۱. طرز تهیه کباب کوبیده مرغ
کباب کوبیده مرغ یکی از پرطرفدارترین و خوشمزه ترین غذاهایی است که در ایران تهیه می شود. برای تهیه این غذا، ابتدا باید مرغ را با چاقو چرخ داده یا به دستگاه رفته و کوبیده شود. سپس به آن ادویه های مختلفی چون نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر کمیون، پودر دارچین، پودر پیاز و یک قاشق سرکه اضافه می شود. سپس از همه مواد خوب مخلوط شده و به مدت چند ساعت در یخچال قرار می گیرد تا خوب خوب جذب شود.
بعد از مدتی در پارچه ها کوبیده را می چیندو روی ظرف نواری کوبیده را بر روی کباب تعبیه کردو کمی اجازه می دهد تا نیمه پخته شود و سپس آن را با وسایلی مانند چنگال، کبابی و چاقو روی گاز یا در مسیر کباب سوز طلایی شده پخت می کندتا کاملاً پخته شود.
طریقه سرو و دکوراسیون روی پلیور یا بشقاب هم برای زیبایی غذا مهم است. برای سرو کباب کوبیده مرغ معمولاً با انواع سالاد و رویه پلو سفید یا پلو مخصوص سرو می شود. در تهیه این غذا می توان از مرغ های تازه و طبیعی، خرد شده و آماده شده برای پخت کباب کوبیده استفاده کرد. لذت ببرید.
۲. طرز تهیه کباب کوبیده گوشت مخلوط
کباب کوبیده یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین انواع غذاهای ایرانی است که به خوبی مستلزمیت کاملی از گوشت مخلوط و ادویههای مناسب است. از آنجا که این شیرین ملایم در بردارنده مراحل مختلف تهیه است، باید با دقت نسبت به هر قدم از فرآیند تهیه آن رعایت همه جزئیات مورد نیاز باشد.
ابتدا بهتر است گوشت را به شیوهای دقیق آماده کنیم. برای این منظور بهتر که از گوشت مخلوط گاو و گوسفند استفاده کنیم که بهترین نتیجه را به ما می دهد. سپس برای زیاد شدن طراوت گوشت، آنرا روزی یکبار به قبل از مصرف، در یخچال قرار داده و مجددا گردانیده شود.
در مرحلهی دوم، بهتر است مواد غذایی مختلف را برای تنظیم طعم آماده کنیم. پیاز و سیخ کرده مرغ برای افزایش طعم، هویج و سیر برای شادابی و ذائقه، فلفل سیاه و نمک به میزان قابل توجهی برای دادن طعم مناسب به آن.
در مرحله آخر، بعد از مخلوط کردن تمام مواد، برای حفظ طعم و مزه غذایی، روی پشت یک برگه آلومینیوم کاغذی ریخته و با دقت به داخل مخلوط کرد تا از هوا، مرطوبیت و غیره محافظت شود. سپس با مواد و فرآیند کوبیدن به مدت بیشتری یا حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه کباب کوبیده پخته میشود. در طول این مرحله، میتوانید آنرا به صورتی که خودتان پسندید ادویهبندی کنید و سپس آمادهی سرو شدن و نوش جان شوید.
۳. روش تهیه و خرد کردن مرغ یا گوشت مخلوط
برای تهیه و خرد کردن مرغ یا گوشت مخلوط، ابتدا باید از مواد اولیه خود اطمینان حاصل کرد. برای این منظور، بهتر است گوشت سالم و تازه را انتخاب کنید و آن را قبل از خرد کردن به دو قسمت برش بزنید تا بهترین نتیجه را در خرد کردن خود بگیرید.
در مرحله بعد، برای خرد کردن مرغ یا گوشت مخلوط، می توانید از یک فرآوردهی خاص به نام فود پراکس بهره مند شوید. این فرآورده برای گرد شدن و خمیر شدن مرغ و گوشت مخلوط استفاده میشود و باید وارد بازار در هر دو فرم پودری و مایع شود.
برای استفاده در فرآیند خرد کردن مرغ یا گوشت مخلوط، بهتر است یک قاشق چایخوری از فود پراکس در پایین مخلوط را به همراه دیگر مواد مخلوط کنید. بعد از این که مواد به همراه فود پراکس کاملاً ترکیب شدند، می توانید آنها را با استفاده از یک خمیر کن خرد کنید.
استفاده از فود پراکس به شما کمک میکند تا مرغ یا گوشت مخلوط بهتر و سریعتر خمیر شود و شکل جمعیت پیدا کنند. همچنین، میتوانید از تیغهی خمیرکن برای خمیر کردن مرغ یا گوشت مخلوط استفاده کنید و با دست از آنها کوفتههای دلخواه خود را بسازید.
۴. استفاده از ادویه و فصلکاری در تهیه کباب کوبیده
کباب کوبیده یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که در تهیه آن از ادویههای مختلف استفاده میشود. در این غذا، مرغ، گوشت گوسفندی، گوشت گاو یا مخلوط آنها با روشی خاص کوبیده شده و پس از افزودن ادویههایی مانند فلفل، زنجبیل، آویشن، زعفران و ... در طعم و عطر بیشتری برخوردار میشود.
