مواد لازم برای تهیه نان سوخاری خانگی
تهیه نان سوخاری خانگی یکی از محبوب ترین و رایج ترین روش های پخت نان در قالب غذایی در بیشتر از کشور ها است. این نوع نان بسیار خوشمزه و خوشرنگ است و برای تغذیه در صبحانه، ناهار و شام مناسب است. در اینجا به شما نحوه تهیه نان سوخاری خانگی و مواد لازم برای آن معرفی خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه نان سوخاری خانگی در ابتدا نیاز به آرد دارید. آرد گندم، آرد جو و آرد سبوسدار، می توانند برای تهیه نان سوخاری خانگی استفاده شوند. همچنین، خمیر نان، آب، شیر، نمک، روغن، خمیر مخصوص (ترکیبی از خمیر نان و پودر خمیر نان) و خمیر پخت (با کمی جوانه گندم) از جمله سایر مواد لازم برای پخت نان سوخاری خانگی هستند.
باید توجه داشت که مقدار مواد لازم برای تهیه نان سوخاری خانگی بستگی به تعداد نان هایی که می خواهید پختید و همچنین به مراحل پخت دارد. به عنوان مثال، برای پخت دو نان سوخاری خانگی می توانید حدود یک کیلو آرد و یک قاشق غذاخوری نمک استفاده کنید.
لازم به ذکر است که در بسیاری از نواحی، ماده ای به نام زرده تخم مرغ نیز در تهیه نان سوخاری خانگی استفاده می شود. در این صورت، باید یک تخم مرغ را با روغن خامه خوب هم زده و مواد نان را با آن مخلوط کرد تا به بافت و سبکی مناسبی دست یابید.
با خرید مواد لازم برای تهیه نان سوخاری خانگی و دنبال کردن دقیق روش تهیه، می توانید در خانه نان سوخاری سالم، خوش طعم و خوش رنگ خود را پخته و از آن لذت ببرید.
طریقه تهیه خمیر نان سوخاری خانگی
خمیر نان سوخاری، یک از پرمصرف ترین مواد غذایی در سراسر جهان است و تهیه آن در خانه میتواند کاری آسان و سرگرم کننده باشد. در این مطلب، مراحل تهیه خمیر نان سوخاری خانگی به طور کامل توضیح داده میشود.
مواد لازم:
۴ پیمانه آرد سفید، ۳ قاشق غذاخوری شیر خشک، ۶ قاشق غذاخوری روغن نباتی، ۳ قاشق چایخوری نمک، ۲ قاشق چایخوری شکر، ۲ قاشق چایخوری خمیر حلقهای، ۲ پیمانه آب گرم.
مرحله اول:
ابتدا، آرد را در ظرف ریخته و به همراه شکر، شیر خشک و خمیر حلقهای، با استفاده از ماهیچه ها پاک کرده و مخلوط کنید.
مرحله دوم:
سپس آرد را به ظرف دیگری منتقل کنید و در آن نمک و روغن را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
مرحله سوم:
حالا شما باید آب را به آرد اضافه کنید و به صورت کامل با مواد مخلوط کنید. پس از مخلوط شدن و درست کردن خمیر نان، آن را میتوانید برای حدود ۳۰ دقیقه نگه دارید.
مرحله چهارم:
حالا خمیر نان سوخاری شده خانگی شما آماده است. شما میتوانید خمیر نان را به شکل دلخواه خود شکل دهید و درون فر درجه حرارت ۲۰۰-۱۸۰ درجه لذت بخش شده تا حدود ۲۰ دقیقه به داخل فر بریزید.
در انتها، این باید به خودی گذاشته شود تا بخشی از گرما برای حدود ۵ دقیقه به داخل فر برسد. به این ترتیب، خمیر نان سوخاری شده خانگی شما آماده است. با توجه به این مطالب، شما میتوانید در کنار خانواده و دوستانتان از خمیر نان سوخاری خانگی خود لذت ببرید و از این غذای خوشمزه و محبوب برای صبحانه و شام استفاده کنید.
