نان سنگک فرشده در خانه
نان سنگک فرشده، یک نوع نان سنتی ایرانی است که بسیار محبوب و پرطرفدار میباشد. این نان به طریقی خاص در کاهگلهای تنور پخته میشود. اما در شرایطی که ممکن نباشد از تنور خاکی استفاده کرد، میتوان آن را در خانه با ابزار و وسایل ساده تهیه کرد.
کارِ اول در ساخت نان سنگک فرشده، آمادهسازی خمیر است. برای این کار، یک کیلوگرم آرد را با یک قاشق آرد سفید و اب سرد مخلوط کرده و تا یک ساعت استراحت داده میشود. سپس، با اضافه کردن نمک و حدود یک و نیم پیمانه آب، خمیر تهیه میشود. خمیر حاصل را در ظرفی برای یک ساعت دیگر در نظر داشته باشید.
کارِ دوم در تهیه نان سنگک فرشده، آمادهسازی و شکلدهی به خمیر است. پس از گذشت یک ساعت، خمیر را به گردهگیری سختی برای جلوگیری از چسبیدن به دستان القا میکنیم و به تعداد مورد نیاز توپهایی را از آن کوچک میکنیم. سپس این توپها را روی یک سطح صاف و مرطوب به شکل دایرهای پهن خمیر میکنیم.
کارِ سوم در فرایند تهیه نان سنگک فرشده، پخت آن است. برای این که نان روی سنگک فرشده بافت مختصری داشته باشد، دکمهای از مرکز نان با انگشتان خمیده و قرار میدهیم. سپس، نان را به صورت دورانی بر روی سنگک فرشده پخته و سپس با استفاده از یک قاشق، این آجیل را در صورت تمایل روی نان قرار میدهیم.
به عنوان نوعی نانی مقوی و مزهبخش، نان سنگک فرشده را به همراه شیر تازه و یا ترشیهای سنتی لذت بخش است. همچنین میتوانید این نان خوشمزه را با مربا یا چای تلخ خود به اشتراک بگذارید.
طرز تهیه نان سنگک با فر
برای تهیه نان سنگک با فر، ابتدا باید مواد لازم را آماده کنید، مواد اصلی نان شامل آرد، آب، نمک ومخمر است. نشاسته و روغن نیز به تهیه نان سنگک با فر اضافه میشود که طعم و سرمایه آن را بیشتر میکند.
پس از آماده کردن مواد و اضافه کردن آرد بطور تدریجی به آب، نمک، مخمر و نشاسته، خمیر را به مدت حداقل 10 دقیقه با دستهای خود راه بدهید تا خمیر کاملاً مخلوط شود و رطوبت خمیر یکنواخت شود.
سپس، خمیر را در ظرفی تحت پوشش داغ و ترکیبی به نام آزمایشگاه درجه حرارتی مناسب نان با غلظت مناسب گذاشته و مراقبتهای لازم را انجام دهید تا خمیر قابل استفاده شود.
بعد از معرفی خمیر به یک محیط مناسب، آن را به حجم مطلوب برش داده و روی تخته نان برای پخت در فر قرار دهید. فر را قبل از پخت، داغ کنید تا بعد از پختکردن نان، بتوانید بهراحتی آنرا از فر خارج کنید.
حدود هفتم صفحه را اشغال میکند.
راه های پخت نان سنگک در خانه
نان سنگک یکی از محبوبترین انواع نان در ایران است که در طول تمام ایام سال مصرف میشود. بر روی نانهای سنگکی، چیزی مثل پنیر فرنگی، روغن پرتقال، مربای توت فرنگی و یا گوجهفرنگی تازه میتوان ریخت و آنها را با لذت مصرف کرد. با وجود اینکه در بسیاری از نقاط کشور، نان سنگک در بازارها و فروشگاهها به راحتی موجود است، اما خیلی از آدمها در محیط خانگی نیز به دلیل سلیقه و راحتی استفاده از این روش را انتخاب میکنند.
برای پختن نان سنگک در خانه، ابتدا باید مواد اولیه مانند آرد، خمیر نان، شکر، شیر، نمک، روغن و همچنین مواد افزودنی مورد نظر را آماده کنید. سپس، آرد را در یک کاسه بزرگ بریزید و به تدریج آب را به آن اضافه کنید. حدود چند دقیقه باید تبدیل به یک نوار خمیری غلیظ شود. سپس، خمیر را به خوبی با استفاده از دست خود یا دستگاه آزاد کنید. سپس، خمیر را با یک حوله روی محیط صاف برگردانید و به مدت 1 تا 2 ساعت در محیط گرم و خشک قرار دهید تا برای استراحت است.
فرایند بعدی، شکل دادن خمیر به شکل نان سنگکی است. شما می توانید خمیر را به دو طریق و یا هر دو با شکل دهی مفصل کنید. کانونی و شکل مورب با زاویه نیمه درجه. برای پخت، از یک ماهیتابه غیراستیل با قطر کمی بزرگتر از سایز نان استفاده کنید و سپس نان را در یک سایر دسته جمع کنید. در نهایت، نان سنگک را به مدت 5 تا 7 دقیقه در فر درجه 300 درجه فارنهایت قرار دهید. بهتر است به همراه جعبه باشد تا خشک نشود و به رنگ طلا بپزد. پس از پخت، نان را از فر بیرون بیاورید و سپس به مدت 10 تا 15 دقیقه بگذارید تا خنک شود و سپس با لذت مصرف کنید.
