آماده سازی کدو
آماده سازی کدو، فرآیندی است که در آن کدوهای تازه جمع شده و برای استفاده در آشپزی یا فرآوری به شکلی آماده میشوند. کدوها یکی از مواد غذایی پرمصرف در قسمت پاییز و زمستان هستند و در خانوادههای مختلف در سراسر جهان به عنوان غذایی عالی و خوش طعم شناخته میشوند.
کدو به دلیل داشتن رنگ زرد و بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی مفید، بسیار مفید برای سلامتی است. برای آماده سازی کدو، در ابتدا باید آن را شستشو داده و پوست آن را بردارید. میتوانید با چاقو پوست کدوهای تنگ را بردارید و با استفاده از یک کارتون برای کدوهای بزرگتر این کار را انجام دهید. در ادامه باید کدو را به دو قسمت تقریباً یکسان تقسیم کنید و هستههای داخلی را با یک کوزه یا پرکن تخریب کنید.
در آخر، کدوها را به شکل دلخواه خود و به سایز مورد نظر برش میدهیم. میتوان برای آماده سازی کدو از روشهای مختلفی مانند پخت در فر، ماکروویو، سرخ کردن در ماشین فر تفالهافزایی و یا جوشیدن استفاده کرد. به هر نحوی که کدو شما آماده شود، مناسب است برای ذخیره سازی آن را داخل بستهبندی هوا بند قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید.
تهیه مرغ
تهیه مرغ یکی از ابتداییترین و پرکاربردترین حوزههای از جمله غذایی در فضای خانگی و رستورانها است. مرغ یکی از منابع پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری برای بدن انسان است و محتویات آن شامل ویتامینهای گروه B، آهن، سلنیوم و فسفر است. به منظور تهیه صحیح مرغ، باید صفحههای آن را کاملاً تمیز کرده، از هم سازی آن جدا شده و سپس به قطعات مختلفی مانند بستههای فیله، کباب، قطعات مرغ برای سیخ کبابی، پخت مرغ در فر و غیره تقسیم شوند.
برای تهیهی مرغ پخته، مرغ باید در سس کمی قرار گیردتا برای افزایش طعم و عطر آن، میتوان از نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و سایر مواد شیرین همچونعسل، شکر قهوهای، شیرینی سرخ و غیره استفاده کرد. سپس، مرغ در ظرف یا تابه مناسبی قرار داده شده و در سینی فری با دمای بالا و زمانی مشخصی پخته میشود. برای تهیهی مرغ سرخ کرده، باید مرغ را ریخته در آب سرد و سپس آن را بیرون آورده و با پودر کرم تارتار، نمک، فلفل سیاه و آرد غلطکی مخلوط کرده و سپس مرغ را در حجمی متناسب با محصول مورد نظر به روغن داغ شده اضافه کرده و برای مدت کافی نگهداری میشود تا مرغ بافتی جامد و با دمای داخلی مناسب داشته باشد.
در کنار ریختن مرغ پخته در تابه مناسب، میتوان پیاز را به همراه آن نیز سرخ کرده و تزیین کرد. از دیگر انواع تهیهی مرغ، میتوان به بلغور بندی، سوپ مرغ، پلو مرغ و غیره اشاره کرد. برای تهیهی مرغ در سوپ، از بوقلمون میتوانید استفاده کنید و آن را با نبات و قارچ و تخم مرغ در سوپ شفاف و ارشد تهیه کنید. برای تهیهی پلو مرغ، در مرحله پخته کردن چمنیهای پیاز، آرد و کمی آب را به پیاز اضافه کرد و آنها را به فرابوس خوبی رسانید و پس از اینکه پیاز نرم شده، تکههای گوشت تفت داده شده و سپس مرغ نیز به آنها اضافه شود. این مواد به همراه برنج و ادویههای شیرین یعنی زعفران، عسل، انار و غیره در تابه ای دیگر آماده میشود.
