آموزش تهیه پلو با لوبیا چشم بلبلی
پلو با لوبیا چشم بلبلی یک غذای سنتی و خوشمزه است که در ایران متداول است. این پلو از برنج، لوبیا چشم بلبلی، گوشت یا مرغ، پیاز، روغن و ادویههای خوشبوک تهیه میشود. در ادامه به راههای تهیه این پلو پرداخته خواهد شد.
در ابتدا برنج را باید با آب بشوییم و سپس به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیسانده و پس از آن، آب آن را تا حد مقداری تخم مرغی ببریم. سپس پیاز را خرد کرده و در روغن تفت میدهیم تا طلایی شود. سپس گوشت را به صورت ریز خرد میکنیم و با پیاز تفت میدهیم. سپس لوبیا چشم بلبلی را به همراه چند نمک به آن اضافه کرده و برای ۱۵ دقیقه بپزیم.
پس از آن، باید برنج را به ده برابر آب بریزیم و آن را روی حرارت شدید قرار دهیم تا آب آن جذب شود. سپس ادویههای آن را به همراه یک ق چ زعفران و یک ق چ زرشک برنج اضافه کرده و در زیر آن روغن اضافه کنید. برنج را به طور دقیقی در قابلمه چیده و به مدت ۱۵ دقیقه بیشتر نپزیم.
سپس لوبیا چشم بلبلی و گوشت را به همراه روغن در قابلمه با هم مخلوط کرده و روی برنج قرار دهید. قابلمه را بر روی حرارت کم قرار داده و پوششش بدهید تا پلو برای حدود ۳۵ دقیقه بپزد. پس از آماده شدن، پلو را با زعفران و زرشک تزئین کرده و سرو کنید.
در نهایت، با دنبال کردن این مراحل ساده، پلو با لوبیا چشم بلبلی خوشمزه و باطعمی نفیس را در کنار خانواده خود لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه پلو با لوبیا چشم بلبلی
برای تهیه پلو با لوبیا چشم بلبلی مواد گوناگونی نیاز است. برای شروع بهتر است که لوبیا چشم بلبلی خود را از یک شب قبل خیسانده و آماده کنید. برای پخت پلو لوبیا چشم بلبلی، ابتدا باید 2 پیمانه برنج را بشویید و به مدت 1 ساعت در آب خیسانده و سپس آن را آبکشی کنید. سپس 2 قاشق غذاخوری روغن را در تابهای داغ کرده و پس از خلال کردن یک پیمانه پیاز تازه، آنها را در روغن سرخ کنید و از روی حرارت بردارید.
برای ادویه کردن پلو، بهتر است از زعفران، نمک، فلفل و زردچوبه استفاده کنید، که همه این مواد میتوانند به شیرینی پلو اضافه شوند. برای تهیه لوبیا چشم بلبلی، یک پیمانه لوبیا چشم بلبلی خیسانده و پس از آبکشی، آن را با نمک و پس از پخت در یک ماهیتابه کوچک مخلوط کنید.
بعد از آن، بهتر است که پرزهای زعفران را در چند قطره آب سرد آرام آرام سرخ کنید و سپس آنها را به طور تدریجی به پلو اضافه کنید. پس از اینکه پلو با لوبیا چشم بلبلی آماده شد، از روی حرارت بردارید و آن را به مدت 10 دقیقه بدون تابه بر روی اجاق گاز قرار دهید تا پلو برای سرو و تقدیم آماده شود.
در نهایت، پلو را با لوبیای چشم بلبلی و خلال کرده پیاز سرخ شده سرو کنید و در صورت تمایل، روی آن نوشابه سیب زمینی یا غلد با قلیان پاشیده و سرو کنید. این پلو با ارائه لذیذ و منحصر به فرد، حتما به خاطر خانواده و مهمانان شما ماندگار خواهد بود.
نحوه آماده کردن برنج برای پلو با لوبیا چشم بلبلی
در سفرههای ایرانی، پلو به صورت اساسی شبیه به کارشناسان نقش بازی های ورزشی عمل میکند، به طوری که برای تامین انرژی برای بدن، بسیار مناسب است. گرچه تنوع بسیاری از انواع پلو وجود دارد، پلو با لوبیا چشم بلبلی يكي از محبوب ترين انواع پلو است. در این پلو، لوبیا چشم بلبلی به گوشت تلخ و عطرفزای گوشت چرخکرده استفاده شده و برای طعم دلچسب، از میوه خشک پسته و انجیر زینت دار شده است.