استفاده از ادویههای مختلف در تهیه کباب کوبیده، به غذا شخصیت و طعمی خاص و متفاوت میبخشد. مثلا استفاده از زردچوبه، به دلیل رنگزایی قوی، از دینامیکی بیشتری به غذا بخشیده و عطر و طعمی دلپذیر توسط مصرفکننده به دست میآید. همچنین استفاده از دانههای سبز فلفل، به عنوان یک آرمان که باعث تنوع و شرح گسترده دستور العمل میشود، طعم نو و شگفتانگیزی را به غذا میبخشد.
همچنین به منظور بهتر شدن طعم کباب کوبیده، از تکنیک فصلکاری استفاده میشود. به نحوی که گوشت پس از کوبیده شدن، بازآواز یابی شده و به همراه زنجیر یا دستگاه خاصی چرخ چرخیده و به شکل یک تق قرار میگیرد. در صورت استفاده از گوشت گوسفندی، فصلکاری باعث برداشتن از گوشت پرچربی میشود و در نتیجه کباب کوبیده کمترین میزان چربی را دارد.
در کل، استفاده از ادویه و فصلکاری در تهیه کباب کوبیده، به غذا شخصیت و طعمی خاص و متفاوت میبخشد و باعث مشتریپسندی بیشتر و دلپذیری غذا میشود.
۵. نکاتی برای جلوگیری از پخته شدن غذای کبابی
پخته شدن زودرس غذای کبابی یکی از مشکلاتی است که شاید هنگام پخت کباب در خانه تجربه شده باشد. برای جلوگیری از این مشکل و افزایش کیفیت و مزه غذای کبابی، چند نکته مهم میتوان در نظر گرفت.
اولین نکته برای جلوگیری از پخته شدن زودرس غذای کبابی، استفاده از آتش متوسط است. افزایش آتش به پخته شدن زودرس غذا منجر میشود و دمای بالاتر، باعث کاهش رطوبت گوشت و نرمی آن میشود.
استفاده از مرغ، گوشت قرمز و ماهی خیلی مهم است. این سه نوع غذا میتوانند به خوبی برای پخت کباب به کار روند. قطعات نازک گوشت و مرغ بهتر در مقابل پخته شدن زودرس مقاومت میکنند.
در کنار این نکته، حتما باید از ملایم کننده استفاده کنید. استفاده از طبیعی کننده های مثل آرد و سیبزمینی که آبشان گرفته شده است به کباب، نرمی و رطوبت بیشتری میبخشد و مانع پخته شدن زودرس غذا میشود.
همچنین برای پخت کباب، میتوانید از فویل استفاده کنید. این روش برای پخت کباب به کار میرود و باعث میشود که حرارت در کنار گوشت و مرغ نیز باشد و بهترین مزه را به شما بدهد.
در نهایت نکته آخری که باید به آن توجه کرد، استفاده از انواع چربی مناسب برای پخت کباب است. بهتر است از چربیهایی مثل روغن زیتون و کره استفاده کنید و چربیهای نامناسب از جمله روغن سبزیجاتان صنعتی بهتر است کنار بگذارید.
در کل با رعایت این نکات، میتوانید از پخته شدن غذای کبابی قبل از موعد جلوگیری کنید و غذاهایی با کیفیت تر و خوشمزه تری برای خانواده خود تهیه کنید.
۶. روش پخت کباب کوبیده در ماهیتابه
برای پخت کباب کوبیده در ماهیتابه، ابتدا باید گوشت را با نمک، فلفل، پیاز، سیر و ادویههای دیگر مانند زیره، زرد چوبه و تره فرنگی مخلوط کرده و به مدت حداقل ۲۰ دقیقه در یخچال قرار داد تا طعم و مزهی اینگونهای که شما میخواهید به گوشت برسد.
پس از این که گوشت آماده شد، دستگاه ماهیتابه را روشن کنید و به مدت حدود ۵ دقیقه اجازهی دهید تا خیلی داغ نشود. بعد از گرم شدن، یک لایه از گوشت را بر روی ماهیتابه بریزید و به یکدیگر رام کنید تا شکل داکتیل و بدون لکهی چربی بگیرد. در صورتی که دوست دارید، میتوانید مقداری آبلیمو، روغن و یک یا دو تخم مرغ (بسته به تعداد گوشت) را به حریم پخت اضافه کنید تا گوشت آبکی نشود.
پس از سرخ شدن یک طرف گوشت، آن را برگردانید تا دیگر طرف هم سرخ شود. این کار حدود ۵ الی ۳ دقیقه زمان خواهد برد. با توجه به چربی گوشت، میتوانید از کاغذ صابونی برای جمع کردن اضافهی چربی استفاده کنید.
پس از پخت گوشت، آن را با لیموتیمار و رفته خوری سرو کنید. همچنین میتوانید تا کمی تمام شدن ادویهها، حبهی لیم و نمک را به منظور اصلاح طعم کباب اضافه کنید. خوراکی خوش طعم و لذت بخشی خواهید داشت.