1. طرز تهیه پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی
پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی یکی از غذاهای محلی و سنتی شهر شیراز است که در طول سال در بسیاری از مناطق کشورمان نیز تهیه و مصرف میشود. این پلو با استفاده از برنج، گوشت گوسفندی، لوبیا چشم بلبلی، پیاز و ادویههای مختلف بهصورت فرش و خوشمزه درست میشود.
برای تهیه این پلو ابتدا برنج را بشویید و به مدت نیم ساعت در آب خیس کنید تا آب اضافی آن خارج شود. سپس گوشت را با یک قاشق غذاخوری روغن تفت دهید تا رنگش تغییر کند و شروع به پخت شود. پیاز را نیز به صورت خرد شده به گوشت اضافه کنید تا سبک شود و بتوانید به راحتی باقی مواد را به آن اضافه کنید.
بعد از اینکه گوشت و پیاز به خوبی سرخ شدند، لوبیا چشم بلبلی را نیز به آن اضافه کنید و بهمدت چند دقیقه همراه با گوشت تفت دهید. سپس به ترتیب انار و گشنیز خشک، زردچوبه، ریحان، بابونه و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید. برای پایان، برنج نیز به آن اضافه شود و بعد از مزاجکشی صحیح با فلفل و نمک، پلوی شیرازی با لوبیا چشم بلبلی آماده است.
این پلو معمولا با پخت لوبیا چشم بلبلی به صورت جانبی همراه میشود و در دستور غذایی ایرانی، در گروه غذاهای نیمه سنگین قرار میگیرد. جالب است بدانید که از سال ۲۰۱۴، این غذا به عنوان یکی از میراثهای فرهنگی کشور مورد توجه قرار گرفته است و پلوی شیرازی با لوبیا چشم بلبلی به عنوان زیر مجموعه غذاهای محلی و سنتی شیراز در گروه میراثهای فرهنگی کشور ثبت شده است.
2. مواد لازم برای پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی
پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که از سبوسبرنج، گوشت گوسفندی، لوبیا چشم بلبلی، پیاز، زرشک و ادویههای مختلف تهیه میشود. در ادامه به توضیح مواد لازم برای پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی پرداخته میشود.
- گوشت گوسفندی: یکی از مواد اصلی پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی میباشد. برای تهیه این غذا معمولا از گوشت گوسفندی تازه و تر جهت به دست آوردن ایجا برای پلو استفاده میشود.
- لوبیا چشم بلبلی: لوبیا یکی از مواد اصلی و شناخته شده پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی میباشد. این نوع لوبیا کوچکتر از لوبیا سبز و مشابه چشم بلبل میباشد که دارای بوی شیرینی مطبوع است.
- سبوس برنج: سبوس برنج از مواد مهم در تهیه پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی است که برنج کهکشانی است که دارای معدنیهای مختلفی از جمله پتاسیم، فسفر و مس است . سبوس برنج باعث جلوگیری از بیماریهای قلبی، کاهش کلسترول و پیشگیری از دیابت میگردد.
- پیاز: پیاز از ادویههای مورد استفاده در تهیه پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی میباشد که برای طعم دادن به خوراک استفاده میشود. این ماده دارای پتاسیم، فولات و ویتامین C است.
- زرشک: زرشک یک از ادویههای اصلی پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی است که به دلیل طعم ترش و مطبوعاش مورد استفاده قرار میگیرد. این عصاره دارای ویتامین C، آنتی اکسیدانهای قوی و ویتامین B میباشد.
- ادویهها: ادویه های مختلف شامل زردچوبه، زعفران و اسفرزه برای دادن طعم و رنگی به پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی مورد استفاده قرار میگیرند که به طعم و بوی مطلوب غذا کمک میکنند. همچنین ارزش غذایی بسیار بالایی نیز دارا میباشند.
به طور کلی مواد لازم برای پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی شامل گوشت گوسفندی، لوبیا چشم بلبلی، سبوس برنج، پیاز، زرشک و ادویههای مختلف میباشند. این غذا به دلیل مزه و طعم مطلوب خود از پرمصرفترین غذاهای ایرانی محسوب میگردد.
3. روش آماده سازی برای پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی
پلو شیرازی یکی از غذاهای محبوب و مشهور در سراسر ایران است که با استفاده از انواع مختلف سبزیجات و ادویه جات تهیه میشود. اما یکی از نوعیهای پلو شیرازی که شاید برای بسیاری از افراد کمتر شناخته شده باشد، پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی میباشد که در این مطلب، به روش آماده سازی آن خواهیم پرداخت.
مواد اولیه این پلو شامل برنج، گوشت چرخ کرده، لوبیای چشم بلبلی، پیاز، روغن، زردچوبه، زعفران و ادویههایی مانند نمک، فلفل سیاه و شیره انگور است.
راه آماده سازی این پلو به این صورت است که در ابتدا برنج را با آب سرد و کمی نمک به مدت ۲۰ دقیقه خیس کرده و سپس آن را در آب جوش به مدت حدود ۱۵ دقیقه جوشانده تا نیمپخت شود. سپس برنج را به صورت دو بخش تقسیم کرده و بخش اول را به همراه پیاز در روغن تفت داده و گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و به مدت حدود ۱۰ دقیقه تفت میدهیم. پس از آن لوبیای چشم بلبلی را نیز اضافه کرده و تفت می دهیم. در این مرحله نیز، بهتر است که از ادویه جات مانند نمک، فلفل سیاه و زردچوبه استفاده کنیم.
