مواد لازم برای تهیه ژله میوه ای
برای تهیه ژله میوه ای ، موادی که نیاز دارید عبارتند از: گلابی ، طالبی ، نارنگی ، آب ، کره وانیلی ، شکر و ژله پودر. این مواد را می توانید از فروشگاه محلی خود یا از فروشگاه های آنلاین تهیه کنید.
برای شروع به تهیه ژله میوه ای ، ابتدا میتوانید میوهها را بشوید و پوست آنها را بردارید. سپس میوه ها را به قطعات کوچک تری خرد کرد و آن ها را با آب در دستگاه میکسر بزنید تا یک پوره مایع به دست آید.
سپس در یک قابلمه متوسط حجم ، آب را با شکر و کره وانیلی بر روی حرارت داغ قرار دهید و آن را تا بجوشانید. سپس با در نظر گرفتن نسبت مناسب ، ژله پودر را بریزید و آن را به آرامی باز هم زیاد نزنید و تا زمانی که کاملا حل شدن در دستور میل کنید. همچنین می توانید برای تزیین و طعم دادن به ژله میوه ای خود گلابی و طالبی آن را به دسته های کوچک تری خرد کرده و به آن اضافه کنید.
در نهایت ، حجم پوره مایع را به آرامی به داخل قابلمه حاوی شیرین کننده ژله بریزید و آن را در کنار میوه های تزیینی از قبل خرد شده گذاشته و تمام آن را در یک کاسه بزرگ تا سفت شدن قرار دهید. پس از چند ساعت خنک کردن در یخچال ، ژله میوه ای آماده است.
مراحل تهیه ژله میوه ای
تهیه ژله میوه ای یکی از فرآیندهای محبوب در آشپزی است که به راحتی می توانید در خانه خود انجام دهید. این چیزی است که برای هر فصل سال شاید باشد و می توانید از تنوع میوه ها برای تهیه ژله خود برای کودکان و بزرگسالان استفاده کنید.
ابتدا، میوه هایی را که میخواهید از آن ژله تهیه کنید ریز کرده و به همراه مقدار کمی آب در قابلمه ای بگذارید و به مدت 10، 15 دقیقه بپزید. سپس بربندید تا میوه ها کاملا نرم شوند و شیرینی آنها خردلی شود. سپس روی آنها مقداری شکر افزوده و به صورت یکنواخت هم بزنید.
در قدم بعد تفلونی روی ماهیچه که باید به ارتفاعی حداقل 5 سانتی متر از شیرینی و چند سانتیمتر بیشتر از حلیم قرار گیرد بنشانید و شیرینی را ریخته و گذاشته بین دو سردکننده. این کار به شما در ترکیب ژله کمک خواهد کرد، چون ژله با این حال مطمئن خواهد بود که به شکل محکمی خود را به شکل پیوسته می دهد.
در این مرحله باید ژلاتین را تهیه کنید. برای این کار، 2 قاشق چایخوری ژلاتین را در 2 قاشق غذاخوری آب بجوشانید. سپس کم کم شیرینی را با فنجانی چوبی به آن افزوده و همیشه به صورت یکنواخت هم بزنید. بعد از ترکیب کامل شیرینی با ژلاتین، به مقدار کافی رنگ زرد و طعم محبوب خود را بهمراه اسانس و صمغ کاتونیک به شیرینی افزوده و به دقت به هم بزنید.
حالا کافیست که شیرینی را به دلخواهتان رنگ کنید و به شعله کم بچمن کنید. مهم است که با حرکات محکم مخلوط کنید تا هیچ گونه گلوله های کوچکی در بلند کردن ژله روی آن نمایان نشود. من یعنی بعد از 5 تا 7 دقیقه شیرینی خود را در قابلمه از روی شعله بردارید و بزارید آرام بشند و سپس آن را به داخل ماهیچه ریخته و در یخچال بگذارید تا برای تهیه ژله خود صبر کنید.
انواع میوه های مناسب برای تهیه ژله
یکی از خواص خوب ژله، ترکیبی از میوه ها و شیرینی است که می توان برای خوردن در هر زمانی قرار داد. انتخاب میوه های مناسب برای تهیه این غذا می تواند طعم و ارزش غذایی آن را افزایش دهد.
صیفی جات مثل توت فرنگی، توت، وانیل، مانگو، گلابی و آناناس بهترین انتخاب ها برای تهیه ژله هستند. سبزیجات شامل هویج، شاخه های رزماری و نعناع، همچنین پرتقال، لیمو ترش و لیمو شیرین نیز می توانند مزه و عطر خوبی را به ژله اضافه کنند.
در انتخاب میوه و سبزیجات برای تهیه ژله، مطمئن شوید که آنها به صورت تازه در دسترس هستند. از میوه های نرسیده استفاده نکنید چون ممکن است تازگی و ارزش غذایی ویژه آنها کاهش یابد.
قبل از استفاده از میوه ها و سبزیجات، آنها را مجدداً شستشو کنید و به خوبی خشک کنید. در هنگام تهیه ژله، میوه ها را برش داده و به آنها عصاره لیمو ترش، نعناع یا رزماری اضافه کنید تا به مزه و عطر آنها افزایش دهید. به منظور تهیه ژله، باید میوه ها را با کمی آب و شکر در آشپزخانه پخته و به همراه ژله پودر و آب شکر اضافه کرد. بعد از آماده شدن ژله، می توان آن را در فرم ها یا لیوان های شیشه ای تزئین کرده و برای سرو به میهمانان در دسترس قرار داد.
