مواد لازم برای تهیه نون برنجی کرمانشاهی بدون فر
نون برنجی کرمانشاهی یکی از خوراکیهایی است که در مناطق غرب کشور ساخته و مورد استفاده قرار میگیرد. این نون به خاطر مزه و عطر خوبی که دارد از جمله محبوب ترین و خوشمزه ترین انواع نان در این منطقه است. در ادامه به مواد لازم برای تهیه نون برنجی کرمانشاهی بدون فر پرداخته میشود.
مواد لازم برای تهیه نون برنجی کرمانشاهی شامل نیم کیلو برنج و یک پیمانه آب است. همچنین برای دادن مزه بیشتر میتوان بافت و فرم نان را با استفاده از سماق، پیاز، زنجبیل و فلفل سیاه تنظیم کرد.
برای تهیه نون برنجی کرمانشاهی بدون فر، برنج را در آب شسته و به مدت یک شب با آب درون یک ظرف جا میدهیم تا به خوبی نرم شود. در مرحله بعدی برنج را به همراه آب گذاشته شده در ظرف، در یک قابلمه قرار میدهیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا برنج باقیمانده به خوبی پخته شود و آب آن جذب شود.
بعد از پخته شدن برنج، برای تنظیم فرم نان، دوست دارید پیاز و زنجبیل را خرد کرده و با سماق و فلفل سیاه مخلوط کنید. این مرکبات را به برنج اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید. سپس مقداری از این مخلوط را توسط دست به شکل دایره ای درآورده و با الیاف گیاهی فرشی بپوشانید.
نون برنجی کرمانشاهی بدون فر حالا آماده است و میتوانید آن را در شعلهی نیمه قوی قابلمه بر روی اجاق گاز قرار دهید. بعد از حدود ۵-۸ دقیقه سمت پایین آن را دوران کرده و از سمت دیگر به مدت ۵-۸ دقیقه دیگر به آهنگ مناسب بپزید. نون برنجی کرمانشاهی بدون فر حالا آماده است و میتوانید آن را به همراه سایر غذاهای خانواده پیشنهاد کنید.
طرز تهیه مخلوط برنج و آرد برای نون کرمانشاهی بدون فر
راهنمای تهیه مخلوط برنج و آرد برای نون کرمانشاهی بدون فر:
نون کرمانشاهی یک نوع نان سنتی و خوشمزه از شهر کرمانشاه است که با استفاده از آرد و برنج تهیه می شود. این نوع نان برای بسیاری از افراد از اهمیت خاصی برخوردار است و با عطر و طعم خاص خود طعمی متفاوت و فوق العاده دارد.
برای تهیه این نان، در ابتدا باید برنج را با آب برای چند ساعت خیس کنید. بعد از این، برنج آبکشی و خشک شده و با آرد بصورت یک مخلوط کنار هم قرار می گیرند.
سپس به این مخلوط تازه پخته شده یک قاشق غذاخوری روغن سرخ کنی افزوده می شود تا مخلوط برنج و آرد به صورت یک گوشت بافت شود. برای تهیه نان کرمانشاهی ما از فر استفاده نمی کنیم، بلکه مخلوط برنج و آرد را بصورت نون کوچک شکل و آن را بر روی تابه یا پان نسوز در دمای متوسط پخته می کنیم.
این نوع نان بسیار خوشمزه و سنتی است و با چای داغ و یا شیر حرارت داده می شود. با این روش شما می توانید نون کرمانشاهی سنتی تهیه کنید که در آماده سازی آن نیازی به فر ندارید.
نحوه تهیه خمیر نون برنجی کرمانشاهی
خمیر نون برنجی کرمانشاهی یکی از خوراکی های سنتی و محلی است که در استان کرمانشاه با سنت ها و آداب مردم این منطقه در تعامل است. این خمیر نون با استفاده از برنج، آرد، ماست، زیره سبز و سایر اجزای معروف از جمله خمیر مورد استفاده قرار میگیرد.
اولین قدم در تهیه خمیر نون برنجی کرمانشاهی انتخاب برنج مرغوب است. برنج باید خیلی نرم و پوستی بیشتر از دیگر برنج ها باشد. برای تهیه خمیر نون، برنج به همراه آرد و مقدار کافی آب در قوری خورد پخته شده و سپس درون میکسر ریخته شده تا به صورت خمیری مخلوط شوند.
در مرحله بعدی، به مخلوط خمیری برنجی آرد، ماست، زیره سبز و نمک افزوده میشود و به صورت مخلوط خوب مخلوط میشود. سپس به مخلوط یک ساعت زمان داده شده و با استفاده از دستهای خود، به شکل مناسب شده و بر روی پایین قابلمه قرار داده میشود.
سپس خمیر نون برنجی کرمانشاهی در پختکنهای گرم چوبی یا شیشه ای قرار میگیرد و برای اینکه سریعتر آماده شود، میتوان آن را به صورت قطعات کوچک برش خورده و در پخت کن قرار داد. بعد از پخت بهتر است نان برنجی کرمانشاهی را چند دقیقه دیگر در داخل پخت کن بگذارید تا کاملاً پخته شود. سپس نون برنجی کرمانشاهی در سرویس دهی قرار داده شده و میتوانید از آن به همراه پنیر و خیار شور لذت ببرید.
روش دقیق برای فرم دادن به نون کرمانشاهی بدون فر
نون کرمانشاهی، یکی از انواع محبوب نانهای ایرانی است که تقریباً در تمام ایران مخصوصاً در استان کرمانشاه و شهرهای مرزی مانند بهار، قصرشیرین و ... معروف است. در این نوع نان، معمولاً برای فر فلزی استفاده نمیشود و بجای آن از روش فرم دادن به دست استفاده میشود.