در مرحله بعد، بخش دوم از برنج را به همراه زعفران و شیره انگور در وعده فاصله خورده روی بخش قبلی برنج قرار داده و در وسط کاسه نیز یک لایه از مخلوط گوشت، پیاز و لوبیا چشم بلبلی قرار می دهیم. سپس کاسه را با فویل پوشش میدهیم و به مدت ۵۰ دقیقه در فری با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد میپزیم. نتیجه نهایی، پلویی خوشمزه و مطبوع با رنگ زیبا و عطری شاهکار خواهد بود.
4. نکاتی برای پخت بهتر پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی
پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی یکی از غذاهایی است که در فصل بهار اغلب در مناطق جنوبی کشور مورد استفاده قرار میگیرد. این غذا دارای مزهای خوشایند و رایج است. اما برای پخت بهتر این پلو، نکاتی وجود دارد که بهتر است رعایت شود.
اولین نکته در پختن پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی، خیساندن لوبیا قبل از پخت آن است. برای خیساندن لوبیا چشم بلبلی، میتوانید از یک شب قبل آن را در آب خیس کنید تا بهتر بپزد.
نکته دوم این است که برای سرخ کردن پیاز، بهتر است آن را به صورت خرد شده به جای رنده کردن استفاده کنید. با این کار، پیاز درحالت نرم و خوش بو پخته میشود.
سومین نکته این است که در پخت پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی، بهتر است ابتدا آب را از همه جا خالی کنید و سپس روی ظرف پلو، سطحی مسطح را پیاده کنید و خمیر را به طور یکدست پهن کنید. سپس لوبیا و پیاز را بر روی خمیر بریزید.
در نهایت، برای پختن پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی، بهتر است از آتش ملایم استفاده کنید. همچنین برای جلوگیری از چسبیدن پلو به دیگ، میتوانید از یک سنگریزه کوچک استفاده کنید و آن را روی شعلهباز دیگ قرار دهید. با این کار پلو بهتر پخته شده و دمای آن بهتر تنظیم میشود.
5. پیشنهاد سرو کننده برای پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی
پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که از شیرینی و عطر و طعم خوبی برخوردار است. این غذا با استفاده از برنج، گوشت گوسفندی یا گوشت گاو، لوبیا چشم بلبلی، پیاز و ادویه جات تهیه میشود. در ادامه، پیشنهاد سرو کننده برای پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی را برای شما معرفی میکنیم.
برای همراهی با پلو شیرازی، میتوانید ماست یا ماستقارچی سرو کنید. همچنین سالاد شیرازی نیز بهعنوان فقط مندرجات میوه، بادمجان، خیارشور و پیاز کوچک، همیشه با پلو شیرازی بهترین ترکیبی خواهد بود.
در صورت علاقه به همراهی پلو شیرازی با نوشابه، میتوان پیشنهاد نوشابه رژیمی و یا نوشابه کلاسیک کوکاکولا را داد که با پلو شیرازی خواهیم دید که میل نسبی بالایی دارند.
راه دیگری برای چسباندن چیلینه پلو شیرازی، استفاده از آجیلها و یا دارچینیها است. ممکن است مهمانان شما از رفتن فوری پس از غذا خیره شوند، اما با اضافه کردن آجیلها از میان غذایی خود به شکل رستورانی، در حالی که سرو کننده پلو شیرازی و آجیل در جلوی آن قرار دارد، نوشیدنی را با نشاط خود جلب خواهید کرد.
با توجه به علائق خود و مهمانان، می توانید از کن قیمه، آبمیوه یا نوشابههای گازدار همراه با پلو شیرازی استفاده کنید. همچنین، تزئین ظروف و سفره با کمی ریحان و نعناع نیز باعث تشویق مهمانان به سرو پلو شیرازی شما خواهد شد.
در هرصورت که تصمیم گیری کنید، مهمترین نکته آنست که با فرهنگ و سنتهای ایرانی در خانه خود همگام شوید و لذت بخش ترین غذاهای ایرانی را در میان خانواده، دوستان و مهمانان خود سرو نمائید.
6. مزه و طعم مخصوص پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی
پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی یکی از غذاهای سنتی و محبوب است که در استان فارس و به ویژه در شهر شیراز، بسیار مورد توجه قرار دارد. طعم و مزه ویژه این پلو به دلیل استفاده از مواد خاصی مانند زعفران، نمک، دارچین و ترشی همراه با مزه شیرین لوبیا چشم بلبلی است.
برای تهیه این پلو، ابتدا باید لوبیای چشم بلبلی را با آب سرد خیساند و به مدت چند ساعت به خیسی بگذاریم تا لوبیا در سریعترین زمان پخته شود. سپس در قابلمه، باید پیاز را در روغن تفت داده و گوشت چرخ کرده را هم اضافه کنیم. پس از این کار، باید آب گوشت را به همراه زعفران، نمک و دارچین به قابلمه اضافه کرده و حرارت را پایین تر کنیم و بگذاریم تا گوشت به آرامی پخته شود.
در مرحله بعدی، باید برنج را برای پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی، به طور جداگانه پخته کنیم. بهترین روش برای پخته کردن برنج، استفاده از موقعیتهای شیرین در دمای مناسب و کف داغ است. برای این کار، ابتدا باید برنج را با آب شست و خیس کرده و سپس به مدت 30 تا 40 دقیقه در آب داغ به صورت جوشانده شده بگذاریم.
در دستور تهیه پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی، مهمترین نکته حفظ طعم و مزه متمایز آن است. بعد از پخته شدن برنج، باید آن را با دیگی روی حرارت قرار داد و به ترتیب یک لایه برنج و یک لایه لوبیا چشم بلبلی در دیگ بریزیم تا پلو از همه جا سرخ شود. سپس پلو را با سبزیجات تزئین کرده و سرو کنیم. بهترین همراه پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی، سالاد شیرازی و ماست است.