1- طرز تهیه کباب کوبیده گوشت گاو
کباب کوبیده گوشت گاو یکی از پرطرفدارترین و خوشمزهترین غذاهای ایرانی است. این غذا با استفاده از گوشت گاو تهیه میشود که باید خود گوشت حداقل با ۲۰ درصد چربی، تری و کم پرشده باشد. در آماده کردن این غذا، در ابتدا گوشت را با چند نوع سبزیجات مثل پیاز و گوجهفرنگی رنده میکنیم. سپس به این مخلوط سماق، زردچوبه، نمک، فلفل و گلاب اضافه میکنیم.
با اضافه کردن مواد بافزاینده مانند نان ترکی، آرد یا صبری، کیفیت کباب افزایش پیدا میکند. سپس مخلوط را با دست به صورت گلولههای کوچک شکل میدهیم و روی چوبهایی بلند قرار میدهیم. بهتر است چوبهایی که قبلا شسته و خشک شده باشند را برای کباب کوبیده استفاده کرد. پس از آماده شدن کباب، آن را روی اجاق گاز، ماشین گازی یا روی آتش نیمه شعله قرار میدهیم تا به رنگ طلایی آمبری تبدیل شود.
مهمترین نکته در تهیه کباب کوبیده، عدم فشار زیاد بر روی گوشت است. چون این کار باعث میشود کباب سفت و کمی خشک شود. برای سرو کردن کباب کوبیده، بهتر است از نان لواش، نان توپاک، روغن سیر و نمک خوراکی همراه با سالاد تازه استفاده کنید. همچنین میتوانید این کباب را با برنج سفید و پلویی نیز سرو کرده و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
2- روش درست کردن کباب کوبیده
روش درست کردن کباب کوبیده یکی از روشهای پرکاربرد در آشپزی ایرانی است. کباب کوبیده یک غذای سنتی و خوشمزه است که با استفاده از گوشت چرخکرده، پیاز، نمک و ادویههای متنوعی تهیه میشود. در ادامه، روش درست کردن کباب کوبیده را به صورت کامل توضیح میدهیم.
برای شروع، ابتدا یک پیاز متوسط را خرد کرده و با گوشت چرخکرده قرار داده و کمی نمک و فلفل اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. سپس آن را در یک ظرف به صورت دایرهای شکل زده و با استفاده از دست خود یا با کمک یک دستگاه مخصوص، آن را به شکل کوبیده شده درآورید.
سپس ادویههای دیگری مانند ریحان، زردچوبه، زنجبیل و ... را به ترکیب گوشت و پیاز اضافه کنید. در مرحله بعد، برای تسریع در پختن گوشت، میتوانید یک قاشق روغن به آن اضافه کنید و دوباره همه را با هم مخلوط کنید.
حال تغییر دادن شکل کباب کوبیده به شکل استاندارد میآید. ابتدا قالبهای کباب را یا طرحهای طرحدار روی ورق آلومینیوم قرار دهید و سپس گوشتها را با روکش آلومینیوم قویتر میکنیم ، بر روی کانی برای حرکت در دستور العمل روی شعله پخت قرار دهید و موقعی که در یک طرف سرخ شدند تغییر طرف میدهیم. بعد از کامل شدن پخت کباب کوبیده شما آماده خوردن است.
در نهایت، کباب کوبیده تهیه شده را با نان تازه یا برنج سفید و سالاد سرو کنید. این غذا در فصلهای سرد سال بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد و همیشه باعث دلنشینی و شادی در میان خانواده و دوستان میشود.
3- آموزش تهیه کباب کوبیده با گوشت گاو
کباب کوبیده یکی از خوراکیهای محبوب و پرطرفداری است که در ایران و بسیاری از کشورهای خاورمیانه به عنوان غذای اصلی سرو میشود. این غذا با استفاده از گوشت گاو تهیه میشود که به دلیل پروتئین بالایی که دارد برای سلامتی بدن بسیار مفید است. در این مقاله روش تهیه کباب کوبیده با گوشت گاو بهصورت کامل شرح داده میشود.
