طرز تهیه کلم پلو ساده و سریع
برای تهیه کلم پلو ساده و سریع، ابتدا باید از کلم های تازه استفاده کنید. دسته های کلم را برید و آن ها را در آب شور پنج دقیقه بگذارید تا شوری آن ها کاهش پیدا کند. سپس کلم را تمیز کرده و خرد کنید.
در قدری که قرار است کلم پلو را با برنج سفید تهیه کنید، برنج را نیز قبل از شروع به پختن به دقت بشویید و برای حداقل ۱۵ دقیقه در آب بزرگ بریزید.
سپس یک قابلمه بزرگ و مورد استفاده را بر روی حرارت متوسط قرار دهید و روغن گیاهی و یا کره واقع پذیر را به مقدار کافی به آن اضافه کنید. سپس پیاز را در شعله متوسط سرخ کنید تا طلایی شود. سپس کلم را به آن اضافه کرده و آن را به طور کامل با پیاز روغنی تفت دهید.
حالا برنج را که پخته شده، آبکشی کنید و آن را به قابلمه کلم اضافه کنید. آن را با کلم تفت داده شده مخلوط کرده و شاملمه آن را در قابلمه قرار دهید. تنها چیزی که باید انجام دهید، آن است که قابلمه را با تکان خفیفی بر روی شعله متوسط نگه دارید تا کلم پلو یکدست باشد و برای شش تا هشت دقیقه به آرامی و با پوشش قابلمه پخته شود.
در نهایت، کلم پلو را از حرارت بردارید و برای تحویل دادن در بشقاب های فردی و با تزئین با میوه های تازه مثل انگور یا خرمای خشک سرو کنید. همچنین، اگر دوست دارید، گوشت چرخ کرده یا مرغ نیز به آن اضافه کنید.
روش تهیه کلم پلو با سیب زمینی و آجیل
کلم پلو با سیب زمینی و آجیل یکی از انواع دستورهای پرطرفدار در فرهنگ غذای ایرانی است که در اکثر مناطق ایران به عنوان یکی از غذاهای پرکاربرد و مورد علاقه خانوادهها سرو میشود. در این روش تهیه کلم پلو به جای مرغ یا گوشت قرمز از سیب زمینی استفاده میشود که به طعم و مزه بسیار متفاوتی نسبت به دیگر نوعهای کلم پلو منجر میشود.
برای تهیه کلم پلو با سیب زمینی و آجیل ابتدا باید سیب زمینی را پوست کنیم و به شکل نازک رنده کنیم. سپس کلم را شسته و با آبکشی خوب آبکشی کرده و برشهایی با ضخامت و دایره نازک درست کنیم. سپس در قابلمهای روغن را گرم کرده و سیب زمینیها را به مدت چند دقیقه سرخ کنیم.
در ادامه باید کلم را هم به قابلمه اضافه کنیم و به همراه جوانه گندم، بادام، پسته، خرما و زعفران به صورت ترکیبی به داخل قابلمه اضافه کنیم. سپس به ترتیب، نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین را اضافه کرده و با ملاحظه کردن اینکه به مواد غذایی رنگ زرد کمرنگ داده و غلظت آنها افزایش پیدا نکند، با حرارتی ملایم به همراه یک لیوان آب همراه شستشوی پیاز ریز شده به آن اضافه میکنیم.
روی قابلمه را به زرهی بافت محکم پوشانده و از چند نقطه آن را با ورقه نان فرو کرده و قابلمه را روی شعله کمی در رو به بالا در مدت 45 دقیقه بپوشانیم تا کلم پلو با سیب زمینی و آجیل _یکی از خوشمزهترین انواع کلم پلو درست شود. سپس آن را با جوشانده شده گوشت قرمز یا مرغ سرو می کنیم.
کلم پلو رژیمی و کم کالری بدون گوشت
کلم پلو یکی از پرمصرفترین غذاهای ایرانی است که در انواع مختلف از جمله با گوشت قرمز و یا مرغ و یا حتی با سبزیجات سرو میشود. اما برای افرادی که به دنبال یک رژیم غذایی سالم و کم کالری هستند، کلم پلو بدون گوشت یک گزینه خوب است. در این طرز تهیه کلم پلو، برنج با گیاهان سبزی بهمراه خلال دمکرده ترکیب میشوند و در نتیجه نه تنها کم کالری بلکه همچنین غنی به فیبر هستند.
برای تهیه کلم پلو بدون گوشت، باید از یک جعفری کوچک، یک بوته کلم کوچک، یک پیاز، یکمی هویج، یک لیمو ترش، سبزی مورد نظر، روغن زیتون، فلفل سیاه، زعفران و نمک استفاده کنید. جعفری را خرد کرده و اضافه کنید، پیاز را ریز خرد کنید و در روغن زیتون سرخ کنید. هویج را هم خرد کرده و به پیاز اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت بدهید. بعد از آن کلم را در مقدار کافی آب جوشی بگذارید تا بپزد، سپس آب را از آن ریز کنید و آن را برای چند دقیقه با جعفری تفت دهید.
سپس برنج را بهمراه زعفران و آب اضافه کنید و بجوشانید. بعد از غلیظ شدن آب، حرارت را کم کنید و برای چند دقیقه سایه دار شود. مقداری فلفل سیاه و نمک را اضافه کرده و همه چیز را مخلوط کنید. برای تزئین روی کلم پلو یک لیمو ترش خمیر شده و سبزی مورد نظر از جمله ریحان، نعناع، گشنیز و یا کرفس را نیز روی آن سرو کنید.
