طرز تهیه نان سنگک خانگی بدون خمیر مایه
نان سنگک خانگی یک نوع نان سنتی و محبوب است که به راحتی در خانه تهیه میشود. گرچه بسیاری از طریقهای مختلف برای تهیه آن وجود دارد اما در این مقاله به تهیه آن بدون استفاده از خمیر مایه میپردازیم.
مواد لازم برای تهیه نان سنگک خانگی بدون خمیر مایه شامل آرد، شیر، نمک و خمیر مخصوص نان سنگک است. در ابتدا به تعداد مورد نیاز آرد را در یک میزان سر بالا قرار دهید، سپس به تدریج شیر داغ را بر روی آرد بریزید و آرد را به آرامی بازی کنید تا یک لاجوردی خمیر کنید. در این مرحله نمک را به خمیر اضافه کنید و دوباره خمیر را بازی کنید. سپس خمیر را برای چند دقیقه در حالت استراحت قرار دهید.
سپس یک تکه خمیر را از خمیر برای تهیه نان سنگک خانگی شکل دهید و آن را به ضخامت دلخواه باز کنید. سپس با کمک یک قاشق چوبی بر روی نان سنگک انشعاب بدهید و آن را در تابهای که داغ شده باشد بریزید. تا زمانی که نان سنگک در هر دو طرف سرخ شده، از هر دو طرف آن را پخته کنید.
نان سنگک خانگی بدون استفاده از خمیر مایه حاصل این دستور العمل بسیار لذیذ، سبک و شیرین است و میتوانید با استفاده از آن در خانه و در محیطهای مراسمهای خانوادگی از آن استفاده کنید.
نکات مهم در تهیه نان سنگک خانگی بدون خمیر مایه
نان سنگک خانگی بدون خمیر مایه، یک نوع نان سنتی و خوشمزه است که به روش سنتی در خانه تهیه می شود. در این روش تهیه نان سنگک، خمیر مایه به کار نمی رود و از جایگزینی موادی مانند آرد، آب، نمک و روغن استفاده می شود.
برای تهیه نان سنگک خانگی بدون خمیر مایه، ابتدا آرد را در یک کاسه بزرگ قرار داده و به آرامی آب را به آن اضافه کنید تا یک خمیر خشک شکل گیرد. در این مرحله نباید خمیر را زیاد شل کنید، چرا که خمیر باید قابل کار شدن باشد.
بعد از تهیه خمیر، آن را به قطعات کوچک تقسیم کرده و با استفاده از دستهای خود، آن را به شکل صفحه ای روی سطح صاف چیده و با روغن پخته می شود. همچنین، می توانید نان سنگک را در تابه یا دیگ دم کن آهکی نیز پخته و سرو کنید.
در آخر، باید به یاد داشت دمای آتش باید به طور متوسط باشد و نباید خیلی زیاد یا کم باشد، در غیر این صورت نان سنگک خود را خام یا سوخته خواهید داشت. با رعایت نکات مهمی که در پاراگراف های بالا ذکر شد، می توانید نان سنگک خانگی بدون خمیر مایه خوشمزه و بی نظیری تهیه کنید.
تفاوت تهیه نان سنگک خانگی با خمیر مایه با تهیه آن بدون خمیر مایه
تهیه نان سنگک در خانه به دو روش متفاوت میتواند صورت گیرد؛ یکی با استفاده از خمیر مایه و دیگری بدون استفاده از خمیر مایه. در هر دو روش، مواد اولیه این نان شامل آرد، آب، نمک و دیگر مواد اختیاری مانند تخم مرغ، تندری، خمیر سماق و... هستند.
در روش تهیه نان سنگک با خمیر مایه، مایه سازی برای نان انجام میدهیم. برای ساختن مایه، آرد و آب به همراه روزانه یک قاشق چایخوری خمیر مایه را در ظرفی ریخته و به مدت روزانه چندین روز در دمای معمول خانه گذاشته تا مایه شروع به فعالیت کند. با استفاده از این مایه، نان سنگک خانگی را میتوان در خانه تهیه کرد.
اما در روش دیگر برای تهیه نان سنگک بدون خمیر مایه، آرد، آب و نمک به همراه دیگر مواد اختیاری در ظرفی ریخته و با هم مخلوط میکنیم. سپس دو مرتبه پیاز را با تخمیردهی و آب مخلوط میکنیم تا یکجای شاده نشود. در ادامه ،خمیر تشکیل شده را بهصورت دایرهای و صاف میکنیم، برشهای موردنظر را بر روی خمیر میزنیم و آن را درون قابلمه قرار داده و در فر یا روی شعله خاموش اجاق با حرارت ملایم و تقریباً پنجاه دقیقه تا یک ساعت میپزانیم.
با اینکه در روش دوم خمیر مایه برای تهیه نان سنگک استفاده نشده، اما چون در فرایند تشکیل خمیر قدرت لایههای آن با کمک روغن و پیاز افزایش یافته است، نان سنگک حاصل شده به گونهای برای خوردن خوشمزه و لذیذ خواهد بود.
چگونگی پخت نان سنگک خانگی بدون خمیر مایه در ماهیتابه
نان سنگک یکی از معروفترین انواع نان محلی است که در بسیاری از نقاط کشور بهصورت سنتی تهیه میشود. این نان که از دیرباز برای ذخیره غذا بهکار میرفته، اکنون یکی از خوراکیهای پرطرفدار در سفرههای ایرانیان است. پخت نان سنگک در ماهیتابه بدون استفاده از خمیر مایه، یکی از روشهایی است که بسیاری از خانمها از آن بهره میبرند.
