طریقه تهیه کلوچه قندی بروجردی
تهیه کلوچه قندی یکی از پر کاربرد ترین دسرهای ایرانی است که به عنوان یکی از بهترین ویژگی های آن، محبوبیت در سراسر ایران را دارد. ترکیب دو طعم شیرین و شور در این دسر موجب شده است که افرادی که به ترجیح غذاهای شیرین دارند، نیز از آن لذت ببرند. در ادامه چگونگی تهیه کلوچه قندی بروجردی را به شما آموزش می دهیم.
برای تهیه کلوچه قندی برای ابتدا باید مواد لازم را در دسترس داشته باشید. این مواد شامل کره، شکر، جو، نمک، آرد گندم، بیکینگ پودر، وانیل و خامه است. برای شروع، کره را در تابه ای داغ کرده و با شکر، آرد گندم، جو، نمک، بیکینگ پودر و وانیل ترکیب کنید.
سپس، این مخلوط را در یخچال بگذارید تا حدود یک ساعت سرد شود. پس از گذشت این مدت، قسمتی از این مخلوط را در دو دسته تقسیم کنید: یک قسمت برای ساخت خمیر بیسکوئیت و دیگری برای تهیه خامه. برای تهیه خمیر بیسکوئیت، مخلوط را با آب مخلوط کنید و به شکل دلخواه قالب بدهید.
نوک چاقو را برای سوراخ کردن آن ها به کمک دسترسی به آن ها، از بالای زیر قرار دهید. سپس بیسکوئیت ها را در فر پیش گرم به مدت 10 دقیقه پخت کنید. پس از پخت بیسکوئیت ها، از آن ها استفاده کنید تا از روی باقی مانده مخلوط، خامه تهیه کنید. برای این کار باید کره و شکر را با هم ترکیب کنید تا کرم خامه بسازید. نمک را به آن اضافه کرده و در نهایت با استفاده از ماشین یخ زدایی، آن را یخ زده کنید.
در نهایت با استفاده از چاقو، سوراخ های کوچکی در بیسکوئیت ها ایجاد کنید و خامه خنک را در آن ها قرار دهید. این کلوچه های شیرین و خوشمزه را می توانید در فضایی خنک و خشک نگه داری کنید تا بتوانید هر زمان که دوست دارید، از آن ها لذت ببرید.
مواد لازم برای کلوچه قندی بروجردی
کلوچه قندی بروجردی یک شیرینی خوشمزه و محبوب است که در بروجرد، شهری در استان لرستان، تهیه و مصرف میشود. این شیرینی را میتوان در فصلهای مختلف سال نیز تهیه کرد و به همراه چای یا قهوه، سرو شود.
برای تهیه کلوچه قندی بروجردی، ابتدا مواد مورد نیاز را آماده میکنیم. برای تهیه این شیرینی، یک کیلوگرم آرد، یک کیلوگرم قند، دویست گرم روغن، سه عدد تخم مرغ و یک قاشق چایخوری بیکینگ پودر لازم است.
ابتدا آرد را در یک ظرف بزرگ ریخته و به آرامی قند و بیکینگ پودر را به آن اضافه میکنیم. سپس روغن را به آرد اضافه کرده و تا زمانی که مواد به هم آمیخته و یکدیگر را شناور کردنی میکنند، با دست ماسه میکنیم.
حال تخم مرغها را با شکل دهی خاصی در یک ظرف جداگانه، خوب میزنیم و سپس به آرد اضافه میکنیم و مواد را دوباره آمیخته و ماسه میکنیم. در انتها، مواد را به صورت نازک و مسطح روی سطح کار کرده و با قالبهای مخصوص یا نوارهای آهنی، به شکل گرد یا مستطیل شکل میدهیم و درون فر درجه حرارت ۱۸۰ درجهای قرار میدهیم. پس از آنکه کلوچهها پخته شد، آنها را از فر خارج کرده و به مدت دو سه دقیقه در سینی کوچکی روی ظرف سرامیکی ریخته و تا زمان خنک شدن، صبر میکنیم.
در نهایت، کلوچههای قندی بروجردی آماده سرو و خوردن میباشد. همچنین، میتوان با استفاده از شکر پودری یا مخلوطی از دارچین و شکر، روی کلوچهها تزئین کرد.
