مواد لازم برای تهیه کلم پلو شیرازی با گوشت قلقلی
برای تهیه کلم پلو شیرازی با گوشت قلقلی ابتدا باید مواد لازم را آماده کنید. برای این سوپ خوشمزه و سنتی نیاز به گوشت قلقلی، کلم درشت، برنج، پیاز، گوجه فرنگی، نمک، فلفل، زرشک، زعفران، روغن و گلاب دارید.
برای شروع، برنج را به مدت چند ساعت در آب خیسانده و سپس با آب شور به مدت حدود 15 الی 20 دقیقه آشپزی کنید تا کاملا پخته شود. سپس آن را از روی حرارت بردارید و روغن را به ظرف بزرگ بریزید و در حرارت متوسط قرار دهید.
پیاز ها را خرد کنید و آن ها را در روغن سرخ کنید. سپس گوشت قلقلی را نیز به آن ها اضافه کرده و با هم راه بدهید تا گوشت کاملا سرخ شود. سپس کلم درشت را به آن ها اضافه کنید و با گوشت و پیاز راه بدهید. به همراه نمک، فلفل، زعفران و گلاب نیز این مواد همراه کلم و گوشت را هم می کنیم.
زرشک نیز را با روغن تفت داده و به آن ها اضافه می کنیم. سپس متوسط حرارت را در کاهش دهید و برنج را به ترتیب: یک لایه برنج، یک لایه مخلوط کلم و گوشت، یک لایه برنج و آخری یک لایه زرشک ریخته و برای مدتی روی حرارت نگه دارید تا به عمق ساخته شود.
در نهایت گوجه فرنگی های تکه تکه شده را به بالای غذا بریزید و مدتی در حرارت باقی بماند. سپس کلم پلو شیرازی با گوشت قلقلی آماده است و می توانید آن را با سالاد یا ماست تازه سرو کنید.
روش آمادهسازی کلم پلو با گوشت قلقلی در نی نی سایت
کلم پلو یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار در ایران است که از گروه غذاهای پلویی به شمار میرود. این غذا با استفاده از برگ کلم، برنج و گوشت تهیه میشود و به دلیل طعم بسیار خوشایند و عطر و بوی مطبوع، در بین خانوادههای ایرانی به شدت مورد پسند قرار میگیرد. در این رسانه نی نی سایت، روش آمادهسازی کلم پلو با گوشت قلقلی به صورت کامل آموزش داده شده است.
راهبرد آمادهسازی این غذا از این قرار است که در ابتدا باید برگهای کلم را خرد کرد و در آب جوشدهنده، حدود ۱۰ دقیقه آبکشی کنید و سپس آنها را با گوشت قلقلی که پیشتر کوبیده شده و با نمک و ادویه به دلخواه مزهدهی شده است، مخلوط کنید.
سپس برنج را با آب دمیران به مدت حدود نیمساعت خیسانده و سپس در قابلمه به همراه کمی نمک و روغن تازه، روی حرارت بالا قرار دهید. بعد از چند دقیقه، اینده در پایین قابلمه ریخته و به مدت حدود ۴۵ دقیقه روی حرارت پایین اجازه بگیرید تا برنج درست شود و عطر و طعم مطلوب بدست آید.
در نهایت کلم و گوشت قلقلی به برنج اضافه شود و همهی مواد را با هم مخلوط کنید تا کلم پلو آماده شود. میتوانید از این غذا با سالاد ایرانی، ماست و خیارشور یا دوغ سرو کنید و از طعم خوشایند و قرمزروی آن لذت ببرید.
طرز تهیه سس خانگی برای کلم پلو شیرازی
سس خانگی برای کلم پلو شیرازی یکی از اصلیترین اجزای این غذاست و هدف از ساختن آن ماندن کلم پلو در حالت طراوت و خوشمزه بودن آن است. یکی از روشهای تهیه سس خانگی برای کلم پلو شیرازی این است که در یک قابلمه کوچک پیاز رو بریزید و با یک قاشق غذایی از دوغ خشک و کمی روغن زیتون به صورت ملایمی تفت دهید.
بعد از تفت دادن پیاز، که در استخراج مزه و طعم سس نقش مهمی دارد، به آن کمی سیر خرد شده اضافه کرده و تفت دهید، سپس سورمه را به آن اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا به آرامی جوش بخورد. سپس شمعی و فلفل دلمهای نیز به آن اضافه کنید و به مدت چند دقیقه تفت دهید. بعد از آن با قلموی گوشتی یا ماهیتابه کوچک، یکی دو پیمانه از پیاز و سیر شده را اضافه کرده و به مدت ده تا پانزده دقیقه تفت دهید تا در سر شلوغ این غذا غرق شود.
تازهترین و اصیلترین نوع سس خانگی برای کلم پلو شیرازی قرنفل و هل دارد و برای تهیه آن با یک عدد هل و یک دانه قرنفل شروع کنید. این را به آنچه قبلاً تهیه کردهاید اضافه کنید و به مدت یک دقیقه تفت دهید. سپس نیم پیمانه آب اضافه کنید و در صورت لزوم، احتیاج به آب بیشتری داشته باشید. در ادامه، حبه پرتقال و یک قاشق غذایی رب گوجه فرنگی به سس اضافه کنید و به مدت ده دقیقه تفت دهید.
در انتها، کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و آن را به مدت چند دقیقه دیگر در سر شلوغ سرخ کنید تا به بو و مزه دلخواه رسیده باشد. سس خانگی برای کلم پلو شیرازی حال آمادهی پذیرایی است و با کلم پلو طراوت و خوشمزگی بیشتری به غذای شما خواهد داد.
