1. طرز تهیه ماکارونی سبزیجاتی
طرز تهیه ماکارونی سبزیجاتی یکی از روشهای ساده و سریع برای تهیه یک غذای خوشمزه، سالم و خوشمزه است. برای آماده سازی این غذا ابتدا باید ماکارونی را در حالت پخته درآورد. بعد از آبگیری ماکارونی، میتوانید به آن میوههای خوشمزه مانند فلفل دلمهای، کدو حلوایی، قارچ، پیاز و سبزیجات مختلف اضافه کنید.
برای سرخ کردن سبزیجات و میوهها می توانید از روغن زیتون استفاده کنید. پس از سرخ شدن سبزیجات و میوههای مورد نظر، به آنها چند عدد گوجه فرنگی ترد و خوشمزه اضافه کنید. سپس می توانید به آن مقداری نمک، فلفل و دستهی اویشن اضافه کنید. اگر میخواهید وعدهی غذایی خود را پرکاربرد تر کنید، می توانید به آن ترکیب بوته کرفس و فلفل قرمز هم اضافه کنید.
بعد از آماده شدن سبزیجات، می توانید به آن ماکارونی را اضافه کنید و همهی مواد را خوب باهم ترکیب کنید تا مزهی خوشمزهی ترکیب سبزیجات با ماکارونی را بچشید. در آخر یک جعفری تازه به آن اضافه کنید و گارنیش کنید تا ظاهر آن زیباتر شود. با این روش ساده و سریع می توانید یک صبحانه، ناهار یا شام خوشمزه و سالم درست کنید.
2. پیش غذای دلمه سیب زمینی با سس تند
پیش غذای دلمه سیب زمینی با سس تند یکی از پرطرفدارترین و خوشمزه ترین پیش غذاها در کشور ما می باشد. دلمه سیب زمینی به صورت داخلی نرم و خمیری و در بیرون خارجی و شکل، مشابه گلابی است. برای تهیه دلمه سیب زمینی به سیب زمینی های پخته شده و رنده شده با تخم مرغ، کره، نمک و فلفل و چند مواد دیگر طعم دار و صاف می شوند. سپس این دلمه ها را به شکل گلابی بزرگتر برش داده و سرخ کرده، تا به صورت ظریف شوند.
برای تهیه سس تند از موادی مانند رب گوجه فرنگی، فلفل قرمز خشک، فلفل سیاه، نمک، ادویه جات و آب استفاده می شود. این سس به دلیل حاوی فلفل قرمز خشک و فلفل سیاه تندی دارد و بهترین ترکیب برای دلمه سیب زمینی ایجاد می کند.
سرو بر دلمه سیب زمینی با سس تند به صورت سرد یا گرم به عنوان پیش غذا یا وعده اصلی در رستوران ها و خانه ها سرو می شود. این پیش غذا با توجه به طعم خاص و تند سس و فرم آمیزی دلمه سیب زمینی آنطور که باید برای هر کسی دیز و عموم پسند نیست ولی بیشتر افراد علاقه مند به طعم تند، با این پیش غذا آشنا هستند و لذت می برند.
3. طرز تهیه نان تستی روستایی
نان تستی روستایی یک نوع نان سنتی محلی است که معمولا در نواحی روستایی و جنگلی تهیه می شود. این نان با استفاده از آرد سفید، آرد گندم کامل، آب، نمک، مخلوط شونده و روغن تهیه می شود.
برای تهیه نان تستی روستایی باید ابتدا تمام مواد را در یک وعاء قرار داده و به خوبی مخلوط کرد. پس از آن، باید ترکیب را خمیری کرد و به مدت حداقل 30 دقیقه در رفتگی قرار داد تا خمیر با آرامش استراحت کند.
سپس، برای پخت نان، باید یک ماهیتابه را با روغن داغ کرد و خمیر را داخل آن قرار داد و آن را به شکل گرد و مسطح در آورد. سپس با استفاده از چاقویی به نوعی که حلقه های کوچک در تمام نان ایجاد شود، مربا کنید.
پس از مدتی، نان باید از هر دو طرف خوب بررسی شود تا پخته شده و طلایی شود. سپس آن را از ماهیتابه برداشته و بر روی روکشی با داشتن یک فویل و کاغذ بافتی قرار داده و بگذارید برای خنک شدن.
در نهایت، آماده سرو کردن نان تستی روستایی شده و می توانید آن را با سبزیجات، کالباس، پنیر و سایر انواع محصولات لبنی تزئین کنید. این نان سنتی شهرت بسیاری در ایران به دلیل طعم لذیذ و زیبای ظاهری که دارد؛ از این رو، بسیاری از رستوران ها نیز آن را سرو می کنند.
4. پیش غذای سوپ گوشتی با سبزیجات
پیش غذای سوپ گوشتی با سبزیجات یکی از اصلیترین و با ارزشترین سوپهای میان وعده غذایی است که در بسیاری از خانـهها سرو میشود. این سوپ از ترکیب گوشت قرمز و سبزیجات تازه تهیه میشود کـه این دو عنصر با هم ترکیب عالی داشته و به دلیل مزه لذیذ و غنی، بسـیاری از افراد آن را بـه عنوان یک غذای کامل و سرشار از مواد مغذی برای میان وعده سفره خود انتخاب میکنند.