آماده کردن این پلو بهتر است باز هم از زیراًقدری بقایا در لوبیای چشم بلبلی راحت شوید و لذت خوردن از آن را در اینستاگرام به عنوان دوست داشتنی و #cokinstagrammable به همراه دیگر انواع پلو، تقاسم کنید. لوبیا چشم بلبلی از قبل به دلیل پوست بسیار ضخیم و قساوتی که دارد، نیاز به بلینچ (آنها را در آب سرد پخش کنید و سپس بشویید) را دارد. پس از بلینچ شدن، دو همهچیز (رب، تره، جعفری و نعنا) را خردکرده و به همراه لوبیا به گوشت اضافه کنید. با فشار دادن لوبیا به گوشت برای مدتی فرو آن را کاملاً گرم کنید و سپس ادویههایی همچون زنجفیل، زردچوبه و پودر قرمز را به آن اضافه کنید. بهتر است این عمق را حداقل ۱۵ دقیقه در حرارت ملایم پخت کنید تا گوشت کاملاً تنظیم شود.
بعد از آماده شدن گوشت و لوبیا، برای آماده کردن برنج، باید برنج را شسته و به مقداری آب، به شدت پخش کرده و سپس به کمک ظرف پلاستیکی، الیاف نخودچی را هم کنار آن قرار دهید و همراه با آن به بخار بدهید. بعد از حدود ۱۰ دقیقه، برنج به همراه لوبیا و گوشت آماده است. برای سرو، با روشی که برنج را در قطرههای نازک لایههای زیبایی میگذارید، آن را به همراه گوشتش سرو کنید. با اضافه کردن داش ادویه به آن سرو کنید و لذت ببرید.
آماده کردن لوبیا چشم بلبلی برای پلو
لوبیا چشم بلبلی به عنوان یکی از محبوبترین خوراکیهای سنتی ایرانی شناخته شده است و به عنوان یک نوع اصلی از ترهفرنگی های خوراکی محسوب میشود. درست آماده کردن لوبیا چشم بلبلی نیاز به یک فرآیند آشپزی دقیق دارد.
مواد اولیه مورد نیاز برای آماده کردن لوبیا چشم بلبلی عبارتند از: 2 پیمانه لوبیا چشم بلبلی، 2 عدد پیاز متوسط، 3 قاشق غذاخوری روغن، 1 قاشق غذاخوری کمک آشپزی، 1 قاشق غذاخوری گردو، نمک، فلفل و زعفران به میزان لازم. در ضمن برای طعم دادن به لوبیا می توانید از نعنا، گشنیز و... استفاده کنید.
ابتدا باید لوبیا چشم بلبلی را به مدت 6 ساعت خیس کرد تا بتوان آن را آسانتر پخت. سپس لوبیا را برای پخت به همراه 3 پیمانه آب و کمک آشپزی به فریزر بندازید تا سخت نشود. در صورتی که نمیخواهید از کمک آشپزی استفاده کنید، میتوانید به جای آن از یک قاشق چایخوری سدیم بیکربنات استفاده کنید.
سپس پیازها را رنده کنید و روغن را در قابلمه روی حرارت بالا بگذارید. پس از گرم شدن روغن، پیاز رنده شده را به آن اضافه کنید و آن را سرخ کنید تا طلایی شود. سپس گردو را همراه با سایر ادویهها به مواد پختهشده اضافه کرده و چند دقیقه دیگر با حرارت کم بپزید.
بعد از آن لوبیا را به قابلمه اضافه کنید و آن را با 3 پیمانه آب بپزید. سپس به مواد پختهشده 1/2 قاشق چایخوری زعفران اضافه کرده و مواد را مخلوط کنید. پس از آن شعله را کم کنید و آن را به مدت 25 دقیقه دیگر بپزید. در آخر هم لوبیا چشم بلبلی آماده برای سرو در پلو مورد نظر شماست که میتوانید برای تزیین آن از خلال، نعنا و گیاهان دیگر استفاده کنید.
