1- طرز تهیه واویشکا دل و جگر مرغ
واویشکا دل و جگر مرغ یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در سراسر کشور معروف است. برای تهیه این غذا، ابتدا دل و جگر مرغ ها را با آب ولرم شسته و پاک میکنیم. سپس آنها را به صورت نیمهپخته در پارهای کره یا روغن تفت میدهیم.
در قدم بعد، پیاز را خلال میکنیم و در کنار دل و جگر مرغ ها به صورتی که شبیه به سبزیجات فریز شده است، اضافه میکنیم. به این مخلوط مقداری نمک، زعفران و فلفل سیاه اضافه کرده و زیر هم میکنیم تا تمامی مواد داخل قابلمه خوب مخلوط شوند.
سپس شعله آتش را کم میکنیم و قابلمه را با درپوشی محکم میپوشانیم. در این مرحله، میتوانید از روش پخت مستقیم بر روی حرارت یا روش پخت در فر استفاده کنید. برای روش پخت در فر، بهتر است داخل ظرف یک لایه روکشی از فویل آلومینیوم قرار دهید تا غذا از خشک شدن جلوگیری شود.
بعد از حدود 40 تا 50 دقیقه پخت در شعله آتش ملایم یا در فر، میتوانید واویشکا دل و جگر مرغ را از شربت غلیظ خود جدا کنید و در بشقابی سرو کنید. این غذا معمولا با نان سنگک یا نان تافتون همراه میشود و با سیرخرد شده، لیمو ترش و نمک میتوانید آن را بهتر بچشید.
2- روش ساخت کروکت دل و جگر مرغ
روش ساخت کروکت دل و جگر مرغ در فضای کوچک میتواند یک روش سریع و آسان برای تهیه آن باشد. در این روش ابتدا دل و جگر مرغ را به صورت خلالی خرد کرده و به یک ظرف اضافه کرده و سپس با اضافه کردن پیاز، سیر، زردچوبه، فلفل سیاه، گشنیز و نمک در قابلمه به صورتی که اعمال حرارت برای سرخ کردن صورت می پذیرد، تهیه می شود. بهتر است قبل از اضافه کردن پیاز و سایر مواد، دل و جگر مرغ را طعم دار کنید و سپس اضافه کنید.
سپس قابلمه را روی شعله متوسط قرار دهید تا مواد داخل آن به شکل گرم شوند و طعمی خوشمزه برای کروکت دل و جگر به وجود بیاید. در این مرحله می توانید سبزیجات مختلف را به آن اضافه کنید، مانند تره، انواع گیاهان خشک شده و غیره.
سپس کروکت را با دست درست کنید و بعد از آن، زیر آتش بگذارید تا تغییر رنگ دهد و بعد از تمیز شدن از آن خارج شود. کروکت دل و جگر آماده سرو شدن است. شما می توانید به همراه نان تستی و سلاد خوردن آن را لذت بخش کنید. این کروکت بهتر است با سس لیمو تهیه شده، مصرف شود.
از آنجا که این روش بسیار سریع و آسان است، در حال حاضر به عنوان یکی از مناسب ترین روش ها برای تهیه کروکت دل و جگر مرغ شناخته می شود. به همین دلیل می توانید با استفاده از این روش، به سرعت و بدون ارائه تلاش زیاد، کروکت دل خود را تهیه کنید.
3- نحوه تهیه دمپایی دل و جگر مرغ
برای تهیه دمپایی دل و جگر مرغ، ابتدا مواد لازم برای تهیه آن را آماده میکنیم. برای این منظور بهتر است دل و جگر مرغ را خرد کرده و با ادویههای مورد نظر مخلوط کنیم. بهترین انتخاب برای روغن پخت از روغن زیتون یا کره استفاده کرده و آنرا در تابه گرم کنیم تا داغ شود. سپس دل و جگر مرغ خرد شده روی روغن داغی که در تابه گرم کردهایم قرار داده و مواد را برای چند دقیقه تفت دهیم تا کاملا پخته شود.
سپس یک قاشق غذاخوری از سس مایونز، یک قاشق چایخوری از خردل، نمک، فلفل سیاه و نمک را با هم مخلوط کرده و به دل و جگر مرغ اضافه میکنیم. سپس یک عدد پیاز را خرد کرده و در تابه به همراه دل و جگر مرغ قرار داده و برای چند دقیقه تفت میدهیم تا پیاز نرم شود و طعم دل و جگر مرغ کامل تر شود.
بعد از این مرحله، برای تهیه بخشی که برای پای دمپایی استفاده میشود، باید مایه دونات را تهیه کنیم. برای این منظور، مایه دونات را با استفاده از آرد، کره، سرکه، نمک و شکر تهیه کرده و آنرا تا حدی اماده کنیم که بتوانیم بخشهایی از آنرا برای پای دمپایی استفاده کنیم.
سپس بهتر است قالب هایی که برای دمپایی استفاده خواهد شد را آماده کنیم. بهترین انتخاب برای قالب استفاده از قالبهای برجسته آستون است. برای استفاده از این قالب، بخشی از مایه دونات را در قالب قرار میدهیم و به روی آن بخشی از دل و جگر مرغ را قرار میدهیم. سپس با استفاده از بخشی از مایه دونات دیگر قالب را پوشش داده و آنرا درون فر میگذاریم. بعد از 35 تا 40 دقیقه، دمپایی دل و جگر ما حاضر خواهد شد.
