طرز تهیه پلو بریانی هندی با مرغ
پلو بریانی یکی از غذاهای محبوب هندی است که به شکل یک پلو عربی با ترکیبات خاصی درست میشود. در این غذا از مرغ، برنج، پیاز، سیر و ادویههای مختلف استفاده میشود که با هم ترکیبی بسیار خوشمزه و عطر دار ایجاد میکنند.
برای شروع، پیاز را ریز خرد کرده و در روغن داغ تفت دهید تا نرم شود و رنگ طلایی بگیرد. سپس به آن یک قاشق سیر خرد شده و چند قاشق غذاخوری ادویه بریانی اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا ادویهها فرصت دهند عطر خود را تحریک کنند.
بعد از اینکه ادویهها عطرشان را بیشتر کردند، مرغ را به آن اضافه کنید و به مدت چند دقیقه تفت دهید تا کاملاً پخته شود. پس از آن برنج را به مخلوط اضافه کنید و همه چیز را هم بزنید تا تمام جا بوی بریانی بگیرد و بعد آب گرم را به مخلوط اضافه کنید.
سپس ده دقیقه به آشپزخانه و فراموشی کامل ادامه دهید تا پلو آماده شود. بعد از گذشت این مدت، پلو بریانی هندی شما آماده سرو شدن است. حالا آن را با یک سالاد سبز و یا چاشنی خاص روی آن سرو کنید و لذت ببرید.
مواد لازم برای پلو بریانی هندی با مرغ
پلو بریانی یک غذای هندی بسیار محبوب است که در آن از ادویههای زیادی استفاده میشود. این غذا معمولاً با گوشت یا مرغ درست میشود و سبزیجات و خشکباری نیز در آن به کار میرود.
برای پلو بریانی هندی با مرغ، به طور کلی، باید مرغ تمیز شده، برنج بلند، پیاز، سیر، زنجبیل تازه، فلفل دلمهای، گشنیز تازه، زعفران، فلفل سیاه، کاری، دارچین، هل، پودر زیره، آرد نان تست، مغز بادام و کشمش را آماده کنید.
ابتدا مرغ تمیز شده و پوست ندار شده را داخل یک قابلمه بزرگ قرار داده و اضافهکردن پیاز، سیر، زنجبیل تازه، فلفل دلمهای، گشنیز تازه و چند ادویه دیگر، آن را با آب پوشانده و با دوغاب گشنیز تازه برای چند ساعت در یخچال نگه داشته و مرغ را پخت میکنید.
آنگاه، برنج بلند را بشویید و در آب جوش ریخته، تا هفت دقیقه پخته شود، سپس آن را میگذارید و به مخلوط مرغ و سبزیجات اضافهکرده و سپس به صورت لایه به لایه پوشانده و بر روی هر مرحله از زعفران، کشمش، مغز بادام و یک ربع از ماده آمادهشده آرد نان تست را مخلوط کرده میریزید. این عمل را تا رسیدن به دونه های برنج ادامه میدهید.
در نهایت، پلو بریانی شما با مرغ آماده است. میتوانید آن را با شیرینی هندی، راغی، یا همراه با سالاد، مخلفات و روغن زیتون سرو کنید. این غذا بیشتر در جشنها و مناسبتهای مهم در هند سرو میشود و مورد توجه بسیاری از مردم این کشور و کشورهای اطراف قرار دارد.
نحوه آماده کردن مرغ برای پلو بریانی هندی
در آماده کردن مرغ برای پلو بریانی هندی، مرغ ابتدا باید روشن شده و پاک شود. سپس به قطعات کوچک تقسیم میشود تا بهتر در سس پلو نفوذ کند. در مرحله بعد، یک قاشق کوچک زردچوبه، نمک، فلفل، پاپریکا و ادویههای هندی (مانند گرام ماسالا، جوز هندی و هالدی) را به همراه مرغ روی حرارت قرار داده و آنها را با هم مخلوط میکنیم تا بهبود طعم و مزه مرغ اضافه شوند.