آماده سازی پیاز و سیر
آماده سازی پیاز و سیر، از مهمترین مراحل در آشپزی به حساب میآید. پیاز به دلیل مزهای تلخ و نفوذپذیری بالا، میتواند از بعضی از غذاها به عنوان یکی از اجزای اصلی استفاده شود. اما برای اینکه طعم و مزه مناسبی داشته باشد، سیاه و از بین برود و همچنین برای جلوگیری از درد سر و گریز از خیارهای تند، نیاز به یک فرایند آمادهسازی خاص دارد.
اما پیاز چربی را جذب نمیکند و خاصیت برگشت ناپذیر دارد به همین دلیل سلولهای آن ابتدا باید با پیاز قرمز تعمیر شود. برای این کار پیاز را در نیم ساعت آب بمانیان و سپس آن را خشک کنید و با انگشتان خود را به دو تکه داخل می کنید. بعد که سیاه و خرد شده، روی تابه یا دیگ کریستالیژه ریخته و با روغن یا کره تفت داده شود.
سیر نیز یکی از اجزای مهم در آشپزی است و برای طبخ بسیاری از غذاها به کار میرود. این مواد باعث افزایش طعم و مزه یک غذا میشوند. برای آماده سازی سیر، نیاز به جدا کردن دانه ها از پوست آن دارید. برای این کار، سیر را با ظرفی از جنس فلزی، بر روی یک سطح سخت فشار میدهیم. پوست سیر از داخل خارج و دانه ها باقی میمانند. سپس به دانه ها روغن اضافه شده و با یک حرارت شدید و سریع در داخل تابه تفت داده میشوند تا طعم و مزه خوبی داشته باشند.
به طور کلی، در صورتی که به طور صحیح پیاز و سیر آماده شوند، میتوانند در طعمدهی به غذاها بسیار مفید واقع شوند و از خوشمزهترین غذاها برای خانوادهها باشند. لذا برای تهیه غذاهای خوشمزه، نیازمند آمادهسازی مناسب این مواد هستید.
طرز تهیه پودر چلی
چلی، یکی از محبوبترین ادویههای خاورمیانه و آسیا میباشد که به دلیل طعم و عطر خوبی که دارد، در تهیه غذاهای مختلف و سسها مورد استفاده قرار میگیرد. اما برای استفاده از چلی راحتتر در آشپزخانه، میتوان آن را به صورت پودر تهیه کرد. در ادامه، روش تهیه پودر چلی را توضیح خواهیم داد.
مواد لازم:
- چلی تازه یا خشک
- قهوهساز
- لیوان نسکافه
طرز تهیه:
1. ابتدا چلی های تازه را بشویید، خشک کنید و سبزیجات آنها را جدا کنید. اگر چلی های شما خشک است، دو نکته باید رعایت شود: اولین نکته این است که باید از چلی های خشک و تمام نبوده استفاده کنید و دومین نکته این است که چلی های خشک را باید به مدت چند دقیقه داخل آب خیس کنید تا برخی از مواد رنگی ان را از دست ندهند.
2. پس از خشک کردن و جداسازی سبزیجات، چلی ها را به قطعاتی تقسیم کنید و داخل قهوهساز بریزید.
3. سپس، بر بسته شوید و قهوهساز را روشن کنید. بیست تا سی ثانیه بعد، قهوهساز را خاموش کنید. در این حالت، چلی تازه به دلیل گرما و فشار قهوهساز پودر شده و میتوانید از آن استفاده کنید.
4. پس از پودر شدن چلیهای تازه، باید آنها را به صورت خشک کرد. لذا، پودر را روی برگه روغنی ریخته و در محیط خشک قرار دهید. بعد از چند ساعت، پودر خشک خواهد شد.
5. حالا، پودر خشک شده چلی را درون یک لیوان نسکافه بریزید و سپس آن را با استفاده از یک ماشین خرد کن یا آسیاب شوید تا به پودری نرم و بدون گلوگیری تبدیل شود.
6. در نهایت، پودر چلی را در داخل یک محفظه محکم و شیشه ای قرار داده تا از رطوبت و هوا محافظت شود.
همینطور که دیدید، تهیه پودر چلی بسیار ساده است و با استفاده از آن، میتوانید در تهیه غذاهای مختلف و نیز سسها، از طعم و عطر این ادویه لذت ببرید.
