طرز تهیه کتلت شیرازی با گوشت
تهیه کتلت شیرازی با گوشت یکی از انواع خوراکی هایی است که در شهر شیراز و در بسیاری از مناطق دیگر کشور مورد پسند قرار می گیرد. این خوراکی به دلیل طعم و عطر فوق العاده ای که دارد، مورد توجه و علاقه قرار گرفته است.
برای تهیه کتلت شیرازی، ابتدا گوشت را با کمی پیاز خرد شده، نمک، فلفل و بهارهای دیگر پخته و خامه نیز به آن اضافه می کنیم. این مواد را به خوبی با هم مخلوط کرده و به دقت آن را پخته و در ماهیتابه سرخ می کنیم تا در نهایت گوشت سرخ و عطر دار به دست آید.
در مرحله بعدی، تخم مرغ را با کمی شکلات، نمک و فلفل به هم مخلوط می کنیم و سپس به مخلوط آن می کوبیم. این مواد را قبل از اضافه کردن آن به گوشت، به خوبی با هم مخلوط کرده و آن ها را به گوشت اضافه می کنیم.
در نهایت، تخم مرغ را با کمی آب مخلوط کرده و آن را با دست در حالت توپ شکل می دهیم. این توپ ها را به یک ظرف درشت قرار داده و در یخچال قرار می دهیم تا یخ بزنند. بعد از یخ زدن، کتلت ها را به روغن گرم در ماهیتابه سرخ می کنیم تا روی آن ها سرخ و طعم دلچسبی به دست آید.
در نهایت، کتلت ها را با سبزیجات تازه مثل جعفری، تره و نعناع همراهی کرده و با نان لواش یا نان تافتون سرو می کنیم. این خوراکی علاوه بر اینکه خوشمزه است، در کنار ترشی و شور خانگی نیز خورده می شود.
نکات مهم در تهیه کتلت شیرازی
کتلت شیرازی یکی از انواع پخت غذایی است که در سراسر ایران مورد استفاده قرار میگیرد. این غذا به دلیل طعم و مزه خوبی که دارد، بوی مطبوعی به محیط منزل می دهد. تهیه کتلت شیرازی کار ساده ای است. در ادامه به برخی از نکات مهم در تهیه این غذا اشاره خواهیم کرد.
نکته اول در تهیه کتلت شیرازی، استفاده از گوشت چرخکرده با کیفیت بالا است. گوشتی که برای تهیه کتلت چرخ میشود، باید ضمن بودن تازگی، کمی چرب باشد تا کتلت نرم و طرفداردار شود.
نکته دوم در تهیه کتلت شیرازی، استفاده از سبزیجات تازه و خوشمزه است. برای بهتر شدن طعم، میتوانید سبزیجاتی مانند ریحان، جعفری، سیر، پیاز و ... را به گوشت اضافه کنید.
نکته سوم در تهیه کتلت شیرازی، استفاده از تخممرغ به عنوان ترکیبکننده است. تخممرغ به بافت کتلت کمک میکند تا بعد از پخت، غذا نرم و خوشمزه شود.
نکته چهارم در تهیه کتلت شیرازی، استفاده از بهترین مواد افزودنی مانند نمک، فلفل و... است. مواد افزودنی از جمله عناصری هستند که در افزایش طعم و مزه این غذا بسیار مؤثر هستند.
جمعبندی کنیم، تهیه کتلت شیرازی کاری ساده است که با رعایت نکات مهمی مانند کیفیت گوشت، استفاده از سبزیجات خوشمزه، تخممرغ، مواد افزودنی و...، میتوانید این غذای خوشمزه را در منزل خود تهیه و لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه کتلت شیرازی
تهیه کتلت شیرازی یکی از اصیلترین غذاهای شیرازی است که معمولا در مهمانیها و جشنهای خانوادگی سرو میشود. در این مقاله به مواد لازم برای تهیه کتلت شیرازی پرداخته میشود.
مواد لازم برای تهیه کتلت شیرازی شامل گوشت چرخکرده، پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه، جوانه گندم، تخممرغ، نان تست، پودر نارنج و روغن میشود. برای تهیه این غذا، ابتدا گوشت چرخکرده را به همراه پیاز ریز خرد شده و موادی مانند نمک، فلفل در یک کاسه مخلوط کرده و چند دقیقه با هم مخلوط میکنیم تا مواد به خوبی با هم ترکیب شود.
سپس به این مواد جوانه گندم، تخممرغ، نان تست ریز خرد شده، پودر نارنج و زردچوبه اضافه میشود. مواد را به خوبی با هم مخلوط کرده و نوارهایی شکلدهید. سپس نوارهای گوشتی را در روغن داغ سرخ کنید تا دور همی برای کتلت ها شکل بگیرند. آمادگی کتلتها را با نفوذ کامل رنگ سرخ به آن ها مشاهده خواهید کرد.
کتلت شیرازی همراه با نون، سالاد شیرازی و شیره روغنی سرو میشود و طعم خاصی دارد که مستقیما به دلیل مواد استفاده شده در آن برمیگردد. همچنین، این غذا نسبتاً سنگین است و پر از انرژی بوده و پس از مصرف آن احساس سیری و شادابی را به شما بازتاب میدهد.