در مرحله بعد، یک سینی با زیره پرمیکنیم و قطعات مرغ را بر روی زیره قرار میدهیم تا اضافه شود. در نهایت، همه مرغهای آن را روی هم پوشانده و داخل سینی آرایش میدهیم. پس از این کار، سینی را روی حرارت کم رها کرده و حدود ۳۰ دقیقه تهیه میکنیم. اگر میخواهیم آن را درست کنیم، باید حداقل ۲ تا ۳ ساعت در قفسه یخچال بگذاریم.
سپس برای آماده کردن سس پلو، دو پیاز کوچک را خرد و در یک قابلمه روغن تفت میدهیم تا طلایی شوند. بعد از آن، دو قاشق غذاخوری زردچوبه، دو نعناع آویشن، دو برگ بریانی، یک قاشق غذاخوری جوز هندی و یک عدد ادویه سبز را به مواد تفت داده شده در کنار پیاز اضافه میکنیم. پس از آن، دو قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی، یک فنجان آب و یک عدد پنیر رویالی را به مواد اضافه میکنیم و آن را بریزیم. سپس به آن، نمک و فلفل اضافه کرده و به مدت ۲۰ دقیقه تهیه میکنیم.
در آخر، پلو خود را با همه قاشقهای لذیذ سس پلو بریانی هندی و مرغ تزیین میکنیم و آن را سرو میکنیم.
تهیه مخلوط ادویه و اسپایس برای پلو بریانی هندی
تهیه مخلوط ادویه و اسپایس برای پلو بریانی هندی نیاز به داشتن دانش کافی در زمینه چیدمان و ترکیب مخلوط ادویه های مختلف است. بسته به ترکیبات مورد استفاده، می توان این مخلوط را درجه های مختلف از تندی و کمیابی تهیه کرد. به طور کلی، سمت کنجد، دوغ کمیاب، فلفل سیاه، زردچوبه، زیره، دارچین، هیل، کینامون، بادیان، ریحان، فلفل قرمز و خرد لیمو از ادویه هایی هستند که در تهیه مخلوط اسپایس برای پلو بریانی هندی به کار می روند.
برای تهیه مخلوط ادویه و اسپایس، می توانید ابتدا تمام ادویه های مورد نیاز را جداگانه در داخل یک قالب نگه دارید و سپس آن ها را با سفیده تنظیم کنید. پس از تنظیم، تمام ادویه ها را در داخل یک مخلوط کن بریزید و آنها را به خوبی با هم مخلوط کنید تا تمامی ادویه ها به خوبی ترکیب شوند. در نهایت، می توانید این مخلوط اسپایس را در یک جای خشک و خنک نگه دارید و از آن به منظور تهیه پلو بریانی هندی استفاده کنید.
یکی از موارد مهم در تهیه مخلوط ادویه و اسپایس استفاده از ادویه های تازه و با کیفیت است تا شما بتوانید از طعمی خوشایند و خوشبو استفاده کنید. همچنین، می توانید به قدرت تندی و شدت طعم ادویه ها در مخلوط خود کنترل داشته باشید و از طعم دلخواه خود از پلو بریانی هندی لذت ببرید.
آماده کردن سس گوجه فرنگی برای پلو بریانی هندی
سس گوجه فرنگی (tomato sauce) یکی از اصلیترین اجزا غذای هندی است. در پلو بریانی، سس گوجه فرنگی به عنوان اصلیترین سس به کار میرود و بسیاری از طرفداران این غذا ، طعم و مزه غذا را به این سس برمیگردانند. پس از خوردن آن همه کس به دنبال نحوه آماده سازی آن میگردند. در ادامه توضیح خواهیم داد که چگونه سس گوجه فرنگی برای پلو بریانی تهیه شود.