رنگرزی و طعم دهی به ژله میوه ای
رنگرزی و طعم دهی به ژله میوه ای یکی از روش های مهم و جذاب در صنعت غذایی است که استفاده از رنگ ها و طعم های مختلف را به ژله های میوه ای اضافه می کند. با افزودن رنگ و طعم به این نوع از محصولات، به آن ها خواص دیداری و عطری متمایزی بخشیده می شود که به فروش محصول و جذابیت آن کمک می کند.
برای رنگرزی ژله میوه ای استفاده از رنگ های طبیعی و نیز رنگ های مصنوعی در صنعت غذایی رایج است. رنگ های طبیعی شامل رنگ های میوه ها و سبزیجات هستند که نسبت به رنگ های مصنوعی، برای سلامتی بدن ایمن تر هستند. همچنین رنگ های مصنوعی نیز بر اساس استانداردهای موجود برای رنگرزی در صنعت غذایی تولید می شوند و از نظر بهداشتی ایمن هستند.
طعم دهی به ژله میوه ای نیز با استفاده از مواد طبیعی و مصنوعی انجام می شود. انواع مختلفی از طعم های مصنوعی شامل میوه های ترش، شیرین، تلخ و... در بازار تولید می شوند که به تنوع طعم محصول کمک می کند. همچنین از عصاره های میوه ها نیز می توان در طعم دهی استفاده کرد که علاوه بر افزایش طعم محصول، مواد مغذی مفیدی نیز به آن اضافه می کنند.
به طور کلی، رنگرزی و طعم دهی به ژله میوه ای یکی از موارد اساسی در تولید و بهبود کیفیت این نوع محصولات است که به آن ها خواصی منحصر به فرد و جذابیت زیادی می بخشد. به نظر می رسد این روش در آینده نیز در صنعت غذایی پرکاربرد خواهد بود.
نکات مهم در تهیه ژله میوه ای
برای تهیه ژله میوه ای از مواد اولیهای مانند آب، قند، ژله پودر، پودر سیبزمینی و عصاره میوه استفاده میشود. مرحله اولیه در تهیه ژله میوه ای، بازگرداندن مقداری از آب به میوهها است که باعث میشود میوهها به خوبی در ژلهای که در حال حاضر ایجاد شده است قرار بگیرند.
در مرحله بعدی با استفاده از قند و آب، یک شربت تهیه میشود و سپس به آن پودر ژله اضافه میشود. میزان پودر ژله لازم برای تهیه ژله میوه ای از ویژگیهای آن مانند محتوای ترکیبی، حجم حاوی، نوع میوه و آب استفاده شده، تعداد دفعات تولید و نوع محصول تولیدی بستگی دارد.
پس از اضافه کردن مقدار مناسب پودر ژله، شربت مخلوط شده و به جایی مناسب ریخته میشود. در طی پخت ژله میوه ای، باید به دمای مناسبی داخل قابلمه داغ کنیم تا به خوبی ایجاد شود. پس از این که ژله میوه ای پخته شد، برای سرمایش به یخچال یا درجه حرارت بالاتری پذیرای شکلدهی و خدمت نمودن به میهمانان میشود.
همچنین برای تهیه ژله میوه ای با رنگ متنوع میتوان از روش اضافه کردن کمی رنگ خوراکی یا روش استفاده از ژله پودر متناوب با، ژله پودر شفاف استفاده کرد. بهتر است برای تهیه ژله میوه ای، از میوه های طبیعی و فراوان، بدون اضافه کردن مواد نگهدارنده و رنگ آمیزی صنعتی استفاده کرد.
نحوه محفوظ نگه داشتن ژله میوه ای
ژله میوه ای یکی از خوراکی های پرطرفدار در بین افراد است که علاوه بر خوشمزه و لذیذ بودن، خواص مفیدی هم دارد. به همین دلیل، بسیاری از مردم به دنبال نحوه محفوظ نگه داشتن ژله میوه ای می باشند تا بعد از یکدوره به دسترس شان باشد. در اینجا به برخی از چگونگی های محافظت از ژله میوه ای پرهزینه و لذیذ پرداخته خواهیم شد:
اولین روش این است که ژله میوه ای را در یک ظرف شیشه ای نگه داریم. ظرف شیشه ای می تواند دو ویژگی مهم را برای ژله میوه ای دارد؛ یکی این است که مانع از نفوذ هوا، گرد و غبار و حشرات می شود و دیگر آن است که به خود ژله فضای کافی را برای جا دادن می دهد.
روش دیگری که برای محافظت از ژله میوه ای وجود دارد، استفاده از پلاستیک می باشد. در این روش، باید ژله میوه ای را در پلاستیکی مناسب و محکم تعبیه کنیم تا آن را محفوظ نگه داریم. باید به یاد داشت که انتخاب پلاستیک مناسب بسیار مهم است و باید پلاستیکی با سطح صاف و بدون پوشش های ضعیف انتخاب کرد.
روش آخری که می توان به آن اشاره کرد، استفاده از جعبه های بسته بندی شده است. در این روش، باید ژله میوه ای را در جعبه های محکم و بسته بندی شده قرار داد تا به آسانی قابل حمل باشد و از فروشگاه تا خانه به جای خود برسد.
در نهایت، باید به یاد داشت که محافظت از ژله میوه ای می تواند به وسیله ظروف، کیسه های پلاستیکی یا بسته بندی پلاستیکی صورت بگیرد. لذا باید تلاش کرد تا هیچ گونه نفوذ دهنده ای هنگام حمل ژله میوه ای با آن تماس نداشته باشد.