1. طرز تهیه کلوچه خرمای بدون فر
طرز تهیه کلوچه خرمای بدون فر یکی از سادهترین روشهای تهیه شیرینی خانگی میباشد. برای آماده کردن این کلوچه، مواد اولیه شامل خرما، گردو، هل، آرد و مواد نرمکننده مثل روغن یا کره مورد استفاده قرار میگیرد. در مرحله اول، خرماهای خود را به صورت خمیر خالص و با یک چاقو بسیار تیز خرد کنید. سپس به آن هل، گردو و روغن یا کره را اضافه کنید و با استفاده از دست یا ماشین مخصوص آرد مخلوط کنید.
در مرحله بعد، تمام آرد را به مواد مخلوط اضافه کرده و با دستهای خود یا دستگاه میکسر خمیر را با خوبی مخلوط کنید تا بعداً بتوانید به شکلهای دلخواهتان شکل دهید. بعد از آمادهکردن خمیر، آن را برش دهید و به صورت دایرهای یا به هر شکل دلخواهتان صفحهبندی کنید، سپس آن ها را درون قابلمه و یا حتی درون تابه ای پهن بچینید.
در مرحله آخر، کلوچههای خود را به مدت 20 تا 25 دقیقه در حرارت شعله متوسط قرار دهید تا در دمای ثابتی که حول و حوش آن قرار دارد، بپزند. پس از آماده شدن کلوچههای خود را بیرون از قابلمه بگیرید و در بشکههایی قرار دهید تا پس از سرد شدن به شکل نرم و خوشمزه شایعه گردند. با رعایت مراحل مورد نیاز، کلوچه خرمایی بدون فر شما آماده خوردن میباشد.
2. روش ساخت کلوچه خرمای خانگی بدون نیاز به فر
کلوچه خرمای خانگی یکی از خوراکیهایی است که بسیاری از افراد طرفدار آن هستند. اما بیشترین مشکلی که در ساخت آن با آن روبرو هستیم، نیاز به فر است. در اینجا روشی ساده، اما خوشمزه برای ساخت کلوچه خرمای خانگی بدون نیاز به فر را معرفی میکنیم.
مواد لازم:
- 1 لیوان خرما نخودی (تمیز شده و خرد شده)
- 1/2 لیوان روغن ذرت
- 1/2 لیوان شکر قهوهای
- 2 عدد تخم مرغ
- 2 قاشق چایخوری بکینگ پودر
- 1/4 قاشق چایخوری نمک
- 2 قاشق چایخوری اسانس وانیل
روش تهیه:
1. ابتدا مواد خرما، روغن ذرت و شکر را بههمراه تخم مرغ با هم مخلوط کنید.
2. سپس بکینگ پودر، نمک و اسانس وانیل را به مخلوط خرما و شکر بیافزایید و تا حدی بههم بزنید که مواد به اندازه کافی با هم ترکیب شوند.
3. مواد را به شکل دلخواهتان ترتیب دهید و آنها را درون یک قالب خمیری قرار دهید. (میتوانید از کوکی ستهای یا قالبهای خمیری جهت ساخت کلوچه استفاده کنید)
4. قالب خمیری را درون یک حوله پنبهای بگذارید و در پوت همزمان با آب جوش شده قرار دهید.
5. کلوچه را برای حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه داخل پوت بگذارید تا بپزد.
6. بعد از پخت کامل، کلوچه را از حوله پنبهای درآورید و روی یک سطح صاف قرار دهید تا خنک شود.
7. حالا کلوچههای خرمای خانگی شما آماده سرو و ساماندهی برای خوردن میباشند. به بهترین شکل ممکن در کنار چای یا قهوه، لذت ببرید.
3. کلوچه خرمای ساده و لذیذ بدون استفاده از فر
کلوچه خرما یکی از شیرینیهای پرطرفدار در جنوب ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس است که در آن استفاده از خرما به دلیل وجود فراوان این میوه در آن منطقه صورت میگیرد. در این روش ساده، بدون نیاز به فر، کلوچه خرمایی بسیار خوشمزه و با طعمی شیرین و ملایم به راحتی درست میشود.
مواد لازم برای تهیه کلوچه خرمایی، یک لیوان آرد سفید، یک و نیم لیوان خرما خشک شده ریز شده، یک قاشق چایخوری بیکینگ پودر، نصف قاشق چایخوری زمین هل، نصف قاشق چایخوری نمک، نصف لیوان روغن زیتون و نیم لیوان آب میباشد. ابتدا خرماها را خرد میکنیم و در ظرفی مخصوص، به همراه نمک، هل و بیکینگ پودر را مخلوط میکنیم. سپس آرد را به مواد خرمایی اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم تا مواد به یکدیگر بچسبند.
بعد از آن روغن زیتون را به مواد خرمایی اضافه کرده و با دستهای خود، مواد را با هم مخلوط میکنیم تا تمامی مواد به خوبی با هم ترکیب شوند. در این مرحله میتوان برخی از انواع پوست میوهها را در مواد قرار داد تا کلوچه شیرینی پوستی و خوشمزهتر شود.
