1. روش ساده تهیه کارامل برای روی کیک
رسیدن به یک کارامل با کیفیت خوب و بدون ایجاد چسبندگی میتواند در تهیه کیکها، دسرها، آجیلی ها و غذاهای دیگر استفاده شود. در اینجا نحوه تهیه کاراملی ساده و خوشمزه برای استفاده در روی کیک را شرح میدهیم.
مواد لازم:
- یک فنجان شکر
- ۱/۴ لیوان آب آشامیدنی
- نصف فنجان کره\ پنیر سفید\شیرخشک
طرز تهیه:
1- ابتدا شکر را در قابلمه کوچکی بر روی حرارت متوسط قرار دهید. اجازه دهید شکر ذوب شود و کمی قهوهای رنگ شود.
2- سپس همزمان باهم آب آشامیدنی و کره را به قابلمه اضافه کنید و همه مواد را با هم ترکیب کنید. حرارت را کم کنید.
3- تا زمانی که کارامل راه افتاده شود ( حدود ۷ ذرات در دانه نارگیل فریزر) با اندکی هر چند ثانیه قابلمه را لرزانید.
4- آماده مصرف است. اگر خواستید میتوانید آن را روی کیک یا حتی دسته موز یا حبوبات بپاشید تا ظاهر درخشانی داشته باشد.
با این روش ساده و سریع، میتوانید کاراملی با عطر و طعم بیبدیلی بسازید که به راحتی روی کیکها و دسرهای شما نصب میشود.
2. چگونه کارامل را بدون شکسته شدن تهیه کنیم
تهیه کردن کارامل بدون شکستن آن به نظر میرسد به علت سختی و حساسیت این دسر، چالش بزرگی باشد. اما با مراعات چند نکته میتوانید کارامل بدون شکستن آن را تهیه کنید.
1. ابتدا تهیه کننده کارامل باید لوازم و وسایل مورد نیاز را آماده کند؛ قابل ذکر است که کارامل آماده کردن به یک قالب و نوع کنده نان دستگاهی نیاز ندارد. لازم به ذکر است که برای هر 200 گرم شکر باید یک قاشق غذاخوری آب حفظ شده استفاده کنید.
2. شیرینیپز حتماً باید از قابلمه شرکت شود که با جنس روکش روی آن چسبندگی کارامل کمتری را به همراه خواهد داشت، اگر ظرف استیل داشته باشید مطمئن شوید که ظرف خیس نیست و کاملاً خشک است.
3. روی شعله ملایم شروع به تفت دادن شکر در قابلمه بکنید و اجازه دهید بکارامل در حدود 20 دقیقه طلایی باشد (یعنی رنگ آن با رنگ زرد طلایی ست و گاهی فوق العاده خرد همراه با رنگ قهوهای-قرمز روشن است). سریع و زود کارامل را از حرارت بیرون بیاورید تا به هیچ عنوان رسوب و زغال نکند.
4. در انتهای روش، شما میتوانید تکه کارامل تهیه شده را به دست گرفته و با آن بازی کنید! با کوچک کردن آن و قرار دادن آن روی نوک شمشیر، شما میتوانید یک تزئینی زیبا روی کیک یا دسر خود ایجاد کنید.
5. بدون شکسته شدن کارامل حاصل از این فرآیند، شما میتوانید از این تکههای کارامل برای تزئین دسر یا تهیه آبمیوهایهای مناسب استفاده کنید. فراموش نکنید که خرد کردن کارامل بسیار سخت است، بنابراین توصیه میشود که به خاطر داشته باشید که همیشه بزرگترین تحفه کارامل که ساخته شده، نهایت قابل حمل است.
3. نکات مهم در تهیه کارامل برای روی کیک
تهیه کارامل برای روی کیک یکی از مهمترین مراحل در تهیه کیکهای شیرین و خوشمزه است. کارامل یکی از روشهای ساده تهیه میوهها، کیکها، پفکها و دسرهای مختلف است که برای آن استفاده میشود. در ادامه نکات مهم در تهیه کارامل برای روی کیک را بررسی خواهیم کرد.
1. تهیه شیرینکننده: اولین فاکتور برای تهیه کارامل، این است که باید شیرینکننده مناسبی را انتخاب کنید. ترجیحا از قند یا شیرینیگیرها استفاده نکنید و بهتر است از شکر کرهای یا شکر برنجی استفاده کنید که در زمان تهیه کارامل بهترین نتیجه را به شما میدهد.
2. حرارت مناسب: حرارت مناسب برای تهیه کارامل، حرارت بالا و متوسط است. بدین منظور میتوان همزمان از حرارت شعله بینظیر گاز و حرارت فر استفاده کرد. هنگامی که شکر ذوب میشود، حتماً فراموش نکنید که قاطع اتصال بافته یا قلم موی مرطوب شده را در کنار قابلمه قرار دهید. با این کار میتوانید از سوختن کارامل جلوگیری کنید.