برای تهیه سوپ گوشتی با سبزیجات، در ابتدا باید گوشت را به صورت خرد شده درون قابلمه بریزید و با سبزیجاتی همچون پیاز، سیب زمینی، گل کلم و گوجه فرنگی ترکیب کنید. سپس با افزودن ادویههـایی مثل نمک، فلفل سیاه و زعفران، باید آن را به مدت حداقل ۲ ساعت به صورت آهسته به جا بگذارید تا تمامی مزههای گوشت و سبزیجات در هم ترکیب شود.
در ادامه، با افزودن آب یا مرغپلوی طبخ شده به قابلمه، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه باید آن را به صورت داغ سرو کنید. سرشار از پروتئین، گوشت و سبزیجات تازه، از خصوصیات اخـتصاصی سوپ گوشتی با سبزیجات است. بهترین روش سرو آن با افزودن تره، شویده یا نعناع به جملگی با استفاده از نان تازه در سفره قرار دادن آن میباشد.
برای کسانی که دنبالکننده یک رژیم غذایی مناسب هستند، سـوپ گوشتی با سبزیجات صمیمی و نشاطآوری است که در عین حال میتواند منبعی برای تأمین انواع ویتامینها و مواد مغذی باشد. با استفاده از این روش رژیم غذایی شمـا نیز با غذاهای سالم و خوشمزه بهبود خواهد یافت.
5. طرز تهیه سالاد مرغ با روش خاص
تهیه سالاد مرغ با روش خاص یکی از ایدههایی است که در هر مهمانی و یا جشنی میتواند خاصیتی منحصر به فرد به غذاهای سرو شده اضافه کند. برای تهیه این سالاد ابتدا باید مرغ را به صورت نیمپخت درست کرد. سپس باید با کمک چاقو و محکم کردن آن، تکههایی از مرغ را تهیه کرد. سپس در حدی که دیگر خیلی پوست نداشته باشند، پیاز را کوبیده و برای مدتی در ماهیتابه با روغن سرخ کنید.
بعد از سرخ شدن پیاز، میتوانید تکههای مرغ را به آن اضافه کنید و با هم راه بدهید تا طعم بهتری بدهد. سپس باید طعم دهندههایی مانند زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و ادویهای که برای این سالاد قرار داده شده را در کنار آن با هم مخلوط کرده و به مدت کافی برای آنها زمان بدهید تا طعم خود را به چنین غذایی بدهند.
در مرحله بعد باید انواع سبزیجات مانند کاهو، خیار، گوجهفرنگی و... را بریزید و با کمک سس مایونز و سس سیر با هم مخلوط کنید. سپس این مخلوط سبزیجات را به مخلوط مرغی که قبلا تهیه کرده بودید اضافه کرده و همراه با تکهی نون تازه سرو کنید. با این طریق توانستید سالاد مرغ خاص و پرمزهای را تهیه کنید که هر کسی به راحتی میتواند با آن دلخواه خود را برآورده کند.
6. پیش غذای خوراک باقالی
پیش غذای خوراک باقالی یکی از پرطرفدارترین پیش غذاهای مرسوم در بسیاری از کشورهاست. خوراک باقالی یک پیش غذا سالم و با ارزش غذایی بسیار بالاست. باقالی یک منبع عالی از فیبر، پروتئین، ویتامین و مواد معدنی مانند آهن، پتاسیم، فسفر، مس و منگنز است و به همین دلیل مفید برای سلامتی بدن است.
اتفاقاً، خوردن باقالی به دلیل حاوی فیبر بسیار مفید برای رفع مشکلات گوارشی مانند یبوست، دیابت و ناراحتیهای معده است. ضمن اینکه خوردن باقالی به عنوان یک پیش غذای مفید و سیرکننده ایده آل است مانند یه دسته از سبزیجات دیگر مانند سبزیجات گلخانهای، اسفناج، رویه، جعفری، تره، و غیره. به قولی، باقالی یکی از مهمترین و مفیدترین نوع از سبزی هاست که باید در غذاهای ما به جای آن، بشکه یا خروش موجود باشد.
با توجه به مزایای خوردن باقالی، پیش غذای خوراک باقالی را می توان در تنظیم برنامههای غذایی به نحو احسن و همچنین برای افرادی که در کاهش وزن هستند و همچنین محافظت از حداقل تورم سلولی به کار برد. بهترین نحو برای پخت خوراک باقالی اینکه آنرا با مقادیر مناسب سبزیجاتی مانند پیاز، سیر و گوجه فرنگی طهی و سپس با تزیین آن با نمک، فلفل و روغن تحویل داده شود. این پیش غذای شاداب که با شکلات نان تزئین شده است، می تواند یک استارتر خوب برای یک صرفه جویی در وعده غذایی خود باشد.