برای پخت نان سنگک در ماهیتابه، نیاز به تهیه موادی مانند آرد، شیر، پنیر، شکر، روغن و نمک دارید. ابتدا آرد را در کاسهای ریخته و آن را با نمک مخلوط کنید. سپس شیر را به تدریج با آرد مخلوط کنید تا ترکیبی همساز و نرم به دست بیاورید. بهتر است اگر به مواد اضافه کنید، اما از شرایطی که آرد به ترکیب شیر خیس شده و تحت اثر زمان خمیری میشود پرهیز شود.
سپس روغن را در ماهیتابه ریخته و آن را روی حرارت بالا قرار دهید. سریعاً به ترتیب پنیر و شکر را به اندازه لازم در ماهیتابه ریخته و در حالی که همیشه روی حرارت بالا بماند، تا لایههای آورده در ماهیتابه برای آرد به صورت یک تخته خانگی مسطح روکش شود.
سپس تخته نان سنگک شده را به آرامی برای چند دقیقه با حرارت معمولی بپزید تا قهوهای شود. سپس آن را به دو برش برشکنید و همراه با ترشیجات و پنیر پیروزی سرو کنید. در نهایت، نان سنگک خانگی بدون خمیر مایه در ماهیتابه آماده و در سفرهی مهمانان شما قرار بگیرد.
نان سنگک خانگی بدون خمیر مایه و امکانات لازم برای تهیه آن
یکی از انواع نانهای خانگی که به راحتی میتوان آن را بدون استفاده از خمیر مایه و امکانات لازم تهیه کرد، نان سنگک است. این نان در ظاهر مانند نان ساده بهنظر میرسد، اما درون آن جوش بازی خاصی وجود دارد.
برای تهیه نان سنگک، ابتدا باید آرد را با تعدادی از اجزای دیگر مخلوط کرد. این اجزا میتوانند شامل نمک، پودر پخت، و برخی از مواد خشک از قبیل گشنیز، زیره، سماق بوده و برای ایجاد طعم و بوی خاصی در نان استفاده میشوند.
سپس کمی آب به مخلوط حاصل اضافه میشود تا تشکیل یک دسته مانند خمیر رطوبتدار درست شود. نکتهی مهم در اینجا این است که مقداری چربی، مانند روغن یا کره، هم میتواند به این خمیر اضافه شود. با این وجود، در صورتی که این خمیر خیلی خمیری شد، میتوان تعدادی از حبوباتها را به آن اضافه کرد تا مناسبتر شود.
بعد از آن، خمیر را باید به دستگاه تستر پخت داد. این دستگاه با استفاده از یک سنگ گرانیت، حرارت را به خمیر منتقل میکند و خمیر را آسیاب میکند تا جلوی هرگونه سفتی یا ترک شدن آن را بگیرد. در صورتی که از دستگاه تستر مناسبی برای ساخت نان سنگک استفاده نکردید، میتوانید دیگر راههای پخت خمیری را امتحان کنید.
در نهایت، بعد از اینکه خمیر سفید شد، باید آن را به شکل مورد نظر خود شکل داده و درون فری گرم قرار داد. بعد از گذشت زمان مناسب، نان سنگک خانگی شما حاضر است. این نان با طعم و بوی بسیار خوبی همراه بوده و میتواند بههمراه هر نوع غذایی سرو شود.
چطور بهترین نان سنگک خانگی بدون خمیر مایه را پخته آموزش دهیم؟
پخت نان سنگک خانگی بدون استفاده از خمیر مایه، یکی از بهترین روش های تهیه نان خانگی بوده و در عین حال به دلیل کمترین مقدار مواد شیمیایی، سالم ترین گزینه برای تازه خوری می باشد. در این روش، از ترکیب آرد، آب، نمک و خمیر مخصوصی برای تهیه مایه استفاده نمی شود.
برای موفقیت در پخت نان سنگک خانگی بدون خمیر مایه، باید اولین قدم را با انتخاب مناسب ترین آرد آغاز کرد. آرد گندم رومیزی با کیفیت بالا، بهترین گزینه برای تهیه نان سنگک خانگی می باشد و به دلیل میزان گلوتن کمتری که دارد، نان سنگک را شیرین تر و پفک تر می کند.
بعد از انتخاب آرد، بهترین روش برای تهیه مایه، استفاده از آب گرم است. در واقع، آب گرم باعث می شود که بازده آنزیم های طبیعی موجود در آرد، بیشتر شده و باعث می شود که نان سنگک خانگی شما دارای طعم و عطر بیشتری باشد.
در پایان، برای پخت نان سنگک خانگی، بهترین روش استفاده از تابه آهک می باشد. در این روش، نان سنگک شما به طور یکنواخت و به خوبی پخته می شود و به طور همزمان با آن، بدون استفاده از روغن، کمترین تعداد کالری را دارد.
به طور خلاصه، پخت نان سنگک خانگی بدون خمیر مایه، یکی از بهترین روش های تهیه نان سنگک خانگی می باشد و با استفاده از متد های درست، شما می توانید نان سنگک خانگی خوشمزه و سالم را تهیه کرده و لذت ببرید.
