مواد لازم برای تهیه چیپس سرکه ای
تهیه چیپس سرکه ای، یکی از خوراکی های نسبتاً ساده و محبوب در کنار خوراکی های دیگر است. برای تهیه این خوراکی ابتدا باید مواد لازم را تهیه کرد. چیپس سرکه ای از سیب زمینی تهیه می شود که پوست آن ها بعد از شستشو از بین برود. سپس سیب زمینی ها را ریز و نازک خرد کرده و در آب سردی برای چندین دقیقه قرار دهید تا از بافت آبگیر سیب زمینی ها خلاص شوند.
پس از روشن شدن روغن، سیب زمینی های خرد شده را به کمک دستمال کاغذی از آب خارج و در روغن داغ قرار دهید. بعد از چند دقیقه، چیپس ها را در دیگی گذاشته و سرکه، نمک و فلفل به آن ها اضافه کنید. بعد از حدود یک دقیقه، چیپس ها را از دیگ خارج کرده و روی کاغذ فیلتر قرار دهید تا روغن اضافه خود را از خودشان رها کنند.
با توجه به سلیقه شما، پس از خشک شدن، می توانید به چیپس های خود فلفل قرمز، کمی سیر خرد شده یا خیار شور اضافه کنید تا طعم بهتری داشته باشند. حال با اینکه به نظر می رسد تهیه چیپس سرکه ای بسیار راحت است، اما نگذارید این راحتی شما را فریب دهد. باید به دقت بیشتری از مراحل تهیه آن پیروی کنید تا چیپس هایی با طعم و کیفیت واقعی تولید کنید.
آماده کردن سیب زمینی برای تهیه چیپس
تهیه چیپس سیب زمینی یک فرآیند ساده ولی زمان بر می باشد. اولین مرحله در تهیه چیپس سیب زمینی شستشو است. برای شستن سیب زمینی ها شما باید سیب زمینی هارا با آب جاری شستشو داده و سپس آن ها را خشک کنید. در این مرحله می توانید از کاغذ سفید کمک بگیرید که با ان را بر روی سیب زمینی ها بگذارید و آن ها را خشک کنید.
در مرحله بعدی باید سیب زمینی ها را برش دهید. برای این کار می توانید از دستگاه برش استفاده کنید. به هر حال سیب زمینی ها باید برش خورده و به شکل نازکی رقیق شوند.
مرحله بعدی تهیه چیپس سیب زمینی در آماده کردن روغن است. یک قابلمه کوچک را بگیرید و داخل آن روغنی را که برای سرخ کردن چیپس استفاده می کنید درونش قرار دهید.
سپس روغن را روی حرارت بیاورید تا داغ شود. شما باید سیب زمینی ها را به صورت نازکی در روغن بریزید و آن ها را برای چند دقیقه سرخ کنید. بعد از آن سیب زمینی ها را با یک فندک بر روی دستمال کاغذ جمع کنید تا اضافه روغن روی آن ها تراکم نکند.
بعد از جمع کردن چیپس ها از دستمال کاغذ، ترکیبات خود را بر روی آن ها بنابر سلیقه خود بریزید. پس از آماده شدن چیپس ها، آن ها را در وعده ی خودجوش یا بدون هیچ وعده ای به عنوان یک میان وعده یا تنقلات استفاده کنید.
روش تهیه سس سرکه ای برای چیپس
جهت تهیه سس سرکه ای برای چیپس، ابتدا باید مواد اولیه مورد نیاز را به دست آورید. برای تهیه این سس، باید ۱/۲ فنجان سرکه، ۳ قاشق غذاخوری شکر، ۱/۴ قاشق چایخوری نمک و ۱/۴ قاشق چایخوری فلفل سیاه را آماده کنید. با این کار مواد اولیه به دست آمده خواصی مانند ترشی و شیرینی را به سس اضافه می کند.
حالا باید مواد در حجم مساوی را مخلوط کرده و به صورت یکپارچه با هم در هم بریزید. بهتر است از ظرفی استفاده کنید که از قابلمه استفاده کرده اید تا بتوانید آن را بر روی حرارت ببالا بگذارید.
بعد از اینکه مواد را در ظرف مناسب خود ریخته اید، آن را به صورت آهسته بر روی حرارت متوسط بگذارید. با استفاده از قاشق در طی این فرایند، سس را همواره هم بزنید تا خوب مخلوط شود.
در انتها باید با استفاده از دستمال یا رومیزی، سرکه ای را برای سرو کردن در ظرفی مناسب نگهداری کنید. با توجه به سلیقه خود، می توانید از ادویه های دیگری مانند پیاز خرد شده، سیر و کمی زیره سبز استفاده کنید تا به سس مزه و عطری خاصی بدهد.
طریقه خمیر کردن سیب زمینی جهت سرخ کردن
برای خمیر کردن سیب زمینی جهت سرخ کردن، در ابتدا باید سیب زمینی ها را پوست کنید و بعد از آن آن ها را با یک رسی یا تهیه کننده خمیر رنده کنید تا به شکل خمیری درآیند.
