طرز تهیه نان خرمایی در فر
نان خرمایی یکی از خوراکیهایی است که در ایران و کشورهای اطراف بسیار محبوب است. این نانها سبک، نرم و شیرین هستند و در سفرههای بسیاری قرار میگیرند. در ادامه به روش تهیه نان خرمایی در فر میپردازیم.
مواد لازم:
- نان خرمایی 500 گرمی
- ماست 250 گرم
- آب 70 میلیلیتر
- دوغ 70 میلیلیتر
- زردچوبه و پودر سیر به مقدار لازم
- روغن 1 قاشق غذاخوری
- نمک به میزان لازم
روش تهیه:
1. ابتدا نان خرمایی را در آب خیس کرده و به خوبی خمیر میکنیم.
2. سپس ماست، دوغ، آب و روغن را در مخلوط کنی مخلوط و مقداری نمک به آن اضافه میکنیم.
3. زردچوبه و پودر سیر را به مقدار لازم به مخلوط اضافه کرده و همه را خوب با هم مخلوط میکنیم.
4. در نهایت، نانهای خرمایی را در این مخلوط خمیر بنشانیم و به مدت ۲۰ دقیقه درون فر قرار دهیم.
5. پس از مدت ذکر شده، نانها را از فر بیرون آورده و اجازه دهیم که خنک شوند.
نان خرمایی حاصل از این روش بسیار خوشمزه و باطراوت خواهد بود. میتوانید آن را به عنوان منبع انرژی در سفره خود بگذارید یا به عنوان خوراکی پرطرفدار در مجالس و میهمانی ها ارائه کنید.
نان خرمایی چیست و چگونه تهیه میشود؟
نان خرمایی یک نوع غذاست که در کشورهای خاورمیانه و جنوب آسیا بسیار محبوب است. این نان با استفاده از خرما طبیعی ساخته میشود و همراه با چای و قهوه میل میشود.
تهیه نان خرمایی بسیار آسان و سریع است. ابتدا باید یک میکسر قدرتمندی که قادر به چرخاندن خرما و برخی از مواد دیگر باشد، آماده کنید. سپس خرما را با شکلات تلخ، آجیل و آب لیمو خشک مخلوط کنید. در ادامه، تخم مرغ و کمی طحالب درون موکت دندهای را اضافه کرده و همه را ترکیب کنید.
بعد از اینکه تمام مواد با یکدیگر ترکیب شدند، میتوانید تهیه نان خرمایی را به پایان برسانید. برای این منظور، باید موکت دندهای را درون قالب شیشهای یا فلزی بریزید و همه چیز را بررسی کنید تا مطمئن شوید که هیچ بیش از حدی روی خرما نگه داشته نشده است. سپس قالب را درون یخچال بزارید تا بعد از مدتی خرما صمغی و فشرده شود. به دلیل محتوای غنی خرما، نان خرمایی یک منبع عالی از ویتامینها و مواد مغذی است.
مواد لازم برای تهیه نان خرمایی در فر
نان خرمایی یکی از خوراکی هایی است که در ایران و جهان محبوبیت بسیاری دارد و دارای خواص بسیاری است. تهیه نان خرمایی به صورت خانگی با استفاده از فر، از جمله لذت هایی است که می توانید در خانه خود تجربه کنید. برای تهیه نان خرمایی در فر، نیاز به چند ماده اصلی داریم که در ادامه به توضیح بیشتری از هر کدام از این ماده ها می پردازیم.
1. خرما: خرما یکی از مواد اصلی در تهیه نان خرمایی است. در این نوع خرما، لاری (قلب) خرما را باید به صورت خرد شده در آورده و استفاده کرد. بسته به نوع خرمای مورد نظر می توانید از خرما های خشک یا عسلی استفاده کنید.
2. گردو: گردو نیز یکی از مواد اساسی در تهیه نان خرمایی است. برای تهیه این نوع نان، گردو ها را به صورت خرد شده به مواد دیگر اضافه می کنیم.
3. پودر نارگیل: پودر نارگیل نیز جزء مواد اصلی در تهیه نان خرمایی محسوب می شود. این ماده برای افزایش طعم و عطر نان اضافه می شود.
4. ماست: ماست جزء موادی است که برای تهیه نان خرمایی مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده برای نرم تر شدن سطح نان استفاده می شود.
5. آرد: آرد نیز یکی از مواد اساسی در تهیه نان خرمایی است. نوع آردی که در تهیه نان خرمایی استفاده می شود، آرد نیمه سفید است.
به طور کلی برای تهیه نان خرمایی در فر، موادی که باید استفاده کنید شامل خرما، گردو، پودر نارگیل، ماست، آرد نیمه سفید، بیکینگ پودر، نمک، روغن، شکر و ادویههای خوراکی است. با ترکیب و مخلوط کردن این مواد می توانید یک نان خرمایی خوشمزه و با طعم و عطر بی نظیر درست کنید.