روش خمیرگذاری و نرم کردن خمیر
روش خمیرگذاری و نرم کردن خمیر، یکی از اصولیترین مراحل در پخت نان و شیرینی و سایر محصولات خبزی میباشد. در این روش، خمیر جهت رسیدن به ساختاری بهینه، با استفاده از ابزارهای خاص، به منظور ایجاد رطوبت و نرمی، گردش داده شده و به طور کامل نرم شده و آماده پخته شدن میشود.
رهگیری بهی نتیجه تجربه و شیوههای سنتی تمدنهای مختلف، در ابتدا خمیر را در ظرف نسبتاً بزرگی مانند میکسر و یا مخلوطگر، در حالی که مواد خام را به صوت متداوم با انواع مایعات نیزی و آب افزوده میکردند، مخلوط میکردند. سپس با تغییر سرعت و وارونگی دستگاه، خمیر را نرم تر و پایدار تر میکردند. سپس، با طیی مراحل و روشهای مختلف، خمیر به شکل نرم، الاستیک و غنی به صورت یکی از اصولیترین مواد اولیه برای پخت تهیه خبز میشد.
در روش کنونی ساخت خمیر، نوآوریهای جدیدی مانند متودولوژی ترجیحی و اصول علمی صنایع غذایی نیز به کار گرفته شده است و خمیر با استفاده از شوتینگر و قلیایی کنندهها، به منظور بهبود قابلیت نرم و شیرین شدن خمیر، کار شده و ساخت محصول تبدیلی به یکی از بهترینهای خارج از خانه شدهاند. در کل، روش خمیرگذاری و نرم کردن خمیر ترکیبی از تکنیکهای سنتی و نوآوریهای علمی و صنعتی است که باعث شده به شکل بهبودیافته و بهینه تری در نتیجهی ساخت کرمدار، پفک و شکلات برای آماده سازی و مصرف کنندگان تولید شود.
نکات مهم در مراقبت از خمیر نان سوخاری
خمیر نان سوخاری با توجه به محتوای غذایی و مزهای که به غذا میدهد، برای خانوادهها و رستوران هایی که صبحانه و پذیرایی ها را سرو می کنند بسیار ارزشمند است. اما برای تهیه آن نیاز به توجه و مراقبت داریم تا، خمیر نان سوخاری ما لطیف، خوشمزه و دارای بافت مناسبی باشد. در این مقاله به مهمترین نکاتی که باید در مراقبت از خمیر نان سوخاری داشته باشیم، پرداخته میشود.
نکته اول، قبل از هر چیزی، باید به طریق درستی خمیر بپزید و آن را به دنبال تهیه اش، در داخل یک محفظه باشد. درون این محفظه، انبوهی از باکتریها و قارچها حرکت میکنند و در حال ذرت زدن خمیر هستند. در واقع، حرکت قارچها کیفیت و طعم خمیر نان سوخاری را تحت تاثیر خود قرار می دهند.
نکته دوم، میزان نمک مصرفی باید دقیقاً به میزان توصیه شده در دستور پخت رعایت شود. مصرف زیاد نمک میتواند انحرافات بسیاری در طعم خمیر نان سوخاری ایجاد کند.
نکته سوم، دمای داخل فر نباید زیاد باشد تا خمیر نان زود برنگردد. چربیهای حاوی در خمیر رنگ سیاه شدن را تسریع می کنند، بنابراین، دمای خمیر نان باید کمتر از ۲۲۵ درجه سانتیگراد باشد به علاوه باید با توجه به دستورات مورد نظر تنظیم شود.
نکته چهارم، در انتخاب ظرف مطمئن شوید که ظرف شما برای خمیر نان مناسب باشد. ظرف باید دارای رطوبت لازم برای حفظ خمیر نان سوخاری شما باشد و بدون هوا گرفتن یا سوراخ شدن باشد.