برای تهیه کباب کوبیده با گوشت گاو اولین قدم انتخاب گوشت تازه و با کیفیت است. برای اینکار میتوانید به یک قصابی مجهز و قابل اعتماد مراجعه کنید. سپس گوشت را به شکل خرد شده و بدون چربی در ظرفی قرار دهید. برای تهیه کباب کوبیده بهتر است از گوشت قطعاتی استفاده شود که در ابتدا به اندازه کافی خرد شده و سپس با یک چاقو یا یک دستگاه خرد کن خرد شدهاند.
سپس به مواردی مانند سس سویا، پیاز خرد شده، نمک، فلفل، زیره و پودر گرفتهای از چشمه دوغان (اگر دوست داشتید) اضافه کنید. بعد از افزودن مواد دیگر با استفاده از دستهای خود گوشت را به خوبی مخلوط کنید. برای به دست آوردن بهترین طعم و بوی کباب، میتوانید گوشت را حداقل به مدت چند ساعت (برای مثال ۲ ساعت) در یخچال قرار دهید تا مواد مختلط و ترکیب شوند و زمان بیشتر میتواند باعث بهبود کیفیت آن شود.
در نهایت، با استفاده از قالبهای کبابی یا دستهای خود، گوشت را به شکل دلخواه خود شکل میدهید و داخل قالبهای کبابی قرار میدهید. بعد از اینکه کبابها حدود ۳۰ دقیقه در کبابپز یا روی آتش پخته شوند، کباب کوبیده آماده سرو شدن خواهد بود. بهترین روش سرو کباب کوبیده با گوشت گاو، سرو آن با نان نان لاواش و یا نان تنوری و همچنین سماق و جوجه کباب است.
4- نکات مهم در تهیه کباب کوبیده
برای تهیه کباب کوبیده، ابتدا باید گوشت چرخ کرده و موادی مانند پیاز رنده شده، تخم مرغ، نمک، فلفل سیاه و برگ کری را به آن اضافه کنید. در صورت تمایل، میتوانید از چند گل سیر و زردچوبه نیز استفاده کنید تا به طعم کباب کوبیده شما اضافه شود.
سپس باید چند بار گوشت را با کف چاقو بهم زده تا کاملاً خمیری شود. بهتر است برای خمیر شدن به اندازه کافی وقت بگذارید تا بهترین بافت را برای کباب کوبیده به دست آورید.
سپس خمیر گوشت را با دست به شکل استوانهای یا دور اندازه پارس به شکل کباب کوبیده تبدیل کنید و آن را روی نوارهها یا میلههای چوبی به صورت مستقیم در قرار دهید. برای بهترین نتیجه، از میلههای چوبی خشک استفاده کنید تا کباب کوبیده شما بهتر بپزد و به خوبی بر روی میلههای چوبی نگه داشته شود.
کباب کوبیده خوب و خوشمزهی باید در دمای مناسب پخته شود. اگر میخواهید کباب خود را در ماشین گازی پخته شود، بهتر است دمای ماشین را بین متوسط و بالا در نظر بگیرید. همچنین در هنگام پخت کباب کوبیده، بهتر است آن را چندین بار برگردانید تا همهی طرفها به خوبی آماده و پخته شوند.
با رعایت این نکات ساده، میتوانید کباب کوبیدهای خوشمزه و بسیار جذاب درست کنید که به همهی افراد خانواده و مهمانان شما خوش خواهد آمد.
5- طرز ساخت کباب کوبیده مرغی
کباب کوبیده مرغی یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که در بسیاری از رستورانهای ایرانی و خانهها سرو میشود. این غذا با ترکیب گوشت مرغ کوبیده شده و به همراه ادویههای خاص تهیه میشود و سپس در روشهای مختلف به سرخی درمیآید. در اینجا به طرز تهیه کباب کوبیده مرغی پرداختهایم.