کلم پلو بدون گوشت، سبک و خوشمزه است و علاوه بر اینکه کم کالری است و به دلیل وجود غذاهای روی آن نیز غنی به فیبر میباشد. پس این یکی از بهترین گزینههای غذایی برای افرادی است که در حال رعایت رژیم کم کالری هستند و نیز به دنبال یک سبزی کامل و غنی به مواد مغذی هستند.
بازدیدی از طرز تهیه کلم پلو خانگی
تهیه کلم پلو یکی از غذاهای پرطرفدار در کشورمان است. یک غذای سنتی و خوراکی اصیل ایرانی که با گذشت زمان همچنان محبوبیت خود را در بین مردم حفظ کرده است. دستور تهیه کلم پلو بسیار ساده است و با توجه به سلیقه و سلیقه خانواده میتوانید تنظیمات مختلفی در این غذا انجام دهید.
ابتدا برای تهیه کلم پلو، باید کلم را برش داده و در آب نمکدار برای مدتی قرار داده و سپس با آب ولرم که به آن نمک و روغن افزوده شده، پخته میشود. سپس با استفاده از پیاز خلالی و گوشت چرخ کرده سرخ شده، درون ظرف ریخته و به آن مقداری زعفران و خرما اضافه میشود. در نهایت کلم پلو کاملا آماده خوردن است و میتوانید با ترشی، ماست و سالاد سرو کنید.
وجود چندین روش مختلف برای تهیه کلم پلو، دلایلی را برای پرطرفداری این غذا در میان مردم فراهم کرده است. همین تنوع تهیه کلم پلو باعث شده که این غذا در منازل به میزان بالایی تهیه شود و در رستورانها و کافهها هم همیشه مورد علاقه مخاطبین قرار گرفته است. با توجه به اینکه تهیه کلم پلو بسیار ساده است، میتوانید به راحتی در خانه خود این غذا را طبخ کنید و به دوستان و خانواده خود سرو کنید. گذشت زمان هیچ گونه تاثیری بر محبوبیت کلم پلو نداشته است و این غذا همچنان با عطر و طعم اصیل خود، در مناطق مختلف کشور به عنوان یک غذای لذیذ و سنتی محترم شناخته میشود.
کلم پلو با مغز پسته، آلو و زرشک
کلم پلو با مغز پسته، آلو و زرشک یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است. کلم پلو از روش پخت بسیار خاص خود برخوردار است. برای پختن کلم پلو، ابتدا کلم ها را با آب جوش و نمک پخته و سپس به صورت له شده در تابه ای بزرگ با روغن تفت می دهیم. سپس مغز پسته، آلو و زرشک را به آن اضافه کرده و با حرارت کم آن را داغ می کنیم تا مواد خشک شده ته نیمکره تابه با خلوص و تندی که دارد، لغزان و رقیق شود.
استفاده از مغز پسته در کنار کلم پلو، به این غذا طعم و عطر متفاوتی می بخشد. مغز پسته باعث می شود که کلم های پخته، عطر و بوی طبیعی و خوشمزه ای بگیرد. همچنین در صفحه آغشته به روغن، مغز پسته نرمی و لطافت خاصی به این غذا بخشیده است.
مزه شیرین و ترش آلو و زرشک به کلم پلو، طعم خاصی می دهند. آلو به دلیل داشتن مقدار زیادی قند، برای کسانی که به دنبال رژیم غذایی مناسب هستند، می تواند بد نباشد. از طرف دیگر زرشک به علت تند بودن کمی به غذا شوری می بخشد.
از بهترین روش های سرو کلم پلو با مغز پسته، آلو و زرشک، آرایش رنگی است. برای این کار، روی کلم پلو، لازم است که برگ گشنیز یا تره بار زعفران و یا به هر ترتیبی حداقل دونوع رنگی مختلفی اضافه کنید. همچنین می توانید آن را با سالاد فصل و یا ماست سیر همراه کرده و لذت بخشید.
تهیه کلم پلو با تن ماهی و ماهی کبابی
تهیهی کلم پلو با تن ماهی و ماهی کبابی یکی از غذاهایی است که از طعم خوشایند و ترکیبی عالی برخوردار است. در این غذا، تن ماهی به عنوان یکی از اصلیترین مواد اولیهی آن استفاده میشود که با کلم و برنج با مزهی فوقالعادهی خود ترکیب میشود.
برای تهیهی این غذا، ابتدا کلم را خرد کرده و در روغن تفت میدهیم تا نرم شود. در ادامه، برنج را با آب سرد بشویید و برای حدود نیم ساعت در آب با نمک خورده جوش بگیرید تا نرم شود. سپس برنج را با روغن یا کرهی گیاهی در قابلمهی شسته شده بریزید و روی آتش کم قرار دهید. سپس به ترتیب، واکستن ماهی و کلم را به روی برنج بریزید و کمی آب بریزید. در نهایت، غذا را با حرارت زیر قابلمه-را سه-چهار دقیقه تا برنج آماده شود به روی حرارت بالا قرار داده و برای چهل و پنج دقیقه به همین شکل پخته و آمادهی نمودن برای سرو در میز غذا خواهد بود.
در نسخهی کبابی این غذا، برای تهیهی تن ماهی تابهی گرمازده با مقداری روغن یا کرهی گیاهی آماده شده و ماهی را کباب میکنیم. سپس با نمک، فلفل و یک قاشق چایخوری کمی زعفران رنگ میدهیم. سپس ماهی کبابی را به روش معمول برای سرو کنار کلم پلو چینی خود قرار میدهیم و با سس مرغ عسلی و نمکدوزیی خنک شده سرو میکنیم.
باسلیقهی ترکیبی و استفاده از مواد پروتئینی و سبزی درست شدهی آن، کلم پلو با تن ماهی و ماهی کبابی انتخابی خوب برای افرادی است که به دنبال غذای سالم و خوراکی با نمکِ ویژه هستند.