اولین گام در تهیه سس گوجه فرنگی برای پلو بریانی، برش دادن گوجهفرنگیها است. باید ۵ تا ۶ تکه گوجه فرنگی را خرد کرده و در کنار آن ۱ کاسه آب را در دسترس داشته باشیم. سپس، یک قابلمه روی حرارت قرار داده و دو قاشق غذاخوری روغن را به آن اضافه کرده و داغ کرده و چند دقیقه نگه داشته، سپس گوجهفرنگیها را به آن اضافه میکنیم و آنرا سه تا چهار دقیقه برای نرم شدن میپزند، دقت کنید که فراموش نکنید که نباید گوجهفرنگیها زیر سوخته روب شوند.
دومین گام، اضافه کردن سبزی به سس گوجه فرنگی است. ۳ تا ۴ تا از پیازها و گوجه سبز کوچکچک را خرد کرده و به مواد قبلی اضافه میکنیم. پس از این کار، قاشق چندانی خرد کردن ادویههای هندی را به آن اضافه میکنیم. ۱/۲ قاشق چایخوری زیره، ۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه، ۱ قاشق چایخوری دانه کالونجی و ۱/۲ قاشق چایخوری رازیانه را با هم مخلوط کرده و اضافه میکنیم. بهتر است با کمی آب و یا یک قاشق غذاخوری روغن اضافه شده، مواد را روی حرارت کم برای ۵ تا ۷ دقیقه بپزیم.
بعدی، چند مواد غذایی ریز را به سس اضافه میکنیم. ۱/۴ کاسه ماست، ۱/۴ کاسه روغن یا کره و یک قاشق غذاخوری شکر را به همراه مواد قبلی اضافه میکنیم. سپس آنرا برای ده تا پانزده دقیقه بر روی حرارت کم میگذاریم تا سس شیرین شود. در این مراحل باید مرتبا مواد را با هم مخلوط کنیم تا مواد خوب با هم مخلوط شوند.
سرانجام، سس را تا ۵ دقیقه بر روی حرارت ملایم داغ نگه داشته و ترشی گوجه فرنگی را به سس اضافه میکنیم. سپس این را داخل پلو بریانی قرار داده آن را همراه با سبزیجات و نان تندوری یا نان فلت برنجی سرو میکنیم. سس گوجه فرنگی برای پلو بریانی آماده است.
تهیه بلغور برای پلو بریانی هندی
تهیه بلغور برای پلو بریانی هندی
پلو بریانی هندی یکی از پر مصرفترین غذاهایی است که در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است. این غذا بیشتر از برنج، گوشت یا مرغ، سبزیجات و ادویه جات تشکیل شده است که با هم ترکیب خوبی از طعم ها و عطر های مختلف ایجاد می کنند. یکی از اجزای اصلی پلو بریانی هندی، بلغور است که برای تهیه این غذا بسیار مهم است.
بلغور در واقع برنج سوخاری شده است که قبل از برنج پخته شدن، در هوا خشک و نارسیده جلوگیری از گرفتن هم می شود. این روش شامل گرفتن پوست غذا از برنج است، در نتیجه برنج قبل از پخته شدن، پوست نارس از خود دور می کند و در عوض ذرت ها و ویتامین های دیگر در داخل برنج ثابت می شوند. تهیه بلغور برای پلو بریانی هندی به دلیل طعم و عطری که به غذا می بخشد، بسیار مهم است و باعث می شود که پلو بریانی هندی بهتر و خوش طعم تر شود.
در اکثر رستوران های هندی، بلغور به صورت آماده فروش می رسد و شما نیازی به تهیه آن ندارید، اما در صورتی که خانه ای غذای هندی بخواهید تهیه کنید، می توانید به سادگی بلغور را خانگی تهیه کنید. بلغور را با چند بار شستشو، نصف ساعت دیگر برای خشک شدن در هوا قرار دهید و سپس داخل پخت بریانی برای ۸-۱۰ دقیقه قرار دهید. در این مدت بلغور نارس و درشت خواهد شد و می توانید آن را برای تهیه پلو بریانی خود به کار ببرید.