طرز تهیه پلو با لوبیا سبز
پلو با لوبیا سبز یکی از غذاهایی است که در مناطق مختلف ایران تهیه و مصرف میشود. این غذا از دو ماده اصلی یعنی برنج و لوبیا سبز تهیه میشود که با ترکیبی از مواد افزودنی و ادویهها بهترین همراه برای خوردن آن تهیه میشود.
برای تهیه پلو با لوبیا سبز بهتر است از یک پسندیده به نام لوبیای سبز استفاده شود. قبل از هرچیزی باید لوبیا سبز را در آب جوش برای یک ساعت خیس کرده و سپس آن را در یک قابلمه با آب شسته و برای مدتی در حالت ابپز نگه داشت.
اتصالات لوبیا را با نوک چاقو یا کلید پوست برداری کنید و برای برنج هم که ینیبرای خورده شدن به آب خیس کرده و سپس به نصف قرار داده و اب پایین آن را ریخته و برای مدتی با حرارت بیشتر نگه میداریم. بعد از آن یک لیموعرق و نمک را اضافه میکنیم و با حرارت کم و تهیه مواد افزودنی همچون خلال سینه خاوری، زریشک و آلو مخلوط کنید.
پس از اینکه جوشید، لوبیا سبز را به آن اضافه می کنیم و آن را با حرارت کم برای درجه دوز با حرارت کم برای مدت 25 دقیقه در حال پخت دهید. سپس میتوانید پلو با لوبیا سبز خود را با تزئیناتی مانند ریشه یا لیمو عمانی سرو کنید و سرو کنید.
آماده کردن لوبیا سبز برای پلو
لوبیای سبز یا همان لوبیای فاصولیا سبز یکی از محصولات محبوب در غذاهای ایرانی است و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. با آماده کردن این محصول برای پلو، میتوانید یک غذای سالم و خوشمزه برای افراد خانواده و مهمانان خود آماده کنید.
برای شروع، ابتدا باید لوبیای سبز را انتخاب کنید. بهتر است این محصول را از فروشگاههای قابل اعتماد خریداری کنید و لوبیای تازه و سالمی را انتخاب کنید. سپس لوبیا را با آب بشویید و با پارچه تمیز، خشک کنید.
سپس لوبیا را در قابلمهای قرار دهید و آن را با آبی که به مقدار لازم در قابلمه گذاشتهاید، پوشانده و آن را روی حرارت زیادی قرار دهید. بعد از آمدن آب به جوش، حرارت را کم کنید و لوبیا را زیر نظر داشته و مواظب باشید که لوبیا نپزد و فقط بجوشد. زمان لازم برای آماده شدن لوبیا به میزان نرمی دلخواه شماست که ممکن است حدود ۲۰ تا ۴۰ دقیقه زمان ببرد.
بعد از پخته شدن، لوبیا را با یک ماهیچه بزرگ ملایم خورد کنید. سپس آن را با یک کمی روغن در قابلمه به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه از روی حرارت بردارید. سپس به یک دیگ جداگانه برای پلو منتقل کرده و با پلو یا رز سفید مخلوط کنید.
در نهایت، میتوانید لوبیا سبز را با یک کمی زعفران و ماست تازه سرو کنید. با این دستور، یک پلو خوشمزه و سالم با لوبیا سبز تهیه کردهاید که میتوانید به عنوان یک غذای شادی در جمع خانواده و مهمانانتان سرو کنید.
روش آماده کردن برنج برای پلو
برنج به عنوان غذای پایه در بسیاری از وعدههای غذایی ایرانی مورد استفاده قرار میگیرد. بهترین نوع برنج برای پلو، نوع دنبل برنج است که به دلیل داشتن مزه شیرین و عطر مطلوب، برای پلو بسیار مناسب است. برای آماده کردن برنج برای پلو، میتوان از روش زیر استفاده کرد:
ابتدا برنج را به مدت ۳۰ دقیقه در حدود دو لیتر آب خیسانده و بعد آب آن را تا چند بار تازه کرده و منتظر ماندن ذرات برنج در آب در حالی که آن را تحریک کرده تا کاملا تمیز شود. سپس برنج را در آب با شور بریزید و به مدت نیم ساعت در آن قرار دهید.
در این میان میتوانید به آبپز کردن برنج نیز روی آورید. برای این کار از یک قابلمه مناسب استفاده کنید و برنج را با مقدار آبی که حدود میزان آن شما راضی هستید، مخلوط کنید و دمای قابلمه را بر روی حرارت بالا قرار دهید. برای تاکید بیشتر بر رنگ، میتوانید برای مدتی آتش را خاموش کنید و برنج را برای گرم نمودن به روی حرارت پهلو بگذارید.
یکی از روشهای دیگر آماده کردن برنج برای پلو، روش سنتی است که به آن سطح برنج میگویند. در این روش برنج را با آبی که سطح آن هم از برنج بالاتر آمده روی حرارت ملایم درآورید و دمای آن را کم کنید تا آب درون قابلمه از بین نرود. بعد از ۲۰ دقیقه آماده شدن برنج، آب آن را خالی کرده و با آب جوش مجددا آبپز کنید.
در هر حال، این مهم است که برنج شما پخته نشود، بیش از حد ترش نشود، و بهتر است به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه پس از پخت خامهای عطری به آن افزوده شود.