فرآیند آمادهسازی خمیر نان خرمایی در فر
برای آمادهسازی خمیر نان خرمایی در فر، ابتدا باید مواد لازم را آماده کنید، شامل آرد، خمیر خرما، نمک، شکر، روغن و آب. در ابتدا آرد را در ظرفی بزرگ ریخته و به مواد خشک دیگر اضافه کنید. سپس خمیر خرما و نمک را همراه با آب به مواد خشک اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید تا یک خمیر نرم و الیافی بسازید.
سپس باید خمیر را در مقدار مناسبی نازک کنید و به شکل دلخواه خود روی سطح مخصوصی که برای پخت خمیر خرمایی در فر استفاده میکنید، قرار دهید. برای این کار میتوانید از یک فرش نان یا یک ورق فویل آلومینیومی استفاده کنید.
بعد از قرار دادن خمیر روی سطح، میتوانید آن را با برشهایی به شکل دلخواه خود برید. سپس روی خمیر، روغن پاشیده و به مدت ۱۵ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد پخته شود.
در پایان، نان خرمایی آماده شده را از فر درآورده و برای خنک شدن روی راهنمای خمیر قرار دهید. با این روش، به راحتی میتوانید نان خرمایی در فر خودتان را آماده کنید و از این شیرینی خوشمزه لذت ببرید.
روش پخت نان خرمایی در فر
برای پخت نان خرمایی در فر ابتدا باید نان خرما را با دوغ و آرد مخلوط کرد و تا مدتی جهتخواستگی قرار داد. سپس این مخلوط را به قطعات مناسب بریده و روی سینی فر آماده شده قرار دهید. برای پخت نان، درجه حرارت فر باید به ۲۵۰ درجه سانتیگراد تنظیم شود.
قبل از قرار دادن سینی در فر، باید آن را با روغن پوشانده و بعد از قرار دادن سینی در فر، درب فر را بسته و نان را به مدت ۲۵ دقیقه بپزید. بعد از گذشت این مدت زمان، می توانید درب فر را باز کنید و نان را در حدود ۱۰ دقیقه دیگر در فر بگذارید تا به رنگ طلایی در آید. برای سرخ کردن بهتر نان می توانید پایین ترین قفسه فر را استفاده کنید.
پس از آماده شدن نان، باید آن را از فر خارج کرده و به مدت کوتاهی در دمای اتاق خنک شود. پس از خنک شدن، می توانید نان خرمایی را ادامه دهید و از آن لذت ببرید. نان خرمایی در فر دارای طعمی فوق العاده و بافتی نرم و خوشمزه است که همه را به شگفتی می اندازد. به بیان دیگر، پخت نان خرمایی در فر به راحتی امکان پذیر است و شما می توانید محصول خوشمزه خود را پس از چند دقیقه آماده خوردن کنید.
چگونه نان خرمایی خود را درست کنیم؟
نان خرمایی یکی از پرطرفدارترین دسرهای جنوبی ایران به شمار میرود که در مراسمهای خاص و همچنین در جشنهای عید فطر و قربان تزیینی و خوشمزه خود را به نمایش میگذارد. این دسر با طعم مطبوع و مواد شیرین در پخت آن به مصرف رسیده و بسیار خوشمزه است.
برای اینکه نان خرمایی خود را در خانه درست کنید، ابتدا مواد لازم را تهیه کنید. بهترین گزینه برای خرما، تمرهای واسع است که در فروشگاههای خشکبار یافت میشوند. بدون آبگیری و باقیگذاشتن پوست خرماها، باید آنها را با چاقو به تکههای کوچک خرد کنید.
سپس نیمی از تکههای خرماها را درون یک قابلمه بههمراه قوری بریزید و روی حرارت قرار دهید تا اولین تفاوت بین خرمای خودساخته و خرده فروشی را تجربه کنید. بعد از شور، خرماهای خرد شده را به همراه آرد، ادویههای ضروری از قبیل زنجبیل، تخم مرغ، نمک، هل، روغن گیاهی و آب ماءالشعیر خوبیمزید کرده و مخلوط کنید تا یک دستگاه مایع شیرینی نصفپخت شده به دست آورید.
حال فرآیند پخت ادامه پیدا میکند. ابتدا فریزر خود را شارژ کنید تا تراشههای خرما به راحتی از روی ظرف خارج شود. بعد از فریز کردن، مایع شیرینی را به داخل قالبهای دلخواه خود بریزید و به همراه تراشههای خرما، برای مدت یک شب درون فریزر قرار دهید تا کاملا خنک و سفت شود. در نهایت، برای سرو آماده استفاده است.