مواد لازم برای ساخت کباب کوبیده مرغی عبارتند از مرغ چرخکرده، پیاز رنده شده، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، گلاب و روغن زیتون. برای ساخت کباب کوبیده مرغی ابتدا مرغ چرخ شده و پیاز رنده شده را با یکدیگر ترکیب کرده و سپس به آن نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و گلاب اضافه کرده و به خوبی مخلوط کردهایم.
سپس برای ساخت کباب کوبیده مرغی، مخلوط را به دلخواه شکلدهی کرده و روی چوبهای کباب روی گریل یا تابه میگذاریم و به صورت سرخ کرده میکنیم. در صورت نداشتن چوب کباب، میتوانیم از سرمایهگذاریهای کوچک خریداری شده از فروشگاه استفاده کنیم.
در نهایت، کباب کوبیده مرغی را به همراه برگهای تازه کرفس، نعناع و گلگاوزبان سرو میکنیم. میتوانیم این غذا را با چند قاشق روغن زیتون و نمک تزئین کنیم و در کنار سالاد و برنج یا نان تپهماهی سرو کنیم.
در نتیجه، کباب کوبیده مرغی بهسادگی قابل تهیه با مواد ارزان و همچنین سریع و خوشمزه است که در هرکجا میتوانید این غذای خوشمزه را تهیه کنید. همچنین اضافهکردن ادویههای دیگر به این غذا که به سلیقه شما بستگی دارد میتواند عطر و طعم بیشتری به کباب کوبیده مرغی بدهد.
6- مواد لازم برای کباب کوبیده
برای تهیه کباب کوبیده، نیاز به موادی داریم که در ادامه به توضیح هرکدام از آنها میپردازیم.
۱- گوشت: گوشت معمولاً برای تهیه کباب کوبیده از گوشت گوسفند یا گاو استفاده میشود. گوشت باید آبیاری و خوب باشد و بدون چربی و سایر اجسام غیر مورد نظر شسته و تمیز شود.
۲- پیاز: پیاز یکی از مواد اصلی کباب کوبیده است که به دلیل خواص آن برای سلامتی و عطر و طعمی که به غذا میدهد، از آن استفاده میشود. پیاز برای تهیه کباب کوبیده باید خیلی خرد شده و ریز شود.
۳- نمک و فلفل: برای محرکبخشی غذا و دادن طعم مطلوب به آن، نمک و فلفل در کباب کوبیده بیشتر استفاده میشود. برای به دست آوردن طعم استاندارد، باید مقداری نمک و فلفل را به گوشت و پیاز اضافه کنید.
۴- تخم مرغ: برای ترکیب و چسباندن مواد مختلف به هم، تخم مرغ نیز به لیست مواد لازم برای کباب کوبیده اضافه میشود. تخم مرغ در این غذا به صورتی استفاده میشود که با شکل گوشت کوبیده، نرمی و لطافت کباب به آن اضافه میشود.
۵- گردو: گردو خرد شده به کباب کوبیده طعم و عطر مطلوبی میدهد. گردو باید به صورتی خرد شود که بتواند پیراهن کباب را پوشانده و مخلوط شود.
۶- زردچوبه: زردچوبه جزء مواد خوشمزه و محرکبخش کباب کوبیده به حساب میآید. زردچوبه به دلیل طعم تلخ و عطری که دارد، در کباب کوبیده به عنوان یک پاککنندهی طبیعی برای گوشت و پیاز مورد استفاده قرار میگیرد.
در نهایت، با ترکیب مواد گفته شده، آماده سازی کباب کوبیده را شروع کنید و با طبقه کردن و سرو کردن آن با نون و سالاد، از سلامتی غذای خوشمزهتان لذت ببرید.