مواد لازم برای تهیه کلم پلو با گوشت قلقلی مجلسی
تهیه کلم پلو با گوشت قلقلی مجلسی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در فصل پاییز و زمستان است. این غذا با ترکیبی از برنج، کلم، گوشت قرمز و ادویههای خاص درست میشود و باعث تامین نیاز روزانه بدن به انواع مواد مغذی و انرژی میشود.
برای تهیه کلم پلو با گوشت قلقلی مجلسی باید مواد زیر را آماده کنید:
- ۲ پیمانه برنج
- ۱ عدد کلم متوسط
- ۵۰۰ گرم گوشت قرمز (قلقلی مجلسی)
- ۲ پیمانه آب مرغ (یا آب معمولی)
- ۱ پیمانه روغن
- نمک، فلفل، زعفران، پیاز و سیر به میزان لازم
ابتدا برنج را خیسانده و مانند هر پلویی نیمپخت کنید. سپس کلم را به شکل رنده کرده و با گوشت قرمز در مقداری روغن تفت بدهید. سپس نمک، فلفل و زعفران را به میزان لازم به آن اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کنید.
سپس در قدر جداگانه، پیاز را سرخ کنید و سیر را نیز برش دهید. سپس برای پختن پلو، در قدری روغن داغ کنید و بعد پیاز و سیر سرخ شده را به آن اضافه کنید. سپس برنج نیمپخت، آب مرغ و کلم و گوشت قرمز تفت داده شده را به قدر اضافه کرده و همه چیز را باهم مخلوط کنید. سپس در حرارت کم، قدر را بسته و پلو را تا کامل پخته شدن یا به مدت حدود ۴۵ دقیقه روی حرارت نگه دارید.
سردخانه کردن این غذا هم به راحتی امکانپذیر است و میتوانید از آن به عنوان میان وعده یا غذای اصلی استفاده کنید.
طرز تهیه گوشت قلقلی برای استفاده در کلم پلو
برای تهیه گوشت قلقلی برای استفاده در کلم پلو، نیاز به گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل، روغن و آب دارید. ابتدا گوشت را با نمک و فلفل به مدت حداقل ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا بو و طعم خوبی به آن بدهید. سپس روغن را در یک قابلمه تاپاکی و قابلمه فلزی بر روی حرارت متوسط گرم کنید.
سپس گوشت را به روغن اضافه کرده و برای چند دقیقه تفت دهید تا طرفین گوشت سرخ شوند و رنگ خود را بگیرند. سپس یک لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و گوشت را برای ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزید تا نرم شود و زمانی که آب به مقدار کافی جذب شده، سبزیهای مورد نظر را برای سه تا پنج دقیقه به آن اضافه کنید تا نرم شوند.
هنگام تهیه کلم پلو، گوشت قلقلی را در بدنه کلم پلو قرار دهید و با مرغابی، برنج و چند نوع سبزیجات دیگر ترکیب کنید. اگر میخواهید کلم پلویی خوشمزه و لذیذ داشته باشید، میتوانید برای شادابی آن، لیمو عمانی رنده شده و برای تزیین، آلبالو آسیاب شده روی کلم پلو ریخته و سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کلم پلو با گوشت قلقلی مجلسی
تهیه کلم پلو با گوشت قلقلی مجلسی یکی از غذاهای پرطرفدار در جشنها و مراسمهای مختلف در ایران است. این غذای سنتی از ترکیب برنج، گوشت قلقلی، کلم و ادویههای مختلف تهیه میشود.
در طرز تهیه کلم پلو با گوشت قلقلی مجلسی، ابتدا گوشت قلقلی را به تکههای کوچک خرد کرده و در تابهای روغنی با حرارت زیاد سرخ میکنیم. سپس کلم را به شکل نیمدایرهای خرد کرده و به تابه اضافه میکنیم تا کمی رنگ بگیرد. پس از این کار، برنج را با آب خیسانده و به تابه اضافه میکنیم و تمامی ادویههای لازم مانند زردچوبه، پودر دارچین، پیاز خرد شده و نمک را به آن اضافه میکنیم.
برای پختن کلم پلو با گوشت قلقلی، تابه را به صورت ملایم در حرارت متوسط قرار داده و پوشش داده و بعد از حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، غذای خوشمزه و آماده میباشد. در نهایت میتوانیم با مزههای بیشتری نظیر آبلیمو، برگ کرفس و پیاز ترش آن را تزیین کنیم و لذت برد.
در کنار گوشت قلقلی مجلسی، میتوان از گوشت چرخ کرده نیز در تهیه کلم پلو استفاده کرد. همچنین، ممکن است در برخی نسخهها از خلال به جای زردچوبه یا خردل استفاده شود که به غذا مزه خاصی میبخشد.