راههای کم تر کردن چربی در پلو با لوبیا چشم بلبلی
پلو با لوبیا چشم بلبلی یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار ایرانیان است. این غذا با استفاده از برنج، لوبیا چشم بلبلی و انواع ادویهها تهیه میشود و به صورت سنتی با گوشت یا مرغ تهیه میشود. اما با توجه به اینکه لوبیا چشم بلبلی دارای مقدار زیادی چربی است، افرادی که در حال رژیم چربی کم هستند ممکن است با مشکل مواجه شوند. در این مقاله به راههای کاهش چربی در پلو با لوبیا چشم بلبلی میپردازیم.
1- استفاده از گوشت نژاده: برای پخت پلو با لوبیا چشم بلبلی میتوانید از گوشت نژاده استفاده کنید تا مقدار چربی آن کمتر شود. این روش تاثیر بسیار خوبی بر روی کمکردن چربی در پلو دارد.
2- استفاده از روغن کم چرب: برای پخت پلو میتوانید از روغنهای کم چرب مانند روغن زیتون، روغن آفتابگردان یا روغن کنجد استفاده کنید تا کمکردن چربی در غذا تسهیل شود.
3- استفاده از مقدار کمی لوبیا: اگر نمیخواهید لوبیا بیش از حد در پلو باشد ولی باز هم دوست دارید آن را داشته باشید، میتوانید مقدارش را کم کنید تا کمکردن چربی موثر باشد.
4- استفاده از مقدار کمی برنج: برای کاهش چربی در پلو با لوبیا چشم بلبلی میتوانید مقداری از برنج را کم کنید. البته حتماً برای تأمین انرژی مورد نیاز بدن، باید حتماً برنج لازم را مصرف کنید.
5- استفاده از آب کمتر: برای پخت پلو با لوبیا چشم بلبلی میتوانید مقدار آب را کم کنید تا غذا غلیظتر شود و چربی که از لوبیا خارج میشود کاهش پیدا کند.
با رعایت این روشهای ساده، میتوانید چربیهای زیادی را از پلو با لوبیا چشم بلبلی کاهش دهید و از این غذا بدون ترس از افزایش وزن لذت ببرید.
ارائه نکات مهم برای طرز تهیه پلو با لوبیا چشم بلبلی
آشپزی یکی از هنرهایی است که در سطح جهانی مورد توجه و احترام بسیاری از مردم قرار گرفته است. در ایران نیز غذاهایی با طعمهای گوناگون و با ترکیبات مختلف در آشپزخانه های خانوادگی تهیه میشوند. یکی از این غذاها، پلو با لوبیا چشم بلبلی است که در پذیرایی های مختلف به کار میرود.
برای تهیه این پلو، باید ابتدا برنج را به مدت کوتاهی (حدود ۱۵ دقیقه) در آب جوش قرار داد و سپس آن را با آب شسته و آبکشی میکنیم. سپس برنج را با روغن در قابلمه تفت داده و نمک را نیز به آن اضافه میکنیم. در ادامه لوبیا چشم بلبلی را در آب پخته و آماده میکنیم. میتوانیم استفاده از لوبیای کنسرو نیز راهحلی سریع به منظور تهیه این پلو باشد.
حالا در وسط برنج یکنواخت شده، لوبیا چشم بلبلی را به صورت یکنواخت روی برنج بچینیم و سپس تودهی برنج را بر روی لوبیا صاف کنیم. در ادامه، برای پختن پلوی لوبیا چشم بلبلی، بهتر است از روش بخارپز استفاده کنیم. فرا رانی بخارپز را آماده کرده و قابلمه حاوی پلو را درون آن قرار دهیم.
بعد از گذشت حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه، بهتر است که پلو را بررسی کنیم. مهمترین نکته در این مرحله، جوش زدن آب پلو است. اگر آب پلو به اندازه کافی جوش نمیآید، باید کمی آب به آن اضافه کنیم. در انتها، پلو با لوبیا چشم بلبلی را با سبزیجات تزئین کرده و به همراه شیرینی، ماست و سالاد سرو میکنیم.
در نهایت باید دو نکته مهم را به یاد داشته باشیم. اول اینکه برای تهیه این پلو باید به کمی صبر داشته باشیم تا برنج و لوبیا به خوبی پخته شوند. دوم اینکه تداوم جوش آب برای پلوی لوبیا چشم بلبلی بسیار مهم است تا غذای شما بسیار خوشمزه باشد.