برای فرم دادن به نون کرمانشاهی بدون فر ابتدا باید مواد لازم را آماده کنید. این مواد شامل آرد، آب، نمک، خمیر مخصوص نان و یا خمیر پیتزا میباشد. میتوانید با استفاده از نوع خمیری که دوست دارید، نون را تهیه کنید.
در مرحله بعد، باید خمیر را درست کنید. این کار به صورت دستی و یا با استفاده از ماشین نانوایی انجام میشود. برای ایجاد خمیر شکلپذیر و دارای ظاهری زیبا، مقداری روغن زیتون هم به خمیر اضافه کنید.
پس از گرفتن خمیر، آن را به دو تکه تقسیم کرده و آنها را در حالت استوایی قرار داده و در صفحه نان با ظرفیت بالا، پوشیده شده توسط کاغذ آشپزی قرار دهید. شاید بهتر باشد قبل از گذاشتن خمیر در صفحه نان، آن را به صورت دایره ای روی سطح کار، کمی برش دهید. پس از قرار دادن خمیر در صفحه نان، آن را با دست تراز کنید و در دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۵ الی ۳۰ دقیقه در فر بیفزایید. بهترین نتیجه، زمانی که قسمت پایین نون رنگ سفته ای پیداکرده باشد، حاصل میشود.
پس از این مدت، نون کرمانشاهی شما آماده سرو کردن و خوردن است. بهتر است برای مدت کوتاهی آن را در مقابل حرارت دادن دوباره گرم کنید و از طعم و مزه خوب آن لذت ببرید. این روش ساده و نوعی متفاوت در فرم دادن به نان کرمانشاهی بدون استفاده از فر، میتواند به شما یک نان طراوتبخش و خوشمزه با روشی دستی و متفاوت ارائه دهد.
روش خمیر گذاری و ترکیب با برشته ها
برای تولید برشتههای هوایی، نیاز به انجام چند مرحله مختلف است که یکی از آنها خمیرگذاری است. در این مرحله، از ترکیب آرد، بافت دهندهها، نمک و آب، مایعی تهیه میشود که با تداخل و خمیر کردن این مایع با دست، رطوبت و الاستیسیته خوبی به دست میآید. سپس، این خمیر را میتوان در روشهای مختلفی به برشتههای کوچک تقسیم کرد.
یکی از روشهایی که برای خمیرگذاری استفاده میشود، روش اتاق تخمیر است. در این روش، خمیر را میتوان در ظرفهای پلاستیکی قرار داد و برای چند ساعت در دمای اتاق، اجازه داد تا بتواند پف شده و حجم خود را افزایش دهد. پس از این کار، برشتهها به حجم دلخواه تکهبندی شده و برای پخت در فر آماده میشوند.
در روش دیگر خمیرگذاری، از دستگاه تخمیر کن استفاده میشود. در این دستگاه، مایع خمیر که به طور پیوسته خمیر شده است، در داخل دستگاه قرار میگیرد و پس از مدتی با گذر از فرایند حرارتی، خمیر به برشتههای کوچکی تقسیم شده و آماده پخت در فر میشود.
در هر دو روش برشتهسازی، تکنیکهای مختلفی نیز برای ترکیب خمیر با برشتهها وجود دارد. یکی از این تکنیکها، ترکیب خمیر با برشتهها در دست است. در این روش، خمیرکار با دستهای خود خمیر را بر روی برشتهها فشار میدهد تا با هم ترکیب شوند. روش دیگری که استفوده میشود، استفاده از دستگاههای خودکار مخصوص ترکیب خمیر با برشتهها است. با استفاده از این دستگاهها، خمیر و برشتهها در دستگاه قرار میگیرند و پس از ترکیب، برشتههای آماده با دقت و همگنی بیشتری پدیدار میشوند.
مراحل قرار دادن نون برنجی در قالب و پخت
برای قرار دادن نون برنجی در قالب و پخت آن، مراحل زیر باید انجام شود:
مرحلهی اول: آمادهسازی خمیر
برای ساخت خمیر، نیاز به برنج (گوشته یا نئوپان) و آب است. برای هر کیلو برنج، بهطور متوسط ۵۰۰ میلیلیتر آب مورد نیاز است. برنج باید خیس شود و سپس برای ۲۰ دقیقه به این شکل در آب قرار بگیرد تا تمام آب خود را جذب کند. برای تهیه خمیر برنجی، باید برنج خیس شده را در آسیاب پاک کردن و خمیری روان تهیه کرد.
مرحلهی دوم: قرار دادن خمیر در قالب
جهت قالب دادن به خمیر برنجی، باید بهترین روش برای قالبگیری استفاده شود. این کار با استفاده از ولومتر یا بهترین ویییو (Beyti Kebăp Taverna) انجام میشود. برای قالبگیری بهتر، آرامآرام خمیر را در قالب مورد نظر ریخته و با ستونهای کوچک بین طبقات، فشار داده و از هوا خارج میکنند تا خمیر جایگزین فضای خالی قالب شود.
مرحلهی سوم: پخت نون برنجی
برای پختن نون برنجی ، ابتدا آن را به حرارت ۱۸۰ درجه از مدت زمانی بین ۱۲ تا ۲۴ دقیقه درون فر قرار دهید. پس از این مدت زمان، نون برنجی پخته و آماده استفاده است.
با عملکرد صحیح در تمامی مراحل، نون برنجی نرم و لطیف بدونکمترین خارشی ساخته شده و برای مصرف اماده خواهد شد.