روش تهیه تست شده کلوچه قندی بروجردی
روش تهیه تست شده کلوچه قندی بروجردی، یکی از شیرینی های خاص و مشهور استان لرستان است و بسیاری از افراد این شیرینی را به عنوان خاطره ای از وقتی که در لرستان بودند، دارند.
برای تهیه این شیرینی، ابتدا باید مواد اولیه را آماده کنیم. این مواد شامل: آرد، قند، کره، تخم مرغ و وانیل می شود. در ابتدا پودر قند، آرد و کره به همراه وانیل در یک کاسه مخلوط شده و به مدت حدود ۵ دقیقه با استفاده از دستگاه مخلوط کن، با هم مخلوط می شوند.
سپس به این مخلوط، تخم مرغ اضافه شده و همه با یکدیگر مخلوط می شوند تا یک خمیر نرم و یکدست تهیه شود. سپس خمیر را به مدت حدود ۳۰ دقیقه در یخچال قرار داده تا خمیر سفت تر شود.
پس از گذشت این مدت، خمیر را از یخچال دربیاورید و به اندازه ی گردلی کوچک با دست های خود شکل دهید. در نهایت قطعات شکل گرفته شده را درون فر به مدت حدود ۱۵ دقیقه پخته و با پودر قند سرو کنید.
در نتیجه موادی که برای تهیه کلوچه قندی بروجردی به کار می روند، ساده و قابل دسترس هستند و با توجه به اینکه این شیرینی در بیشتر نقاط ایران مورد توجه قرار دارد، می توان به راحتی آن را در منزل تهیه کرد و لذت برد.
رازهای پخت کلوچه قندی بروجردی
خوردن یک کلوچه قندی بروجردی یا به عبارتی ظرافتی محلی بروجرد، همیشه برای هر کسی لذت بخش بوده است. اگر شما هم به دنبال پختن این کلوچه پرطرفدار و خوشمزه هستید، باید بدانید که بهترین نحوه پخت آن، رازهایی دارد که در این مقاله به شرح آنها خواهیم پرداخت.
راز اول، کنترل دمای آب و شکر در مرحله سرخ کردن است. برای این کار، ابتدا باید شکر را درون آب حرارت داده و با مخلوط کردن آن، شکر را کاملا حل کنید. سپس، دمای آب را به گرمای مناسب برای پختن کلوچه قندی بروجردی برده و نباید اجازه دهید که دمای آب بالا یا پایین بیاید.
راز دوم، استفاده از آرد خاص و خوب است. بهتر است برای پخت کلوچه قندی بروجردی، از آردی با کیفیت و با میزان جذب آب کمتر، مانند آرد سفید و یا آرد بلغوری استفاده کنید. همچنین قبل از استفاده، آرد مورد استفاده را حتماً آسیاب کنید.
راز سوم، کاربرد دقیق پودر پخت کلوچه است. برای تهیه کلوچه های قندی بروجردی، پودر پخت قرمز رنگ را به مخلوطی از شکر، آرد، بافت و ادویه ها، اضافه میکنیم. اما توجه داشته باشید که مقدار پودر پخت خیلی زیاد نباشد، زیرا ممکن است باعث تغییر طعم جزئی و سمی شدن کلوچه شود.
راز چهارم، استفاده از مواد دیگری مانند ادویهها، خمیر هگیس و ... در پخت کلوچههای قندی بروجردی است. اضافه کردن ادویههای خوشمزه، مانند زردچوبه، زنجبیل و ... به مواد خمیر در مرحله آماده سازی، میتواند طعم این کلوچههای خوشمزه را بهبود بخشد. همچنین، استفاده از خمیر هگیس در کنار آرد نرمال، میتواند باعث شود کلوچه پایدارتر و فوق العادهای شود.