مخلوط کردن مواد
مخلوط کردن مواد یک فرآیند است که در آن دو یا چند ماده با هم ترکیب می شوند تا یک محصول جدیدی به وجود آید. این فرآیند بسیار مهم در صنایع مختلف استفاده می شود مانند صنعت شیمیایی، پزشکی، طعم و بو و بسیاری دیگر.
برای ترکیب مواد، مواد مختلف را با هم ترکیب می کنیم. برای مثال، در صنعت غذایی موادی مانند روغن، شکر، نمک، فلفل و سایر افزودنی ها به یکدیگر افزوده می شوند تا یک محصول جامد یا مایع بسازند. در صنعت شیمیایی نیز، موادی مانند آلکیلاتور ها، پلیمر ها و ترکیبات دیگر با هم ترکیب می شوند تا مواد جدیدی تولید شود.
برای مخلوط کردن مواد، روش های مختلفی وجود دارد. یکی از این روش ها مخلوط کننده های مکانیکی هستند. در این روش، مواد در داخل یک دستگاه قرار می گیرند و سپس با استفاده از یک مخلوط کننده مکانیکی، مانند مخلوط کن های پرتابل، مخلوط می شوند. این روش در صنعت غذایی، داروسازی و شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد.
برای مخلوط کردن مواد، می توان از همپوشانی و جذب استفاده کرد. در این روش، مواد مختلف در هم قرار می گیرند و با هم ترکیب می شوند. این روش برای ترکیب موادی کمیاب و گران استفاده می شود.
همچنین، مخلوط کردن مواد می تواند به صورت دستی و یا با استفاده از دستگاه هایی مانند مخلوط کن های برقی صورت پذیرد. در این روش، مواد مختلف در یک ظرف قرار می گیرند و سپس با استفاده از یک مخلوط کن برقی، مخلوط می شوند.
مخلوط کردن مواد یک فرآیند بسیار مهم و پرکاربرد است که در صنایع مختلف به کار می رود. برای انجام این فرآیند، روش های مختلفی وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. برای استفاده بهینه از این فرآیند، باید روش مناسبی را برای ترکیب مواد انتخاب کرد.
پخت کدو تنبل
اگر به دنبال یک غذای سالم و خوشمزه هستید که کمتر از یک ساعت زمان و هزینه باشد، پخت کدو تنبل گزینه خوبی برای شما خواهد بود. کدو تنبل یک راه ساده و سریع برای رسیدن به یک غذای پرخاصیت و خوشایند است.
پخت کدو تنبل از قدیم الایام در فصل پاییز برای تهیه وعده های گرم و خوشایند استفاده می شده است. این غذای سالم و کم کالری به دلیل شیرینی خود، از دلیل عدم نیاز به اضافه کردن شکر به غذا بسیار خوشمزه می باشد.
برای پخت کدو تنبل، نیاز به یک کدو تنبل با اندازه کوچک، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون، یک قاشق چایخوری فلفل قرمز خرد شده، سه حبه سیر خرد شده، نمک و فلفل سیاه،یک لیمو و پودر زعفران است.
ابتدا کدو را به دو نیم کرده ، سبزی های داخل آن را برداشته و چند لحظه در آب جوش قرار دهید. سپس آن را در کارتون سر خورده رد کرده تا کاملاً خشک شود.
پس از خشک شدن کدو، آن را در روغن زیتون سرخ کنید و سپس فلفل قرمز و سیر را به آن اضافه کنید و همگی را با هم مخلوط کنید. به آن نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و آن را در حداقل ۱۰ دقیقه به دمای پایین بپزید.
پس از پخته شدن کدو، آن را از روی حرارت بردارید و آن را با عصاره لیمو و پودر زعفران تزئین کنید. برای سرو کدو تنبل، می توانید آن را با سبزیجات تازه مانند ریحان و پارمزان سرو کنید.
در نتیجه، پخت کدو تنبل یک غذای ساده و خوشمزه است که در فصل پاییز کاملاً سازگار است و می تواند به عنوان یک وعده گرم جایگزین مناسبی برای غذاهای سنتی رب باشد.