طرز تهیه گوشت مورد استفاده در کتلت شیرازی
طرز تهیه گوشت مورد استفاده در کتلت شیرازی جزء دستورهای پرکاربرد در آشپزی ایرانی محسوب میشود. برای تهیه این گوشت، نیاز به خرید گوشت چرخ کرده یا فرصت داشتن گوشت و چرخیدن آن در خانه میباشد. همچنین برخی از افراد عجیب و غریب به محصولاتی که از گوشت قرمز تهیه شدهاند شک دارند، اما اگر به خوبی تهیه شوند، میتواند غذایی لذیذ و مغذی باشد.
ابتدا برای تهیه گوشت مورد استفاده در کتلت شیرازی، باید گوشت را خرد کرده و آنرا با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، فلفل دلمهای و پیاز رنده شده مخلوط کرده و همگی را تا حدی مدت زمانی در یک کاسه با هم مخلوط کنید. سپس در روزی که قصد دارید کتلت شیرازی را طبخ کنید، باید به گوشت تهیه شده و چربی کمتر تقاضایی کنید، به بدنهی کتلت شکل بدهید و آنرا در فر پخته و سرو کنید.
در نهایت برای تهیه گوشت مورد استفاده در کتلت شیرازی اگر به دنبال مزهای خوشمزه هستید، میتوانید سرکه، سیر و زعفران را به آن اضافه کنید تا طعمی خوش برای کتلتتان به ارمغان بیاورید. این روش تهیه گوشت مورد استفاده در کتلت شیرازی، به شما کمک میکند تا با هزینه کمتر، خانهی کتلت خود را برای خانواده خود آماده کرده و خودتان این غذای لذیذ را تهیه کنید.
روش تهیه حلقههای پیاز برای استفاده در کتلت شیرازی
حلقههای پیاز از جمله مواد اصلی کتلت شیرازی هستند که تهیه آن به درستی و دقت بالا نیاز دارد. برای تهیه حلقههای پیاز برای استفاده در کتلت شیرازی، ابتدا پیاز را پوست کرده و در سطحی صاف و تمیز قرار دهید. سپس پیاز را در قسمت بالای یک دستگاه رنده یا ماشین برش خرد کنید تا حلقههایی با قطر بزرگ حاصل شود.
سپس، حلقههای پیاز را در ظرفی قرار دهید و آنها را با آب لولهای تمیز کنید و سپس آب را خالی کنید. بعد از آبکشی حلقههای پیاز، آنها را در داخل یک دیگر ظرفی وارد کنید و سپس یک قاشق مقداری نمک بر روی حلقههای پیاز بریزید. سپس با دستهای خیلی خوب ماساژ داده و ماساژ دهید تا نمک به داخل حلقههای پیاز نفوذ کند و آنها را برای حداقل ۱۰ دقیقه به طور رطوبتی بگذارید.
در نهایت، حلقههای پیاز را با دستمال آشکار سازی کاملاً خشک کنید و آنها را برای استفاده در کتلت شیرازی آماده کنید. در هنگامی که میخواهید کتلت شیرازی را پخته و درست کنید، حلقههای پیاز را به آن اضافه کنید و باقی مراحل تهیه کتلت را دنبال کنید تا یک غذای خوشمزه و لذیذ تهیه شود. توجه داشته باشید که حلقههای پیاز باید خوب پخته شوند تا به طور کامل داخل کتلت آماده شده باشند و خام مانده نباشند.
روش تهیه نان تست برای استفاده در کتلت شیرازی
برای تهیه کتلت شیرازی، نان تست یکی از اجزای مهم آن است. نان تست یکی از نانهای سنتی ایرانی است که با طعم متفاوتی در خانههای خیلیها سرو میشود. این نوع نان از آرد گندم، اب، شیر، نمک و خمیر میوه خشک تهیه میشود. برای تهیه آن، ابتدا آرد را در یک ظرف بزرگ انداخته و به آن شیر و نمک اضافه میشود. سپس خمیر میوه خشک با استفاده از چنگال به آن اضافه شده و تمامی مواد با هم مخلوط میشوند.
سپس خمیر را به شکل دایرهای قرار داده و به اندازه دلخواه ضخامت داده و سپس با استفاده از یک چاقوی تیز، به شکل نوارهای ریز و خمیده شکلدار شکل میدهیم. سپس نوارهای ساخته شده را درون یک قابلمه آب سرد و شور قرار داده و به مدت 20 دقیقه میگذاریم تا نان تست استوای خود را پیدا کند. سپس نانها را از آب بیرون میآوریم و به داخل فر پیشگرم شده به مدت 10 تا 15 دقیقه میگذاریم تا نانها پخته شوند. حال نان تست جا افتاده ما آماده استفاده در کتلت شیرازی میباشد.
در نهایت، نان تست بهتر است در حالت گرم به عنوان همراه کنار کتلت شیرازی سرو شود. برای اینکه مزه و عطر خوبی به نان تست بدهیم، میتوانیم روی آن کمی کره خام و یا ترشی اضافه کرده و مزه آن را تغییر دهیم. به همین راحتی میتوانیم نان تست را تهیه کرده و به عنوان همراه کارایی شیرازی خود استفاده کنیم.