم کوبیده مرغ با دنبه روی زغال
همه ما میدانیم که طعم کوبیده مرغ با دنبه یکی از خوشمزهترین غذاهاست که مورد علاقهی بسیاری از افراد قرار دارد. اما برای داشتن یک غذای کاملاً خوشمزه، لازم است به نکاتی توجه کنیم.
استفاده از مرغ تازه و تمیز، مهمترین قدم در تهیه کوبیده مرغ با دنبه است. قبل از آغاز کار، بر دنبهها دقت کنید و بعد از شستشو، خشکشان کنید.
بهتر است برای طعم دهی به کوبیده مرغ با دنبه، از گیاهان دارویی مانند زیره، نعناع و یا سیر استفاده کنید. این گیاهان آنزیمهای گوارشی را تحریک میکنند که به بهبود عملکرد دستگاه گوارشی شما کمک میکند.
اصل موضوع مربوط به مزه دهی به غذا با استفاده از زغال است. به جای استفاده از فر و یا تابه، میتوانید برای تهیه کوبیده مرغ با دنبه از یک گریل یا چوب زغالی استفاده کنید. با کمک زغال، غذا مزهای دودی و لذیذ خواهد داشت و همچنین سریعتر درست خواهد شد. حتماً کوبیده مرغ دنبه روی زغال را بهصورت منظم بچرخانید تا به نحو احسن آماده شود.
در نهایت، برای تضمین طعمی بهتر و خوشمزهتر، میتوانید از پیاز و یا پودر سیر نیز استفاده کنید. در کنار این، مقدار صحیح نمک و فلفل نیز در ساخت کوبیده مرغ با دنبه بسیار حائز اهمیت است.
با رعایت نکات فوق، میتوانید یک غذای کاملاً ارگانیک، سالم و خوشمزه درست کنید.