تهیه سس پلو با لوبیا سبز
تهیه سس پلو با لوبیا سبز به عنوان یک وعده غذایی کامل و مغذی دارای ارزش غذایی بسیار بالا است. این غذا در بسیاری از کشورها به عنوان یک غذای سنتی و محبوب مشهور است.
برای تهیه سس پلو با لوبیا سبز مواد اولیه مورد نیاز شامل برنج، لوبیای سبز، پیاز، روغن زیتون، گوجهفرنگی، سیر، نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین هستند. در ابتدا باید برنج را با آب شسته و به همراه اب خورشت در قابلمه روی حرارت بگذاریم تا بپزد. سپس با استفاده از یک تابه با اندازه مناسب، پیاز را در روغن طلایی کنیم و به آن گوشت چرخ شده اضافه کنیم. سپس لوبیای سبز و گوجهفرنگی را اضافه کرده و مواد را تفت دهیم. در این مرحله سیر، فلفل، زردچوبه و دارچین را نیز اضافه کنیم و مواد را با هم مخلوط کنیم. سپس پس از آماده شدن برنج، میتوانیم آن را با لوبیای سبز و مواد دیگر ترکیب کنیم و به عنوان سس پلو با لوبیا سبز سرو کنیم.
این غذا دارای مزه غنی و پرطراوتی است و به عنوان یک غذایی سالم و مغذی شناخته میشود. بنابراین اگر به دنبال تهیه یک غذای سالم و مغذی هستید، سس پلو با لوبیا سبز به عنوان یک گزینه عالی برای شماست.
اضافه کردن مواد دیگر به پلو با لوبیا سبز
پلو با لوبیا سبز یکی از غذاهای اصیل و محبوب ایرانی است که در بسیاری از خانوادهها برای ناهار و شام تهیه میشود. اما ممکن است برخی افراد به دلیل عدم رضایت از مزه و طعم آن، در نوع غذای پلو با لوبیا سبز دچار اشکال شده باشند. به همین دلیل، میتوان با اضافه کردن مواد دیگر به این نوع غذای ایرانی، طعم و مزه آن را تغییر داد.
یکی از روشهای اضافه کردن مواد دیگر به پلو با لوبیا سبز، استفاده از مرغ و یا گوشت چرخکرده است. برای این کار، ابتدا مقدار مناسبی گوشت چرخکرده یا مرغ را با استفاده از روش دلخواه پخته و سپس به پلو با لوبیا سبز اضافه کنید. در صورتی که مصرف کنندهی پلو با لوبیا سبز علاقهمند به استفاده از گوشت قرمز است، میتوان برای بهبود مزه و طعم پلو، گوشت چرخکرده و یا گوشت قرمز را به شکل کباب درست کرده و در پایین پلو قرار داد.
در صورت نیاز، میتوان به پلو با لوبیا سبز نمک، فلفل و ادویههای مختلفی مانند زردچوبه، زیره و ... اضافه کرد. به این ترتیب میتوانید مزه و طعم مورد علاقهی خود را به پلو با لوبیا سبز بدهید. همچنین، به منظور افزایش میزان روغن در پلو، میتوانید دوغ یا کره را اضافه کنید.
همچنین، در صورت داشتن اعتیاد به غذاهای ترش، میتوانید لیموی تازه را در پلو با لوبیا سبز به عنوان مزهدهنده استفاده کنید. اضافه کردن لیموی تازه به پلو، به میزان قابل توجهی تغییر در مزه آن ایجاد میکند.
بنابراین، برای ایجاد تغییر در مزه و طعم پلو با لوبیا سبز، میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد که با انتخاب مواد مناسب، توانایی درست کردن غذای پلویی با مزه و طعم دلخواه را به شما میدهد.
خاموش کردن پلو با لوبیا سبز
خاموش کردن پلو با لوبیا سبز، یکی از دستور پخت های سنتی و معروف در فضای آشپزی ایرانی است. برای پخت پلو می توان از گوشت، مرغ، ماهی، سبزیجات و حتی خورشت های مختلف استفاده کرد، اما یکی از روش های خوشمزه ترین پلو، خاموش کردن آن با لوبیا سبز است.
جهت پخت پلو، در ابتدا بایستی برنج را به مدت حداقل یک ساعت در آب گرم قرار دهید تا بتواند به خوبی جذب آب کند. سپس بایستی آن را در یک قابلمه به همراه آب و نمک به مدت 10 تا 15 دقیقه پخته و از حرارت موقتی دور کرد.
در پایین قابلمه لوبیای سبز نیز به همراه تنی گوشت، پیاز، روغن و ادویه جات ریخته میشود و آن را به خوبی برای دم خوردن آماده میکنیم. در ادامه، برنج را با لوبیای پخته شده مخلوط کرده و در یک قابلمه عمیق سمبه کرده و روی آن روغن یا کره ریخته شده که به همراه یک قاشق ترد نمک به عنوان نوک قاشق به هر متر مربع برنج توزیع میکنیم،
حال قابلمه را پوشیده و به آتش کم بزارید تا برنج به خوبی پخته شود و خاموش شود. سپس، پلو را با لطافت برداشته و به همراه لمسی از لوبیای پخته شده و غذای مورد نظرتان سرو کنید. این روش پخت پلو با لوبیا سبز علاوه بر اینکه بسیار خوشمزه و مقوی است، با توجه به محتوای غذایی این دو ماده، مناسب برای سلامتی بدن نیز می باشد.