3. زمان تهیه: حواستان باشد که زمان تهیه کارامل مهم است و بسیار برای کار آموزش دادن یا شاید هنریک اولیه اشتباه می کنند. در واقع این نکته یکی از مهمترین مراحل در تهیه کارامل است. برای تهیه کارامل روی کیک، فقط کافی است که شکرهای خود را در فر متوسط گذاشته و بعد از هرچند دقیقه ، آن را آزاد کنید.
اگر این نکات مهم را دنبال کنید و به همه توصیههایی که در این مقاله ذکر شد ، عمل نمایید با اطمینان میتوانید کارامل خوشمزه برای روی کیک خود بسازید و لذت ببرید.
4. راهنمای تهیه کارامل با شیرینی سرخ شده
تهیه کارامل با شیرینی سرخ شده یکی از بهترین و پرطرفدارترین دسرهایی است که در مناسبتها و جشنها به میزان زیاد سرو میشود. در این دسر، شیرینیای که با کره و شکر تهیه شده است، با یک لایه جامد و شیرین از قلب کارامل پوشیده میشود. در ادامه توضیحی درباره روش تهیه کارامل با شیرینی سرخ شده ارائه خواهیم داد.
اولین مرحله در تهیه کارامل، تهیه قلب کارامل است. برای این کار، شکر را در یک قابلمه تو خالی، ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر ذوب شود. سپس با کف چاقو یا قاشق، ترکیب شکر را به صورت ملایم هم بزنید و به موخره باید رنگ قهوهایتیره را بگیرد.
در مرحله بعد، باید شیرینیی خود را سرخ کنید. برای این کار، درون قابلمهای روغن داغ قرار دهید و نان شیرینی را داخل آن آرایش دهید تا به طور یکنواخت داغ شود. سپس شیرینیها را از روغن بیرون بیاورید و روی کاغذ آشپزخانه برای تخلیه کردن چربی قرار دهید.
سپس به مرحله پایانی میرسیم. با استفاده از قلک، کارامل را درون قالبهای مد نظرتان ریخته، سپس روی شیرینیهای سرخ شده قرار دهید و در آخر شیرینیها را بر روی کارامل قرار دهید. بعد از یخچالی کردن پنج ساعته، کارامل با شیرینی سرخ شده شما آماده سرو شدن خواهد بود.
5. مرحله به مرحله تهیه کارامل و مواد لازم
تهیه کارامل یکی از شیرینیهای خوشمزه و محبوب است که برای تهیه آن نیازمند چند ماده اولیه است. اولین ماده از شکر است که باید در قابلمهای ریخته و اجازه داده شود که به آرامی به رنگ قهوهای تاریک برسد. زمانی که رنگ کارامل به دلخواه شما رسید با اضافه کردن یک قاشق غذاخوری آب جوش و ترکیب آن با شکر، سرا به آن روی کارامل بسته شود. دقت داشته باشید که این عملی خطرناک است و باید از احتیاط کامل برخوردار باشید.
بعد از جلوگیری از انفجار شیرینی کارامل، باید کره یا سس وانیلی را به مواد مذکور اضافه کنید تا این شیرینی بتواند بهتر معطوف شود. با مخلوط کردن تمامی اجزای مورد نیاز، کارامل در حالت خوب و استاندارد در دست شما خواهد بود.
از کارامل میتوان در انواع شیرینیها، عصای کاراملی و در حتی مواد غذایی دیگری مثل آیس کریم استفاده کرد. به عنوان نکته پایانی، همیشه باید خیلی احتیاط بخش باشید و مواد تهیه کارامل را با دقت کامل در هم خلط کنید. در غیر این صورت، ممکن است کارامل انفجار کند و منجر به صدمات بسیار جدی شود.
6. طرز تهیه کارامل با اسید سیتریک
برای تهیه کارامل با اسید سیتریک ابتدا باید مواد لازم را آماده کنید. برای تهیه این نوع کارامل به یک قاشق چایخوری از اسید سیتریک و چند قاشق آب نیاز دارید. همچنین برای تهیه کارامل با اسید سیتریک نیاز به شکر، آب و چند قطره اسید سیتریک دارید.
ابتدا مقدار مورد نظر شکر را در قابلمه ای اضافه کنید و به همراه آب روی حرارت قرار دهید تا شکر به آرامی مذاب شود. پس از مذاب شدن شکر به آن چند قطره اسید سیتریک اضافه کنید و به مدت 3 الی 4 دقیقه روی حرارت بگذارید تا مواد بهم مخلوط شوند.
در این مرحله لازم است دقت کنید که مواد را بیشتر از حد نگه ندهید زیرا این می تواند باعث تبخیر بیش از حد آب شده و کارامل شما تاریک و سفت شود. پس از آماده شدن کارامل آن را از روی حرارت بردارید و به مدت یک دقیقه به خلوص درآمده بگذارید تا قابلیت استفاده داشته باشد.
در نهایت کارامل با اسید سیتریک با دقت و همراه با لوازمی نظیر دستکش و البته در فاصله ایمن از پله حرارتی، روی غذای مورد نظر خود (مانند پفک، بیسکوییت و...) بریزید. لازم به ذکر است که لازم است برای تمیز کردن ظروف حاوی کارامل با اسید سیتریک از آب سرد و صابون استفاده کنید.