نحوه سرو کلم پلو شیرازی با گوشت قلقلی
ترکیب بین کلم پلو و گوشت قلقلی، یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه شهر شیراز است که برای تهیه آن نیاز به چهار مرحله اصلی دارید: پخت کلم، سرو کلم با گوشت قلقلی، تهیه سس پیشکلم و در نهایت سرو کلم پلو.
در مرحله نخست کلمها و گوشت قلقلی را به صورت مجزا پخته و آن را در یک ظرف واحد مخلوط کرده و به مدت چند دقیقه روی حرارت بگذارید تا خوب با هم مخلوط شوند. در مرحله بعد، سس پیشکلم را تهیه کنید. برای این کار به یک دیم کاغذ غذایی احتیاج دارید که روی آن روغن و پیاز را سرخ کرده و سپس به موادی مانند رب، نمک، فلفل و آب اضافه کنید و بگذارید تا به مرغوبیت خود برسد.
و در آخر شما میتوانید سرو کلم پلو شیرازی را تهیه کنید. برای این مرحله، ابتدا برنج را با زعفران و نمک و یک قاشق روغن زیتون در ده برابر آب به مدت 15 تا 20 دقیقه پخته و به صورت گرد اندازه کرده و در ظرف مورد نظر قرار دهید. سپس کلمی که به صورت مخلوط با گوشت قلقلی پخته شده، بر روی برنج قرار بدهید و سس پیشکلم را روی کلم بپاشید. در نهایت می توانید با یک دستمال نرم و پمادی سرو کلم پلو شیرازی خود را تزئین کنید و لذت ببرید.
راهنمای اعمال سلیقه شخصی در تهیه کلم پلو
تهیه کلم پلو هنری خاص و بسیار مورد علاقه در بین خانوادههای ایرانی است. این غذا ترکیبی از برنج، کلم و موادی همانند گوشت یا قارچ و میوه خشک شده است که به صورت سنتی در هفتسینی سرو میشود.
اما در تهیه کلم پلو، اعمال سلیقه شخصی یکی از عاملهای مهم در دستیابی به یک طعم خوشمزه و دلنشین است. با این حال برای به دست آوردن یک کلم پلو با طعمی لذیذ و هماهنگ، باید به چند نکته توجه کنیم.
ابتدا باید برنج را به طور کامل بشوییم و سپس برای برخورداری از یک برنج خوش پخت و مزهدهنده، باید از نوعی برنج با کیفیت خوب استفاده شود. همچنین بهتر است برنج را در آب شور به مدت چند ساعت قرار دهید تا باعث پخته شدن بهتر آن شود.
در مرحله بعد، باید کلم را تمیز کرده و برای پخت کلم پلو، باید آن را برای مدتی در فرخار ریخته و سپس به همراه برنج پخته مخلوط کنیم. برای افزایش طعم و رنگ، میتوانید از گوشت خورشتی، قارچ یا میوه خشک شده استفاده کنید.
در نهایت، برای اعمال سلیقه شخصی، میتوانید از ادویههای خاص و به میزان مناسب استفاده کنید. مثلاً میتوانید از زعفران، فلفل سیاه، هل و دارچین استفاده کنید. با توجه به سلیقه خود، میتوانید میزان هریک از این ادویهها را تنظیم کنید تا به دست آوردن یک طعم مطلوب و خوشمزهتر کمک کند.
در کل، تهیه کلم پلو به علاوه اعمال سلیقهی شخصی به تفکیک فردی و به دست آوردن طعم شگفت انگیز یکی از شیرینترین چالشها در تهیه غذاست. با رعایت نکات فوق، می توانید به بهترین نتیجه در تهیه کلم پلو دست یابید.
انتخاب بهترین گوشت قلقلی برای کلم پلو
جای خوبی که برای حجم تنوع و انتخاب گوشت در ایران وجود دارد، قسمت گوشت قلقلی است. این بخش از گوشت فردی نیست که به صورت ناشناس خریده میشود. بلکه باید به هنگام خرید آن، توجه ویژه به انتخاب برندها، مارکها، نوع و کیفیت آن داشته باشیم. در مورد گوشت قلقلی که باید برای پخت کلم پلو استفاده شود نیز بهتر است این نکات را توجه کنیم.
1. توجه به نوع و نژاد گوشت قلقلی
از آنجایی که ما با نژادهای مختلف گوسفند و بز مواجه هستیم، باید به این نکته توجه کنیم که نوع و نژاد گوشت قلقلی پخت کلم پلو باید از نوع مرغوب باشد و باید بر اساس نیاز و علاقه شخص تعیین شود.
2. محل خرید گوشت قلقلی
با اتخاذ این مسیر میتوانید به راحتی برندهای مرغوب گوشت قلقلی را پیدا کنید که با صلاح دید خود و مناسبتهای تخصصی شما ترکیب شود. در این صورت میتوانید همیشه گوشتی ارزشمند را برای پخت کلم پلو تهیه کنید.
3. بهترین مارک گوشت قلقلی
اگر به دنبال برندی مناسب برای خرید گوشت قلقلی هستید، باید به فهرست و برند برتر در زمینه قلقلی توجه کنید تا بهترین کیفیت را برای خود انتخاب کنید.
4. انتخاب با کیفیت
همیشه تلاش کنید گوشتی از نوع با کیفیت را انتخاب کنید که شکل مناسب، رنگ و طعم برزگی به دست آورده باشد و بعد از نوع آن را در نظر بگیرید. در نهایت بهترین گوشت قلقلی برای کلم پلو، دارای نوع مارال افغان داریا هست که میتواند برای پاک کردن ، محکم و روشن کردن کلم پلو استفاده شود.