حالا، بهترین راه برای خمیر کردن سیب زمینی، استفاده از یک مخلوط کن یا روبات خوراکی است. ابتدا سیب زمینی ها را در مخلوط کن قرار دهید و بعد به آن ها تعدادی تخم مرغ، نمک و فلفل اضافه کنید. سپس مخلوط کن را روشن کنید و صبر کنید تا خمیر به خوبی ترکیب شود. اگر شما نمی خواهید از مخلوط کن استفاده کنید، می توانید سیب زمینی ها را با چند تخم مرغ، نمک و فلفل رو به رو در یک کاسه قرار داده و بعد با یک قاشق آن ها را با هم مخلوط کنید تا به خوبی ترکیب شوند.
حالا، بهترین راه برای سرخ کردن سیب زمینی ها استفاده از روغن افتاده است. در این روش، همه چیز به نحویی ترکیب خواهد شد که سیب زمینی ها به خوبی سرخ شوند و در ضمن، روغن نیز متعادلانه توزیع می شود. برای شروع، یک مقدار از روغن را در تابه یا ماهیتابه گرم کرده و به آن سیب زمینی ها را اضافه کنید. به یاد داشته باشید که به حد اشباع رسیدن روغن نرید و همچنین بهتر است وقتی سیب زمینی ها را می پزید به صورت فوری آن ها را به دستمال فریزر خنک کنید تا روغن اضافی آن ها جذب شود و در نهایت سیب زمینی ها را به مدت ۴-۵ دقیقه بگذارید تا به خوبی سرخ شوند. پس از سرخ شدن، سیب زمینی ها را با کاغذ دستمالی صفحه پخت می توانید از حالت چربی آزاد کنید.
چگونگی سرخ کردن چیپس در روغن گرم
برای سرخ کردن چیپس در روغن گرم، ابتدا باید یک مقدار مناسب از روغن را در قابلمهای مستطیل به ارتفاع حداقل ۵ سانتیمتر ریخت. سپس، روغن را روی حرارت قرار داده و منتظر شدن تا دمای آن حدود ۱۸۰ درجه سانتیگراد شود. در حین اینکه روغن داغ میشود، میتوانید برای چیپس خود که بهتر است خرد شده باشد، برنجالی کنید. سپس چیپس را با یک دستگاه خرد کن از نوعی با ویژگی های نصب شده، خرد کنید تا قطعات آن منظم باشد.
در ادامه، چند تا چیپس را به طور مرتب درون روغن داغ قرار داده و منتظر شوید تا سرخ و طلایی شوند. پس از آن با استفاده از یک ماهیچه چندین بار، چیپسهای سرخ شده را از روغن خارج کرده و کمی روی کاغذ آشپزی قرار دهید. با این کار، اضافی بودن روغن از چیپس ها تخلیه و آنها را خشک میکند.
نکته مهمی که باید در نظر داشت در این پروسه، به هیچ وجه از روغن سرخ کردهی داغ برای پختن چیپس استفاده نکنید. برای این کار باید چیپسها را به وضعیت کاملاً خشک و خنک خارج از قابلمه برسانید تا جلوی لرزش و جنبش زیاد آنها در روغن را در پیشگیری از گرفتن اکسیژن از روغن بگیرید. همچنین زمان سرخ کردن چیپسها باید کاملاً کنترل شود و باید پروسه را چندین دفعه تکرار کنید تا تمام چیپسها به طور یکسان سرخ شوند.
روش نگهداری چیپس سرکه ای تهیه شده در خانه
چیپس سرکه ای یکی از پرطرفدار ترین و معروف ترین نوعی چیپس است که به سادگی در خانه قابل تهیه است. برای این کار موادی که باید آماده شوند عبارتند از: سیب زمینی، سرکه، نمک، فلفل سیاه و روغن.
ابتدا سیب زمینی ها را خوب شسته و با یک ماچه یا کارتن نازکی را به شکل خواسته شده برش دهید. سپس قطعات سیب زمینی را در آب گرم بگذارید و حدود 10 دقیقه از طرف دیگر بگذارید تا سیب زمینی ها نرم شوند.
در مرحله بعد 2 قاشق سرکه را با 2 قاشق نمک مخلوط کرده و این مخلوط را به سیب زمینی ها اضافه کنید. سپس 1 قاشق روغن اضافه کرده و مواد را خوب با هم مخلوط کنید. در نهایت با روغن یک تابه را داغ کرده و قطعات سیب زمینی را در آن به صورت مشویی سرخ کنید. قبل از سرو کردن در بشقاب قرار داده و با فلفل سیاه تزیین کنید.
بعد از تهیه چیپس سرکه ای در خانه بهتر است از یک بسته پلاستیکی برای نگهداری استفاده کنید. قبل از قرار دادن چیپس ها در بسته پلاستیکی، حتما باید چیپس ها را کامل خنک کنید. اگر چیپس ها داغ درون بسته شود، ممکن است به دلیل رطوبت، شکل خود را تغییر دهد و نیمی از مزیت چیپس سرکه ای را از دست بدهد. همچنین برای نگهداری بهتر می توانید بسته را در یخچال قرار دهید و از خراب شدن زودرس چیپس ها جلوگیری کنید.