دمپایی دل و جگر مرغ با همراهی یک نوشابه، سالاد و یک قاشق غذاخوری از سس مایونز سرو شود، طعم بسیار خوشمزهای دارد.
4- طرز تهیه کوفته دل و جگر مرغ
کوفته دل و جگر مرغ یکی از غذاهای ایرانی محبوب و خوشمزه است که در بسیاری از مناطق این کشور تهیه و مصرف میشود. این غذا به صورت کوفته سرخشده یا آبپز شده با دل و جگر مرغ و انواع مختلف ادویه و سبزیجات تهیه میشود.
برای تهیه کوفته دل و جگر مرغ، در ابتدا دل و جگر مرغ را با آبکشی کردن و پاک کردن از غلظت خون آنها را کم کرده و سپس آنها را به همراه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و سایر ادویههای مورد نظر خود در میکسر یا آسیاب کنید تا یک مخلوط یکنواخت شود.
در مرحله بعدی، مخلوط دل و جگر مرغ را با تکه نان ترد و پیاز رندهشده و نمک و فلفل سفید و تخم مرغ مخلوط کرده و به خوبی با دستهای خود به شکل کوفتههای بزرگ درآورید. سپس این کوفتهها را در روغن داغ نیمه کرده و در قابلمهای حرارتی همراه با یک لیوان آب و کمی نمک و فلفل، به مدت 30 تا 40 دقیقه پخته شود.
سرانجام کوفته دل و جگر مرغ را به همراه روشنی چی، مخلوط سبزیجات خوراکی یا سالاد، نان تازه و سس فلفل یا سیر سرشار از زیتون و لیموتی با مزهای عالی میل کنید. تهیه و سرو کردن کوفته دل و جگر مرغ بسیار ساده است و میتوانید به راحتی در خانه خود این غذای خوشمزه را تهیه کنید و در میان خانواده و مهمانان خود سرو کنید.
5- روش ساخت پارچه دل و جگر مرغ
روش ساخت پارچه دل و جگر مرغ یکی از غذاهای پرمصرف در فصول سرد است که معمولاً در خانه ها سرو می شود. این غذا با ترکیب دل و جگر مرغ، پیاز، نعنا و ادویه جات خاص، علاوه بر اثر طعم بسیار خوبش، دارای خواص مفید برای سلامتی بدن نیز می باشد.
برای ساخت پارچه دل و جگر مرغ ابتدا دل و جگر مرغ را باید خمیر کرد. در اینجا می توان از دستگاه فرایر هم استفاده کرد و یا به دستی این عمل را انجام داد. سپس دل ها و جگرهای خمیرشده را در کاسه ای ریخته و پیاز را هم پوست کنده و خرد کردر. سپس به آن چندین ادویه همچون زیره، زردچوبه و نمک اضافه کرده و همه را باهم مخلوط می کنیم.
بعد از آن تابه را روی حرارت در می آوریم و نیم لیوان روغن را داخل تابه می ریزیم. سپس پارچه ها را داخل تابه قرار می دهیم و آجیل روی آن می پاشیم. در صورتی که پارچه ها خیلی جمع شده اند، آبیاری می کنیم تا ضخامت آنها کمی کاهش یابد.
تابه از جدال محموم کردن سریع و کارا استفاده کنید که پارچه ها از دست نروند، اما همچنین خیلی گرم هم نشود. معمولا پس از چند دقیقه، اگر پارچه ها کاملاً پخته شدهاند، آماده سرو شدن هستند.
در نهایت پارچه دل و جگر مرغ را می توان با برنج، نان لواش یا نان توست سرو کرد. همچنین می توانید آنرا با سس یا نوشارید نوش جان کنید.این غذا را می توان در آن قالب شکلاتی نمایی شیک و دلپذیر سرو کرد و از دیگر تزئیناتی که می توان برای این غذا در نظر گرفت، تزئین آن با دانه های نارگیل و خرما و آلو و خرفه بود زیبا، لذیذ و بی نظیر.
6- نحوه تهیه فیله دل و جگر مرغ
فیله دل و جگر مرغ یکی از غذاهای پرطرفدار در ایران است که در بسیاری از رستورانها و فستفودها بر روی منوها قرار دارد. این غذا با استفاده از دل و جگر مرغ تهیه میشود و با طعم و عطری منحصر به فرد همراه است.
برای تهیه فیله دل و جگر مرغ، ابتدا باید دل و جگر مرغ را از داخل مغز مرغ جدا کرده و مانده جهت دیگر استفاده در ظرفیت مناسب قرار دهید. بهتر است که دل و جگر مرغ را با پوست تمیز کرده و هرگونه مواد زائد آن را از بین ببرید.
سپس دل و جگر مرغ را با استفاده از یک چاقوی تیز، به شکل نازک و بلند ورقه ورقهای برش دهید. حتماً به یاد داشته باشید که بهتر است این کار را با حرکات آهسته و مدام برش دادن صورت بگیرد تا دل و جگر مرغ به شکل یکنواختتری برش خورده و به طور بیشتر در آب سرخ کردن آن یکنواخت بشود.
حال میتوانید دل و جگر مرغ را به همراه روغن، پیاز، فلفل، زردچوبه و شور و غیره در ماهیتابه تفت دهید تا زمانی که رنگ آنها به رنگ طلایی شد. پس از آن بهتر است که آن ها را روی نون ترد و با سس مایونز و سس گرل شیره سرو کنید. در نهایت فیله دل و جگر مرغ شما آماده سرو شدن برای شما و خانواده شماست.