آماده سازی برای تهیه کلم پلو با گوشت قلقلی مجلسی
تهیه کلم پلو با گوشت قلقلی مجلسی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در جشنها و مراسمهای خانوادگی است. این غذا دارای طعمی خوشایند و مزهای جذاب بوده و به دلیل استفاده از انواع متنوع از مواد خوراکی و اسپایس ها دارای بویی ملایم و خاص است. در این مطلب به طور کامل و روان نحوه آماده سازی و پخت کلم پلو با گوشت قلقلی مجلسی را شرح خواهیم داد.
اولین قدم در تهیه این غذا پخت گوشت قلقلی است. برای این منظور، یک قاشق غذاخوری از روغن را در یک قابلمه تخت کنید و گوشت قلقلی را برای پختن به آن اضافه کنید.
سپس باید کلم را با نصف کف چاقو یا به دلخواه خرد کرده و در یک ماهیتابه به همراه روغن تفت دهید تا رنگش طلایی شود. همچنین میتوانید از کلم شور نیز استفاده کنید که این امر به طعم غذا تأثیری نخواهد داشت و تنها از نظر سلامتی کمی مشکل دارد.
سپس به کلم رنگی یک قاشق غذاخوری روغن و نصف قاشق غذاخوری زردچوبه، دو قاشق غذاخوری شکر، نصف قاشق غذاخوری زعفران، نصف قاشق غذاخوری فلفل سیاه، برگ بو، پودر آویشن، نمک و دو پیمانه آب اضافه کنید. مواد را به هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.
نهایتاً، باید خمیر رنده شده کلم را بر روی ماهیتابه با کلم قرار دهید و آن را نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه بگذارید تا خوب پخته شود. در انتها، کلم پلو با گوشت قلقلی به همراه ماست، ترشی و پیاز ترش سرو میشود و شما میتوانید از آن به عنوان غذای اصلی در مراسمها و جشنها استفاده کنید.
تهیه ملحقات مناسب برای سرو کلم پلو با گوشت قلقلی مجلسی
سرو کلم پلو با گوشت قلقلی از غذاهایی است که در مجالس و جشن ها به میزبانی کنندگان پرطرفداری دارد. اما برای افزایش تنوع می توان با تهیه ملحقات مناسب، علاوه بر افزایش طعم و مزه این غذا، به سفره میزبانی شخصیتی جذاب و جدید بخشید.
از جمله ملحقاتی که می توان در کنار سرو کلم پلو با گوشت قلقلی قرار داد، می توان به سالاد شیرازی، چاشنی ها و رب گوجه فرنگی، ماست، ماست کمی اسانس هویج، ترشی خانگی، سوپ، آب پرتقال و شیرینی پلویی اشاره کرد. همچنین یکی از ملحقاتی که وارد کردن آن به سرو کلم پلو با گوشت قلقلی خوشمزه و جذابیت بیشتری می بخشد، خرمای رقیق و کرم انگور است.
در تهیه این ملحقات باید توجه داشت که از مواد به میزان مناسبی استفاده شود تا طعم اصلی هیچ یک از غذاها کم نشده و همچنین ظاهر جذابیت خاص خود را حفظ کند. همچنین باید توجه داشت که شاید برخی مهمانان از تمامی مواد مانند ترشی خوششان نیاید بنابراین می توان برایشان ملحقات دیگری مانند آب پرتقال، سوپ یا شیرینی پلویی را در نظر گرفت تا سفره میزبانی شما بدون هیچ گونه مشکلی سرو شود.
طرز سرو کلم پلو با گوشت قلقلی مجلسی
برای تهیه غذای کلم پلو، باید ابتدا کلم را خرد کنید و در آب نمکی جوشید تا بپزد. در این مرحله، میتوانید از چند قطره آب لیموی تازه نیز برای افزایش رنگ و طعم غذا استفاده کنید.
پس از پخت شدن کلم، دوغ، زعفران، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را با هم مخلوط کرده و در قابلمه به داغی برسانید. سپس گوشت برگردان را نیز به این مخلوط اضافه کنید و بگذارید برای یک ساعت درون قابلمه با حرارت ملایم بپزد.
درنهایت، آن را با کلم پلو سرو کنید. با اضافه کردن درمنه، خلال، آلبالو و زرشک میتوانید به غذای خود طعم و رنگ بیشتری بدهید و آن را زیباتر کنید. به علاوه، قابل ذکر است که این غذا با نان سیر و یا نان تاجیکی سرو میشود که این دو نوع نان، تزیینی جذابی را به غذا اضافه میکنند.