طرز تهیه خمیر نان سنگک شیرین در خانه
خمیر نان سنگک شیرین یکی از خوشمزهترین و محبوب ترین نوع نانهای فارسی است که برای صبحانه و عصرانه بسیار مناسب است. در اینجا به طریقه تهیه خمیر نان سنگک شیرین در خانه پرداخته خواهد شد.
مواد مورد نیاز برای تهیه خمیر نان سنگک شیرین عبارت است از: یک پیمانه آب، نیم پیمانه شیر، سه قاشق غذاخوری روغن زیتون، دو تا سه قاشق غذاخوری شکر، یک قاشق غذاخوری نمک، یک قاشق غذاخوری خمیر مخصوص نان (یا خمیر پختوپز) و حدود دو و نیم پیمانه آرد.
ابتدا در یک کاسه تمام مواد را به جز آرد با هم مخلوط کنید و سپس آرد را به تدریج اضافه کنید و همزمان با آرد مخلوط کنید تا خمیری یکدست به دست آورید.
حالا خمیر را به گلدان چدنی وارد کرده و با یک نوار طولانی خمیده شده، آن را تقطیع کرده و شکل دهید. برای کامل شدن فرآیند خمیردهی بهتر است، خمیر را در مکانی گرم و در حدود دو یا سه ساعت بگذارید تا جا دهد.
سپس، ماکروویو را به مدت حدود چهل دقیقه در دمای ۱۳۰ درجه فارنهایت نیز قرار دهید. پس از گرم شدن، خمیرهای نان سنگک شیرین را روی یک سینی پخت مواد نچسب قرار داده و به مدت بیست و پنج تا سی دقیقه در ماکروویو پخته شوند. پس از پخت، خمیر نان سنگک شیرین را از ماکروویو خارج کرده و به آرامی آنها را روی یک سینی خنک کنید.
با پیروی از این راهنماییها، میتوانید خمیر نان سنگک شیرین را به راحتی در خانه تهیه و لذت ببرید.
مراحل پخت نان سنگک در فر
نان سنگک یکی از نانهای سنتی مناطق خاورمیانه است که به صورت کوچک و دائرهای پخته میشود. این نان در فر با روشی خاص پخته میشود و در این مطلب قصد داریم به شما نحوه پختن آن را بیان کنیم.
مرحله اول، آماده سازی خمیر است. برای این منظور، یک کاسه بزرگی را با آرد، آب و نمک پر میکنیم و با استفاده از دستهای خود، آن را باهم مخلوط میکنیم تا یک پوسته از خمیر تهیه کنیم. سپس، خمیر را به صورت یک گلوله بزرگ تبدیل کرده و مدتی استراحت داده، تا خمیر با نمک اصلاح شود.
مرحله دوم، پخت نان سنگک در فر است. برای این منظور، فر را به دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کرده و روی تخته نان خمیر را به صورت دائرهای پهن میکنیم. سپس، با استفاده از دفعه دهی (که یک ابزار گرد مانند یک لقمه چوب است) دو کار کنید. ابتدا باید وسط نان را به صورت عمیقی دفعه دهید تا یک نواری در نصف آن به وجود آید. سپس با دار زدن بر روی نان، لبههای آن را چند میلی متر از ورودی به داخل فر آرام میکنیم.
مرحله سوم، پخت نان سنگک است. حالا باید نان را بر روی صفحه فر قرار دهید و آن را در فر به مدت 8 تا 10 دقیقه پخت کنید، تا از طرفین طلایی شود. با استفاده از دستمال یا دستکش، نان را از فر خارج کرده و به صورت دائرهای در سطحی صاف قرار دهید و برای سرد شدن، آن را روی بشقابی داخل یخچال قرار دهید.
در نهایت، پس از سرد شدن، نان سنگک آماده سرو کردن در میز صبحانه و ناهار خواهد بود. بهتر است که نان سنگک به همراه چای تازه و خلقی تقدیم شود تا از طعم لذیذ آن همراه با یک عصرانه شاداب برای شما و مهمانان شما استفاده نمایید.
نکات مهم برای تهیه و پخت نان سنگک در خانه
نان سنگک یکی از انواع محبوب نانهای ایرانی است که در سراسر کشور دیده میشود. تهیه این نان در خانه به راحتی امکانپذیر است و به دلیل وجود سنگک در میان آن، نان بهتری خواهید داشت.
1. مواد اولیه:
برای تهیه نان سنگک نیاز به آرد سفید، آب، نمک و مخمر دارید. در صورت تمایل میتوانید از آرد گندم کامل استفاده کنید که در آن مقدار بیشتری فیبر و ویتامین وجود دارد.
2. مراحل تهیه:
ابتدا آرد را با نمک در یک میزان مناسب مخلوط کنید. سپس مخمر را در آب حل کرده و به آرد اضافه کنید. بهتر است آب را به تدریج اضافه کنید تا ترکیب خمیر صاف و بدون گود و توده شود. سپس پوشش دهید و بگذارید تا متورم شود.
3. بخشبندی و گردش شکل دادن:
بهترین روش برای بخش بندی خمیر، تقسیم آن به دو یا سه قسمت است. هر یک از قسمتها را به شکل چرخه باز کرده و خمیر را آفریده و شکلی برای آن بدهید. سپس با کمک غیرهم بستن شکل آنها به مرکز، نان را گردش دهید.
4. استفاده از سنگک:
بهتر است سنگک را قبل از استفاده خوب بشویید و آن را حرارت دهید تا خشک شود. گرم کردن سنگک میتواند به پخت سریعتر نان کمک کند. سپس خمیر را روی سنگک قرار داده و پخت کنید.
با پیروی از این مراحل میتوانید به راحتی نان سنگک خانگی تهیه کنید و به علاوه به نیازهای خانواده خود پاسخ دهید.