حال به مرحله نهایی میرسیم، ابتدا مقداری آب را برای داشتن یک خمیر آسیابی لازم داشته باشیم، سپس مقداری خمیر را با دستهای خود شکل دهید و به صورت قطعات کوچک در تابه در حال برشته کردن در روغن گرم برای سرخ شدن و طعمدهی به کلوچهها در آن قرار داده و سرخ کرده و سپس سرو میکنیم. بهتر است کلوچهها روی کاغذ آشپزی قرار گرفته و از نفوذ چربی بیشتر به کلوچه بعد از سرخ کردن جلوگیری شود. کلوچه خرمایی بدون استفاده از فر شما حاضر است!
4. طرز تهیه کلوچه خرمای با طعم و بوی خوب بدون فر
جهت تهیه کلوچه خرمای با طعم و بوی خوب و متفاوت، می توان از روش های ساده و موثر استفاده نمود. اولین مرحله برای تهیه کلوچه خرما، با مخلوط کردن آرد، شکر، پودر نمک، بیکینگ پودر و افزودن روغن کوکوت به آن، آغاز می شود. در مرحله بعدی، باید خرما را با مواد دیگری مانند عصاره پرتغال، پودر دارچین، و مغزهای خرمای خرد شده مخلوط و در آرد جمع شود.
برای رسیدن به طعم خوب کلوچه ها، بهتر است که قبل از تهیه مواد، مغزهای خرمای استفاده شده را با آب ولرم بشویید و در ظرف کاملا خشک و تمیز برای چند ساعت قرار دهید تا خشک شوند. در این روش نیز باید به تمیز بودن ابزار و وسایل استفاده شده در هنگام تهیه کلوچه، توجه مهمی داشته باشید.
در پایان، کلوچه ها را روی سینی آماده شده و با استفاده از یک کفکش، به شکل یکنواختی گزیده و درون دیگ بدون فر قرار دهید. در صورتی که دیگ شما از نوعی برنزی یا فلزی است، بهتر است قبل از قرار دادن حباب های کاغذی بر روی آن، روغنی برای جلوگیری از چسبیدن کلوچه به سینی بریزید.
پس از مدتی، می توانید کلوچه های خود را از داخل دیگ بیرون بیاورید و به دلخواه با تاکید بر زیبایی و دکوراسیون آن، سرو کنید. این کلوچه خرمای با طعم و بوی خوب و متمایز، به مقداری حدودا ۳۰۰ گرم تولید شده و می تواند برای چند روز در بین درجه حرارتی معمولی نگهداری شود.
5. کلوچه خرمایی بدون فر، راهی ساده و سریع برای تهیه آن
برای تهیه کلوچه خرمایی بدون فر، نیاز به چند مواد اولیه است که احتمالا بیشتر آنها را در خانه دارید. در این روش، دقت داشته باشید که از خرماهای رطوبتدار استفاده کنید تا کلوچههای خمیری خوشمزه و مرطوب تهیه کنید.
برای آمادهسازی خمیر کلوچه، ابتدا ۲۵۰ گرم خرمای رطوبت دار را خرد کنید، سپس ۱۵۰ گرم کره را در داخل یک ماشین همزن قرار داده و تا حدی خمیری شود، به آن خرماهای خرد شده را اضافه کنید و مجددا به همراه کره همزن کنید. به مرور، ۲۵۰ گرم آرد را روی خمیر بیفشانید و ادامه بدهید تا خمیر خوبی تحت دست شما شود.
سپس خمیر را روی سطح تخته چوبی مرطوب کنید و به اندازه مطلوب از آن فرم دهید. برای تزیین کلوچه، نیز میتوانید پودر شکر و در صورت تمایل نارگیل را روی آنها بریزید. در نهایت، کلوچههای خرمایی را در فری استوانهای در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزید تا حالتی بهینه بگیرند.
از این به بعد، مشروبی گرم و دلپذیر نظیر چای سبز یا چای شیرین همراه با کلوچههای خرمایی بدون فر خود را تمام کنید. توصیه میشود که محصولات خرمایی را در قطرات روغن تافته قبل از پخت و با دقت بیشتری تهیه کرده، تا از خشک شدن و زدگی پوست خرما جلوگیری کنید.
6. طرز تهیه کلوچه خرمای نرم و خوشمزه بدون نیاز به فر
برای تهیه کلوچه خرمای نرم و خوشمزه نیاز به چند مواد اساسی داریم که بسته به میل و سلیقه میتوانیم به آنها اضافه کنیم. از جمله این مواد میتوان به خرما، کره، شکر، پودر کاکائو، پودر وانیلی، آرد و بیکینگ پودر اشاره کرد.
برای تهیه این کلوچه ابتدا باید خرماها را خرد کرده و به همراه کره و شکر به صورت آردی با مواد دیگر مخلوط کرد. سپس مواد را خوب با هم مخلوط کرده و به صورت دونات کوچک روی تابه قرار داد. این دونات را به صورت مسطح نرم کرده و سپس برای ۲۰ تا ۲۵ دقیقه درون قوطی های معمولی یا قالب های آجری پخته و سپس خنک شده و آماده خوردن است.
در این روش، به جای استفاده از فر، از قالب های آجری و قوطی های ساده استفاده میشود که در هر خانهای به راحتی وجود دارد. با توجه به این که این کلوچه ها بدون نیاز به فر تهیه میشوند، هم مواد کمتری برای تهیه آنها مورد نیاز است و هم فقط در مدت زمان کوتاهی سرد شده و آماده خوردن خواهند بود، بنابراین ایده خوبی برای یک تنقلات سریع و خانگی است.