نتایج خمیر نان سوخاری در صورت توجه به مراقبت های لازم، خیلی بهتر خواهند بود و در عین حال، خمیر نان سوخاری شما با کیفیت و با رونق خواهد بود. بنابراین، توجه به این نکات جهت بهبود کیفیت خمیر نان سوخاری بسیار مهم میباشد.
شیوه ی برش دادن به نان سوخاری
شیوهی برش دادن به نان سوخاری یک موضوع مهم در آشپزی و پخت و پز است. در واقع، درست بریدن نان سوخاری میتواند شکل نهایی ظریف و خوش طعمی را به غذا ببخشد. برای برش دادن به نان سوخاری، ابتدا نیاز است که وسایل لازم را آماده کنید. بهترین وسیله برای برش دادن نان سوخاری، یک چاقوی تیز و با لبهی خوب است. همچنین میتوانید از یک برشدهندهی نان نیز استفاده کنید.
ابتدا نان سوخاری خود را خنک کنید. اگر نان هنوز گرم است، برش دادن آن ممکن است خستهکننده باشد و شکل نهایی آن ممکن است بهم بریزد. بعد از خنک کردن نان، آن را با چاقو یا برشدهندهی نان، به صورت عمودی و با برشهایی متقابل، برید. سعی کنید در هر برش، لبهی شیب دار چاقو را در راستای مقعری که در نان وجود دارد، قرار دهید.
در انجام این کار، توجه به لطفاً به استفاده از یک چاقوی تیز و با لبهی خوب و حرکتهای دقیق و باریک است. همچنین، نباید خیلی عمیق و نباید هم کم عمق برید. چون برش کم عمق باعث میشود نان مسطح شود و برش عمیق باعث بریدن نان به دو قسمت مشکلساز میشود. حتی وقتی که از برشدهندهی نان استفاده میکنید، باید از همین اصول برای بریدن نان استفاده کنید.
در نهایت، پس از برش دادن به نان، میتوانید آن را درون یک پوشش زیره یا گیاهی قرار داده و برای سرویس به سفره ببرید. استفاده از روشهای صحیح برش دادن، به شما این امکان را میدهد که نان سوخاری را به صورت زیبا و بهترین شکل ممکن، در سفرهی خود قرار دهید.
تهیه محلول آرد و آب برای پاک کردن سطح نان
تهیه محلول آرد و آب برای پاک کردن سطح نان یکی از متد های ساده و قدیمی برای پاک کردن نان هاست. این محلول با ترکیب آرد و آب به دست می آید و به راحتی می توان از آن برای پاک کردن سطح نان ها استفاده کرد.
برای تهیه محلول آرد و آب ابتدا باید تعدادی آرد را در ظرف مناسبی قرار داده و به آرد آب اضافه کرد. در هنگام اضافه کردن آب به آرد باید به دقت برخورد کرد. به طور کلی برای هر یک لیوان آرد باید دو لیوان آب اضافه کرد تا محلول مناسبی برای پاک کردن نان به دست آید.
بعد از اضافه کردن آب به آرد، باید آن را به خوبی هم زد تا شکل مناسبی به دست آید. می توان از میکسر برای خمیر کردن آن استفاده کرد تا تمامی مواد به خوبی با هم مخلوط شوند. سپس می توان محلول را در ظرف مناسبی نگه داشت و به هنگام استفاده به راحتی از آن استفاده کرد.
باید توجه داشت که این محلول فقط برای پاک کردن سطح نان ها مناسب است و نباید به جای صابون و شوینده استفاده شود. همچنین باید قبل از استفاده از آن مطمئن شد که نان خشک و سبک است و زمان استفاده بهتر است برای احتیاط از دستکش استفاده کنید تا دستان شما از محلول آلوده نشود. به این ترتیب قادر خواهید بود سطح نان ها را به بهترین نحو پاک کنید و از آن ها به بهترین نحو استفاده کنید.