در نهایت، با همه این رازهای پخت و دمپخت کنترل دما و روشی که روی این کلوچههاتان اعمال میکنید، به سادگی میتوانید کلوچههای قندی بروجردی خود را تهیه کنید و با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
راهنمای تهیه کلوچه قندی بروجردی
راهنمای تهیه کلوچه قندی بروجردی
کلوچه قندی بروجردی یکی از شیرینی های محبوب منطقه بروجرد در استان لرستان است که با طعم و بوی منحصر به فرد خود، هر ساله زائران بسیاری را به سوی خود جذب می کند. در این راهنما تهیه کلوچه قندی بروجردی را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم:
برای تهیه کلوچه قندی بروجردی برابر با مواد زیر نیاز خواهید داشت:
- ۲ لیوان آرد سفید
- ۱٫۵ لیوان ماست
- ۱٫۵ قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- ۱٫۵ قاشق چایخوری خمیر مو پودر
- ۱ قاشق چایخوری نمک
- ۸۰ گرم کره یا مارگارین بدون نمک
- ۲/۳ لیوان شکر
- ۲ قاشق غذاخوری آب نعناع
- ۳ قاشق غذاخوری غلات خرد شده
- ۱/۲ قاشق چایخوری زعفران
روش تهیه:
۱. در مرحله اول، آرد، بیکینگ پودر، خمیر مو پودر و نمک را با یکدیگر مخلوط کرده و برای استفاده بعدی آن را روی چنگال بگذارید.
۲. در مرحله دوم، کره یا مارگارین را به همراه شکر، نمناع و زعفران در یک ظرف بزرگ حرارت دهید و خوب مخلوط کنید تا شکر به طور کامل حل شود.
۳. سپس، مخلوط خشک آرد را به تدریج با مخلوط مرحله دوم ترکیب کرده و خوب با هم آمیزش دهید تا یک ترکیب یکدست و هموار حاصل شود.
۴. در این مرحله، کنجد و خرد کردن غلات را به این مخلوط اضافه کرده و به مدت حدود نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا خمیر به طور کامل سفت شود.
۵. پس از گذشت نیم ساعت، خمیر را از یخچال در بیاورید و به قطعات کوچک تقسیم کنید. سپس هر قطعه را روی صفحه مخصوص پخت کلوچه قرار دهید و در یک فر گرم تنظیم شده به دمای ۱۸۰ درجه سلسیوس بایک کنید.
۶. بعد از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه پخت، کلوچه ها را از فر در بیاورید و به یک بشقاب قرمز یا سفید در داخل آن لایه ای از شکر را بریزید.
۷. با آنکه کلوچه ها هنوز گرم هستند، آنها را با یک کارد ریز محکم کنید تا شکر به عنوان پوشش به آنها چسبیده باشد. سپس آنها را برای خنک شدن به هوا در محیط خشک و خنک قرار دهید.
از این پس کلوچه قندی بروجردی شما آماده سرو کردن است. مزه و بوی فوق العاده این هنر محلی لرستان را در هر لحظه می توانید لذت ببرید.
نکات مهم در تهیه کلوچه قندی بروجردی
تهیه کلوچه قندی بروجردی یکی از شیرینیهای محبوب و سنتی است که در استان لرستان تولید میشود. این شیرینی با طعم و مزه خاص خودش معروف است و در سراسر کشور جزء شیرینیهای مورد علاقه شریفان قرار دارد.
در تهیه کلوچه قندی بروجردی از موادی مانند آرد، قند، کره، نمک، بیکینگ پودر و زعفران استفاده میشود. ابتدا تمامی مواد مورد نیاز در یک کاسه مخلوط و باز به صورت تخت شده و پس از گذشت چند ساعت تخمیر شده، شکل دهی میشوند و در یخچال قرار میگیرند تا خنک شوند.
در فرآیند پخت کلوچهها باید نکاتی را رعایت کرد تا بهترین نتیجه ممکن به دست آید. مهمترین نکته در پخت کلوچه قندی بروجردی آن است که نباید به دمای بالایی پخته شوند و باید به دمای متوسط در حدود ۱۸۰ درجه سانتیگراد در مدت زمان مناسب پخته شوند. همچنین، فاصلهی مناسب بین کلوچهها در سینی پخت باید رعایت شود تا کلوچهها بهطور یکنواخت پخته شوند.
در نهایت، کلوچهها را پس از خنک شدن و شکل گرفتن باید در جای خشک و خنک و با فرار از نور و گرما نگهداری شوند تا طعم و مزه اصلی آنها حفظ شود. با رعایت نکاتی که در تهیه و پخت کلوچه قندی بروجردی گفته شد، میتوان پس از هدر ندادن زمان و انرژی، شیرینیای با مزه و طعم عالی به دست آورد.
